דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יכול להסביר לך מה קרה שם. כי לא הייתי שם, ואין שום הוכחה ושום עדות למה שקרה שם. אני יכול רק לשער. בינתיים ה"עדות", שלא שרדה את מבחן הזמן (ובכל זאת אתה בוחר להשתמש בה כטיעון, כאילו זה עדיין עובר מאב לבן), היא שבני ישראל שמעו קול שאומר להם את שני הדיברות הראשונים. בקיצור, אין סיבה להאמין בזה יותר מאשר שאלוהים הביא אש מהשמיים כדי להרוג את נביאי הבעל.

הגישה שלי כלפי היהדות מזלזלת בדיוק כפי שהיא מזלזלת כלפי האיסלאם והנצרות - מדובר באמונות פרימיטיביות שמבוססות על כלום (פחות מפריע לי) שמנסות להחיל עצמן על כל העולם ולהשמיד את מי שלא משתף פעולה איתן (קצת יותר מפריע לי). מה שמצחיק זה שההבדלים ביניהן כל כך מזעריים - כולן עם אותן התכונות שמאפיינות דתות שונות, אבל עם זאת כל אחד בטוח שאך ורק הדת שלו היא האמיתית, והשאר בכלל לא נכונות...

ויש עוד משהו ששכחתי לשאול, ואני לא מבין - מילא, חז"ל עשו מליון טעויות בתלמוד, בסדר, הם בני אדם ולכולם מותר לטעות. אבל איך בספר ויקרא (פרק יא'), רשום שהשפן והארנבת מעלים גרה? האם אלוהים, שהכתיב למשה את התורה, בכבודו ובעצמו לא זוכר את החיות שאותן הוא יצר? גם הוא הבריז משיעורי ביולוגיה?

2. yonmu Member

היהדות והאיסלאם אותו הדבר? ביהדות יש מצווה ליהד את כולם ולהרוג את כל מי שלא מקבל עליו תרי"ג מצוות? היהדות זו הדת היחידה שלא מחפשת להשתלט על העולם בכח (אמונה באל אחד זה דבר הרבה יותר בסיסי מ'יהדות' באופן כללי. אף אחד לא אומר שאם איזה איטלקי מחלל שבת אני צריך ללכת להרוג אותו). היהדות דורשת 7 מצוות מאוד בסיסיות מכל העולם (לא לרצוח, לא לחלל את שם ה', להקים מערכת משפט, איסור אכילת בהמה לפני שנהרגה, איסור גזל, איסור עבודה זרה, ואיסור גילוי עריות), ומתנגדת לקבלת גרים באופן מסיבי. מוחמד רצח המוני יהודים שלא הסכימו להמיר את דתם, האינקוויציה, האנוסים והגירוש בספרד...

חיפוש קצרצר בגוגל ומצאתי רב ש'מצליח לחרטט יופי כדי להציל את אלוקים' -
    http://www.hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=15010

3. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא נכון.
    כבר שאלו אותי קודם מה עמדתו של האסלאם לגבי היהודים, הנוצרים ו"הכופרים", ונתתי תשובה לזה, אם אמצא אותה אני אביא לפה.
    בכל מקרה, היהודים שהנביא מוחמד "הרג" היו משבטים שבגדו בברית שהיה להם עם המוסלמים.

האסלאם והיהדות לא כלכך שונים, ואותו דבר לגבי הנוצרות.

חוץ מזה, מה הקשר בין הגירוש בספרד למוסלמים? אלו לא הספרדים שגירשו את היהודים?

נערך לאחרונה ב: ‏22/7/10
  4. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

היהדות לא מקבלת את הגויים לתוכה (לפחות לא בקלות), נכון. היא פשוט דורשת שכולם יהיו עבדים של עם ישראל, ישלמו מיסים ויקיימו את 7 מצוות בני נוח. אחת מהן אומרת שאסור לחלל את שם ה', ואחת שאסור לעבוד עבודה זרה (כפי שציינת) - כלומר, אסור שתהיה אף דת בעולם מלבד יהדות... היהדות פשוט כל כך גזענית, ומשווה בין הגויים לבהמות ("בשרם כבשר חמורים"), וזו הסיבה שהיא אינה מחפשת לגייר את שאר העולם. אגב, גם אם גוי מסכים להיות עבד של עם ישראל ולשלם לו מיסים, וגם אם הוא מקיים את כל 7 המצוות - אם יהודי יהרוג אותו, אז הוא לא יענש (הוא חייב מיתה בידי שמיים, כלומר לבני האדם אסור לעשות לו כלום)... דת מקסימה, כבר אמרנו?

לא שזה בא להוריד מהפרימיטיביות והאכזריות של האיסלאם והנצרות.

לגבי הלינק שהבאת - אם אתה לא רואה שזה שיא החירטוט ועיוות המציאות אז אין לי מה להגיד. יש כבר מאמר שענה על התשובות הפאתטיות והמתחמקות הללו - http://www.daatemet.org.il/articles/article.cfm?article_id=3.

5. WellNeverDie Member

xavi6 - בנוגע לשאלתך - כן, חקרתי את המדע. כן, אני למדתי פיזיקה, ואני מתעניין וקורא המון חומרים מדעיים, בעיקר פיזיקה וביולוגיה. ואני עדיין מסורתי. אגב, אם אתה לא בוטח בי, פשוט תשאל אותי שאלות.

וכן - רוב החוזרים בשאלה זה לא בגלל שלא התסדרו להם דברים עם המדע, פשוט יותר נוח להם לא לשמור. אני מודה, אני בתור מסורתי מחפף המון, אבל אני מאמין באלוהים. בסך הכל הולך בדרך שלי, בהתאם למסורת של הורי - וזה למעשה ההגדרה לאדם מסורתי מאמין.

Dennis Bergkamp, מצטער, אבל אמרת עכשיו משהו מאוד שטותי. הם לא ידעו את כל הידע הזה כי פשוט המדע לא היה מתקדם. זה היה המדע של אז, וככה האמינו גם אחרים רבים לא יהודיים. זה לא קשור בכלל לדת. ככה הם חשבו, היה להם הגיון מסוים, אז ככה הם אמרו. היום המדע התקדם ואפשר לדעת שיש טעויות, כמו שבעתיד נסתכל אחרונה ונגיד: "וואוו, איך חשבנו ככה, אנחנו טיפשים" על איזה נושא מסוים.
    שיעור בטבע של כתה ד'? נו באמת, זה באמת שטויות. אנחנו מדברים על מאות שנים אחרונית. זה לא שהיה להם התגלות אלוהית כל שהיא.
    ובעיקרון, על פי הלכות רבות לאדם אסור להסתמך על אלוהים מבחינה שהוא יסדר לו את חיוו ויעשה לו ניסים - אדם צריך להסתדר בעצמו, לקדם את עצמו, להתפתח, ללמוד (וכן, גם מדע) ולעבוד. זה שיש אנשים (כמו החרדים, שאתם אוהבים להדביק על הזרם הזה דברים) שלא בחרו לעשות כך - הם גם עוברים על הדת.

6. yonmu Member

האיסלאם (לכל הדעות) והנצרות (לחלק מהדעות) לא נחשבות כעובדות עבודה זרה... אז כנראה שאין ליהדות בעיה עם כל הדתות.
    'דרישה' שכולם יהיו עבדים של עם ישראל ויעלו מיסים? לא, אולי מי שגר בארץ ישראל כן.
    ההגדרה 'גזענית' לא מתאימה, אם אדם חילוני מהגזע הגרמני הארי מתגייר, הוא עדין בגזע שלו גרמני, אבל הוא יהודי בדת שלו והתורה לא תפלה אותו לרעה. אז היהודית אולי אליטיסטית מבחינה דתית (מאוד טבעי), אבל לא גזענית. הפסוק 'בשרם כבשר חמורים' בא לענין ספציפי.. להוציא פסוק ככה אני יכול גם על עם ישראל, דמגוגיה בשקל.

בכל מקרה, את כל השאלות שלך (הויכוח מקדם אותי אבל אני מתעיף ואין לי תשובות להכל, גם מה שיש לי זה לא התשובות הכי חזקות) אתה מוזמן לשאול רבנים (הרב יובל שרלו לדעתי 'יתאים' לגישה שלך)
    http://www.kipa.co.il/my/notlogin2.asp?bac...l//ask/ask.asp^

7. Engel Del Madrid Member

אין לי מושג למה אנשים ירצו להיכנס בדת כל כך .. כל מה שהיא מייצגת זה חמלה וכבוד לזולת . YONMU , אשריך שאתה מנסה , אבל אל תשכח מה רבי אלעזר אומר:
    הוי שקוד ללמוד תורה,
    ודע מה שתשיב לאפיקורוס.
    ודע לפני מי אתה עמל.

עזוב אותך מלהתדיין עם האנשים האלה , אם הם חושבים שבאנו מהקוף ואחרי המוות אנחנו פשוט נישן לנו לנצח , שיהיה .

תגידו , סתם שאלה .. אם אתם כל כך לא מאמינים , למה שלא תעשו איזה סיאנסון קטן לברר מה נכון ומה לא נכון ?

8. שלו Guest

Engel Del Madrid
    תודה שעוררת בדעתי עוד פרט קטן.
    תשאלו את כל אלה שהיו במוות קליני (שלא נדע ולא עלינו) מה הם ראו כשזה קרה להם. ולאו דוקא אנשים דתיים, לאו דוקא יהודים ולאו דוקא ישראלים. אותם אנשים שלא מאמינים, יקום האחד שיש לו תיאוריה לא הגיונית לזה.

9. xavi6 Member

אתה רואה, עכשיו אתה מפגין בורות. הם חושבים שבאנו מהקוף..למה אתה לא חוקר תאוריות חוץ מזה שבאנו מהקוף? תלמד, תלמד, תחקור את המדע ואת התאוריות. לא רק מספר שסותר את עצמו ואומר להרוג הומואים ומספר לך סיפורים על עץ שמוסיף דעת או נחש שמדבר...

10. Engel Del Madrid Member

לא כתוב להרוג הומואים , פשוט אסור משכב זכר . אין שום איסור על שני גברים לחיות יחד או לאהוב אחד את השני , רק על קיום יחסי המין שבהם . אבל לא צריך לשפוט אתכם , כולכם בחזקת "תינוק שנשבה אצל הגויים " .

אתם יודעים מה , סתם שאלה . עזבו מבחינה דתית . מבחינה סוציולוגית , לא אכפת לכם בכלל מהדת ? כאשר כל יהודיה שניה מתגלעת עם גויים , ודורי דורות פשוט נמחקים במחי ילד , לא אכפת לכם כלל וכלל מהיהדות ? פאק איט , לא אכפת לכם מהסבא וסבתא שלכם ? כאילו על איזה בסיס תחנכו את הילדים שלכם ? זה עצוב . אתם לא שונים כלל וכלל מהגויים .

11. שלו Guest

חינוך לא יהודי הוא חינוך לא בריא... כאילו, הילד שלכם ישאל אתכם "אבא, איך נוצרנו?", במקום להסביר לו על בריאת העולם אתם רוצים לקחת אותו לגן חיות, להצביע לו על קוף ולהגיד לו: "אתה רואה את החיה הזו בני? ממנה באנו". חס ושלום. כי לפי מה שהבנתי ממכם עד עכשיו, אין לכם עוד הסבר הגיוני לבריאת האדם חוץ מהקוף. רגע, מאיפה בעצם נברא הקוף?

12. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו, ומה קורה למי שמבצע משכב זכר? יש חובה להרוג אותו. ספר ויקרא, פרק כ', פסוק 13. תלמד קצת על הדת שעליה אתה מגן.

שמע, זאת אחת הדוגמאות הכי מטומטמות שיצא לי לראות פה, אבל בכל זאת תן לי להשיב - כמה נוצרים בזמן מוות קליני ראו את ישו? וכמה מוסלמים בזמן מוות קליני ראו את מוחמד? פי כמה וכמה ממספר היהודים שזה קרה להם. אז לפי ההיגיון שלך, אנחנו כולנו צריכים ללכת לכנסיה מחר.

ועזוב את זה. אתה יודע כמה אנשים מוכנים להישבע שהם ראו חייזרים? אתה מאמין גם להם?

באמת שאני לא מבין מה כל כך מזעזע בלהסביר לבן שלך על האבולוציה. אבל יודע מה, אולי יש משהו בדבריך.

אולי אני אספר לילד שלי איך עם ישראל העיז לבכות למשה במדבר, אז האל הרחום והחנון שלח נחשים לחסל כמה אלפים מהם.
    אולי אני גם אספר לו על 42 הילדים שהעזו ללעוג לנביא אלישע, אז הוא קילל אותם בשם ה', והאל מלא רחמים הוציא דובים מהיער כדי לרצוח אותם.
    אולי גם נסביר לו על איך בגלל מקרה של כמה אנשים שאנסו פילגש, אלוהים הורה לעם להשמיד עשרות אלפי אנשים בזמן מלחמת אחים (שבט בנימין).

הייתי גם מסביר לו על השואה, אבל אני לא אדע מה לומר לו כשהוא ישאל, היכן היה אלוהים בזמן הזה...

ביהדות אתה מחויב להקשיב לחז"ל, וכל הדת מתבססת על הדברים שלהם (שהם בין היתר התורה שבעל פה). אפילו אם ברור שהם טועים, אתה מחויב להקשיב להם ("לא תסור מן התורה... ימין ושמאל אפילו מראים בעינך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין שמע להם" - ספרי, דברים, פיסקא קנד. זהו הפירוש של רש"י לפסוק בספר דברים, יז' פס' 11).

אין לי בעיה כשאנשים טועים, ולא הייתי מצפה ממישהו בתקופה ההיא לידע כללי כמו לאנשים כיום. הבעיה היא כשביהדות של היום מתייחסים לכל מילה של חז"ל כאל קודש הקודשים, והולכים אחריה בצורה עיוורת, אפילו אם ברור שהם טעו. הדת מחייבת אותך להישאר אהבל, כי אם תתחיל לחשוב בכוחות עצמך...

לגבי השפן והארנבת - זה רשום בתורה עצמה, שאלוהים (לפי המסורת) הכתיב למשה בהר סיני. אם זה לא נכון, אז פשוט מאד - אין אלוהים, כי בעצם ההגדרה שלו הוא לא יכול לטעות. והוא טעה, השפן והארנבת ממש לא מעלים גרה. יכול להיות שרב אחד החליט לעוות את המציאות ולומר שהשפן עושה כאילו הוא מעלה גרה, ואחד אחר אומר שבכלל לא התכוונו במילה "ארנבת" ל"ארנבת" (מעניין איך הוא יודע את זה - למה למשל, כשרשום לא לאכול חזיר, אז יודעים בבירור שאסור לאכול חזיר? ואולי ב"גמל" התכוונו בעצם לתרנגולת, וכולנו אוכלים אוכל לא כשר במשך שנים?), בשורה התחתונה עוד ראיה לכך שהתורה היא יצירה של אדם.

13. xavi6 Member

חינוך לא יהודי הוא חינוך לא בריא...אתם שוברים שיאים עם הבדיחות שלכם. לשים את הכל במבטחו של כוח עליון לא מוכח זה לא בריא, זה טיפשי ובנאלי. אני אגיד לכם מה אני אספר לו. אני אספר לו שזאת שאלה שאין לה תשובה, אני אספר לו את התאוריה שלי ויחשוף אותו לתאורית אחרות וכשהוא יגדל הוא יחקור את השאלה הזאת בעצמו ויחליט לבד במה להאמין. אני יעודד אותו לצאת משיעורי תנ"ך, למען האמת-אני אדרוש שלא ילמד תנ"ך. אני יעדיף שישקיע בפיזיקה ובמדע. אני בוודאי לא אגיד לו שיש אלוהים. אני לא יקח אותו בשישי ושבת לבית כנסת, ורק אם האישה תתעקש אני יעשה לו בר מצווה. מכל מה שאני יוכל להוציא אותו ולחסוך ממנו מהדת, אני יעשה.

"אבא, איך נוצרתי?"
    "ובכן בני, לפני המון המון שנים כח עליון דיבר משום מקום ויצר בתוך 7 ימים את העולם. הוא ברא את האישה מצלעו של הגבר, הוא רק דיבר והכל נוצר. נשמע לך הגיוני? אתה ילד, אתה לא יודע מה זה הגיוני. הכי חשוב לעשות לך שטיפת מוח כבר עכשיו..."

14. שלו Guest

שנייה, תענו לי. מאיפה נברא הקוף? מהעכבר?

15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל, יפה שאתה רוצה שיענו לך בזמן שאתה לא עונה לאף אחד ורק זורק הצהרות מזעזעות באוויר ("העולם עומד בזכות החרדים בישיבות").

בכל מקרה, ברור לי לאן אתה הולך עם השאלה הזאת. הקוף גם כן התפתח בתהליך אבולוציוני, אבל אני לא יודע (יש תיאוריות כמו המפץ הגדול) מה התחיל את כל התהליך.