דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. Vanitas Member

בפעם האלף, באוגנדה אין לשורשים שלנו היסטוריה, בשונה מאזורנו. היסטוריה של עמים במקום מסויימים לא קשורה רק לדת. הגענו מסיבות היסטוריות (שאכן כתובות בתנ"ך, שהוא לא רק ספר דת אלא עבור החילונים משמש כספר היסטוריה של העם היהודי וכך גם היה עבור אותם אלו שעלו ארצה ובנו את הארץ).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/3/12
  2. yonmu Member

זיקה היסטורית לא נותנת לך זכות להיתקע כאן.
    זיקה היסטורית לא נותנת לך סיבה לבכות על למעלה מ20 אלף הרוגים.
    זיקה היסטורית לא גורמת לאנשים לקרוע את התחת שלוש שנים בשירות קרבי.

3. Vanitas Member

עובדה.

הדתיים לא היו כאן להקים את המדינה ולדבר על הזכות ההיסטורית שלה. החילונים כן.
    הדתיים פשוט תפסו טרמפ ודחפו את האמונות התפלות שלהן גם לאידיאולוגיה (שמעולם לא הייתה חלק מהקמת המדינה הזאת).
    אותם אנשים חילונים שהקימו את המדינה דרשו אותה כי זאת ארץ האבות שלנו וקיבלו. כנראה שיש להם זכות לעיני אלו שנתנו לנו אותה גם בלי הטפות דתיות מיותרות.

נערך לאחרונה ב: ‏6/3/12
  4. yonmu Member

אין ספק שבפועל זה קרה. אני רק מציין את חוסר העקביות כאן, ורואים שהיום זה מתפוצץ לנו בפרצוץ.

אגב, כל אלה שהקימו את המדינה זה אנשים ששרו 'שתי גדות יש לירדן, זו שלנו זו גם כן'...

5. Vanitas Member

שום דבר לא מתפוצץ בפרצוף. מעמדה של ישראל בעולם יציב, המדינה מוכרת, מודרנית והכל בסדר.

אתה הולך למקומות אחרים לגמרי בדיון. היו כאלו ששרו 2 גדות לירדן והיו שהסתפקו בהרבה פחות מקווי 47. איפה שאנחנו נמצאים היום מקובל עלי בשלב זה ועל אחרים לא. עדיין יש זרמים לכאן ולכאן.

6. Lazarobbie Member

בית לאומי לעם הנרדף שלך, מדינה שמגנה עלייך, ונותנת לך את הזכויות המלאות שלך כבן אדם, נותנת לך להתפתח ולצמוח ולהגשים את השאיפות שלכן- כן.

לא חייב להיות לזה שום קשר, שום קשר, לשאלה אם עצם זה שאבות-אבות-אבות-סבותייך חיו בשטח האדמה הזה לפני 2000 שנות.

7. Vanitas Member

עזוב, לא ברור מה מכניסים לו שם למוח "בציונות הדתית". עיוות של כל ההיסטוריה רק כדי לדחוף את הדת.

8. yonmu Member

ואניטס - איפה עיוותתי את ההיסטוריה?

לזרובי - בשמחה, קח בית יהודי, הגנה, מה שבא לך. אבל לא במקום שבו תסתכסך עם מאות מליוני בני אדם.

9. אלי מתחן Member

בגדול אתה צודק. כרגע אין לנו זכות היסטורית להיות פה.
    יש לנו את אותה הזכות שיש לאמריקאים על אמריקה, לאוסטרלים על אוסטרליה ולניו זילנדים על ניו זילנד. אנחנו פה כי אנחנו פה. גם במידה והיינו בוחרים באוגנדה, התשובה 64 שנה אחרי הייתה זהה.

אני יודע לאיפה אתה חותר. זה שזה הבית שלנו לא אומר שאנחנו צריכים להיות חמדנים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/3/12
  10. yonmu Member

יש הבדל קטן -
    ככל הידוע לי, אין שום סכסוך מדיני על שטחי ארצות הברית, אוסטרליה, או ניו זילנד. יש סכסוך על שטחי ישראל. ברגע שאין לנו זכות על השטח הזה והסכסוך קיים - ברור למי השטח צריך ללכת.

אני לא חותר לשטחי ארץ ישראל השלמה. רק מציג את הסתירה הפנימית בביטוי 'ציונות חילונית'.

11. אלי מתחן Member

לך תשאל את המאורים, האבוריג'נים, האינדיאנים, הבריטים, המכסיקנים והצרפתים אם אין סכסוך על השטחים האלה. כרגע המצב שקט, אין לנו שום דרך לדעת אם בסכסוך העולמי הבא לא יזרקו את ישראל בתור דוגמא למדינה שלא מעורבת בסכסוך.
    שום דבר לא ברור, להיסטוריה יש חשיבות, אבל היא לא גדולה יותר משל ההווה. כרגע יש פה מדינה יהודית משגשגת. אם היו מחליטים להקים אותה באוגנדה, מבחינתי הייתה לזה אותה משמעות כמו פה.
    הציונות היא חילונית, את התלונות שלך תשלח לז'בוטינסקי ובן גוריון.

12. yonmu Member

בקיצור, אין לזה תשובה אז נתלים 'באילנות גבוהים יותר'. גם האדיאולוגיה שלהם לא קוהרנטית.

חוץ מזה, הם היו אנשי תנ"ך, בדומה לאריה אלדד (בלי קשר לדעותיו הפוליטיות). זה שפרשנות התנ"ך שלהם סלקטיבית זה בעיה קצת שונה.

13. אלי מתחן Member

יש הרבה תשובות, אתה לא מתייחס.
    אם אנחנו מדברים על זכויות, לא יבואו עכשיו צאצאי הכנענים ויקבלו זכות על הארץ, למרות שעל פי איך שאתה מדבר כנראה שאתה היית מוכן לוותר להם. לא היה פה כלום כאשר באנו להתיישב, היום יש פה מדינה מערבית ומפותחת.
    בגדול, גם אם לא הייתה לנו זכות להתיישב פה, היום אנחנו פה ולא הולכים לשום מקום. לא שונה בהרבה מהאוסטרלים, האמריקאים והניו זילנדים.

לא כל אחד הוא מוגדר על פי הדת כשייך לזרם מסויים. ז'בוטינסקי ובן גוריון היו יהודים חילונים. מבחינתי הם יכלו להאמין ביריקה מהקומה השלישית של הבית שלהם כל יום שני. לא צריך כל אחד לדחוף לאיזשהי תת אמונה כאילו זה באמת משנה משהו.

14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

יבשת אמריקה כולה נכבשה מידי עמים שישבו שם מאז ומעולם, והפגיעה בהם היתה הרבה יותר אכזרית מאשר בערביי א"י. היסטוריה בסיסית שבטח לא מלמדים בישיבה שלך.

אני מעוניין שדווקא הפעם לא תתחמק ותענה, בהתחשב בנתון הזה, האם גם לכל תושבי אמריקה הצפונית והדרומית אין זכות על האדמה שלהם?

בשורה התחתונה זה לא משנה מה רשום בספר הוודו של היהדות או בספר הוודו של דת אחרת. אנחנו כאן, זאת המדינה שלנו, ולכן יש לנו זכות להיות פה. "זכות מוסרית" גם המוסלמים יכולים לחרטט מהדת שלהם איפשהו, וגם הנוצרים, זה לא מעניין אף אדם שפוי.

האם זה מצב סביר והגיוני שאני אבוא לשכן שלי ואדרוש ממנו להתפנות מהבית שלו, כי יש לי מסמך מלפני כ-4,000 שנה (כמובן שאין שום דרך לאשר שהמסמך הזה אמיתי ומהימן, והסיבה היחידה שאני בכלל מאמין בו היא כי רשום במסמך עצמו שאני צריך להאמין בו) שהבית שלו הובטח לי, אז אין לו זכות מוסרית על הבית שלו והוא חייב ללכת?

15. yonmu Member

אתה קורא את מה שאני כותב?
    אתה באמת חושב שאני לא יודע שאמריקה נכבשה מהאנידיאנים, או שאתה סתם מחפש תירוץ לזרוק הערה עוקצנית, שממש מועילה לדיון, על ישיבות?

השאלה אם לעם מסוים יש זכות או אין זכות עולה רק אם יש עכשיו סכסוך על השטח. אין שום דיון\סכסוך\ויכוח לאומי או בינלאומי, כרגע, על שטחי ארצות הברית או אוסטרליה, ולכן אמריקאים או אוסטרלים לא צריכים לחפש זכויות על השטח שלהם. אין להם עם מי להתווכח. לנו, לצערנו, יש.

נכון, כל אחד יכול לחרטט 'זכות' בשם איזו דת או ספר כזה או אחר. אבל כל אחד כזה (לא שפוי, כהגדרתך) יכול לענות לעצמו על השאלה 'באיזה זכות אני נתקע כאן'. אתה לא.

ובקשר לדוגמא שלך - אז זה בדיוק מה שאתה (=הציונות החילונית) ואני (=הציונות הדתית) עשינו לשכן(=הערבים). רק שאני מאמין במסמך המגוחך הזה ואתה לא.