דרמה במיטבה: צ'כיה ויוון מעפילות לרבע הגמר

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י לירן, ‏15/6/12.

1. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

לא יאמן פשוט, איך כולם העבירו כבר את רוסיה אחרי ה4-1 על צ'כיה במחזור ה1, ובסוף הצ'כים ראשונים ורוסיה עפו... אשכרה צחוק הגורל.

אומנם פעם ראשונה שמשחק (והיום זה קרה פעמיים) מסתיים עם פחות מ2 שערים לפחות, אבל היה דרמה, מצבים, היורו ממשיך לא לאכזב...

מה שמאוד יאכזב מבחינתי יהיה אם יוון תשחזר את יורו 2004, כנראה שכבר הכל אפשרי...

פולין הנאיבית משלמת את המחיר של התיקו במשחק ה1 מול יוון, משחק שהלחיץ אותה מאוד.
    רואים שמדובר בנבחרת לא רעה בכלל שנהנית מדחיפה ענקית של הקהל הביתי, אבל משהו שם לא התחבר.
    כנראה שהלחץ עשה את שלו.
    צ'כיה האפורה הצליחה להתאושש מה4-1 במחזור ה1 וניצחה פעמיים, מראה אופי וזה דבר שלא חשבתי שיש לה, יפה!

רק חבל ש2 מחנות אוהדים גדולות (אבל חוליגניות אומנם) עפו. זה לא כ"כ נעים לראות כדור עם חצי איצטדיון ריק...

2. ManUtd Fan Member

זה פשוט היה מביך לראות את הפולנים משחקים היום. 10 דקות ראשונות שבהם לוונדובסקי הגיע להזדמנות אדירה, אבל מאז נאדה. מגיע גם שאפו לצ'כים במשחק יוצא מהכלל. ראו פה הכנה טקטית מצוינת עם העמידה של השחקנים והסבלנות שלהם. כל הכבוד להם. הפולנים מנגד עפים הביתה (למרות שהם כבר בבית...) ובצדק. משחק מאסט-ווין שלהם והם לא עושים בו כלום, מאבדים את הראש, מבצעים יותר מדי עבירות. בקיצור, כלום ושום דבר. וההזדמנות האחרונה בסוף שהייתה רק הורסת לצ'כים, גם ככה לא הייתה נכנסת.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פולין ורוסיה צריכות להסתכל במראה כי הן הערב לוזריות ענקיות. רוסיה חשבה שאחרי הצגה מול צ'כיה כבר עלתה לרבע הגמר, פולין פשוט עשתה במכנסיים מול הקהל הביתי.

אני עדיין מתקשה להאמין איך פולין הצליחה אחרי 45 דקות ראשונות מול יוון לאבד את כל המומנטום. מול רוסיה היא חזרה קצת לעניינים, אבל הערב היא פשוט לא נראתה במגרש. חוץ מהדקות הראשונות צ'כיה היתה פשוט יותר טובה. בלי צל של ספק שפילאק ויריצק הם השחקנים שהעלו את הצ'כים לשלב הבא. מול זה לא ראיתי דבר. הרבה רעש מהיציעים, אבל השחקנים בלבן פשוט לא עמדו בלחץ.

רוסיה? כמה שאני צוחק עכשיו ולא בגלל שיש לי משהו נגד הרוסים הרי חשבתי שהם יגיעו לחצי הגמר אלא בעיקר בגלל דיק אדבוקאט. מעולם לא אהבתי את האיש הזה ובעונה הבאה אמשיך לעשות את זה כשהוא שוב יאמן את פ.ס.וו

בסופו של דבר עלו שתי נבחרות די בינוניות, אבל האופי היווני מוצא חן בעיניי. נדפקו קשה במשחק הראשון ויצאו עם תיקו. במשחק השני שוב השופט התעלל בהם ולמרות שאני חושב שהיום לא היתה הכשלה על קרגוניס היוונים הצליחו להטל בכל המהמרים שחשבו שרוסיה מנצחת בקלות. שוב, כמו נגד הרוסים אין לי בעיה עם היוונים, אבל אני מקווה שגרמניה תמשיך בטורניר. 2004 היתה שנה ייחודית, אבל היא לא הועילה לכדורגל. לנבחרת היוונית הזאת לא מגיעה מקום יותר גבוה מרבע הגמר למרות שאני מאד מעריך את האופי והלחימה שלהם.

4. alexshw Member

יתכן מאוד, אבל גם שאלה איך לשלב. הרי לא תזרוק את כולם ישר להרכב.
    אדבוקאט השמרן בעצם לא רצה לשנות כמעט דבר מהידינק והתסמך על אותם חבר'ה.
    הזהרתי מפני זה עוד לפני תחילת היורו.

תמיד חייבת להיות תחלופה כלשהי וריענון. מאז יורו 2008 אולי רק 5-6 שחקנים חדשים קיבלו הופעות בכורה בנבחרת. זה לא בריא. התוספת הרצינית זה דזגוייב - לא מספיק.
    כנראה כדי להדוף ביקורת ברוח זו המציאו שם נבחרת משנה - כיסוי תחת מושלם.

נערך לאחרונה ב: ‏16/6/12
  5. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין בעולם נבחרת צינית מיוון. במשך שנים ליהגו מיטב הפרשנים על הגלובוס בנוגע לחידושים הטקטיים שהביא עמו הכדורגל המודרני: על חשיבותו של הקישור האחורי ושל משחק האגפים הם דיברו, על הקריטיות שבתנועה נכונה הם פטפטו... והנה, באו החניכים של פרננדו סנטוס והפכו את כל אלו לעלה נידף ברוח, תוך צחקוק קל בפניהם של אותם "מומחים". ללא קשר אחורי או מגן ראוי לשמו וללא צל של תחכום (או יסודות מתוכננים כלשהם, בעצם) במשחק ההתקפה הם הצליחו לכבוש שלושה שערים מול נבחרות עדיפות, לנצח במשחק קריטי ולחגוג כל הדרך אל רבע הגמר.

למען האמת, קשה להביע איזושהי ביקורת או תרעומת על סנטוס וחבורתו. אחרי הכל, אף לא מאמן שפוי אחד היה דוגל בהנעת כדור מסודרת, בלחץ רציף על בלמי היריבה ובהתבססות על במגנים מהירים כאשר הוא מחזיק בידיו את שני הקלפים החשובים באמת בכדורגל המודרני: אופי ומזל.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, נראה לי שמחר עוד הולנדי שמן בדרך החוצה...
    מה שאתה כתבת אני יכול להעתיק ישר לנבחרת הולנד. שנתיים ואן מרווייק המשיך בצורה אובססבית להאמין שבסגל שהסיא אותו לגמר המונדיאל. אם ואן ברונקהורסט לא היה פורש גם הוא היה משחק מחר...

בסה"כ אדבוקאט הביא גם הרבה הצלחה לזניט, אבל מעולם לא היה לי ברור מה רוסיה מצאה במאמנים הולנדים. המנטליות הרוסית לדעתי שונה מהמנטליות ההולנדית למרות שאולי אתה יכול לתמוך בהרגשה שלי שהשמרנות היא אולי גם דבר שקיים בחיים הרוסים? או לפחות בכדורגל?

חבל בשביל הכדורגל שרוסיה עפה, אבל כנראה שהמשחק הראשון פשוט עשה משהו לא טוב לנבחרת.

7. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

הרוסים מצאו את הדגל ההולנדי לפני כמה מאות שנים ותרו אחר עוד כמה דברים מועילים.

8. Leoforos Member

מי שטוען שיוון עלתה ב"מזל" כאשר השיפוט נגדה היה שערורייתי בכל משחק הוא פשוט הזוי.

תמשיכו לא להעריך הגנת ברזל של יוון(עם שחקן בן 20 ועוד שחקן בן 23) למשך 70 דקות שביטלה לחלוטין את כל נבחרת רוסיה, את הביטול המוחלט של כל סוללת שחקני ההתקפה של רוסיה, את הלב והאופי של קראגוניס שכבש וסחט פנדל, את סאמאראס שניער מעליו פעם אחר פעם שחקנים רוסים, אם יותר ריכוז של השלישייה הקדמית וטורוסידיס הנפלא היה נגמר 3-0 ואז כל ממציאי הכדורגל למיניהם היו סותמים ת'פה.

Captain Canada- רק להזכיר לך שאלוף אירופה קוסטאס קצוראניס שמשחק קשר אחורי היה במשך 4 שנים אחד השחקנים הכי טובים בליגה בפורטוגל. ולגבי מגן, אני מציע לך ללמוד מיזה ואסיליס טורוסידיס. וחבל שצ'אבלס ששיתק את מר ארשבין והדביק כדור לחיבור לא ראוי לטעמך.

9. Don Joan Roman Member

חבר'ה מה הסתבכתם? בואו נחכה למחר ונראה מי תעוף מבית המוות.
    ולגביי משחקי היום יש לי רק דבר אחד לומר על נבחרת:
    יוון - עבודה קשה, דבקות במטרה, ווינריות, משחק הגנה מושלם, כל הכבוד אבל אני מקווה שברבע גרמניה תעיף אותם למרות שהם חביבים(ולכל אוהדי נבחרת ישראל בפורום, רק תראו כמה יוון שאתם לא ספרתם היא בכמה רמות מעל ישראל, אבל הכי חשוב שרק "פרננדז כיול להפסיד לעגלות כאלה").
    צ'כיה - מיכאל קאדלץ אתה מדהים, אוהב אותך, איזו הצלה ענקית, הצלת היורו בינתיים ללא ספק, למרות שהובסו 4:1 על ידי הרוסים אני שמח לראות את צ'כיה ברבע כי אני עדיין זוכר להם חסד נעורים עם נדבד, פובורסקי, קולר וכו' וגם כי ליראז'ק לא מגיע ללכת הביתה בזמן שהוא משחק כ"כ נפלא, כל הכבוד לצ'כיה ובניגוד ליוונים ולמרות שזה לא ריאלי במיוחד(כל נבחרת שתעלה מהבית השני טבוה מהם בכמה רמות ויש להם פחות נשמות מליוונים) אני אשמח מאוד לראות אותם בשלב הבא, נבחרת נחמדה מאוד.

רוסיה - רק בגלל מה שעשו לאיטליה אני שמח שעפו למרות הכשרונות המדהימים שיש להם בחלק ההתקפי, הם הוכחה נוספת לכך שכישרון לבד לא מספיק, אחריי התצוגה נגד צ'כיה הם באו זחוחים מאוד, עם האף למעלה ל2 המשחקים וסיפרו לכל מי שרצה לשמוע שהם בטוח עולים מהמקום הראשון ושהם ינצחו בוודאות את היוונים אבל בכדורגל לא תמיד הנייר מנצח ומי שלא עובד ומשקיע גם חוטףב סוף, הצדק נעשה.

פולין - מלבד מחצית אחת נגד יוון בכל שאר 5 המחציות פולין הייתה חלשה ולא מתואמת, יכול להיות שהם חשבו שהביתיות תביא להם עליה, יכול להיות שמלבד השלושה שציינתי כל השאר ברמה חלשה, אבל הם עפו ולמרות שרציתי בתחילת הטורניר שהם יעלו אני שמח שהם עפו, חבל לי בשביל לבנדובסקי, קובה ופישצ'ק אבל גם הם לא הגיעו לרטוניר הזה כנראה עדיין שיכורים מבירה מחגיגות הדאבל של בורוסיה, ככה לא משחקים ביורו, שלום.

טורוסידיס :aaa8:

10. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו באמת, לאופורוס, עד שהנבחרת שלך מקבלת מחמאה אתה לא מבין אותה כהלכה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

קשה לומר שפקטור המזל לא שיחק תפקיד בהעפלתה של יוון לרבע הגמר. אמנם, אני נוטה לקבל את התלונות בדבר השיפוט במשחקים של הנבחרת מול צ'כיה ומול פולין (למרות שגם אז היא הבקיעה שערים עבורם התיאור "מזליקי" מהווה אנדרסטייטמנט), אך המשחק הערב אינו נכנס לקטגוריה הזו (רק אל תגיד לי שה"פנדל" שלא נשרק לזכות קראגוניס נחשב כשערוריה).

איני שופט את כל אלו על סמך הרזומה שלהם (צאבלס, אגב, אמנם היה מצוין בהגנה וניפק בעיטה חופשית נפלאה, אך מעבר לזאת הוא לא תמך כלל בהתקפה - וזאת הנקודה שהתכוונתי אליה בתגובתי הקודמת), אלא על סמך מה שראו עיני בשלוש ההופעות של יוון בשלב הבתים - בהן הקישור האחורי (אפילו הערב רוסיה לא נבלמה במרכז המגרש, לרוב, אלא ממש על סף הרחבה של סיפאקיס - עמוק בתוך קו ההגנה האחורי) ותרומתם של המגנים למשחק ההתקפה היו החוליות החלשות במערך. ובכל זאת, אף על פי שלא הצלחתם להרשים את מיטב הפרשנים מבחינה מקצועית, הרוח שלכם הביאה את הכרטיס לרבע הגמר - וזוהי הנוסחה האמיתית להצלחה בכדורגל, גם בימינו אנו.

נערך לאחרונה ב: ‏17/6/12
  11. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

ווואו! לא זוכר מי זה היה, אבל איזו הצלה נדירה של השחקן הצ?כי בשנייה האחרונה של המשחק!

לרוסים הגיע לעלות ברבה יותר משתי הקבוצות שעלו, אל מול 2 הקבוצות שיעלו מבית המוות לרוסיה היה עוד איכשהוא סיכוי לעלות בלי לבנקר 90 דקות, אז חבל שהם עפו ושכנראה נזכה ל2 רבעי גמר חד צדדיים אבל שתוצאתם פתוחה לגמריי.

12. Leoforos Member

מר קנדה היקר, אולי לא הבנתי אותך כהלכה אבל

לגבי השיפוט- לדעתי היה פנדל על קראגוניס, ולדעתי ז'ירקוב על "הצגה" דומה הי חייב לעוף בצהוב שני.

מהתגובות שלך נובע כי כל הצלחה של הנבחרת היוונית( שציינתי את כל הבעיות של המאמן שלה ומרכז השדה שלה) אינה נובעת מאיכות מסוימת של שחקן מבחינהה מקצועית אלא מזל ו"אופי" נטו.
    צמד הבלמים טורסידיס המגן וסאמראס נתנו תצוגת כדורגל היום שחיפתה על הטעויות של סנטוס כאשר הוא מרכיב מרכז שדה שביחד בן 68(קארא-קאצור). ועדיין אני מאחל לכל נבחרת שיצמיח כזה צמד.

ואני חוזר הביקורת על נבחרת יוון לגבי המשחק מול צ'כיה היה מוצדקת, זאת היתה תצוגה חלשה ביותר, לעומת זאת המאמץ הקבוצתי היווני הערב הוא של שחקני כדורגל ולא של חסד מאלוהים.

13. Don Joan Roman Member

מיכאל קאדלץ.

ובכדורגל אין דבר כזה מגיע.

14. alexshw Member

האמת דווקא ג'יו חסר לכם מאוד. בכל אופן לא הייתי מספיד את ההולנדים.
    באשר לאדבוקאט, המינוי שלו בזמנו למאמן זניט התברר כמאוד מוצלח. ברור שגם בעזרת כסף גדול, אבל הוא הצליח להרים את זניט לרמה אחרת ולפחות זה קרה עם רוב של שחקנים רוסים בהרכב דווקא.
    גם המינוי לנבחרת היה הגיוני, רק שהוא נעשה בצורה מכוערת וההתנהגות של ההולנדי עצמו כלפי המעסיק הקודם הייתה סופר מגעילה לכן אני שמח בכשלונו.

15. Gunner_ForeveR Member

במחזור הראשון בבית המוות שני המשחקים הסתיימו בתוצאה 1-0.