מה שאבי לוזון אמר היום מסכם בעצם את הכל. העיתונים חיכו לרגע הזה כדי ליפול עליו מהסיבה שהוא לא מדבר איתם. הם כל כך כועסים עליו שהוא לא מוכן להתראיין ופשוט חיכו לסגור איתו חשבון דרך הכותרות והטורים.
יש פה בעיה כי מצד אחד קשטן לא מדבר עם התקשורת, וזו מחזירה לו בשלה. מנגד אני חושב שצריכה לבוא ביקורת נגד קשטן, ניהול המשחק שלו, ההכנה, ההרכב והמערך.. ואני לא חושב שהגזימו עם הציפיות, אם לא נשאף לנצח, ועוד בבית, לא נגיע לכלום אף פעם.
קודם כל לדעתי האישית, מדובר במאמן של הנבחרת הלאומית שלנו, שמתקיימת ומשחקת למען הציבור !! להתראיין מבחינתו זה אקט נלווה וישיר לעבודתו כמאמן. אין דבר כזה שמאמן לאומי לא מתראיין. תגיד לי אתה, רצו לשאול אותו שאלות אישיות או שרצו לדבר איתו על הנבחרת ? ופה הנקודה, ופה ההתקוממות. טבעי לגמרי שיבקרו אותו כשהוא עושה טעות ויהללו אותו כשהוא עושה מהלך טוב ומביא ניצחון. ואי אפשר ליחס את זה למנטליות של התקשורת הישראלית כביכול. ואני כמו הבחור מעליי, לא חושבת בכלל שרף הצפיות היה גבוהה מידי. קרואטיה רבותי שיחקה בינוני לגמרי, לצפות לניצחון בבית זה מוגזם ? ועוד דבר, אני דוקא לא קוברת את קשטן, יש לו ידע ונסיון הרבה יותר מלכל אחד מאיתנו, להיות בראש הנבחרת זה לא דבר קל בכלל ואני דוקא כן מאמינה בו וחושבת שהוא מנסה לעשות דברים טובים. אבל ביקורת כשהולך גרוע זה לגיטמי לחלוטין, אין בזה שום דבר רע. בענין קטן למשל, התקשורת חגגה על זה יותר מידי ובצדק. כי זה היה כמו משא נקמה שלו בקטן. במידה והאינטרס שלו במהלך הזה היה אך ורק לפי שיקול מקצועי, רובנו הינו מקבלים את זה בהנה. אבל כשהוא מתבטא בצורה כזאת, נו באמת נראה לכם שהתקשורת לא תחגוג ?
קשטן ידע למה הוא נכנס והוא בעצמו בכניסה שלו לנבחרת הוא אמר שהוא יהיה יותר פתוח לתקשורת-ככה שהוא מבין למה הוא צריך להיות פתוח אליהם ולדבר איתם. מצד השני התקשורת צריכה לתת יותר מרווח נשימה לקשטן,סך הכל הפסד ראשון והוא לנבחרת החזקה בבית שהיא מן הסתם בכושר הטוב בבית-אין טעם ישר להוציא את כל השלדים מהארון ואת האקדח מהבויידם. זה נראה כאילו אם רק איזה ילד קטן יצעק שצריך לפטר את קשטן יצאו עשרות איכרים עם כלי חקלאות וירוצו אחרי קשטן...
בקשר להתנגחויות של התקשורת, אני לא מסכים. זה הרי ברור שהם עושים לו את זה, רק כי הוא לא משרת את המטרות שלהם ומייצר כותרות. אם הוא היה אוהב להתראיין, אז זה היה ברור שהוא בחיר ליבם של העיתונאים. מה שאני לא מסכים איתו, זה שדרור קשטן לא מתראיין לתקשורת. נבחרת ישראל שייכת לציבור הישראלי, למדינת ישראל. הוא חייב לתת לנו דין וחשבון על כל דבר שנעשה, למעט החלטות מקצועיות לפני המשחק, אחרי המשחק הוא גם כן חייב להגיד לנו מה הוא ניסה לעשות. אני לא אומר שרק משום שהנבחרת שייכת לציבור, אז הציבור הוא זה שצריך לנהל אותה, אבל מגיע לנו לקבל הסברים, שלדעתי אנחנו לא מקבלים.
זה הולך ככה,התקשורת צריכה להבין שהיא צריכה לעזור לנבחרת ולא להפריע,אחרי הכל יש לנו הפעם מטרה משותפת בהצלחת הנבחרת ולא כמו בליגה שלתקשורת לא אכפת מהקבוצות[באופן כללי]. קשטן מצידו צריך להבין שהוא מייצג את הנבחרת ושהוא חייב לנו קצת יותר פרטים וקצת פחות אינטרסים אישיים[כמו במקרה של קטן].