דרור קשטן - הביתה?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏9/9/07.

1. Fabio Junior Member

ברקוביץ' גם מינה את גוטמן אחרי שעטר יתפטר, שהוביל אותה למקום השמיני אם אני לא טועה..

2. Ziv Member

אסור שברקוביץ' יאמן את הנבחרת אז הנבחרת תראה אסון ואני כבר יודע מה יהיו התרוצים שלו.

3. Igi Member

לבנות נבחרת חזקה ויציבה יחסית מאחת חלשה ונחותה לוקח זמן(גם גרנט היה פה שני קמפיינים. נילסן היה קמפיין אחד? נו טוב, זו הסיבה שצריך להביא מאמן זר) והאמת שבגלל זה אני די בעד קשטן. כמובן שאני מעדיף שישאר גם בגלל שאין מאמן זר בכיר וריאלי עבור הנבחרת ולכן אין לי ספק שקשטן צריך להמשיך פשוט בגלל שאין לו שום אלטרנטיבה. יצחק שום אוברייטד לדעתי(אני זוכר שמישהו אמר את זה כבר) ואני חושב שזה יהיה די מגוחך לפטר את קשטן בשביל שום, כי בעצם מה עשינו פה? אל תיכנסו לסרט שהנבחרת תיכנס לאיזה שדרוג בעקבות מינויו של שום.

בקיצור, במהלך השנתיים הללו נגלה האם דרור קשטן הוא מאמן שטוב רק לקבוצה או גם לנבחרת. נקווה כולנו כמובן שזו תהיה האופצייה השנייה...

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/07
  4. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

בנייה של נבחרת ?
    איך אפשר לבנות נבחרת, כאשר המאמן שלך מחרים שחקן [אהמ זנדברג] בלי סיבה, ואז פתאום מזמן אותו לאחר מס' משחקי ידידות בו הוא לא היה ?

ובלי כל קשר, לבנות נבחרת חזקה מחלשה זה לא יהיה בזכות הנבחרת בטוח, עקב מיעוט האימונים וההכנות רק לפניי קמפיינים ומשחקים.

5. Becks Member

צריך שהמאמן הבא שלי נבחרת ישראל יבוא וירגיל את השחקנים לשחק יפה ולא בונקר ככה הם יוכלו להשיג יופי של תוצאות וגם יהיה בנבחרת יופי של מוראל לשנים הבאות.
    יכול להיות שבהתחלה הנבחרת תפסיד הרבה אבל שוב זה עדיף מאשר לשחק חושך ובונקר כול המשחק.

6. אנתוני שגיא Member

קשטן הביתה אין וויכוח הוא פשוט 0
    טעויות של ילד בגן כבר הרחיבו על זה את הדיבור
    לגבי מי יאמן את הנבחרת גרנט או שום אם לא יסתדר אז לואיס פרננדס

7. Igi Member

מה פשר השאלה במשפט הראשון? זה קשה להפוך נבחרת חלשה כמו ישראל לנבחרת ברמות הגבוהות שתוכל להוות פקטור כלשהו במאבק העלייה. גם הקמפיין הראשוני של גרנט היה גרוע. העובדה היא שלאחר זמן ממושך יותר בתפקיד הוא הצליח להוביל את הנבחרת למצב טוב לעלייה. אני לא מדבר פה על הדרך בה הוא עשה זאת, רק הבאתי לך דוגמה לכך שכן, יש תהליך בנייה של שיטה של מאמן מסויים בנבחרת, וכל מה שאמרת בהודעה הזו שלך חביבי, זה תהליך הבנייה.

8. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אתה מדבר על שיטת משחק וטקטיקה, בנבחרת אי אפשר לבנות כ"כ הרבה דברים בזמן כ"כ קטן של זמן... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wave.Xxx

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבי לוזון מנסה להראות לעם ישראל שאי אפשר לחנך אותו. הוא עשה את זה כבר עם גיא לוי, רק שאז זה היה פחות בולט לעין, כי גם היו כאלה שתמכו במאמן הצעיר. עכשיו הוא רק רוצה להראות שיש להתאחדות כח ושהיא נותנת גב למאמניה. על הנייר, זה נראה טוב, רק חבל שהוא נותן גב למשהו חסר תכלית. זה לא שהיה כשלון, אבל ראינו ניצוצות של דרך, אלא פשוט לא ראינו כלום.

ההתנהגות של דרור קשטן מזכירה לי בדיוק את ההתנהגות של אלי גוטמן, לפני שהאחרון הוטס ממכבי נתניה. הבן אדם הוזה דברים שלא היו, מדבר על דברים שאנחנו ממילא יודעים ומשתמש בזה כתירוצים, תוך כדי שהוא מזלזל לגמרי בהבנה הבסיסית של הציבור הישראלי בכדורגל. על טקטיקה הוא עוד יכול לזיין בשכל, אבל שלא ילמד אותנו מה זה נבדל. שיראה לנו שהוא עוד קצת מכבד אותנו ואת יכולת ההבנה שלנו.

אני קורא כאן תגובות כמו "אבל אם היינו מנסים לשחק התקפי יותר, היינו חוטפים יותר" ואני שואל, ובשיא הרצינות: אז מה? אז היינו חוטפים יותר, אבל לפחות היינו מנסים לשחק כדורגל. אחת המטרות במשחק כדורגל זה לשחק כדורגל. ההופעה של נבחרת ישראל הייתה צינית ומכוערת. לא היה בה שום רצון לשחק. דרור קשטן רצה להפוך את השחקנים לשרצים, שרק מנסים לקלקל לאנגלים.

ואתם יודעים מה הכי אוכל אותי? שראיתי את המשחק של אנגליה מול אסטוניה לפני כמה חודשים והאסטונים שיחקו הרבה יותר טוב מאיך שהנבחרת שלנו שיחקה שם. האסטונים ניסו לשחק כדורגל וחטפו את אותה כמות שערים שנבחרת ישראל חטפה וגם זה היה רק בזכות יום גדול של דייויד בקהאם. אז תגידו לי אתם, איף עדיף להראות?

10. Igi Member

ובדיוק בשביל זה כדאי להשאיר את המאמן הבכיר ביותר בכדורגל שלנו(עם כל הכבוד לשומי וחבריו) אם אין אופצייה של מאמן זר בכיר! תבינו דבר אחד - נבחרת ישראל זו עדיין לא אנגליה ולא איטליה בשום פרמטר אפשרי. אנחנו לא ברמה של לפטר מאמן בגלל כישלון בקמפיין הראשון שלו. פשוט אין לו את הכלים. לא שזה מצדיק את חלק מהחלטותיו, אבל אם נסתכל על זה רגע מבחינת הנתונים - הסגל של הנבחרת הוא כנראה הרביעי בטיבו בבית והמאמן נמצא בקמפיין הראשון שלו עם השחקנים. מה לעשות, אין לו את התחת של גרנט(שגם לו נתנו את הזמן), אז תעשו טובה... הכישלון של אי ההעפלה ליורו הנוכחי הוא כישלון אך ורק של רמת הציפיות הבלתי מובנת והדי מגוחכת של הציבור(כמובן שעם תקשורת כזו, אף אחד לא אשם). נכון שקשטן עשה לא מעט טעויות, אבל למאמנים של נבחרות ברמתה של ישראל צריך לתת זמן וסובלנות על מנת לקבל תוצאות. כמובן שאין הבטחה שאם קשטן ימשיך עוד קמפיין הוא יצליח, אבל זה בטח יותר טוב מלמנות מאמן פחות טוב[שומי] או מאמן חסר ניסיון[רוני לוי]. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wave.Xxx

הדבר המרכזי שאני מצפה מקשטן בקמפיין הבא שלו זה שישנה את הגישה הלוזרית. לא משחררים "יש!" אדיר אחרי תיקו ביתי, לא מתלוננים על שיפוט ללא דופי אחרי תבוסה שהיא חלק גדול באשמתו ולא מתחשבנים עם שחקנים(ניר,זנדברג)! את הטעויות המקצועיות אני בטוח שיהיה לו מספיק זמן להבין ולתקן.

נערך לאחרונה ב: ‏11/9/07
  11. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

Igi - אף אחד לא בא לדרור קשטן בטענות רק כי לא העפלנו ליורו. תבין, זה לא רק עניין הכשלון בתוצאה, אלא גם הכשלון בדרך. דרור קשטן דיבר בתחילת דרכו בנבחרת ישראל על המטרות שלו. כמה מהן הוא השיג?

העפלה ליורו - רוב הציבור הישראלי לא באמת חשב שנעפיל ליורו, דרור קשטן היה זה שנטע את התקוות בכולן. כשנשאל מדוע הוא מוכן לבוא ולאמן את הנבחרת למשך שנתיים בלבד, הוא ענה שהוא לא צריך יותר מקמפיין אחד ושאם נבחרת ישראל לא תעפיל ליורו, אז בכלל לא יהיה טעם לדון בשאלת ההישארות שלו.

הצערת הנבחרת - אין היום שום שחקן צעיר בנבחרת שאפשר להגיד עליו שהוא שחקן קבוע ושניתן לבנות עליו לעוד הרבה שנים. אם יש כאלה, זה בטח לא כי דרור קשטן קידם אותם (ויש אולי 2 כאלה).

כדורגל טוב יותר - אני לא זוכר שום משחק שנבחרת ישראל שיחקה טוב. אפילו הנצחון על אנדורה היה כל כך מכוער וכל כך מאולץ. מול אסטוניה, למשל, רק משחק הירואי של בן סהר גרם למשחק להפוך משערורייתי לזוועתי.

אז עכשיו, כשבחנו את תקופת כהונתו מכל הכיוונים ולא רק בזה של מבחן התוצאה, אתה עדיין חושב שהוא צריך להישאר? אני עדיין בשלי, הוא לא השיג כלום ולא בנה כאן כלום.
    תוסיף לכל זה את משחקי הכבוד שלו עם גיא לוי שהרסו את הקמפיין של הנבחרת הצעירה, את האמונים שהוא שומר לשחקנים שהביאו לו תארים כמאמן, את בחירות השחקנים הפוליטיות ואת העובדה שהוא הצליח להמאיס את עצמו על כולם ולהשניא את הנבחרת הזאת בפני כל כך הרבה ישראלים ותבין לבד למה הבן אדם הזה חייב להתרחק מהנבחרת ולא להתקרב אליה יותר בחיים.

12. Becks Member

אני לא מבין מאיפה הבאת את זה שלרוני לוי אין ניסיון. אין לו ניסיון בלהיות מאמן נבחרת ישראל אבל גם ליצחק שום אין את זה.
    אולי אני לא הבנתי בדיוק מה התכוונת אז עכשיו אני שואל.
    למה התכוונת שאמרת את זה ?!

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוני לוי מאמן 4 עונות בועד שום מאמן לפחות פי 3..
    שום היה עוזר מאמן 8 שנים.
    זה נראה לי קצת יותר ניסיון משל רוני לוי.
    חוץ מזה רוני לוי כרגע מאמן שאוהדי הקבוצה שלו רוצים שהוא יפוטר בגלל שהוא עושה
    שטויות..למה להביא אותו לנבחרת???

14. JR-Riquelme Member

שום מאמן פחות טוב? על מה ולמה? קשטן לא הגיע בכלל להישגים של שום,
    זה ששום נותן הרבה יותר דגש להתקפה מאשר להגנה עושה אותו פחות טוב? ממש לא,
    זה רק נותן לו הערצה מצד הרבה מאוד אנשים.
    ישראל צריכה כבר מאמן עם ביצים ולו קוראים יצחק שום. מאמן שלא פוחד לתקוף.

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

שישה אליפויות וחמישה גביעים כבר לא מספיקים בימינו אה..