זה לא, זה טיפשי ושחצני. נשאר לחכות לקאבר בסגנון הזה: http://static.guim.co.uk/Guardian/media/gallery/2008/jan/24/wapping/SunCroatia390-791.Xxx
התאכזבתי מאוד מהגרלת הבתים, לדעתי פרט לבית 7', כל הבתים פשוט משעממים ולא זכורה לי הגרלה כזאת מבאסת. במונדיאל 2002 למשל היה בית שכלל את ארגנטינה, אנגליה ושבדיה יחד, ובמונדיאל 2006 היה כמובן את הבית של ארגנטינה, הולנד, חוף השנהב וסרביה, שהגיעה כאלופת הבית(הציגה הגנת ברזל) והעפילה אוטומטית. חוץ מהבתים האלו - היו בתים סבירים. אם כבר מדברים על חוף השנהב - שוב הם נופלים לבית קשה שהסיכויים שלהם לעלות מאוד נמוכים ודיי חבל לי עליהם. פורטוגל למשל מקטרעת, אבל פרו למשל לפיגו שהיה חלק חשוב מאוד בנבחרת במשך כל השנים והוא תמיד היה מעל כולם וכעת הוא כבר פרש, הנבחרת משתדרגת. בוסינגווה מחזק את אגף ימין, פפה יוצר מרכז הגנה חזק ולעתים מחזק את הקישור האחורי וכמובן כריסטיאנו רונאלדו שהפך לשחקן הטוב בעולם. אם כבר הזכרתי את מונדיאל 2002 - הבית שצרפת קיבלה דיי מזכיר לי את מה שהיה לי אז. חבל שהם לא קיבלו בית קשה יותר רק 'כעונש'(לא במתכוון, אלא בהגרלה עצמה) על נגיעת היד של הנרי. מעניין אם סרביה תוכל לסכן איכשהו את גרמניה. עוד פעם היא מגיעה למונדיאל כאלופת הבית ואחרי יכולת נהדרת, רק שהיא לא תפשל במאני-טיים. ספרד קיבלה הגרלה קלה ואני מבסוט. בכדורגל הכל יכול לקרות, אבל קשה להאמין שהסלקסיון לא יתפסו את המקום הראשון של הבית, ואותו דבר לגבי ברזיל, כך שנימנע ממפגש איתם בשלב שמינית הגמר. יהיה אפשר לנקום בפורטוגל על ההפסד הכואב בשלב הבתים ביורו 2004. ספרד הייתה צריכה תיקו, אך היא נראתה כל-כך רע שזה היה מעורר בחילה, הפסדנו בצדק. אין מצב שלא נקבל קרב גדול אחד לפחות בשמינית הגמר, בכל מונדיאל יש את הפנצ'רים ומעניין מי הפעם תפשל. אני לא אתפלא אם נקבל קרב בין צרפת לארגנטינה(במחשבה שנייה, בתים 1 ו-2 גם סבירים). הכי מצחיק אם שתיהן תפשלנה - כלומר שתיהן יסיימו במקום השני, ולכן לא ייפגשו.
אני אוהב שחצנים שיש להם על מה להשתחצן. אם נבחרת כמו ברזיל הייתה עושה שער בסגנון הזה זה היה משעשע, אצל אנגליה זה סתם מעצבן. פשוט אין להם על מה. כבר 44 שנה הם לא ראו גביע... אבל הפעם זה קורה!!
מסכים, אבל האנגלים תמיד היו כאלה. הפעם דווקא יש להם על מה, אבל כמו שרשמת אחרי כל כך הרבה שנים, עדיף לבוא קטנים ולצאת גדולים.
הצבא מחק אותך, הא? דרום אפריקה לא העפילה אפילו לשלב האחרון של המוקדמות המונדיאל ביבשת שקבעו גם את העולות לגביע אפריקה. זה יהיה מביך מאוד אם הנבחרת של פאריירה לא תוציא נקודה אפילו, דבר די סביר. המצב מדאיג, אולי עדיף היה לתת למרוקו את האירוח של המונדיאל הזה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
מבנה המונדיאל שלי נכון להרגע: בית 1: דרא"פ נדפקה, היא תתקשה להצליח בבית הזה מול צרפת שתרצה להוכיח את עצמה אחרי העלייה המגעילה, ומקסיקו בעלת הכשרונות הצעירים. אורוגוואי נבחרת חזקה גם כן והיא תגרום לדרא"פ לאבד נק' וגם לצרפת במשחק הפתיחה, בו 2 הנבחרות באות עם מוטיבצה. צרפת תתעלה על עצמה, מקסיקו תדהים. הימור: מקסיקו ראשונה, צרפת שנייה. בית 2: יוון ודרום קוריאה לא מספיק חזקות כדי להוות יריב רציני לארגנטינה וניגריה. ארגנטינה חושבת שהיא קיבלה בית חלומי, ניגריה המוכשרת תיתן לה בראש במשחק על המיקומים. הימור: ניגריה ראשונה, ארגנטינה שנייה. בית 3: גם כאן יש הבדלים ברורים: אנגליה וארה"ב לפי דעתי חזקות בהרבה מאלג'יריה וסלובניה. בפתיחה אנגליה וארה"ב יסיימו בתיקו מותחני ביותר, ובשאר המשחקים הן יפציצו. 2 הנבחרות מוכשרות, תחושת בטן שארה"ב תבקיע קצת יותר מאנגליה. הימור: ארה"ב ראשונה, אנגליה שנייה. בית 4: אוסטרליה קיבלה בית קשה בהרבה מהקודם ולא תצליח בו, גרמניה שתביס אותה תקבל מוטיבציה למשחקים הבאים. סרביה לא תצליח מול גרמניה ואוסטרליה במחזור האחרון, בו האוסטרלים ילחמו כדי לא לחזור עם 0 נק'. גאנה מוכשרת מאוד והיא תעלה לשמינית הגמר בפעם השנייה. הימור: גרמניה ראשונה, גאנה שנייה. בית 5: הולנד קיבלה בית קשה אך היא מספיק מוכשרת כדי להצליח בו. קמרון, דנמרק ויפן ילחמו באטרף על המקום השני. קמרון תעלה בפערים מאוד מאוד קטנים מדנמרק ויפן בעיקר בגלל שיש לי תחושה שזה הולך להיות המונדיאל הכי מוצלח של האפריקאיות. הימור: הולנד ראשונה, קמרון שנייה. בית 6: המבנה שלו דומה מאוד למבנה של בית 3. איטליה ופרגוואי לא יתקשו מול סלובקיה וניו זילנד הנרגשות. גם כאן, איטליה ופרגוואי יפגשו בפתיחה ויסיימו בתיקו רב שערים. וגם כאן לפי דעתי, פרגוואי המוכשרת תבקיע יותר מאיטליה שתעלה לשמינית בעיקר בזכות הבית הקל. הימור: פרגוואי ראשונה, איטליה שנייה. בית 7: חוף השנהב תצליח הפעם להוציא נקודות מפורטוגל במשחק הפתיחה, אך פורטוגל וברזיל יכנסו לאטרף בשאר המשחקים של הבית. צפון קוריאה מאוד חזקה אך לדעתי היא לא תוציא נק' מהבית שכל נקודה קטנה תשנה את גורל הנבחרות. הימור: ברזיל ראשונה, פורטוגל שנייה. בית 8: ספרד גדולה על כל הנבחרות האלו והיא תצליח בבית הזה. הונדורס קטנה על הבית הזה ולמרות הכישרון היא לא תצליח. שוויץ וצ'ילה נבחרות חזקות, צ'ילה מוכשרת יותר. הימור: ספרד ראשונה, צ'ילה שנייה. שמינית גמר: מקסיקו - ארגנטינה 2 הנבחרות נפגשו בשלב הזה גם במונדיאל הקודם, לפי דעתי אז למקסיקו הייתה נבחרת חלשה יותר. מקסיקו תפתיע במונדיאל הזה וארגנטינה עם השחקנים הטובים ביותר תיכשל במשחק הזה, בעיקר בגלל המאמן. הימור: מקסיקו עולה לרבע גמר. ארה"ב - גאנה 2 הנבחרות חזקות וזהו משחק שמינית גמר מכובד. המשחק הוא באפריקה, גאנה תרגיש בבית עם קהל חם, ואולי גם עם שחקנים טיפה יותר מוכשרים. הימור: גאנה עולה לרבע גמר. ניגריה - צרפת ניגריה חזקה יותר מצרפת לפי דעתי, מכל בחינה. אני לא רואה תמונה שצרפת שוב הולכת להצליח במונדיאל הזה בכזה מזל כמו במונדיאל הקודם. הימור: ניגריה עולה לרבע גמר. גרמניה - אנגליה גרמניה מביאה הרבה נאחסים לאנגליה, אך לא הפעם. אחרי שגרמניה הציגה יכולת מרשימה בבתים ואנגליה פחות, האנגלים ירצו לשבור את הנאחס ויציגו כדורגל מדהים במשחק הזה. הימור: אנגליה עולה לרבע גמר. הולנד - איטליה הולנד חזקה יותר מאיטליה, והיא תא תהיה מוכנה לעוד מונדיאל כושל. איטליה אלופת העולם לא תוותר אחרי שההולנדים כבר הביסו אותם ביורו האחרון אך הולנד גדולה גם על הלחימה של האיטלקים. הימור: הולנד עולה לרבע גמר. ברזיל - צ'ילה קרב רצחני בין 2 הנבחרות שנמצאות לפי דעתי בכושר הכי טוב בדרום אמריקה. ברזיל לא תהיה מוכנה לעוד כישלון במונדיאל, צ'ילה הלוחמת פשוט לא תהיה מוכנה לצאת מהמונדיאל אחרי יכולה מרשימה בבתים. אבל אין מה לעשות, הברזילאים חזקים יותר. הימור: ברזיל עולה לרבע גמר. פרגוואי - קמרון פרגוואי ידעה עוד מהבתים שזה יכול להיות המונדיאל הכי טוב שלה. אין ספק שפרגוואי התפנקה מול קמרון שלפי דעתי תעלה לשמינית בהרבה מזל, ותעשה הכל כדי לעלות לרבע הגמר אחרי הרבה שנים שאף דרום אמריקאית חוץ מברזיל וארגנטינה לא עשתה זאת. הימור: פרגוואי עולה לרבע גמר. ספרד - פורטוגל הקינוח של שמינית הגמר. לפי דעתי? פורטוגל תהיה מובסת. ספרד תדרוס אותה בקרב מטורף בין 2 מדינות עם כדורגל דומה, אך ספרד הרבה יותר מוכשרת מפורטוגל שבקושי עלתה למונדיאל. הימור שלי: ספרד עולה לרבע גמר. רבע גמר: מקסיקו - גאנה המשחק המוזר של רבע הגמר יפגיש 2 מההפתעות הגדולות של המונדיאל. המשחק הזה יהיה הסטורי מכיוון שהולכת להיות או קבוצה אפריקאית ראשונה בחצי או קבוצה צפון אמריקאית ראשונה בחצי, ואין יותר ראויות מ2 הנבחרות האלו לעשות היסטוריה ליבשת שלהן. ללא ספק זה יהיה משחק מותחני שיגמר בפנדלים, גאנה תנצח ותהווה יריב שנוא ליבשת צפון אמריקה לאחר הדחה של ארה"ב ומקסיקו. הימור: גאנה עולה לחצי גמר. ברזיל - הולנד משחק שהיה יכול להסתיים בגמר. 2 הנבחרות מלאות מוטיבצה, כוח וכשרון לעלות לחצי הגמר. ברזיל תציג כדורגל יותר התקפי ופתוח משל ההולנדים, אך זה לא אומר שברזיל תנצח בגלל זה. ברזיל תעלה בעיקר בגלל רצף של נאחסים של ההולנדים בשלבים האלו. הימור: ברזיל עולה לחצי גמר. ניגריה - אנגליה לאחר שמינית גמר מדהים של הניגרים מול הצרפתים ושמינית גמר מדהים של האנגלים מול הגרמנים, 2 הנבחרות יפגשו ראש בראש. אנגליה שנים לא העפילה למעמד כמו חצי הגמר, ועם כל הכבוד לניגרים המוכשרים, האנגלים ימשיכו את רצף ההפצצות. הימור: אנגליה עולה לחצי גמר. פרגוואי - ספרד ספרד תקבל משחק נוח הרבה יותר מבשמינית, אני לא רואה תסריט שהם נופלים דווקא מולם אחרי מונדיאל כזה מטורף. פרגוואי המפתיע תסיים את המונדיאל בבאסה לאחר תבוסה. הימור: ספרד עולה לחצי גמר. חצי גמר: גאנה - ברזיל 2 הנבחרות נפגשו במונדיאל הקודם בשמינית הגמר בו ברזיל הביסה את גאנה. הפעם גאנה המפתיע תרצה ללכת עד לתואר ותבקיע ראשונה במשחק הרבה יותר טוב. הברזילאים יכנסו לאטרף ובסופו של דבר יעפילו לגמר אחרי מותחן. הימור: ברזיל עולה לגמר. אנגליה - ספרד 2 האירופאיות הכי חזקות במונדיאל הזה. ספרד לא העפילה מעולם לגמר, אנגליה עשתה זאת לפני יותר מ40 שנה. 2 הנבחרות בד"כ נכשלות ברגעי האמת, הפעם אחת מהן תצליח ואחת מהן שוב תכשל. ובגלל זה המשחק בין אנגליה לספרד יהיה המשחק הכי חזק של המונדיאל. ספרד שברה את הנאחסים שלה כבר ביורו האחרון, הפעם יהיה תורם של האנגלים אחרי מותחן. הימור: אנגליה עולה לגמר. מקום 3-4: גאנה - ספרד 2 הנבחרות באות למשחק הזה הכי ממורמרות בעולם ויציגו כדורגל חלש. החזקה תנצח במשחק. הימור: ספרד שלישית, גאנה רביעית. גמר: ברזיל - אנגליה גמר קלאסי מכל בחינה, מ2 עולמות כדורגל שונים. למרות משחק הידידות החלש ביניהן לפני חודש, הפעם זה יהיה גמר של חיים ומוות. באמת שאי אפשר לדעת מי תנצח אם המפגש הזה הוא גמר. משום מה אני לא רואה את ברזיל לוקחת עוד פעם את המונדיאל. אנגליה אלופת העולם, אחרי מותחן.
ניתוח ההגרלה שלי נכון לעכשיו. בבית 1 יתרחש מאבק משולש על שני הכרטיסים לשלב הבא. צרפת שאכזבה מאוד בשלב האחרון וביורו הקודם תקום או תיפול על היכולת של ריברי, ותקווה שהצעירים הוגו לוריס, קארים בנזמה ויואן גורקוף יוכיחו את עצמם ברמות הגבוהות ביותר. מקסיקו ואורוגוואי הן שתי נבחרות סבירות בהחלט שעברו את השיא כבר מזמן. דרום-אפריקה המאחרת לא תעלה, אבל קשה לי להאמין שהיא תסיים בלי אף נקודה כמו שאחרים אומרים פה. מי שלא תנצח את דרא''פ לא תעלה, ולדעתי זו תהיה אורוגוואי. מקסיקו ראשונה , צרפת שנייה . בבית 2 ללא ספק בולטת ארגנטינה כנבחרת החזקה ביותר, למרות שחניכיו של דייגו עלו בשיניים למונדיאל קשה לי להאמין שהם יודחו כבר בשלב הבתים בהגרלה סבירה בהחלט. ניגריה תהנה ממונדיאל ראשון ביבשת השחורה ולדעתי תהיה הנבחרת שתסיים במקום השני ותצטרף לארגנטינה. יוון החלשה ודרום-קוריאה יפרדו מהמונדיאל כבר בתום השלב הראשון. ארגנטינה ראשונה, ניגריה שנייה. בבית 3 האנגלים יפתחו בסערה את הטורניר ויזכו בכל 9 הנקודות תוך ניצול העדיפות שלהם על הנבחרות האחרות בבית בכל עמדה על המגרש. ארה''ב תנצל את חולשתן של שתי הנבחרות האחרות ותעלה בקלות מהמקום השני. אנגליה ראשונה , ארה''ב שנייה בית 4 הוא אחד משני הבתים היותר מותחים של הטורניר. גרמניה תעלה לשלב הבא תוך דשדוש (יש לי תחושה שהיא תסיים בתיקו מול סרביה, תנצח את גאנה או אוסטרליה ותסיים בתיקו מול השנייה ) הסרבים החזקים ינצחו את שני המשחקים האחרים ויעלו מהמקום הראשון. סרביה ראשונה , גרמניה שנייה בית 5 הוא הבית שלדעתי תיפול בו ההפתעה הראשונה של הטורניר. הולנד שעלתה מהמוקדמות עם מאזן מושלם (או כמעט מושלם ,לא זוכר בדיוק) עשתה זאת בזכות הגרלה קלילה. ואן-דר סאר האימתני הוא כבר לא השוער שלה, אלא סטקלנברג הבינוני, וואן-ניסטלרוי הוא כבר לא החלוץ המעולה של פעם, אלא שחקן שמתקרב לפרישה וכלל לא ברור אם יזומן. דנמרק הוכיחה שהיא נבחרת מעולה על-אף שהיא לא מכילה שוב כוכב בקנה מידה עולמי ותעלה לדעתי מהמקום השני, קמרון שמסתמכת על סמואל אטו המצוין תעלה לדעתי הממקום הראשון במידה ואטו לא ייפצע. קמרון ראשונה , דנמרק שנייה. בית 6 הוא אחת ההגרלות הקלות שאיטליה המזדקנת יכלה לבקש. הנבחרת של היום זקנה, עייפה, ולא תזכיר בדבר את הנבחרת המעולה שזכתה לפני 4 שנים במונדיאל, אך תעלה מהמקום הראשון עקב הגרלה קלילה. פרגוואי תנצל את חולשתה של ניו-זילנד וחוזר הניסיון של סלובקיה ותצטרף אליה. איטליה ראשונה , פרגוואי שנייה. בית 7 הוא הבית המוות. הבית המותח ביותר של הטורניר בו שלוש נבחרות יתמודדו על העלייה לשלב הבא. ברזיל של קאקא , פורטוגל של רונאלדו וחוף-השנהב של דידייה דרוגבה. התחושה שלי היא שברזיל תסיים ראשונה וחוף-השנהב תהיה זו שתצטרף אליה מהמקום השני תוך ניצול האירוח האפריקאי. ברזיל ראשונה , חוף השנהב שנייה. בבית 8 ספרד תנצל עלייה קלילה כדי לעלות בקלות מהמקום הראשון. שוויץ מחזיקה במאמן אגדי בדמותו של היצפלד, וכנגד יש את צ'ילה וביילסה שעשו טורניר מוקדמות מעולה. אני מהמר שלמרות שהייתי רוצה לראות את הצ'יליאנים בשלב הבא השוויצרים האפרוריים יעשו את זה ויעלו לשמינית. ספרד ראשונה , שוויץ שנייה.
במונדיאל הקודם ניבאתי שצרפת תעלה לגמר, הפעם ההימור שלי הוא כזה : בית 1 דרום אפריקה קיבלה הגרלה קשה מאוד. או שהיא תתרגש יותר מדי ובכך תפשל, או שהיא תקבל דרייב עצום מהקהל ותעלה מהמקום השני. הראשון שמור לצרפת, עם כישרונות גדולים כמו הנרי, בנזמה, טרזגה, גורקוף, נאסרי, ריברי, מאלודה, אברה וכו', אין ספק שצרפת תעלה, גם אם לא בדרך הכי טובה שיש. מקסיקו לא תעלה משום שהיא נבחרת כל כך נאיבית. נבחרת שלא מסוגלת במונדיאל הקודם לפרוץ את ההגנה של אנגולה, בוודאי לא תצליח מול נבחרות קשוחות וטובות הרבה יותר. באשר לאורוגוואי, היא לא הצליחה ב- 2002 לעבור בית קל יותר מזה, אז פה באמת שנגמר הסיפור שלה. צרפת ראשונה, דרום אפריקה שנייה. בית 2 ארגנטינה עלתה בצורה מקרית למונדיאל, אך יש לזכור שכך עשתה גם ברזיל ב- 2002. איך זה נגמר? כולם יודעים. ארגנטינה לא תפשל ותעלה מהמקום הראשון, ניגריה לא תעמוד תחת הלחץ הכבד, הבונקרים של יוון לא יעזרו כאן ודרום קוריאה המנוסה במעמדים כאלו תעלה מהמקום השני. ארגנטינה ראשונה, דרום קוריאה שנייה. בית 3 מדברים יותר מדי על המשחק בין אנגליה לארה"ב ב- 1950, אבל אני מאמין שבלי שום קשר למשחק ההוא, יש יריבות אידיאולוגית בין 2 המדינות בכל מה שקשור להבדלי שפות ומעמדות. אנגליה נראית נהדר ותעלה, ארה"ב פשוט יותר מוכשרת מהשתיים האחרות ותעלה. אלג'יריה תערים קשיים, אבל זה לא יעזור הפעם. סלובניה תהווה קישוט. אנגליה ראשונה, ארה"ב שנייה. בית 4 בית מרתק. גרמניה זו גרמניה ותעלה ראשונה, השאר מסוגלות לעשות צרות, אני רואה את סרביה כמי שתעלה לאחר מאבק צמוד עם גאנה. גרמניה ראשונה, סרביה שנייה. בית 5 בית שאפשר לראות בו קצת כדורגל, וכדורגל מרתק. כל הקבוצות בבית הזה לא משחקות בונקר, וטוב שכך. חסר להולנד אם היא לא עולה מהבית הזה, לדנמרק יש תמיד כישרונות, קאמרון תקבל דרייב עצום מהקהל, אבל דווקא היפנים פייבוריטים אצלי מהמקום השני. הולנד ראשונה, יפן שנייה. בית 6 בכל בית אחר לא היה לאיטליה של היום סיכוי, ואלופת העולם תעפיל לשמינית הגמר. המאבק היחיד שנותר בבית הזה הוא כמה שערים תספוג הנבחרת האומללה של ניו זילנד והאם סלובקיה באמת מסוגלת לשחזר את הימים של צ'כוסלובקיה. עם כישרונות כמו האמסיק, ויטק, ססטאק ואחרים אולי כן, והיא תגבור על פרגוואי לדעתי. איטליה ראשונה, סלובקיה שנייה. בית 7 בית בית, אין ספק. השאלה היחידה היא באיזה כושר כריסטיאנו רונאלדו יבוא לטורניר, כי אם הוא יבוא בשיאו, פורטוגל תוכל להתמודד עד המחזור האחרון על הכרטיס להעפלה. ברזיל תקיא דם, אבל המקום הראשון שמור לה. חוף השנהב מבינה שעכשיו אין זמן לתירוצים, והדחה במונדיאל שנערך ביבשת אפריקה פירושה כישלון מוחלט. צפון קוריאה ממש לא תהווה בשר תותחים ואפילו תגנוב נקודה או שתיים, אבל לא יותר. ברזיל ראשונה, חוף השנהב שנייה. בית 8 ספרד ב- 20 רמות מעל כולן ותעלה בקלות. הונדוראס לא מפתיעה אותי ובטח שלא אפול מהכיסא אם הם יעלו. נבחרת מוכשרת מאוד, ואם במוקדמות היא פירקה את קוסטה ריקה והתעללה במקסיקו, היא בהחלט ראויה להיות במונדיאל. זאמוראנו, סאלאס, פינדה, אקוניה, טאפיה ושות' כבר לא פה, אבל לצ'ילה יש מספיק שחקנים מוכשרים כמו פרננדז וסואזו, כאשר אלבארז ינהיג בהגנה. סוכנויות ההימורים לא נתנו לפני 4 שנים הרבה סיכויים לנבחרת השווייצרית, והם הגיעו עד השמינית. אני מאמין שכך יהיה גם הפעם. ספרד ראשונה, שווייץ שנייה. שמינית הגמר צרפת - דרום קוריאה - הקוריאנים אוהבים להילחם, אבל צרפת תנצח, שוב משער מזליקי. אנגליה - סרביה - האנגלים לא יסתדרו מול ההגנה הסרבית הקשוחה והחזקה, סרביה תפתיע ותעלה. הולנד - סלובקיה - סלובקיה תעשה חיים קשים מאוד להולנד, שתנצח אחרי הארכה. ברזיל - שווייץ - ברזיל תהיה עייפה מאוד אחרי משחקי הבית המוקדם, לא תציג כדורגל גדול, אך תעלה. ארגנטינה - דרום אפריקה - הקהל ישתלהב לראות את מסי פנים מול פנים, אבל בקרב בין מסי למסיללה יהיו "ידיו" של הארגנטינאי הקטן על העליונה. גרמניה - ארה"ב - ארה"ב תקשה מאוד על גרמניה, אבל גרמניה כמו תמיד תנצח משער בדקה ה- 91. איטליה - יפן - היפנים, עם המהירות העצומה שלהם, יכולים לגרור את המשחק להארכה, אבל כמה טוב שיש לוקה טוני שינצח בהארכה. ספרד - חוף השנהב - קרב אדיר, אבל חוף השנהב תסתפק בצעד אחד יותר מהמונדיאל הקודם. ספרד ממשיכה הלאה. רבע הגמר צרפת - סרביה - הקסם הסרבי ייעלם כאן. הולנד - ברזיל - משחק מצויין, אבל ברזיל לא תיעצר כאן. ארגנטינה - גרמניה - עוד הפסד ארגנטינאי לגרמנים, הפעם בהארכה וללא פנדלים. איטליה - ספרד - חבל על הזמן של האיטלקים. עם סגל כזה רבע הגמר זה די והותר עבורם. חצי הגמר צרפת - ברזיל - צרפת היא כבר מזמן הסוס השחור של ברזיל, ברזיל לא ניצחה אותה מעולם וכך יהיה גם הפעם. גרמניה - ספרד - על פניו, גרמניה היא היחידה שיכולה לעצור את הקטר הספרדי, ותנקום בה על גמר היורו. מקומות 3-4 ברזיל - ספרד - קרב אדיר, בלי שום לחץ, המשחק המהנה של המונדיאל. ספרד תנצח לאחר קרב אדיר. משחק הגמר צרפת - גרמניה - גמר צפוי, בין 2 הנבחרות הכי ווינריות במונדיאל חוץ מברזיל ואיטליה. דווקא המשחק יתפתח לכיוונים חיוביים מאוד, ותהיה דרמה, אבל גרמניה תנצח בפנדלים ותיקח את התואר.
התחזית שלי: בית א: אורוגוואי ראשונה וצרפת שניה בית ב: ניגריה ראשונה וארגנטינה שניה בית ג: אנגליה ראשונה וארה"ב שניה בית ד: גרמניה ראשונה וסרביה שניה בית ה: הולנד ראשונה ודנמרק שניה בית ו: איטליה ראשונה וסלובקיה שניה - הפתעה 1. בית ז: ברזיל ראשונה וחוף השנהב שניה בית ח: ספרד ראשונה והונדורס שניה - ההפתעה 2. שמינית גמר: אורוגוואי נגד ארגנטינה - אורוגוואי נוקמת מראדונה הביתה. ניגריה נגד צרפת - משחק מאוד מעניין שמסתיים אחרי הארכה עם ניצחון ניגרי. כן! אנגליה נגד סרביה - אנגליה מטיילת נגד הסרבים ששוב חווים תבוסה כמו ביורו 2000 ארה"ב נגד גרמניה - קרב עיקש סטייל מונדיאל 2002 ובסופו מה? כמובן הגרמנים מנצחים הולנד נגד סלובקיה - סלובקיה נלחמת, הולנדת כובשת. קליל. איטליה נגד דנמרק - כשיורו 2004 עדיין מהדהד, איטליה תמחוק אותו סופית מהזיכרון עם נקמה בדרך לרבע הגמר. ברזיל נגד הונדורס - הונדורס החביבה כבר עשתה את שלה, דריסה ברזילאית. ספרד נגד חוף השנהב - איזה קרב כיפי אבל ספרד ברבע. רבע גמר: אורוגוואי - אנגליה - אורוגוואי הפתעתם והגעתם עד הלום, מספיק. אנגליה בחצי הגמר. הולנד - ברזיל - איזה משחק? איזה משחק? תיקו רב שערים בדרך לפנדלים. הולנד רואה שחור, ברזיל רואה חצי גמר, שוב. ניגריה - גרמניה - הם יעזרו את יואכים? לא נראה לי. גרמניה בחצי. ספרד - איטליה - בניגוד ליורו 2008, ובניגוד לקונפדרציות, איטליה תבוא כמו שצריך למונדיאל הזה, דווקא בגלל מה שקרה, ואלופת העולם תבלום את אלופת אירופה בדרך לחצי הגמר. חצי גמר: אנגליה - ברזיל - כל האומה והמלכה מחזיקים אצבעות. בקהאם נותן עליה לגמר המונדיאל לראשונה מאז 66. גרמניה - איטליה - למרות שאני אוהד איטליה, פה אלופת העולם תיעצר, גרמניה תעלה בדרך לשחזור הגמר הגדול מ-66. על הדרך גרמניה נוקמת על דורטמונד, וההפסד הראשון אי פעם של גרמניה במגרש הזה אחרי 70 שנה. גמר: אנגליה - גרמניה. שוב כל האומה והמלכה. אנגליה מובילה, אבל סופגת פעמיים בדקות האחרונות ונרשמת בספרי ההיסטוריה כלוזרית הגדולה בתולדות המונדיאלים (מצטרף ליורו 2004 עם זידאן וצרפת). גרמניה אלופת העולם. סטיבן ג'רארד בריאיון ממש עם שריקת הסיום:"הכדורגל הוא אכזר אבל מישהו גדול ממני כבר אמר, כדורגל משחקים 90 דקות ובסוף דה ג'רמאן ווינס". יואכים לב בריאיון:"קלינסי לוזר".
אני לא יודע אם מישהו הזכיר את זה, אבל חשבתי על זה ושמתי לב שאף אחת מהנבחרות במונדיאל הקרוב לא תופיע על הבמה הזאת בפעם הראשונה. גם ניו זילנד, גם הונדורס, אפילו צפון קוריאה, כולן כבר היו שם. מעניין אם זה קרה מתישהו בתקופה המודרנית. ב-2006 היה המון: טוגו, אנגולה, גאנה, חוף השנהב וטרינידד וטובגו, ב-2002 אני זוכר בשלוף את סנגל (נראה לי זהו) ב-98 היה את דרום אפריקה ויפן... גם לפני זה היו כל מיני "בתולות" בדמות יוון וקוסטה ריקה ב-94, ניגריה ב-90... בתכלס, אפשר לראות שרוב הנבחרות החדשות הגיעו מהפריפריה. האם גם שם הפערים החלו לגדול בצורה קיצונית?
קודם כל זה לא כל כך נכון... סלובקיה משחקת בפעם הראשונה במונדיאל. אבל גם אם אתם מחשיבים את סלובקיה כחלק מצ'כוסלובקיה שהייתה כבר במונדיאל (מה שפיפ"א לא מחשיבים), אני לא בטוח אם הפערים התחילו לגדול בצורה קיצונית. נבחרות כמו צפון קוריאה, הונדורס, אלג'יריה וניו זילנד שיחקו במונדיאל לפני למעלה מ20 שנה, צפון קוריאה גם למעלה מ40 שנה. זה שאתם אומרים שנבחרת שחצי מהסגל שלה במונדיאל היחיד בו היא שיחקה כבר מת היא לא כמו הנבחרות החדשות של המונדיאלים הקודמים (סין 2002, יפן 1998) אז אתם סתם פריקים של נתונים וסטטיסטיקות. כל אותן הנבחרות שהזכרתי (אולי חוץ מניו זילנד) יקרעו את התחת שלהן כדי להבטיח מקום במונדיאלים הבאים, אני לא מאמין שנראה אותן בברזיל 2014. מה שנכון במה שאתם אומרים זה שלאט לאט כמות הנבחרות שלא שיחקו במונדיאל ויש להם איכות מתאימה בשביל המונדיאל יורדת. לא עולות לי בראש כרגע נבחרות שלא שיחקו אף פעם במונדיאל ומגיע להן להשתתף השתתפות הסטורית במונדיאל.