כמו שכבר מישהו ציין פה... מסכנים חוף השנהב, מונדיאל שני שלהם, ומונדיאל שני שהם בבית המוות אחרי שבקודם היו עם ארגנטינה, הולנד וסרביה. אין לי ספק שבכל בית שפוי הם פייבוריטים לגמרי לעלות, בבית עם פורטוגל וברזיל זה יהיה להם כבר הרבה יותר קשה, בהחלט אפשרי לעלות על חשבון פורטוגל, אבל הפילים יצטרכו להיות במיטבם, צפויים להיות משחקים מרתקים בבית הזה.
^חח דרוגבה פלל להגרלה קלה,יצא לו שוב הגרלה קשה עד מוות. כנראה המונדיאל האחרון שלו.. בסך הכל יש בתים שלא שווים במיוחד ויש בתים שקלים מוות כמו הבית של ספרד. חבל שזה באמת ככה אבל מה לעשות.. אני דווקא מהמר אל המארחת שתגיע עד לשלב הרבע.
האמת שלרוב הפייבוריטיות בכלל לא מצפים חיים קלים כשחושבים על זה. חוץ מברזיל שנפלה לבית המוות וגרמניה שנפלה לבית המוות 2, גם צרפת המקרטעת נראית לי די בסכנה. במונדיאל 2002 הם הודחו בבושת פנים מבית די דומה, אז עם דנמרק, סנגל ואורוגוואי שאותה היא תפגוש שוב. גם היכולת שהם מציגים בזמן האחרון ובכלל מאז יורו 2008 מזכירה את הימים ההם, נבחרת מפוצצת בכישרון אבל שבלונית וחסרת מעוף להחריד. ארגנטינה גם לא עשתה את הדרך הכי חלקה למונדיאל ומול ניגריה זה בטוח לא יהיה טיול קליל. גם יוון המגעילה, הבונקריסטית והפוקסיונרית פשוט תפורה על להרוס לנבחרות מהסוג הזה שטובות ומוכשרות ממנה בהרבה, אבל לא תמיד מצליחות להביא את זה לביטוי במגרש. אני לא יודע מה איתכם, אבל אני מפחד פחד מוות שנראה את הזוועה הזאת בשמינית הגמר. הולנד גם נבחרת עם מסורת בלתי נגמרת של פאשלות, ולדנמרק יש מסורת ארוכה של הצלחות במונדיאלים מעבר לכל הציפיות בעזרת הרבה מאוד אופי וכדורגל לא רע בכלל. ויש גם את קמרון בבית הזה.. בעצם חוץ מאיטליה ספרד ואנגליה כל הגדולות יצטרכו לעבוד קשה. לא הייתי בונה על רבע גמר כמו שהוזכר פה, כי אין לי ספק ש2-3 מהנבחרות האלה ייפלו בדרך.. אני רק מקווה שמה שצריך לקרות יקרה, וב11.7.2010 יעלו על הדשא ביוהנסבורג ספרד וברזיל.
"בית המוות" הזה מחזיר שני מפגשים פיקנטיים ממונדיאל 1966. ברזיל-פורטוגל, היה המשחק שהדיח את אלופת העולם ב-8 השנים האחרונות כבר בשלב הבתים. פלה עלה פצוע ולא הצליח למנוע מאוסביו וחבריו לנצח 3-1 ולשלוח את ברזיל הביתה. השני, פורטוגל-צפון קוריאה, הינו אחד המשחקים המפורסמים בתולדות המונדיאלים. הנבחרות נפגשו ברבע הגמר, אליו הגיעה צפון קוריאה אחרי 1-0 סנסציוני על איטליה, ולאחר 20 דקות התוצאה הייתה כבר 3-0 לקוריאנים! אלא שאז התעורר אוסביו לחיים ועם רביעייה מדהימה הוליך את פורטוגל ל-5-3 ענק והופעה הסטורית בחצי הגמר.
ונראה לך שלא יהיו מפתיעות? אני שם כסף שלפחות 2 מהקבוצות לא יופיעו פה(כשזה לא כולל את ספרד במידה ופורטוגל תדיח אותה אם וכאשר ייפגשו בכלל)
הגרלה שערורייתית. בית א' זהו בית המוות, כל הנבחרות באותה הרמה. בשאר הבתים יש נבחרות מיותרות כמו קוסטה ריקה, צפון קוריאה, ניו זילנד. הן גם לא סוננו במוקדמות, גם לא פוזרו בבתים. והנפגעת העיקרית היא דווקא המארחת שצריכה לבנות עכשיו על שיפוט ביתי בשביל להעפיל לשמינית.
בעיני הבתים יצאו מאוד מעניינים וזהו ההימור שלי: בית א: צרפת ומקסיקו בית ב: ארגנטינה וניגריה בית ג: אנגליה וארה"ב בית ד: גרמניה וסרביה בית ה: הולנד וקמרון בית ו: איטליה וסלובקיה בית ז: ברזיל וחוף השנהב בית ח: ספרד והונדורס
קוסטה ריקה לא עלתה קודם כל, אתה מתכוון להונדורס, ובסופו של דבר מדובר בנבחרת שיכולה לתרום לדעתי. ניו זילנד היא באמת העפלה מיותרת, הכל בגלל העברתה המגוחכת של אוסטרליה לאסיה. צפון קוריאה העפילה בצדק מעל נבחרות כמו איראן וסעודיה, הדרך שלהם למונדיאל ממש לא הייתה קלה. הנבחרת אלמונית, ולאור העובדה שהוגרלה לבית המוות בטח לא תרשים, אבל בבית קל יותר צפון קוריאה הייתה צריכה להיחשב כסוס שחור פוטנציאלי. לגבי המארחת - דרום אפריקה היא חד משמעית אחת מהמארחות הכי חלשות שהמונדיאל ראה אם לא החלשה שבהן, בטח בתקופה המודרנית. היחידות שעוד עולות לי בראש הן שווייץ וצ'ילה, אבל זה היה לפני שנים רבות ושתיהן בסופו של דבר כן העפילו לשלבים הגבוהים. לדרום אפריקה אין מה למכור אפילו ביבשת שלה. היא לא מועמדת בכירה לזכות בגביע אפריקה שייערך בעוד חודשיים, ומאז תחילת העשור היא כבר לא נמנית על אליטת היבשת, אין שום בית בו היא הייתה נחשבת לפייבוריטית לעלות לשמינית.
לדעתי קשה להמר כבר עכשיו מי תעלה מכל בית. רוב הבתים מאוזנים מאוד ומספיק שפייבוריטית אחת תסיים בתיקו, וכבר אנחנו יכולים לקבל מפגשים בשמינית בין שתי נבחרות בכירות. מסתמן שהחצי השני (בתים E עד H) הוא הקשה יותר. הולנד, איטליה, ברזיל, ספרד, פורטוגל וחוף השנהב - כולן מוצלבות אחת עם השנייה, ועל הנייר לפחות, אנחנו אמורים לקבל קרבות אדירים על הכרטיסים לחצי הגמר/גמר בצד הזה של ההגרלה. תזכורת לגבי מזג האוויר: זה יהיה מונדיאל החורף הראשון מאז ארגנטינה 78'. בניגוד לחורף אצלנו, זאת לא תהיה העונה הגשומה בדרא"פ. בכללי, אמור להיות מזג אוויר קר ויבש. עוד דבר שאולי נצטרך לשים לב אליו - הגובה ביוהנסבורג. העיר ממוקמת בגובה של מעל 1,000 מטר. זה לא יהיה כמו המשחקים האגדיים באנדים, אבל זה משהו שלוקח קצת זמן להתרגל אליו, במיוחד ספורטאים שיצטרכו לרוץ בקצב גבוה למשך 90+ דקות. בכל מקרה אני מאמין שמחנות האימון בשבועות שלפני יפתרו את הבעיה הקטנה והמציקה הזאת.
בית 1: קרב אדיר על העפלה. דרום אפריקה עם הביתיות מסוכנת תמיד ויש לה מילה, ומקסיקו תמיד נותנת פייט אדיר. אני מאמין שבסופו של דבר הצרפתים יעלו מהמקום הראשון ואורווגוואי יכסחו בדרך למקום השני. בית 2: ארגנטינה פייבוריטית גדולה, אבל עם מראדונה הכל אפשרי. ארגנטינה מאוד בינונית ולא הייתי נותן לה סיכויים כל כך גבוהים להגיע למקום הראשון. דרום קוריאה ילחמו עד הסוף אבל הם לא צפויים לעשות קשיים מיוחדים, ניגריה, שוב פעם באותו הבית כמו ב98 וב2002, אני מאמין ילחמו על המקומות לשמינית ואולי גם על המקום הראשון, סתם הרגשה פנימית. יוון תעשה את הבונקר הצפוי, שארגנטינה כמובן לא תצליח לפרוץ וגם תלחם על העלייה, אבל לדעתי העובדה שהם לא יכולים לבוא כפייבוריטים ולנצח(נגד ד.קוריאה) תפגע בהם. ניגריה ראשונה, ארגנטינה שנייה. בית 3: השחצנים מקבלים בית קל, והנבחרת החזקה שקאפלו בנה אמורה לסיים ראשונה בלי הרבה בעיות. צרפת יבעטו אותם כבר ברבע, לא לדאוג(אם גרמניה לא יפגשו אותם לפני בשמינית). סלובניה לדעתי תהיה הנבחרת החלשה ביותר, אלג'יריה וארה"ב ילחמו ובסוף האיכות תנצח. אנגליה וארה"ב יעלו. בית 4: גרמניה נחלשה מאוד לדעתי, והמלחמה תהיה משולשת בין סרביה שהתחזקה לבין גרמניה וגאנה. הימור - סרביה ראשונה, גרמניה שנייה. בית 5: בית צבעוני מאוד, יפן תשמש כקונוס והולנד תעלה מהמקום הראשון, קמרון תהיה שנייה. בית 6: איטליה ופראגוואי יעלו מהבית הזה, ולדעתי בקלות רבה. סלובקיה חלשה וניו זילנד... אוי. בית 7: בית נהדר... חוף השנהב שוב פעם נדפקת, וחבל כי היא נבחרת חזקה מאוד, אבל לדעתי שוב היא תודח בבתים, פורטוגל וברזיל העולות. בית אחרון: בית של כדורגל טוב, חבל ששוויץ קצת הורסת. צ'ילה שהרשימה מאוד בדרום אמריקה חייבת לעלות מהבית הזה והיא צריכה לקחת את ההזדמנות בשתי ידיים, ספרד כמובן תפרק בדרך למקום הראשון ולמפגש מרתק נגד ברזיל או פורטוגל. שיגיע כבר הקיץ ראבאק... כבר לא מעניין הליגות שהמונדיאל בפתח.
אגב רק אני רואה אנגליה נגד גרמניה בשמינית הגמר? אבל יודעים מה? עם איך שנבחרת ארגנטינה נראית אני לא כל כך בטוח שהמקום שלה מובטח...מספיק פנצ'ר קטנטן ויתחיל שם מחול שדים, ואת זה מסי אפילו לא יוכל לנצח.
אותי מעניין לראות מה יקרה למעמדו של מראדונה, שבמקומות רבים בארגנטינה מייחסים לו מעמד של אל, אחרי שבמקרה ואם אגרנטינה לא יעברו את שלב הבתים-האם הוא יהפוך להיות שם אל השאול?
בית 7 בהחלט נותן חשק עצום שהמונדיאל כבר יגיע, אבל מצד שני, לי נותן תחושה מאוד מבאסת שחוף השנהב(אחת הנבחרות שאני יותר מחבב)שוב נופלת לבית המוות שהסיכויים לעלות ממנו קטנים. ב2006 אם אינני טועה היא שיחקה עם ארגנטינה והולנד, הצליחה קצת להציק אך נשארה במקום השלישי שלא נתן לה כלום כמובן. ברזיל בכל אופן תדלג שלב אלא אם כן תתרחש סנסציה אדירה, את פורטוגל קשה שלא לרצות ברבע הגמר כי מדובר בנבחרת שמעדנת ביחד עם עוד כמה את המונדיאל, כך שדי חבל שחוף השנהב נופלת לבית הכי קשה במונדיאל. מאוד רציתי לראותה בבית קל יותר עבורה בו הייתה פייבוריטית לעלייה. עם זאת, אין לשלול עלייה שלך הכתומים מאפריקה מבית המוות, היא לא נבחרת אם מוניטין כביר אבל בעלת מספיק כוח בסגל כדי להעפיל. בנוסף, בית 1 מבטיח המון, לאו דווקא כדורגל משובח, אלא במיוחד בזכות צרפת המתנדנדת בראשותו של דומאנק ההזוי שצפויה להביא לתלתלות רבות בביתה הקשה. אין ספק שספרד לא יעלה לבקש בית נוח מזה, לפחות על הנייר, אך בפועל אין לדעת ואין להקהל ראש. הזכייה ביורו נתנה לנו תנופה יוצאת דופן והוציא את ספרד מהסטגימה של הנבחרת האיכותית אך הלוזרית שלא תממש את עצמה לעולם. צריך לקוות שנמשיך עם האופי הנהדר שהנבחרת הפגינה לכל אורך שלב המוקדמות. מדובר באחד הדורות היותר מוכשרים של הסלקסיון, ומבחינתי אין זו שאלה בכלל - ספרד מכוונת אך ורק לתואר. הברזל רותח בשנתיים האחרונות של הנבחרת וזה צ'אנס עצום לחולל היסטוריה. ויוה אספניה!