כמו שציפתי ואמרתי, האיצטדיון החדש של אספניול יקרא על שמו של דניאל חארקה, ככה הודיעה אספניול, ההלוויה תתקיים כנראה היום, הקבוצה חזרה מאיטליה. http://up123.siz.co.il/up1/nkzyejtzjyiw.Xxx רק לפני שבוע אם סטיבן ג'ראד בפתיחת האיצטדיון החדש, המשחק הראשון של חארקה באיצטדיון החדש, והאחרון... עדיין לא מהקל.
העפתי מבט נהוקר על שער המארקה ולא ממש התייחסתי למה שכתוב שם על חארקה, רק לפני מספר דקות הבחנתי בדיון וקיבלתי שוק. פלאשבק עצוב ממקרה פוארטה. חארקה במשך כמה שנים טובות היה אחד השחקנים המובילים באספניול ואחד הבלמים הפוריים של הליגה הספרדית. לא ייאמן... קשה לי לעכל את זה עדיין, שנתיים בלבד אחרי הטרגדיה של פוארטה שוב הסיפור חוזר על עצמו. יהי זיכרו ברוך.
זה באמת מחזיר פלאשבקים עצובים ממקרה פוארטה. לא יאמן שדבר כזה קורה שוב. ממש קשה לעכל את זה שלא נראה אותו יותר. יהי זכרו ברוך.
ואוו,התאריך ממש קרוב נכון? עצוב עצוב עצוב. שוב אני אגיד,הכל מתגמד לרגעים כאלה של מוות. לא רק אצל חארקה,בכל ידיעה על מוות,בין אם זה בחדשות,עיתון,או לשמוע מאנשים. הכל מתגמד,הלימודים,הצבא,החברים,הקבוצה שאנו אוהדים,הכל. רק שנהיה בריאים. יהי זכרו ברוך. תנחומים למשפחה האבלה ולמשפחת אספניול.
גם בישראל פקדו אותנו 2 מקרים כאלה,שהאחרון זה שחקן באר שבע,צ'רקאווה אני חושב,או שם דומה,ועוד שחקן מהמגזר הערבי אני חושב מהליגה הארצית.
מקרה שכזה גורם לנו לחשוב. מבחינתי לדה לה רד אסור לחזור לשחק, יש לו יותר מידי מה להפסיד. הוא רק התחתן לאחרונה ואם אינני טועה יש לו ילדה קטנה... שלא ייקח סיכון אלא אם כן הבעיה אותרה וטופלה.
http://estaticos04.marca.com/imagenes/2009/08/09/futbol/equipos/espanyol/1249807948_extras_portada_1.Xxx מאז שהאוהדים שמעו את על מותו הטראגי של חארקה, הם הגיעו בהמוניהם לאיצטדיון החדש. הם התרכזו בשער מספר 21, בידיוק כמו המספר שלבש הבלם על פני גבו. הם באו והדליקו נרות זיכרון ולידם הצעיפים של אספניול. רובם היו אוהדי הקבוצה כמובן, אבל היו גם אוהדים של קבוצות אחרות שטרחו לבוא ולתת כבוד. בהמשך היום יגיעו עוד ועוד. אוהדים רבים של אספניול יצרו קשר עם הנהלת הקבוצה וביקשו לקרוא לאיצטדיון החדש על שמו של חארקה, ואכן נראה שזה הכיוון. המקרה העצוב של חארקה החזיר את דה לה רד אחורה, לרגעים הקשים בשנה שעברה, בהם לא היה ברור בהחלט האם ימשיך לחיות. כזכור, השחקן התמוטט באמצע משחק זוטר בגביע המלך נגד ריאל אוניון ומאז לא דרך על כר הדשא. "אני מבין כמה הייתי בר מזל שאני כאן", אמר דה לה רד היום לתקשורת. "עכשיו אנחנו חייבים לחזק את המשפחה. זה הפסד גדול לכדורגל הספרדי והעולמי. אנחנו לא מעכלים את מה שקרה". דה לה רד הוסיף - "עכשיו חייבים לפעול על מנת להבטיח שהדבר לא ייקרה שוב". * תמונות נוספות של אוהדי אספניול נותנים כבוד אחרון לחארקה
על זה אני מדבר. אם זה נכון או לא אני לא יודע, אבל לא יכול להיות שאף גוף לא יחקור ברצינות את המוות הכל כך מיותר הזה. יהיה בכלל נתיחה פתלוגית של גופת חראקה?
המטוס של אתלטיקו ערך נחיתת אונס,בהתחלה לא היו פרטים,אבל הכל בסדר עכשיו. נפתח נושא בפורום על זה,אבל זה כבר נמחק.