ובכן, התפתחויות בעניין דה רידר. השחקן קיבל הודעה ממאמנו דני בלינד שהוא יכול למצוא לעצמו קבוצה אחרת כי הוא לא ב-20 שחקנים של איאקס. דה רידר מעוצבן וטוען שבחודש האחרון הקבוצה דחתה שלוש הצעות עליו, כולל זה שלא שיתפה אותו בטורניר אמסטרדם כשסקאוטים של מנצ'סטר סיטי באו לראותו (והלכו על סטיד מלבראנק במקום) וכולל סלטה ויגו. בכל מקרה, איך זה מתקשר אלינו- דה רידר החליט שאם יעזוב את איאקס, הוא מעדיף לשחק בנבחרת ישראל. זה קצת בעייתי מבחינת פיפ"א ואברהם גרנט כבר אמר לשחקן שהוא לא אופטימי, אבל יש תקדימים כמו של פרדי קאנוטה למשל (עבר מצרפת למאלי). לדה רידר אמא ישראלית כך שהוא יכול להוציא אזרחות במהירות, אבל אז הוא וסוכנו צריכים ללכת לועדה מיוחדת של פיפ"א שתאשר לו את העניין כי הוא שיחק הרבה משחקים במדי הולנד הצעירה. לגבי קבוצה, דה רידר מתכוון לעבור לאחת הליגות הגדולות. אני עוד לא קובע עמדה בעניין, כי בקושי ראיתי אותו משחק חצי שעה... אני מקווה שגרנט יודע על מה הוא מדבר כשהוא רוצה את השחקן.
מה גרנט לא אופטימי מה?! שחקן כמו דה רידר לא מוצאים כל יום ואם יש לנו הזדמנות לאזרח אותו ולהביא אותו לנבחרת זה פשוט מתנה. הוא שחקן מאוד כשרוני שכבר רבים ממאמניו הקודמים אמרו זאת ודני בליינד יכול למצוץ , דה רידר עוד יצחק לו בפנים יום אחד.
דה רידר לא ירצה לעבור לקבוצה ישראלית ? דווקא יתאים לו להגיע למכבי חיפה/מכבי ת"א ולהתקדם משם לאירופה בעצם במחשבה שנייה אין להם כסף להביא אותו
מה פתאום הוא כבר בשלב שהוא בהחלט יכול להסתכל על אירופה הוא כבר שיחק באייאקס בבוגרים כמה משחקים שהוא הספיק להרשים בהם , אז הוא צריך לבוא למכבי חיפה/מכבי ת"א ולהצליח אצלהן בשביל שישימו עליו באירופה?
אני ממש לא ממליץ לו להגיע לארץ. זה רק יוריד לו את הרמה. הקבוצות הישראליות לא במצב שהן מרשימות את אירופה. בייחוד אחרי ההפסד המחפיר של חיפה למאלמו. חוץ מזה שהוא יחסית גדול על הארץ שלנו. אני חושב שכדאי לו לשחק בנבחרת ישראל. זו תהיה הדרך לפריצת הדרך שלו. שחקן שמרשים בנבחרת קטנה סולל לעצמו שם. לדוגמה בניון. אחרי המשחקים בשוויץ וקפריסין כבר רצו אותו, ואמנם זה לא יצא לפועל אבל כבר הכירו בו כשחקן ישראלי טוב. זה יכול להיות גם ככה לדניאל דה רידר, שיכול לקלקל את עצמו או להצליח. דה רידר שחקן טכני מאוד ויכול מאוד להצליח בישראל. לפי מה שאני יודע דניאל שה רידר שוחרר מאייאקס.
חבל שדה רידר לה הצליח לתפוס מקום של קבע באייקס ובוקשי שיחק. מעטים בינינו שראו אותו משחק יותר מידי, הוא לא שיחק במשך עונה שאחנחנו יודעים את האכויות שלו אבל הוא שחקן טוב. אם הוא רוצה לבוא ולתרום לנבחרת ישראל הוא מוזמן, אבל במצבנו היום אם הוא לא יבוא זה גם לא נורא, והסתדרנו בלעדייו מצויין. מקווה בשבילו שילך לאנשהוא, ולא חשוב איפה שיתנו לו לשחק ושיהיה שם בורג רציני, כי אם לא הוא הורס לעצמו את הקרירה.
אם דני בלינד שיחרר אותו מאייאקס הוא בטח יודע למה. אל תשכחו שהוא היה ראש מחלקת הנוער של אייאקס, הוא זה שהמליץ להעלות לבוגרים את ואן דר ואארט, ווסלי שניידר, נייג'ל דה יונג ועוד בערך חצי משחקני הבית של המועדון שנמצאים בקבוצה הבוגרת. לאייאקס יש שחקנים טובים ממנו.
http://one.co.il/cat/articles/article.aspx?id=65527&bz=18 http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
דה רידר ובניון יחד זה יכול להיות שילוב מדהים,אבל אני די סקפטי לגבי האפשרות שדה רידר ישחק בנבחרת ישראל.