דיון ראשי:מאמנים בליגות העל - אוחנה כבדיחה מהלכת !

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏9/8/05.

1. בית"רי מלידה Member

בוקר טוב ריקי !

שנתיים אני כבר צועק שהוא בלוף , אבל מה לעשות שילדים שמסונוורים מאוחנה השחקן עדיין לא מבינים ולא קולטים שהוא ממזמן כבר לא משחק אלא הפך לבדיחה עצובה שמהלכת לה ללא מטרה וללא הבנה במגרשי האימון המחפירים ויושב לו דומם בוהה אני לא יודע במה במהלך משחקי העונה.

אני מקווה שתוך מספר לא רב של שבועות ארקדי , שהוא איש עסקים ולא איזה נדבן פראייר או חלילה סוחר סמרטוטי ג'ינס לשעבר מניו ג'רסי , יעיף אותו לקיבינימאט!

לבית"ר נותרו רק שתי בעיות:

האחת, המאירים שאול וחיים, טופלה חלקית, והיא בדרך לטיפול 100,000 או שלוש שנים ( מה שיבוא קודם )

השנייה, והיא קשה יותר נכון להיום נקראית אלי אוחנה, אבל ארקדי כבר נפגש עם מאמנים רוסים, ככה שהוא למד והבין מהר.

2. נדב מיכאלי Member

אוחנה יעוף בקרוב,אני משוכנע בזה.

3. ozi Member

למה קשורה ההקפצה הזאת?
    בכל מקרה אם הדיון הוא על מאמנים ישראלים כבדיחה אני חושב שקלינגר הרוויח את מקומו ביושר ברשימה הזאת, והוא צריך להיות הבא בתור.

4. M_T_A Member

אבל הוא לא יהיה הבא בתור כי הוא מקבל גיבוי שכל מאמן בעולם רק יכול לחלום עליו...

5. ozi Member

הבא בתור בדיון. לא קשור לגיבוי שיש לו. מיום ליום ומהפסד להפסד הוא מביך יותר את עצמו כשהוא נאחז בקרנות המזבח. הוא יודע שהיו"ר המתורבת שלו לא יפטר אותו, אז בוודאי שלא ייקח אחריות בעצמו.
    הוא צריך לראות את הראיון שלו בסוף המשחק עם שרון פרי ולהתבייש.

6. נדב מיכאלי Member

קלינגר אומנם בדיחה אבל עם אליפות,מקום 2 +העפלה לליגת האלופות וגביע המדינה
    זה ההבדל בין קלינגר לאוחנה.
    שניהם כושלים אבל קלינגר מתגבר על הכשלונות שלו ומביא הצלחות,אוחנה לא.

7. ozi Member

עם כל הכבוד להצלחות של קלינגר, יש לו כלים הרבה יותר טובים מאילו של בית"ר ירושלים. אני מדבר בראש ובראשונה על ההנהלה של הקבוצה- לוני ופדרמן מול מאיר ומאיר, ואחר כך על סגל השחקנים, שתסכים איתי שהסגל שלה בשלוש השנים האחרונות עולה על זה של בית"ר במספר רמות.

8. ghost89 Member

אני לא אוהב את קלינגר בגלל שהוא משחק הגנתי אני שונא כדורגל הגנתי זה הורס את הכיף של המשחק כדורגל משחק עם חלוצים כדי להבקיע שערים.

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/05
  9. נדב מיכאלי Member

מה זה משנה?
    אליפות זה יותר ממקום 4 ?
    גביע המדינה והשתתפות בגביע אופ"א זה יותר מהאינטרטוטו?
    אני לא יודע למה אתה מסמפט את המאמן אוחנה,כולם יודעים שהוא חלש.
    השנה עוד מבחן שלו ,הפעם אבל אם הוא יכשל ארקדי לא יעשה לו הנחות ,הוא לא חבר שלו,הוא לא גדל עליו והוא לא מלקק לו
    השנה אוחנה הולך הביתה !!! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

10. ozi Member

מסמפט את אוחנה? לא ממש.
    מעריך? בעבר, כבר לא היום.
    אבל מפה ולהגיד שזה לא רלוונטי אילו כלים היו לו לעומת קלינגר המרחק הוא ארוך. קלינגר לקח אליפות, ואוחנה רק למקום ה-4. נכון. אבל גם קשטן הגיע עם הפועל פ"ת למקום 6. ולפי ההיגיון שלך- בכלל לא משנה שהיו לו שחקנים פחות טובים ותקציב הרבה יותר קטן. רוני לוי לדוגמא, מאמן יותר טוב מקשטן. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

11. נדב מיכאלי Member

אל תהפוך את מה שאמרתי.
    אוחנה קיבל כלים מספיק טובים כדי להגיע לפחות למקום 3 בעונה כה חלשה בשנה שעברה .
    במקום זה הוא השיג את המקום הרביעי עם יותר מזל משכל,בגראז' טיים .
    אני יגיד לך יותר מזה ,אני לא מאמין בקלישאה "אליפות בלי מאמן" .
    אפשר להגיד על רוני לוי הרבה מאד דברים ואני מסכים עם חלקם ,אבל בשנתיים רוני לוי חתום על התקדמות של יניב קטן (לפחות בליגה),שידרוג היכולת של עידן טל ,הבאת 2 זרים מהאיכותיים ביותר שנחתו כאן בשנים האחרונות ובחיפה בכלל (דירסאו וקולאוטי) וגם אם הליגה היתה קלה מדי למכבי חיפה,2 אליפויות לא הולך ברגל,אוחנה אפילו לא התקרב לזכות באליפות כמאמן .
    אני בטוח ,משוכנע שאוחנה השנה יכשל וארקדי יפטר אותו.
    למה?
    היגיון פשוט
    כשהמאירים היו בבית"ר הם החתימו את אוחנה בגלל שהם העריצו את העבר שלו,ארקדי לא מכיר את העבר של אוחנה (רק מסיפורים),לא גדל עליו ויותר מזה : זה לא מעניין אותו,הוא רוצה להצליח.
    אוחנה יכשל השנה -יכול להתחיל לחפש עבודה.
    ראיתי היום את אוחנה ב"שישי חי ובועט" ושוב הגעתי למסקנה ,אוחנה יותר משוחרר,יותר נינוח,יותר קליל באולפן,כפרשן.
    בזמנו מאד נהניתי לראות אותו מפרשן בליגת האלופות,הוא צריך לחזור לשם .שם טוב לו ושם הוא מצליח לבטא את כל הידע שלו (ויש לו המון ידע בכדורגל רק שהוא לא מצליח להעביר אותו לשחקניו ) .
    ארקדי רוצה להגיע לליגת האלופות,עם אוחנה המקסימום שהוא יקבל זה מקום 4 (וגם זה בספק)
    יש כמה אופציות להחליף את אוחנה לדעתי ובהצלחה :
    אברם גרנט -שיגידו עליו מה שרוצים,עם עובדות קשה להתווכח בליגה הישראלית הוא מצליח (הצלחה עם פתח תקווה,מכבי תל אביב,הפועל חיפה ומכבי חיפה )
    יצחק שום -יש לו ולארקדי משהו מן המשותף -השפה .שניהם יוצאי רוסיה ,מאמן שזוכה בדאבל עם פנא ומוביל את חיפה בגאווה לליגת האלופות בוודאי שיכול להועיל לבית"ר.
    להתפלל ,לקוות ,לחלום שקשטן יכשל בהפועל וארקדי יציע לו סכום שהוא לא מסוגל לסרב לו והוא יחזור הביתה
    להביא מאמן זר עם מנטליות אירופאית שיעשה קצת סדר בבית"ר .

12. ghost89 Member

צודק ברור שהכלים נחשבים אבל הכלים של אוחנה עונה שעברה היו למקום שני שלישי ולא רביעי בקושי רוני לי לעומת זאת מאמן גרוע שאני שונא לא יודע לאמן הוא כמעט גרוע כמו אוחנה הבעיה שיש לו כלים הרבה יותר טובים.

13. ozi Member

לאוחנה היו כלים בעונה שעברה להגיע למקום 3? לפחות???
    בוא נעיף ביחד מבט בהרכב הכמעט קבוע של אוחנה בשנה שעברה: קורנפיין, אינדיו, בנטו, טלקר, אמסלם, מליחי, קליידרה, ברוכיאן, נימני, יצחקי ואסולין. למעט נימני- כולם שחקנים בינוניים. אני בטוח שאתה לא חושב שההרכב הוא טוב יותר מזה של מכבי חיפה, ובוא אני אוסיף לך- הוא גם לא יותר טוב מזה של מכבי ת"א, הפועל ת"א, מכבי פ"ת והפועל פ"ת. איך לעזאזל הגעת לזה שההרכב הוא למקום שלישי (לפחות!!)?? לדעתי המקום הריאלי של בית"ר לפי ההרכב שלה היה אחרי חמשת הקבוצות הללו- מקום 6.
    אתה יודע נדב, יש לך נטייה מוזרה להתחמק מנושא ההודעה, לעשות סיבוב ולענות על מה שנוח לך. להזכירך- אתה כתבת מקודם שזה לא משנה אילו כלים יש למאמן כדי להגיע להישגים. כנראה מאוחר מדי הבנת שזו שטות גמורה. אם קלינגר לקח אליפות עם הרכב שעולה על זה של בית"ר במספר רמות, זה אומר שהוא מאמן טוב יותר מאוחנה. שוב- הכלים שעומדים לרשותו בכלל לא רלוונטיים. המאמן הוא קוסם, לא צריך אף שחקן.
    אני לא אמרתי שרוני לוי מאמן לא טוב, אני רק אמרתי שלפי ההיגיון הדפוק הזה, שבו אם השגת מקום יותר גבוה אז אתה מאמן יותר טוב, לוי יותר טוב מקשטן.

14. נדב מיכאלי Member

במה אשדוד יותר טובה מבית"ר?
    לבית"ר יש המון כישרונות אבל המון בגלל שהם לא פורצים קדימה אז אומרים שהם בינונים.
    יודע מקום 4 זה לא כישלון ביחס לשנים הקודמות אבל זה לא הצלחה בדרך שבה בית"ר הגיעה לשם .
    אוזי (או עוזי אף פעם לא הבנתי איך כותבים את השם שלך) אני חותם לך כאן ועכשיו שאוחנה לא יסיים את העונה הוא יכשל בטונים צורמים ,אני מבטיח לך את זה.
    הוא לא יודע לאמן ,מה לעשות?שחקן גדול הוא היה מאמן גדול הוא לא.הוא אפילו לא מתקרב לזה.
    אתה רוצה דוגמא למה אוחנה לא יצליח השנה?
    נתחיל בזה שהוא מיהר לשחרר את כל ההגנה שלו כמעט כולל שחקנים חשובים בלי להילחם עליהם מספיק ולא הביא להם מחליפים.
    אין לבית"ר בלם אחורי יומיים לפני המשחק מול מכבי,אין לבית"ר ממלא מקום לקלדיירה/בנין .
    3 חודשים הם "מחפשים" ולא "מוצאים".
    זה ביזיון.
    קח תקרא :
    http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShAr...5&returnParam=Y

15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אי אפשר להגיד שאוחנה לא מצליח בגלל הכלים שלו כששנתיים הוא לא בונה קבוצה נורמלית ומסתפק ברכש איום ונורא (צ'מפרה, מליחי, אסולין, תורג'מן). חוץ מזה, עזוב איזה מקום שווה בית"ר בדיוק. לא אני, לא אתה ולא נדב מיכאלי יכולים להגיד בדיוק איזה מקום הקבוצה שווה. לא צריך להתעסק בזה, הנקודה היא שכל אחד רואה שאלי אוחנה לא יודע להשתמש בכלים שלו. אין לו שיטה, אין לו דרך, השחקנים לא יודעים מה הוא רוצה מהם. קלדירה הוא שחקן טוב מאד שבמכבי פ"ת לדעתי יבסס את מעמדו כאחד הקשרים הטובים בליגה - אצל אוחנה הוא היה אנמי בטירוף כי הוא לא ידע מה הוא צריך לעשות, ככה גם עם מליקסון, דנין, ברוכיאן ועוד כמה קריירות צעירות שלרוע מזלן נפלו לטלפיו של משמיד הקריירות אלי "מוריניו" אוחנה.

רק בקיץ הזה קיבלנו עוד סיבה ללמה אוחנה ליצן - קיץ שלם הוא נופש, סליחה, מחפש שחקנים בארגנטינה ומקסיקו (בקזינו), חוזר בלי שום דבר (עלק עלויות - כשהיה מדובר בנמני, עזו ואסולין לא היתה בעיה להתחייב על משכורות שלא יכולנו לעמוד בהן או בכלל לשלם בזמן) ומזמין בינתיים נכים מכל העולם למבחנים, כאלה שהוא לא ראה מעולם, אולי על סמך איזה אימון נורמלי הוא ימצא בלם סביר. ככה זה הולך אצל המוריניו שלנו, כמו תלמיד שמכין את השיעורים שלו ביום האחרון של החופש. אוחנה בונה חארות של קבוצות ואתה אומר שזאת לא אשמתו שהקבוצה נראית רע, הרי הקבוצה שלו חרא. זה לא הולך ככה, ידידי.

קלינגר בנה את הקבוצה שלו בלי מחשבה. השיטה שלו היא חרפה, אחרי משחק בו הקבוצה שלו בקושי מגיעה לשני מצבים הוא אומר שהם שיחקו נכון, מאמן מבריק הוא בהחלט לא, אבל בכל זאת יש לו שיטה (גם אם היא בונקריסטית, השחקנים לפחות יודעים מה לעשות), הוא הביא שחקנים זרים לא רעים בכלל (הייס בעונתו הראשונה במכבי, פנסטיל, ג'ובאניני) והוא הצליח לזכות באליפות כשמולו מכבי חיפה עתירת הכוכבים והפועל ת"א עם דרור קשטן. ואת זה אי אפשר לקחת ממנו. ההישג היחיד שיש לאוחנה זה עליה מהלאומית, מהמקום השני, אבל הוא דאג להוכיח בכל שאר 6 וחצי העונות שבהן הוא מאמן שהכל מקרי ושהוא לא יודע לאמן קבוצה בשום אופן.