אתה לא יכול להשוות בינהם,בקהאם מבחינה כלכלית הוא העברה הרבה יותר נבונה. ריאל תחזיר את רוב הכסף שהושקע על בקהאם בחולצות ואביזרי עידוד שלו שבטוח ימכרו בכמויות עצומות,וזה בלי שיווק הקבוצה באסיה ובעולם בצורה הרבה יותר גבוהה מבעבר.
משה צודק במקרה הזה. כל עוד יש אפשרות לקנות שחקן בסדר גודל של בקהאם מבחינה פיננסית,אפשר לסמוך כמעט בעיניים עצומות על כך שאת ההוצאה המוצרים שהוא ימכור ,החולצות והאביזרים הנלווים יחזירו להם בריבית דה ריבית. מי שעוקב אחרי המסע של ריאל מדריד לאסיה יכול להצביע על נתונים מדהימים של מיליוני (וזה לא ביטוי,באמת מדובר פה במיליונים) של חולצות בקהאם שנמכרות כמו חשיש משובח ביפו ד'. מבחינה מקצועית, אפשר לזלזל בבקהאם ובכל האייטם שהוא,אבל יש לו מעלות ככדורגלן. כמובן שיש לי העדפה של כמה (הרבה) שחקנים בעמדתו לפניו, אבל הוא לא שחקן גרוע כמו שמנסים לצייר אותו.
ליהי, זה לא שהוא לא גרוע כמו שמנסים לצייר אותו אלא שהוא לא טוב כמו שמנסים לצייר אותו. שחקן בינוני, אנגלי קלאסי, הגיע באלמנט אחד של המשחק לשלמות. שחקן ענק הוא לא, אבל גם לא גרוע, שחקן ממוצע עם הרבה כריזמטיות ומנהיגות.
אתם טועים בגדול. למוצרי בקהאם ייקח כמה שנים טובות עד שהרווח יהיה 20 מליון דולר, שזה רק חצי מהסכום שריאל שפכה עליו. אז הוא כבר יהיה בן 30 או יותר, הוא לא יהיה אטרקטיבי כמו פעם, החולצות שלו לא יהיו כל כך פופולאריות... הצעד הזה ממש לא היה בשביל חולצות. אם כבר ריאל היתה יכולה להביא את הידטושי נקאטה עבור 8 מליון אירו ולמכור מוצרים שלו בלא בהרבה פחות רווח מאשר מוצרי בקהאם. ריאל קנתה את בקהאם כי הוא קשר ימני מצוין, שחקן שנלחם, מנהיג (הם צריכים אחד כזה לאחר שהיירו הקצב עזב) וגם מצוין במצבים נייחים (למרות שזה לא ממש קריטי כשיש לך את רוברטו קרלוס, זידאן ופיגו). בעונה טובה שלו הוא מבשל לא מעט שערים.
אתה צודק חוץ מדבר אחד, הוא לא הגיע בשביל המצבים הנייחים אלא דווקא בשביל ההרמות בזמן משחק, רוברטו קרלוס בועט יותר חזק, פיגו יותר מדויק, אבל זה רק במצב נייח. לבקהאם יש את היכולת לדייק גם בזמן משחק, גם בהרמות (שאותן הם לא צריכים, הם לא נוגחים) וגם בשביל הגולים הנפלאים שלו כמו מול לה קורוניה מעונה שעברה, בעיטה מאוד מדוייקת תוך כדי משחק, חלק שחסר טיפה לריאל מרחוק. ריאל משחקים מעולה בתוך הרחבה, אבל רק מצד שמאל יש לה בעיטות מחוץ לרחבה, בקהאם יעזור לה מאוד מול הגנות צפופות.
בני בקהאם הוא שחקן טוב (אני מסכימה עם ההגדרה של בנצור ל"אנגלי קלאסי טיפוסי") אבל אני חושבת שהסיכויים שהיית בוחר אותו על פני פיגו בקבוצה האידיאלית שלך הם סיכויים די נמוכים. תחשוב על זה,שעכשיו פיגו עבר מהאגף שהוא מצטיין בו כ"כ בשביל בקהאם, ולא ככה זה צריך להיות. להעברה של בקהאם יש 90% סיבה פיננסית, 5% להראות למניו מאיפה הדג משתין, ו-5% של מקצועיות שהיא מעין תוספת טיפ. אני בטוחה שהוא לא השאיר את ריאל בפה פעור במשחק הראשון של 2 הקבוצות ביחד. או לפחות לא בגלל היכולץ ואם מסתכלים על זה בצורה יותר נרחבת, בקהאם נתן עונה יפה, אבל לא עונה שהוציאה מישהו מגדרו,אפילו לא במנצ'סטר יונייטד.
באיירן מינכן השלימה את העברתו של החלוץ ההולנדי הבינלאומי ומלך השערים בספרד בעונה שעברה, רוי מקאיי, תמורת כ20 מיליון דולר מדפורטיבו לה קורוניה. רוי יצטרף לקבוצה לפני המשחק מול האנובר 96, אך לא בטוח שהוא יוכל לשחק במשחק. אני חושב שבאיירן עושה צעד חכם מאוד... מקאיי הוא שחקן וסקורר ענק, שיכול לתרום המון לבאיירן. בליגה המקומית זה לא כל-כך משנה, כי איתו ובלעדיו מינכן יזכו באליפות, אבל באירופה למקאיי יהיה חלק חשוב בהצלחת הקבוצה או כשלונה.