בוס לא היה מרוצה מהתנהלות בויטסה שכידוע יש ספקות רבים אם הם באמת רוצים להצליח. אין שום בעיה שמגיעים לפה ובכלל אני בעד מאמנים זרים. אם כבר שירן ייני עזב לויטסה למרות ששוב יכל לקבל כסף קל במכבי ת"א גם העונה. רק זהבי לא מחפש להתקדם מקצועית ולא חייב לעזוב לויטסה. ביוון מאמנים זרים רציניים מגיעים לאמן שם והרבה יוונים עוזבים לחו"ל גם את אולימפיאקוס שהיא הכי עשירה ביי פאר שם. לא רואה סתירה. זה נורמלי.
גבר, אתה מונה פה מאמנים שהיו במקומות בכירים בכדורגל האירופאי, אי אפשר לזלזל בקריירה של סוזה כשחקן, בתקופה של גרסיה בברצלונה ובהיסטוריה של פאקו כעוזר מאמן, כשבמקביל את הקבוצה שבמקום השלישי מאמן דראפיץ׳ ועל הירידה היום התמודדו מומי זעפרן, אלי כהן ודורה. אתה רוצה להגיד לי שלא מדובר על ליגה אחרת, שלא לומר ענף ספורט אחר, מרמת המאמנים כאן?
אבל שוב, בפעם המאתיים בערך, זהבי כבר היה בחול. לייני זו פעם ראשונה. אתה באמת לא מבין את ההבדל? מנגד שחקנים רבים רוצים להגיע לאולימפיאקוס ויש להם שלד די ותיק ממה שאני יודע. לא דוגמה הכי טובה.
קרלוס גרסיה גדל באספניול ושיחק ביותר ממועדון אחד בלה ליגה, אמר שהופתע מרמת האימונים במכבי ושאלה הסטנדרטים הגבוהים ביותר בהם נתקל. סתם, לצורך העניין. אין לך מושג מה עושים במכבי ואין לך מושג מה עושים בעולם, אתה סתם זורק שטויות לאוויר כי זה נשמע לך הגיוני. עובד במכבי אחד כמו חואן טוריחו שהחזיק בתפקיד די דומה למה שעושה היום בפאקינג ולנסיה, כל הזמן מחפשים להתקדם ויבאו כל מיני טכנולוגיות אימון מאייאקס וכו'. ממש לא בטוח שהסטנדרטים בברוז' למשל טובים משל מכבי ואולי אף נופלים מהם, הדבר היחידי שאולי בטוח הוא שיש שם יותר פאסיליטיז, כי למכבי אין איפה לבנות הכל.
היו במקומות הבכירים בתור שחקנים. בתור מאמנים הם או לא מצאו את עצמם(סוזה) או היו בתחילת דרכם(אוסקר) או הרשימו אבל לא ברמות הגבוהות של אירופה(יוקנוביץ' ובוס)
אף מאמן בארץ לא חווה את מה שאוסקר חווה במחלקות הנוער של בארסה. אף מאמן בארץ לא חווה את מה שפאקו חווה כעוזר בבנפיקה, ליברפול ובראש ולנסיה. אף מאמן בארץ לא חווה את האימונים שסוזה חווה במקומות כמו דורטמונד, יובה ואינטר. בקיצור, לבל אחר לגמריי.
ולא סתם הם מוצאים את עצמם ברמות הגבוהות באירופה או בדרך לשם. את צורת האימון שלהם הם למדו מהרמות הגבוהות.
אתה גולש לויכוח אחר. ברור שכל המאמנים האלה מבינים יותר כדורגל מהמתמחזים שלנו. אבל אתה אמרת משהו אחר,שכמו שבוס מעדיף את מכבי על ויטסה זה לגיטימי שזהבי יעדיף אותה עליה. זה טיעון איש קש כי אף אחד כאן לא אמר שזהבי צריך לעבור לקבוצה כמו ויטסה(שהאמת שאני לא בטוח אם היא יותר טובה ממכבי) הויכוח היה אם הוא צריך/יכול לעבור לקבוצה מהלבל הגבוה. אני לא מדבר כמובן על בארסה-ריאל, אלא על קבוצות כמו סביליה או ווסטהאם.
גם אני חושב ככה,וכבר כתבתי את זה פה כמה פעמים. אלכס חושב אחרת,הוא טוען שזהבי לא עובר לשם "כי הוא פחדן". אני ממש לא מסכים איתו.
ייני עבר כדי לאפשר לאשתו להתמקד גם בה ולא רק בקריירה של הכדורגלן. ודבר נוסף - כרגע לזהבי מובטחים 4 מיליון יורו נטו, גם אם הוא נפצע. מי מבטיח שגם אם יקבל שכר דומה (מיליון יורו נטו לעונה) בחוזה לשנתיים הוא לא ייפצע ויגמור את הקריירה? שלא לדבר על נסיבות משפחתיות ואחרות שיכול להיות ומשאירות אותו פה בארץ. אבל בשביל לשחק בברוז' שווה לסכן סכומים של מיליונים, נכון. הוא אמר שייצא אם תגיע הצעה שתאתגר אותו מקצועית. לא חושב שבמעמדו עדיף להיות שחקן הרכב בקבוצת צמרת מליגה בינונית או שחקן הרכב בקבוצת תחתית בבונדסליגה. כסף זה לא השיקול היחיד, ולכן לא עבר לסין, אלא גם חשוב לו האתגר המקצועי. אין לי ספק שאם קבוצה כמו ליברפול תחליט להמר עליו, הוא יילך. בשביל קבוצה כמו לסטר לפני שנה לצורך העניין, לא. הוא כבר היה שם בפאלרמו, וכנראה החליט שבשביל זה, לא שווה לו לגרור את כל המשפחה שלו (שהייתה אחת הסיבות המרכזיות לחזרה לארץ). בקיצור - לא רואה פה הרבה אנשים שגוררים את כל המשפחה שלהם אחריהם, לא לבלגיה וגם לא בהכרח ללונדון בשביל משרה שאולי נחשבת יותר, אבל אין בה אופק ממשי או חווייה שלא טעמת כבר. גם רווקים אני לא רואה ממהרים לעשות את זה. אבל על כדורגלנים קל לנו להגיד שהם פחדנים.
אז מה ודראו עבד בבית"ר. דראו היה אחד המאמנים האישיים/מאמני כושר היותר מוכרים באירופה. טוב מאוד שאנשים כאלה עובדים בארץ אבל מכבי ת"א היא כלום ושום דבר אפילו לעומת באטה בוריסוב באירופה. נראה לי שאתה לא יודע את מקומכם האמיתי יחסית לאירופה. אתם חוגגים גול מסכן בשלב הבתים באלופות שלא משנה כלום, כמו זכיה באליפות כן. ובכל מקרה אני בכלל אומר שהליגה כאן מתחת לרמה של זהבי והוא חייב להתקדם מקצועית. אימונים זה לא הכל בחיים. שוב זהבי גדול הפחדנים שראיתי עד עכשיו בליגה. רק ממציאים פה תירוצים. ברור לי כשאוהדי תל אביב רוצים שישאר, אבל התקשורת מגוחכת לא רואה דבר כל כך שקוף.
דושאן אוהרין לא היה שם גדול שבא לאמן בארץ? ג'ון גרגורי אימן ברמות גבוהות יותר מסוזה\אוסקר\יוקאנוביץ' כשהגיעו והוא הגיע לנצרת. בית"ר הביאו את פאקינג פרננדז. מכבי ת"א לא הביאו לפה מאמנים שהכדורגל הישראלי לא ראה כרמתם.