אברדין הדיחה את רייקה וסיינט ג'ונסטון הודחה ע"י קבוצה ארמנית. איזה חשיפה יש לליגה הסקוטית? אפילו כוכבים של סלטיק הרבה פעמים הולכים לצ'מפיונשיפ. שחקנים מקבוצות סקוטיות אחרות אז אפילו ליגה שלישית ורביעית באנגליה.
הם לא הודחו ע"י קבוצה ארמנית אלא ע"י קאירט אלמטי הקזחית. שוב, אני לא טוען שזו ליגה טובה בהרבה מישראל, אבל להגיד שהסגנית שם מגרדת פה פליאוף עליון... זה כבר מוגזם.
אל תערבב בין בשר וחלב. פה דובר על חשיפה של שחקן בתקשורת בארץ. ביברס מקבל בדיוק את החשיפה שמגיעה לו. פה אנחנו משווים בין הליגה הישראלית לסקוטית. אין מקום להשוואה מבחינת חשיפה לליגות בכירות יותר באירופה.
מה אתה רוצה? גם אם ראית עשרות משחקים מסקוטלנד, עדיין קשה לי להאמין שסגנית האלופה שם פחות טובה מרעננה. מותר לי לחשוב ככה, מר כדורגל?
על סמך הישגי הקבוצות הסקוטיות במפעלים האירופית, שהישגי הקבוצות הישראלית אינם עולים עליהם. כשכל שנה יהיו לישראל לפחות שתי נציגות בבתים של הצ'מפיונס/ליגה אירופית, נוכל להגיד שהליגה פה טובה מהליגה הסקוטית. בינתיים אין לישראל אפילו רבע סלטיק (למרות שהפועל נצחה את סלטיק בעונת הדאבל) ואברדין הדיחה אחלה קבוצה קרואטית במוק' האירופית. אז סורי, אני לא מסכים עם הטענה שלך שסגנית אלופת סקוטלנד מגרדת בקושי פליאוף עליון בליגת העל. אפשר לחשוב שנציגות ישראליות לא עפו מעולם בבושת פנים לקבוצות איריות או הפסידו לקבוצות מאנדורה. אני גם לא חושב שהליגה שם טובה בהרבה מהליגה פה, אם בכלל. אבל זכותך לחשוב x וזכותי לחשוב y.
ואו אז הדיחו את רייקה. אז מה? לא הבנתי מה אתה נתפס על זה. רק עכברי כדורגל פה בפורום מכירים את רייקה. ואלופת מולדובה הדיחה את לודוגורץ אז אולי גם ליגה מולדבית יותר איכותית?
לא נתפס על זה, סתם דוגמא. גם סלטיק נצחה לפני שנתיים שלוש את ברצלונה. נו? פשוט לא חושב שאם תעשה משחק בין אברדין או סנט ג'ונסטון להפועל חיפה או הפועל רעננה זה כזה ברור שהקבוצה הישראלית תנצחף כמו שמציגים פה.
סלטיק זו לא הקבוצה שקיבלה שישייה מלגיה ורשה והעפילה לבתים רק בגלל שורשה שיתפה שחקן מורחק? הליגה הסקוטית בקרשים.
הליגה הסקוטית אכן בקרשים, בדיוק כמו הישראלית. אפשר לחשוב שהתשיעייה שבית"ר (מקום שלישי פה בארץ) קיבלה משרלרואה זה איזה משהו להתגאות בו.
לכל אחד יש זכות לחשוב מה שהוא רוצה, אבל ראוי שבפורום כדורגל נהיה מסוגלים לגבות את הדעות והעמדות שלנו עם קצת יותר בשר משהנתונים היבשים בוויקיפדיה מספקים לנו (שגם אותם נראה שהבנת לא נכון. מתי בפעם האחרונה סקוטלנד שלחה 2 נציגות לשלב בתים כלשהו? מתי בפעם האחרונה קבוצה סקוטית שאינה סלטיק שיחקה כדורגל אירופאי בספטמבר?).