דיון מעמד הישראלי בעולם: בקודקוד - זהבי ורפאלוב

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by סמואל אטו, May 15, 2016.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

בואו נגיד שאני חולק פה על הרבה דברים. בעיני זה מאוד קשה להשוות אבל זהבי הוא השחקן הישראלי הטוב ביותר ויחד איתו ניר ביטון ודאבור. אבל מדובר גם בהבדלים גדולים מבחינת המיקום (לפחות ביטון) והמדינות והסגנונות משחק.

מקודם דיברו פה על חוסר הערכה לדאבור באירופה כי הוא ישראלי. אני חושב שזה בולשיט טהור. על השם וינסנט יאנסן שמעתם? נראה לי שרובכם לא. הבן אדם סיים כמלך שערי הליגה ההולנדית, מהייצאניות הגדולות של שחקני ההתקפה באירופה. 24 שערים בקבוצה כמו אלקמאר (טובה או לפחות שווה לגראסופרס). למעט באז גדול שהוא עושה בהולנד מין הסתם (אני מניח שלא פחות כמו דאבור בשוויץ) והעובדה שהוא מלך שערים בקבוצה שהיא לא אייאקס\פ.ס.וו ישר קושרת אותו אל השתיים, אף אחד לא ממש סופר אותו ביבשת. דאבור יכול לשחק בגרמניה או באנגליה? גם הוא יכול. ועדיין אף אחד לא רשם את השם שלו או לפחות אין שום באז גדול באירופה לגביו. והוא אגב, כבר שיחק במדי הנבחרת נגד אנגליה לפני חודשיים.

שוויץ היא ליגה מזוויעה ברמות היסטריות. סקוטלנד שלאחר הוצאת ריינג'רס הפכה להיות בית זונות גדול של סלטיק. אני מאוד אוהב את שני השחקנים האלה, בטח ביטון שלדעתי בנבחרת היה נקודת האור, אבל יש פה פרובנציאליות גדולה. אני חושב ששחקן שהבקיע 8-9 שערים בפרמייר ליג או בבונדלסיגה כנראה ימשוך יותר לקוחות מאשר מלך השערים בשוויץ. עם כל הכבוד. כמובן שיש פה הרבה עניין אחר שאמור לתת לדאבור יתרון (גיל צעיר, לדוגמא) אבל מובן לי למה חצי יבשת לא פותחת את הפנקס בשבילו. ולא, לא בגלל שהוא ישראלי ושהג'ויש (או ערביכ במקרה שלו) פיפל סאפרד אינף.

David De Gea, EsheD, amn and 2 others like this.
  2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אמרתי את זה לפניי שנה-שנתיים, אלברמן הוא ככל הנראה הקשר האחורי הטוב בתולדות הכדורגל הישראלי. הכי מושלם, הכי מקצוען, ויש לו רזומה נהדר.

EsheD and Butragueño like this.
  3. alexshw Member

שוויץ ליגה פחות מזוויעה משלנו וקידמה לא מעט שחקנים - גם מקומיים גם זרים.
    סקוטלנד זו בהחלט ליגה מזוויעה לכן אני רוצה לראות את ביטון בליגה רצינית יותר.

יאנסן משחק רק עונה אחת בליגה הבכירה בהולנד. RVN הגיע משום מקום וגם הוא שיחק כמה וכמה עונות בליגה ההולנדית.

4. קשר שמאלי Member

מתעלמים כאן משחקן ישראלי שמשחק בבונדסליגה
    כל הטאלנטים שאתה מהללים חולמים לשחק בליגה הזאת

Last edited: May 17, 2016
    Telkiyski likes this.
  5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אלמוג כהן הוא הדוגמה המושלמת ל-למה הקטנה של שחקן על בסיס הליגה בה משחק היא בולשיט טהור.
    הוא קשר אחורי לא רע, דינמו כזה, אבל הוא שחקן כדורגל פחות טוב מכל מי שהוזכר פה.
    אלברמן (שנזהרתי מלהזכיר, למרות שהוא גדול. לטעמי כיאל וביטון עדיין עולים עליו), כיאל וניר ביטון, שמשחקים בתפקידים דומים, עולים עליו בערך בכל פרמטר.

EO11 and Franco like this.
  6. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מעריך את ניר ביטון, אבל לא חושב שהוא עולה על אלברמן. הליגה הסקוטית כל כך חלשה (חלשה מהישראלית, לטעמי) שקשה להתרשם כמה רחוק הוא באמת יכול להגיע.

7. Butragueño מנהלים

הסקוטית לא חזקה בהרבה מהליגה הישראלית, אבל אם אנחנו מסיקים לגבי זהבי שהוא שחקן גדול שיכול להשתלב באירופה, על סמך הססטיסטיקה שלו בישראל, אני חושב שאפשר לעשות אותו הדבר עם ניר ביטון, ולהסיק כי הוא יכול גם להשתלב במועדונים גדולים בפרמייר ליג.
    כאשר נבחן בסיטי, המועדון מאוד התרשם ממנו, אבל המעבר נפסל.

8. alexshw Member

הליגה הסקוטית לא חזקה בהרבה מהלאומית. זה רק סלטיק ומהעונה הבאה גם ריינג'רס עדיין זה לא טוב.
    היתרון היחיד שבאמת סלטיק נמצאת על רדאר של האנגליות. זה קל לעקוב אחרי שחקניה עבורם וכמובן שביטון צבר נסיון בגביע אירופה.
    מבחינת הליגה היו לו יריבות איכותיות יותר כששיחק באשדוד.

Last edited: May 17, 2016
  9. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

א. אני מסכים עם אלכס. אברדין, לצורך העניין, מגרדת פלייאוף עליון בישראל. זו ליגה נוראית.

ב. אני לא יודע מי מסיק מה לגבי זהבי ואני לא חושב שמישהו מסתפק בנתונים שלו כדי לקבוע לו מסלול קריירה כזה או אחר. זהבי טוב מספיק בדברים מסוימים כדי לשחק בקבוצות מסוימות בליגות מסוימות. לא הייתי שולח אותו לאנגליה גם בשביל משכורת משולשת. ניר ביטון יכול להשתלב במועדונים גדולים בפרמיירליג? מה, יונייטד וארסנל? בירם כיאל - שנראה לא פחות טוב ממנו בביצה הסרוחה שהיא הליגה הסקוטית - מצא את עצמו בליגה השנייה.

10. Butragueño מנהלים

מועדונים גדולים בפרמייר ליג היה רק כדי לשקף נושא אחר שדברנו עליו בעמודים הקודמים. אני כן חושב שהוא יכול להשתלב בקבוצות כמו קריסטל פלאס או סנדרלנד. אני ראיתי הרבה מאוד משחקים של ניר ביטון העונה, ולמרות המראה הרזה שלו, הוא מאוד חזק ויציב, ומחלץ הרבה מאוד כדורים. הוא משחרר מתפרצות בנגיעה בכדור ותמיד מזרים את הקשרים האחרים למעלה, יחד איתו. אי אפשר כמובן גם להתעלם מטכניקת הבעיטה שלו, שהיא מהטובות שיש היום בכדורגל הישראלי. חוץ מהניתוח סקאוט שהצגתי כאן, כדעה אישית, אני חושב שהוא בגרף עליה, לעומת בירם כיאל שציינת, שאני רואה אותו שומר על יציבות מסויימת, אבל אין התפתחות ברמה שלו, ובגלל זה אני חושב שניר ביטון כן יכול להשתלב בקבוצות הפרמייר ליג בעתיד.
    בלי קשר, ניר ביטון הוא שחקן מאוד אהוב על ידי האוהדים. והוא לא קיבל את התואר הזה בחינם. אוהדים בסקוטלנד, וכמובן באנגליה, נקשרים מאוד לשחקנים שנותנים מעצמם את כל מה שיכולים ומעבר, בכל משחק. וכזה ניר ביטון.

11. Telkiyski Member

אפשר להבין על סמך מה הזלזול המוחלט הזה בליגה הסקוטית?
    לפי מה נראה פה למישהו שסגנית האלופה שם "מגרדת את הפליאוף העליון" פה בארץ? על סמך מה?
    דווקא בקיץ אברדין הדיחה בגביע אופ"א את רייקה, שהיא קבוצה חזקה בטח ביחס לר.נ.ק ספליט לדוגמא, שהדיחה את ב"ש אשתקד.

זו לא ליגה חזקה במיוחד, אבל לא הייתי ממהר להצהיר שהיא כ"כ חלשה ביחס לליגה הישראלית.
    עזבו את זה, סלטיק עצמה של ניר ביטון זו קבוצה שעשתה יופי של תוצאות בליגה האירופית. כאלה שאין קבוצה ישראלית כנראה היום שהייתה מסוגלת לעשות.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

גם מכבי הדיחה את באזל.

13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אברדין הדיחה את רייקה > רייקה ניצחה את ספליט > ספליט ניצחה את ב״ש > אברדין יותר טובה מבאר שבע.

התגעגעתי לגיל 10 כל כך.

14. Telkiyski Member

מה הקשר?
    בסך הכל ציינתי עובדה, אלוהים. גיל 10 עלק...

אם מישהו פה רוצה להאמין שסגנית אלופת סקוטלנד באמת לא שווה פליאוף עליון בישראל ומתמודדת בקושי עם כפר סבא ועכו אז שיהנה.

15. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו לא בעמדה לזלזל בליגה הסקוטית. היא ליגה עם הרבה יותר כסף וחשיפה מאשר הליגה שלנו שלא באמת מעניינת מישהו באירופה.
    זהבי עם לשם השוואה עם מספרים בליגה הסקוטית כמו שיש לו בישראל ,או אפילו חצי מהם (!), תוך חצי עונה בפריימרליג.

Mamadu likes this.