עזוב את המקרה הספציפי - האם לדעתך בן אדם שלא שומר יום כיפור והחליט לנסוע לקרובי משפחה או לים ושלא שם מוזיקה רועשת ולא קילל האם עדיין אתה מצדיק פגיעה בו? האם הם פתחו שולחן מול בית הכנסת וערכו סעודה? לא. סך הכל הם נסעו ברכב. נסיעה ברכב היא דבר לא שגרתי? כנראה שמזמן לא יצאת מהבית ולא ראית את כבישי ישראל המפוצצים במכוניות (וגם כל מיני ערסים מתגרים לא חסרים). איך בדיוק הם מסכנים חיים? אני מניח שהם נסעו על כביש ולא על המדרכה ושהם לא עברו על חוקי תנועה - אז איך בדיוק הם מסכנים חיים? דווקא בן אדם שזורק אבן על רכב נוסע מסכן חיים של נוסעי הרכב ושל הסובבים - כי הנהג עלול לאבד שליטה ולעשות תאונה. הייתי רוצה שתראה לי את החוק הזה... האם הערבים האלה אכלו למישהו מול הפנים? לא, שוב הם סה"כ נסעו ברכב. יש גם יהודים שנוסעים ביום כיפור - אז למה שלערבים יהיה אסור? א. עוד פעם - לא כל יהודי מבחינת לאום הוא גם יהודי מבחינה דתית - בדימונה, נהריה ולבטח בת"א יש הרבה יהודים שמבחינתם, איך לומר לך זאת בעדינות, הדת על הזיין שלהם - הם יהודים אבל לא אכפת להם לא משבת, לא מיום כיפור ולא מכל הדברים האלה. ב.אף אחד לא מונע ממך לעבור לגור בכפרים וערים ערביות (בתוך תחומי הקו הירוק כמובן) ויש מספיק ערים מעורבות בארץ (שבעבר היו ערים ערביות נטו). ג.מישהו פתח לך מנגל מול הפנים? עוד פעם אם ואם - מישהו נכנס לך לבית הכנסת ואכל חזיר? מישהו פגע בך פיזית או שבר לך משהו? ובפעם העשירית - איך הוא מסכן חיים?
לשבת לנו באוויר הצחיח בכפר ערבי, ולסעוד כעוות נפשנו, עם מוזיקה חסידית בפול ווליום בחודש הרמאדן זה בדיוק כמו לנסוע בעיר עם אוכ' יהודייה בפול ווליום. מה מותר הרי לנהוג בעיר יהודייה, אז אסור לאכול בכפר ערבי? אתה פשוט צודק וחכם, ואנחנו סתם טיפשים.
תפסיק להיות מושפע מהתעמולה של ש"ס. הם ממלאים את הכיסים בשטרות, נוסעים במכוניות פאר, הולכים בחליפות מעצבים - נותנים מתנות בשווי אלפי שקלים על חשבון המדינה למקורבים, מסדרים ג'ובים אחד לשני - אולי הם באמת ובתמים רוצים לעזור - אבל לא נשאר להם זמן למשפחות האלה.
ברור שאין חוק שמונע ממני ללכת לגור בסכנין, אבל מעניין מה הסכנינאים ה"חביבים" יגידו אם פתאום 10 משפחות יהודיות יעברו לגור שם. לנסוע בכיפור עם פול ווליום מול כל האוכלוסיה היהודית של נהריה זה בדיוק כמו לפתוח מנגל!
חוקי תנועה לא חלים ביום כיפור? :aaa021: הדברים ההזוים שלכם מתחילים לעבור כל גבול. ועוד פעם - תביא לי את החוק האוסר לנסוע ביום כיפור...
זה בסדר אנחנו לא עושים את זה בסכנין, אבל בירושלים המזרחית ובכל יש"ע אנחנו דואגים להשאיר כמה חברי כ"ך, וכמה עצים לשרוף.
אתה בחור קשה אה... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx לא נורא...מזל שיש COPY/PASTE. איך זה מסכן אנשים?אל תשחק אותה עד כדי כך תמים,אתה נוסע עם מכונית ויש על הכביש עשרות ילדים קטנים בכל הגילאים,חלק עם סקייטבורדים,אופניים ועוד המון דברים שקל לאבד בהם את השליטה,אתה עם מכונית שנוסעת די מהר גם אם אתה לא על 120..תבין כבר לבד למה זה מסוכן. יהיה קשה לך לפספס את זה. זריקת אבן לא,אבל הייתי מאוד שמח אם היה עוצר אותו שוטר,גורר אותו וקונס אותו. ממשיך להיות בחור קשה אה...נסיעה ברכב ביום כיפור היא דבר שיגרתי בערך כמו ביקור של רונאלדו בישראל,דוגמא מספיק טובה? אתה בעצמך אמרת שגם הם חוטפים על הראש. זה שמישהו נוסע ביום כיפור,זה שקול לזה שמישהו אוכל לערבי מול הפנים בצום הרמאדן,פה אתה עושה פרובוקציה וגם פה. אותו דבר כמו קודם,זה בדיוק אותו דבר כמו לפתוח מנגל מול הפנים. ולמה בעצם שאף אחד לא יפתח מולי מנגל ?הרי זה בעיה שלי שאני רוצה לצום לא?ובעיה של המוסלמים שהם צמים ברמאדן אני אזמין בכוונה לביר אל מכסור 50 מגשי פיצה?לא... טוב אני הולך לי,בטח שאני אחזור כבר ינעלו את הדיון או משהו כזה...חבל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
שטויות - לנסוע ברכב זה כמו לאכול חזיר בבית כנסת או לפתוח שולחן באמצע ישוב יהודי או לפתוח מנגל? עוד מעט תגיד לי שזה כמו רצח, השמדת עם ופשעי מלחמה. יהיו אנשים שלא יאהבו את זה - כמו שיהיו יהודים שלא יאהבו אם פתאום 10 משפחות ערביות יעברו לגור בישוב יהודי, כמו שחרדים לא יאהבו אם פתאום 10 משפחות של "חילונים כופרים" יעברו לגור בשכונה שלהם, או כמו ש"צפונים" אשכנזים לא יאהבו אם פתאום 10 משפחות של מרוקאים יעברו להם לשכונה. לברוח זה לא פתרון - צריך להלחם נגד העיוותים החוקיים והמנהל הלא תקין ולא להשלים איתם. עוד פעם הדמגוגיה הזולה הזאת? לפתוח שולחן ביום כיפור באמצע הרחוב בישוב יהודי=לפתוח שולחן בצהרי הרמדאן בישוב ערבי מוסלמי. נסיעה ביום כיפור בישוב יהודי >< (לא שווה) לפתוח שולחן בצהרי הרמדאן בישוב ערבי מוסלמי.
הבעיה לא באותם אנשים שנוהגים אלא דווקא בילדים שממלאים את הכבישים, בכל מקרה חוקי התנועה מחייבים זהירות כללית ובטוח שאדם הנוהג ביום כיפור יסתכל על הכביש ולא יטוס על 120 בכביש צר מלא בילדים רוכבי אופניים. וגם ביום רגיל יש הולכי רגל ואנשים הנוסעים באופניים (ואופנועים) - בוא נסגור את הכבישים לאלתר. ואני לא יודע מה יותר מסוכן - כביש ריק שבו רק אתה ברכב ורוכבי אופניים או כביש מפוצץ ברכבים - הסיכון לתאונה גדול יותר דווקא במקרה השני. וכל עוד לא פותחים לך מנגל באמצע העיר אלא למשל באיזה פארק או ביציאה מהעיר אני בהחלט לא רואה בעיה עם זה - כי במקרה כזה זה לבילוי והנאה נטו ולא להתגרות. לגבי נסיעה ברכב - אינני מדבר איתך על "נסיעה ברכב ביום כיפור" אלא על נסיעה ברכב באופן כללי - האם במהלך כל השנה זו לא פעולה שגרתית? בשביל בן אדם שלא שומר כיפור ושבשבילו זה סתם עוד יום - האין מדובר בשגרה? כמו שימי הרמדאן בשביל המוסלמים זה ימים מיוחדים ובשבילך זה סתם ימים כמו כל שאר ימי השנה (חוץ מחגים ומועדים שנופלים לך בזמן הרמדאן שלהם). ואין שום סיבה ששוטר יעצור מישהו שנוסע ביום כיפור - והאם ראית פעם במו עיניך את ה"חוק" הזה? או שאתה מניח שיש חוק כזה כי כל כבישי הארץ ריקים ומסיק מכך שכולם פוחדים לעבור על "החוק" שלא היה ולא נברא?
זיו כל מילה נכונה. חוק כתוב או לא חוק כתוב, זה ענין של איך אתה כאדם מכבד את הזולת ואת הרוב שכן צם וכן שומר. חברים טובים שלי לא שומרים, מעשנים ואוכלים. אבל בחיים לא יעשו את זה ליד כולם. אפילו שאתה לא נוטל חלק מכיפור זה איך אתה כאדם מתיחס לסובבים אותך. זה לא קשור לערבי או יהודי. רוב האוכלוסיה שומרת, אז למה לעשות דוקא..ץ? לנסוע עם פול ווליום ולצעוק יהודים זונות זה משהו שנחשב בעניך למכובד ? לנסוע ברחבי העיר במהירות של 100 קמ''ש כשילדים קטנים משחקים להנאתם ? אתה אולי לא מסכים למנהגים והחגים היהודים שלנו. אבל אתה נמצא במדינה יהודית, זה חלק מהמורשת שלנו וזה חלק מאיתנו כעם. זכותו של כל אדם לחיות את חיו לפי רצונו אבל באותה נשימה עליו לכבד כל אדם אחר שחיי בדרך שונה משלו. הכול מתחיל בגישה הזאת, לכבד אחד תשני. במידה והיה לך טיפה כבוד לזולת היית מבין את הסיטואציה הנוראית שהם נוסעים ברכב עם פול מוזיקה מקללים ועושים פרובוקציות. ומבין כמה לשים פס זה על כל אחד ואחד מאיתנו. אתה לא מסוגל לכבד אף אחד שדעתו שונה משלך, ואתה חלק מהעובדה שהרבה מגדירים את העם שלנו כחיות. אתה בושה מבחינתי למדינה ולעם שלנו. אחד שלא מסוגל לכבד את אחיו.
הכי טוב ששברו להם את השמשה אם הייתי שם הייתי זורק עליהם סלעים.. ערבים זה דרעק הם עושים את זה בכוונה כדי להרגיז את אלה שצמים... מילא ראיתי איזה אחד עם קטנוע שהוריד את הראש כדי שלא יפגעו בו והוא לא צפר לא שמע מוזיקה לא כלום לפחות לא כדי לעצבן ועשה כבוד לפחות לאלה שצמים... בכלל כל אלה שנוסעים במכוניות באמצע יום כיפור זה לא יפה.. אי אפשר להתאפק יום אחד בלי ליסוע? בסדר תאכל כמה שתרצה תראה סרטים אבל למה ליסוע במכונית ולצעוק כמו משוגע כדי לעצבן? בושה וחרפה טוב שניפצו להם את השמשה כל הכבוד עריכה: אתם חושבים שאם אנחנו היינו בכפר ערבי אוכלים בצהריים שכולם צמים הם לא היו עושים כלום? היו עושים ממנו שיפודים וקציצות אז די עם החוכמות