אל תתקן אותי בדברים שאתה לא יודע. השיוך הוא הדת היהודית. אין דבר כזה לאום יהודי, זו המצאה מודרנית. חוץ מזה שלאום הנקרא על פי שם המדינה ועד כמה שידוע לי אנחנו לא ארץ יהודה, אלא ישראל. גם אני מחכה לשמוע הסבר על איך החרדים יכולים להרוס את המדינה, למרות שאני כבר יודע מה אתה הולך להגיד (כרגיל, העניין עם הישיבות ואי שירות צבאי), כי יש לי מה להגיד בנושא.
"בראשית בר אלוהים את השמיים ואת הארץ ופקד על הדתיים לאנוס ילדים בני 3" כבר בתחילת התנ"ך רשום את זה ואתם אומרים שמרדוק לא צודק!!!!אתם בושה...
אין כזה דבר לאום יהודי? נכון שיש היום הבדלים עצומים בין היהודים שמפוזרים ברחבי העולם, יש יהודים תימנים, מרוקאים, גרמנים ואמריקאים, אבל ההבדלים האלה הם רק בגלל ההתפזרות הזאת. אבל כולם במקור מאותו מוצא אתני, משבט יהודה.. להגיד שאין לאום יהודי זה בולשיט
איזה קשר יש לפלסטינים לכנענים ולעיראקים לבבלים ולסורים לארמים? ב3 המקרים זה ערבים שאין להם שום קשר לכנענים, לבבלים ולארמים שנכחדו לפני אלפי שנים..
אח שלו, זה היה בצחוק יא גבר. תיפטר מהכבדות אחי . יומולדת לפורום . http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx ודרך אגב אתה טועה. בבל היא בעיקרון מה שנקראית היום עיראק ופרס לדוגמא היא איראן (השפה עדיין נקראת פרסית). אומנם בתקופה ההיא לא היה איסלאם, אבל, ההתפשטות של האיסלאם השפיעה גם על יושבי האזורים האלה שעד אז היו עובדי אלילים. העמים האלה לא נכחדו אלא כביכול פשוט המירו את דתם לאיסלאם. הלאום שלנו הוא לא יהודי. אין דבר כזה לאום יהודי. זה שמקור השם של הדת שלנו הוא ממלכת יהודה זה טוב ויפה אז בנוגע להיום זה לא אומר כלום על הלאום העכשווי שלנו. עלו כבר כמה וכמה הצעות בקשר לשינוי הלאום בתעודת זהות ללאום ישראלי במקום לאום יהודי.
בבקשה, הנה לך 2 הוכחות: אחת מתוך מסכת נידה במשנה והשניה מתוך הלכות איסורי ביאה של הרמב"ם: הלכות איסורי ביאה מתוך ספר קדושה של הרמב"ם - פרק א' תקרא את הלכות יג'-יד' מסכת נידה מתוך סדר הטהרה במשנה תקרא שם את פרק ה' סעיף ד' ושים לב ששני המקורות האלה הם מתוך האתר של סנונית וכתובים בשפה עברית ברורה מאוד ככה שאל תגיד לי שמדובר בעלילת דם של אנטישמים או שלא לזה התכוון המשורר.
חוק השבות איננו כפיה דתית והוא כלל לא עוסק בדת: א. כפייה דתית - חקיקה על בסיס דתי שמשפיעה באופן ישיר על אורח חייו של אזרח במדינת ישראל ומפריעה לו לחיות חיים נורמליים ושגרתיים. ב.חוק השבות איננו חקיקה על בסיס דתי אלא על בסיס לאומי ג.חוק השבות לא מפריע לאזרחי המדינה לנהל את חייהם בצורה נורמלית והוא בכלל לא מתייחס אליהם ולא נועד בשבילם - הוא מתייחס לאנשים שאינם אזרחי המדינה - אז איך בדיוק יש פה כפייה דתית על אזרחי מדינת ישראל כשהחוק הזה בכלל לא מדבר עליהם? וכמו שאמרתי - החרדים רק לוקחים מהמדינה - חיים על חשבונה, לומדים על חשבונה ומגדלים 10 ילדים על חשבונה. בגלל שהם לא תורמים כלום אז כל הנטל נופל על שאר האזרחים - הם צריכים לשרת פרק זמן ארוך יותר בצבא, הם צריכים לשלם יותר מסים והם צריכים לשלם יותר על שכר לימוד. אותם הלא חרדים בעצם צריכים לממן את עצמם ומשפחתם ואת החרדים ומשפחותיהם. והמשוואה הפשוטה היא שככל שאחוז החרדים באוכלוסיה הכללית יגדל כך יגדל גם הנטל על האזרח הפשוט עד שאותם אזרחים כבר לא יוכלו לעמוד בעומס והכל יקרוס. שלא לדבר על כך שככל שאחוז החרדים יגדל כך גם כוחם הפוליטי יגדל וזה יקל עליהם להעביר פה חוקים דתיים, לסחוט את הממשלה בתמורה לתמיכתם ולקרב עוד יותר את הפיכת המדינה למדינת הלכה שמתנהלת על פי ההלכה היהודית - או במילים אחרות אירן 2. בעיקרון אני מסכים איתך שהיהדות היא לא לאום אלא אך ורק דת אבל היהדות עצמה רואה בעצמה גם דת וגם עם - ועם=לאום - מדינת ישראל אימצה את התפיסה הזאת וגם מבחינתה יהדות זה גם דת וגם לאום. כמו שכבר כתבתי האבסורד הוא שמדינת ישראל היא אחת המדינות הבודדות בעולם שלא מכירה בלאום הישראלי - הוגשו על זה כמה עתירות לבג"צ אבל כולם נדחו - פשוט לא רוצים להרגיז את הדתיים שכאמור מחזיקים את המדינה בביצים ומבחינתם אי אפשר להפריד בין הלאום היהודי לדת היהודית. ולכן אני מדבר איתך מבחינת זווית הראיה של המדינה שחוקקה את חוק השבות - מבחינתה יש דבר כזה לאום יהודי ובחוק השבות יש שייכות ללאום היהודי ולא לדת.
לא הבנתי, מתי אמרתי שחוק השבות הינו כפייה דתית? אם חוק השבות מעניקה לכל יהודי לעלות לארץ ישראל, ואתה מסכים שהיהדות הינה אך ורק דת, אז איך זה שלא מעורב פה דת? אגב, אם לא לפי הדת, אז על פי מה חוק השבות פועל ואיזה זכות יש לנו להיות פה? הרי הלאום שלנו הוא ישראלי. זה חוק שנחקק על פי הרוב, כפי שקובע הדמקורטיה. זאת לא כפייה דתית. רוב הדברים שאמרת על החרדים זה בולשיט גמור ומראה כמה אתה מושפע מהתקשורת. החרדים כן משלמים מיסים, משלמים את האגרה לטלוויזיה למרות שהם לא צופים בו(זאת לא כפייה? לשלם על משהו שאתה לא משתמש בו?) וחלקם לא משרתים בצהל, כמו חלק לא קטן של האזרחים החילוניים. לגבי הלימודים-הסטונדטים מקבלים סיבסודים הרבה יותר גדולים והחרדים לא, למה? מה ההבדל בין גמרא(שלומדים אותו טובי העורכי דין והרופאים בארץ) לבין מה שלומדים באוניברסיטאות? נ.ב:אני עדיין מחכה להסבר על אונס הילד בן ה3.
היו פה מספיק אנשים שאמרו שחוק השבות הוא גם "כפייה דתית". וליתר דיוק, אני מאמין שליהודים אזרחי מדינת ישראל אין צורך ב"לאום יהודי" ובמציאות במדינת ישראל הוא לא קיים כלל אבל ביהודים שחיים בחו"ל בהחלט אפשר לראות בני לאום יהודי. ולגבי חוק השבות - הרי בחוק מדובר על בן אדם שנולד להורה יהודי או סב יהודי - לא מדברים פה על האם הבן אדם שרוצה לעלות מבקר בבית כנסת, האם מתפלל ואם הוא חוגג את חגי ישראל - כלומר לא בודקים את שייכותו הדתית אלא הלאומית - מסתכלים על קשר דם בלבד ולא על שמירת הדת היהודית. הדמוקרטיה קובעת שיש לתת חופש דת וחופש מדת לכל אזרח - כל חקיקה שכופה מנהגים דתיים על אזרחים היא אנטי-דמוקרטית וכמו כן לא כל חוק שמתקבל על פי דעת הרב הוא חוק דמוקרטי. מה גם שהחוקים הדתיים במדינת ישראל לאו דווקא התקבלו על פי רצון הרב - ח"כים רבים תמכו בהם רק כדי לזכות בתמיכת הדתיים בנושאים אחרים - הכל קומבינות - "תן לי ואתן לך". החרדים לא יכולים לשלם מסים מהסיבה הפשוטה שהם לא עובדים - ממה בדיוק הם ישלמו מסים? מקצבאות הילדים? המסים שלהם משולמים על ידי שאר אזרחי המדינה. ולא "חלקם" לא משרת בצה"ל אלא רובם לא משרת בצה"ל - אלו שמשרתים הם מה שנקרא "שבבניקים" - אנשים בעייתיים שנפלטו מהישיבות.
בקיצור, לסלף ולעוות העיקר שהכל יתאים לך. מתי שנוח, יהדות היא לאום ומתי שלא נוח לך אז יהדות היא לא לאום. אף אחד לא הכריח אותך לשמור שבת, לא לאכול ביום כיפור ולבנות סוכה. החוקים עלו בצורה דמוקרטית להצבעה וזכו לרוב ולכן מדובר בחוק כשר למהדרין, אולי קשה לך להתמודד עם כך אך זה המצב ותירוצים כמו קומבינות כאלו ואחרות לא יעזרו לך. הם מקבלים כסף מהישיבות(שחיה על קיצבה נמוכה מהישיבה ותרומות של אנשים מארה"ב). הם משלמים בדיוק כמו כל אחד אחר(ובכלל, יש כאלו שגם עובדים). המסים שלהם משולמים על ידי שאר אזרחי מהדינה? פעם באו אליך וביקשו ממך לשלם 32% מהמשכורת שלך בגלל שיעקב לא שילם? ולא מעט מהם משרתים גם בצה"ל, 9 מהחרדים בכנסת מתוך ה12 שירותו בצה"ל ביחידות מובחרות. אתה ממשיך להתעלם ממה שהרמב"ם כתב לגבי הילד בן 3.
אינני "ממשיך להתעלם ממה שהרמב"ם כתב לגבי בני 3" - הבאתי את הלינק לדבריו כבר לפני כשעה וחצי - תחפש את ההודעה הזאת בעמוד הזה (12). אינני מסלף שום דבר - החוק מדבר בעד עצמו - הוא מדבר אך ורק על קשר דם קרוב לאדם יהודי ולא על שמירת אורח חיים דתי אז תסביר לי איך לכל השדים והרוחות הוא יכול להיות חוק על בסיס דתי? אנשים שרוצים לעלות, בודקים אם יש להם הורה או סב יהודי וזהו (או במקרה של מתגייר את התעודה מהרבנות המאשרת זאת) אותו אדם יכול להיות כופר גמור ואנטי-דתי בהשקפתו - אז איזה דת ואיזה נעליים? ואם היה מתקבל חוק בדעת הרב לפיו המדינה תבנה מחנות ריכוז והשמדה ותעביר אליהם את כל ערביי ישראל והפלסטינים - האם גם חוק כזה הוא "דמוקרטי כי התקבל בדעת הרב"? תפסיק לבלבל את השכל. החרדים מקבלים אלפי שקלים על עדר הילדים שלהם מהמדינה + כסף למחייה מהביטוח הלאומי + מימון הלימודים בכולל + מאנשים שלא עובדים לא דורשים לשלם מסים. חלק מהנשים עובדות אבל במשרות חלקיות ולכן מקבלות השלמת הכנסה (ולא צריכות לשלם מסים)+ הגברים המעטים שעובדים עושים זאת בשחור ככה שזה לא משנה כ"כ. ואם "יעקב" היה משלם מסים אז האזרח הפשוט היה משלם הרבה פחות - לא סתם בארץ המסים הם כ"כ דרקוניים. ובאותו נושא - כדאי שתקרא את זה: