דיון התשקורת 10/11

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏13/7/10.

1. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי ויאריאל, זה דפוס קבוע בספרד אם תשימו לב. יש את ויאריאל, ולנסיה וסביליה, וכל עונה אחת מהן מצוינת ומגיעה למקום השלישי והשתיים האחרות מתפרקות - ממש עושות סבב ביניהן. אז זאת ליגה סקוטית משופרת עם עוד קבוצה אחת טובה בד"כ, אם נהיה מדויקים.

ראוליטו, אני לצערי גר בבית שיש לו מנוי לידיעות אחרונות, ואולי פיספסתי אבל אני מאד מאד בספק אם היו עשרה עמודים בעיתון על פתיחת הפרמיירליג, זה פשוט לא הגיוני. מקסימום ארבעה.

מה שמפריע לי אישית במשחק הזה הוא שהוא הופך לחגיגה מגעילה של כל הוואנבי אוהדי כדורגל בארץ שהדיעות שלהם מסתכמות ב"מסי תותח", כאלה שאין להם מושג בכדורגל ולא מתעניינים בו אבל כשמגיע האל קלאסיקו אז פתאום הפייסבוק מוצף בזיוני מוח של חובבי פרו אבולושן וקליפים של רונאלדיניו ביוטיוב למיניהם. זה גורם לי לרצות להקיא.

וזמפה, יודע מה? אני מעדיף שכל היצורים האלה יתעלקו על המשחק של בארסה וריאל מאשר לשמוע אנשים מדברים על כדורגל אנגלי ככה (כמו בתקופת גרנט בצ'לסי), אני מבחינתי בא לראות משחק כדורגל טוב (למרות שקשה לי עם האיטיות בספרד) ולצחוק קצת על נדב יעקובי.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הן לא העשירות בעולם. ואיך שבברצלונה בישלו את הספרים, אני אפילו לא יודע אם אפשר לקרוא לה רווחית. הטובות בעולם? וואלה, לא יודע. את התארים מחלקים בסוף העונה ואז נראה מי הכי טוב ומי לא. כרגע זה חסר משמעות. כפי שכתבת בעצמך, לא מזמן היה מי שאמר שצ'לסי הכי טובה. דברים משתנים מהר. עכשיו זה באמת לא משנה מי "הכי טוב".

וכן, אני לא מצפה שיהיה פסטיבל סביב המשחק הזה בחודש נובמבר. אם זה היה אפריל-מאי, אם זה היה משחק מכריע אליפות, אין בעיה. עכשיו זה עוד משחק גדול, כמו שיש גם בליגות אחרות. זה אמור למשוך יותר תשומת לב מעוד משחק ליגה רגיל, בוודאי, אך לא במידה הזו. אני לא מופתע שהטירוף בתקשורת הישראלית סביב המשחק הזה גדול. במדינת ישראל אין ספורט, אז העניין הוא לתפוס כל דבר מעניין שקורה - בארץ או בעולם - ולנפח את ההייפ לממדים מפלצתיים כדי שיהיה על מה לכתוב. צריך להתפרנס ממשהו, צריך למשוך קוראים וצופים. זה כל הסיפור.

3. alexshw Member

הפסטיבל בארץ לפחות נובע משני דברים.
    1) הליגה הספרדית ביחד עם ליגת האלופות הן שני הדברים העיקריים שנותר לערוץ הספורט לשדר. אז הם מן הסתם מנסים לקדם מאוד את הליגה ואין כמו הסופרקלאסיקו כדי לעשות זאת.
    2) המשחק באמת נחשב להכי גדול באירופה כרגע, מן הסיבה הפשוטה שמדובר בשני מועדוני ענק עם כישרון אדיר ונדיר וסופרסטארים שגם בעונות האחרונות רצים לבד לאליפות וגם יש שנאה תהומית מסורתית בין המועדונים. שנאה שכמובן מתודלקת, כי היא מאוד מועילה לכלכלה.
    תוסיפו גם את העובדה שמוריניו חוזר פעם ראשונה לקאמפ נואו אחרי אותו בונקר מפורסם בחצי גמר האלופות ובכלל האיש הפך לשנוא בברסה עוד מימיו כמאמן צ'לסי. פפ ירצה להוכיח שהוא מאמן יותר גדול ממנו.
    זה רק מוסיף עניין.
    אם נניח באנגליה תווצר סיטואציה ניגד שביונייטד וליברפול תהיה כמות גדולה של שחקנים איכותיים, והקבוצות ירוצו לאליפות ויפתחו פער על אחרות, אז המשחק הזה יתפוס את אותו ההייפ גם בארץ וגם בעולם.
    הרי ברור שצ'לסי היא לא היריבה המסורתית השנואה של היונייטד. אפילו ארסנל שונאים יותר את טוטנהאם.

נערך לאחרונה ב: ‏29/11/10
  4. AronB Member

ככה זה כשהיריבות שלך הן אלמריה, בילבאו, גיחון, מלאגה, סראגוסה, אוסאסונה וכמובן, הטובה מכולן - הרקולס.
    אבקש לא לערוך השוואות. כי אין טיפת ספק שטוטנהאם, ניוקאסל, בולטון, אברטון, אסטון וילה ומנצ'סטר סיטי הן קבוצות הרבה, הרבה יותר טובות מרשימת הספרדיות המגוכחות שלמעלה.

נערך לאחרונה ב: ‏29/11/10
  5. ArsenalFan Member

למה נדמה לך שיש "עוינות" למשחק הזה? אני אדבר רק בשם עצמי - אין לי טיפת עוינות למשחק. זה כדורגל, אני לא עוין כדורגל. אפילו אפתיע אותך - הייתי בשנה שעברה במשחק של ברצלונה (לא נגד ריאל מדריד, כמובן, אין לי 3,000 דולר ספייר כדי לבזבז על המשחק הזה). מבחינתי שני המועדונים האימפריאליסטיים והכוחניים האלה יכולים להישרף מחר בבוקר, אבל אין לי ספק שאת המשחק הזה הערב אני אראה ואני אפילו מקווה להנות מזה.

קנאה? אני קצת מקנא בברצלונה רק על כך שיש לה כ"כ הרבה שחקנים טובים, אפשר להגיד אותו דבר על ריאל מדריד (רק שזה עדיין לא ממש מגובה בהצלחות שיש לברצלונה בשנים האחרונות). נדמה לי שרוב האוהדים בעולם יכולים להרגיש אותו דבר. מעבר לכך, טוב לי עם ארסנל שאני כ"כ אוהב על יתרונותיה וחסרונותיה, טוב לי עם הפרמייר ליג שאני אוהב - גם כאן, על יתרונותיה וחסרונותיה. לאנגליה בוודאי לא חסרים משחקים שמעוררים עניין, פשוט במדינת ערוץ הספורט (וזה שחקן מאוד דומיננטי בתקשורת הישראלית) כבר אין מקום למידת העניין שמעורר הכדורגל האנגלי בכל העולם. וזה הערוץ שהביא לעולם את "מנצ'סטר"...

מעבר לכך,

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

מזדהה. אני מרחם יותר מכולם על אוהדים אמיתיים ושרופים של ברצלונה, כאלה שלא גילו את עולמה הנפלא של בארסה ביום שהתחילו לפמפם את מסי.

6. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא יודע כמה פרטים נתנו ב"מעליב" על המשחק, הבנתי שהרבה, אבל בידיעות דווקא לא ניסחפו בצורה כל כך יוצאת דופן. כן, הייתה כתבה על פני שני עמודים של נדב יעקובי על השוואה בין מסי לרונלאדו, אך עמוד לאחר מכן היה טור של אמיר אפרת על כך שהכותרת שלו הייתה: "על מה כל המהומה? אנחנו רק בנובמבר". לא חשבתי שאני אגיד את המשפט הזה אבל דווקא אמיר אפרת קצת הרגיע את ההתלהבות, והייתי יכול להסכים איתו במרבית הדברים.

7. Ryan Giggs11 Member

ArsenalFan,
    "מזדהה. אני מרחם יותר מכולם על אוהדים אמיתיים ושרופים של ברצלונה, כאלה שלא גילו את עולמה הנפלא של בארסה ביום שהתחילו לפמפם את מסי. "

מזכיר לי את התקופה שאסור היה להגיד שאתה אוהד מנצ'סטר יונייטד כי ישר היו מרימים גבה ואומרים שאתה גלורי האנטר(וכמה מפתיע שהתקופה הזאת הייתה כשהשידורים היו בערוץ הספורט),לא שהיום אין גלורי האנטרס אבל זה מאד מזכיר לי את התקופה היום שכל אוהד ברצלונה ישר נחשד ככזה, הרבה חברים שלי "אוהדי ברצלונה" שכשאני שואל אותם מה התוצאה של הקבוצה שהם אוהדים נגד אלמריה אין לה מושג שהיה משחק מעורר בי רצון להקיא אבל לפני הקלאסיקו פתאום כולם יוצאים לרחוב עם חולצות של מסי ועם סטאטוסים בפייסבוק של "יאללה בארסה!!11"

נערך לאחרונה ב: ‏30/11/10
  8. WellNeverDie Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

אפשר לסכם את העניין שאם תשאל אוהד קבוצה אנגלית ממוצע מהארץ (כנראה של אחת מהגדולות) "כמה נגמר טוטנהאם נגד ניוקאסל", סביר שהוא ידע - ואם נשאל איזה אוהד ברצלונה ממוצע מארצנו הקטנה (את האמת, כולל שגיא כהן לדעתי) "כמה נגמר אלמריה ולנסיה" הוא יזרוק משהו על דוד וויה וילך.

מה שממש עצוב זה שמומחי הכדורגל שלנו בארץ עלובים מהבחינה הזאת - הם ממש נגררו לעניין. אני, אוהד שרוף אבל סך הכל צעיר ולא גאון הדור - שומע בכל אולפן חדשות/אלופות/שידור משחק המון שטויות מהמומחים היקרים של ערוץ הספורט. המעקב העלוב שלהם רק אחרי ברצלונה-מסי ריאל-רונאלדו(שכמובן גם אם יתן שלושער היום זה כי מסי לא במיטבו לדעת מאונני מסי בערוץ הספורט) ומידי פעם אחרי ישראלים באירופה (גרנט, ופה גם צ'רלטון אם משחקים משולבים ומציקים, בניון -שפצוע כרגע, קצת שקט- וכמובן גנט וגנק האדירות!!!). כל זה מעצבן ומרתיח אותי, אבל בעצם - אני מרגיש טיפה יותר איכותי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

המשחק הזה גדול, הגדול ביותר בימנו לדעתי - אין ספק. משחקי צמרת באנגלית מעניינים ומותחים בצורה מטורפת, אבל לא יקבעו את גורל האליפות - והמשחק הזה, במידה מאוד גדולה - כן.

נערך לאחרונה ב: ‏30/11/10
  9. AronB Member

משחק שנערך בסוף חודש נובמבר, כשיהיה עוד אחד כזה לקראת סוף העונה - לא קובע במאום את גורל האליפות. הוא יכול להפיל קבוצה מנטלית ולהכניס אותה למשבר, הוא יכול להכניס אותה למומנטום, אבל מכאן ועד להניף את הצלחת בחודש מאי הדרך ארוכה ומפותלת. קודם כל הן צריכות לעבור את המשוכה הקשה שנקראת אלמריה. ועל הדרך האוהדים שלהם צריכים לזבל לנו את המוח ש"הליגה האנגלית לא תחרותית" וש"קבוצות מרכז הטבלה בספרד טובות".

10. The_Arsenal Member

מי שראה היום בידיעות אחרונות את ההשוואה המפגרת של נדב יעקובי בין רונאלדו למסי לא יכול היה להפסיק לצחוק. ככה אני הייתי לפחות. כל עניין ההשוואות הזה מפגר וילדותי גם ככה (לא ציפיתי למשהו אחר מנדב), אבל הצורה שהוא עשה את זה הייתה עוד יותר ילדותית ומפגרת. במקרהההה יצא שמסי קיבל באובראול 83 ורונאלדו 82. ממש במקרה. נדב הרי בא עם זה מהבית. אז מה אם בשביל להגיע לזה הוא היה צריך בקטגוריה של נגיחות לתת לרונאלדו 8 ולמסי 7, אז מה אם בקטגוריה של דריבל הוא נתן למסי 10 ולרונאלדו רק 8, אז מה אם הוא נתן את אותם ציונים גם בקטגוריה המפגרת "קטלניות" (יש שחקן יותר קטלני מרונאלדו?). בקיצור, תת-רמה. מזכיר לי דיוני כדורגל שלי עם חברים שלי בחטיבה, שניסיתי להוכיח להם שהנרי יותר טוב מרונאלדיניו.

11. רמי Member

וכאן בדיוק כל הבעיה!! הליגה שם הפכה למיותרת! משחקים שם 36 משחקים סתם!, פשוט מעבירים את הזמן בין 2 המשחקים היחידים שיקבעו את זהות האלופה.

לא, סליחה, אני טועה. בעצם זה בכלל לא סתם, מסי מבקיע 98 שערים בעונה נגד סמרטוטים, ורונאלדו משלים 54 שערים בחודש כדי להראות שהוא לא נופל ממסידונה.

זה משחק מעניין, אבל לצערי, הוא מגעיל אותי יותר מאשר מעניין אותי.

12. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

סליחה אבל איפה הייתם שהליגה האנגלית זכתה לאותו יחס לפני כמה שנים? איפה הייתם שהליגה האיטלקית שאני לא בא להתווכח על האיכות שלה לא זכתה לשום סיקור, שמשחקי ענק כמו הדרבי המילאנזי או אחת המילאנזיות נגד יובה או רומא נגד לא חשוב מי לא זכו להתייחסות. שפתיחת הליגה קוצרה לבקושי עמוד בעוד הליגה האנגלית קיבלה חמישה עמודים והספרדית 3? אין שום אובייקטיביות בסיקור הישראלי שנא על פי גחמות והרייטינג באותו הרגע. תהיו טיפה הגיוניים.

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

באמת שאני לא מבין למה אכפת לכם כמה סיקור הליגה שלכם מקבלת בישראל, העיקר שאת השידורים אתם מקבלים ובגזרה הזאת יש התקדמות אדירה בשנים האחרונות, עד לפני 12 שנים את הדרבי נגד אברטון הייתי רואה בטקסט קומנטרי באתר של ליברפול.
    האתרים דרכם אני עובר הם ממילא קודם כל אתרים אנגליים, ממש אכפת לי שבספורט 5 יש פסטיבל...אני מקסימום יכול לחשוב שזה עלוב ומגוחך ולהמשיך הלאה. מצידי שבארץ יעשו יותר רעש מברצלונה נגד הרקולס מאשר ליברפול נגד צ'לסי, העיקר שיהיה שידור.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

איכפת, כי למרבה הצער אנחנו גולשים באתרים בריטיים ועדיין חיים בישראל. ועדיין מדברים עם אנשים שמושפעים משטיפת המוח הזו. נרצה או לא, זה כן משפיע על שיח הכדורגל בארץ, בו אנחנו מעורבים.

15. Carlo Zampa Member

לא באתי להתווכח על איכות הליגה, זה לא העניין. אבל זה עדיין יוצר סקרנות אצל אנשים מה יקרה כשהקבוצות האלה יפגשו אחת עם השנייה. בוא תגיד לי שאתה לא סקרן.