דיון התשקורת 10/11

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏13/7/10.

1. k_700 Member

מלבד ההערה הגזענית הזו שאני ממש נגד היערות כאלה, אי אפשר להגיד ששידור של אייל ברקוביץ' בתור פרשן הוא לא שידור מעניין.
    באמת שהרבה זמן לא שמעתי פירשון שלו ואני חייב לציין שהפרשון היה ממש טוב. עם הרבה ניתוחים על המשחק עם הרבה הומור.
    אני ממש לא מסכים שאייל ניסה להתנגח במאמן בכל דקה על המגרש וניסה לקנות לעצמו את החוזה הבא.
    אולי בעצם היותו פרשן הוא מייחצן את עצמו אבל הפירשון עצמו היה ביקורתי ברמה הנכונה כלפי המאמן שאגב התנהל בצורה מבדחת אתמול.
    כאחד שמכיר את אלרואי כהן מהצפון הרחוק אני לא מבין איך אפשר לשים ילד, בהופעת בכורה במשחק כל כך חשוב(שזה אגב שערוריה זה לא ווילשייר או רוני זה בסך הכל ילד ישראלי) ועוד בעמדה שזרה לו ולצפות שלא יעשה טעויות.
    אבל נעזוב את הביקורת נגד פרננדס הליצן אין לי כוח להיכנס לזה.

אני אישית מעדיף לשמוע את אייל מאשר את לחמן, ניר לוין, זלצר.
    אגב כשהמשחק כל כך משעמם ומיותר אייל הופך את השממון להצגה הכי טובה בעיר, סרט קומדיה אז כמובן כמדובר במשחק של נבחרת כזו אפשר לפחות להתנחם בזה.

2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני חשבתי והבנתי שהוא שכונה.
    הוא לא מבין זין בכדורגל בינלאומי. ניחא. הוא לא שונה בכך משום פרשן אחר בארץ. זה אפילו יכול באיזשהי נקודה לשמש נקודה להגנתו (כי רק אדם שלא יודע שדייגו מיליטו כבר שלוש שנים מחורר רשתות באיטליה יכול לומר שהוא "לא לרמות האלה"). מה לעשות שאנחנו במדינה שבה אדם שלא ראה או שמע על גארת' בייל מפרשן את טוטנהאם ועוד באחד המשחקים החגיגיים שלה כשלו יש קשר ישיר להגעה אליו...
    העניין הוא שגם לאחר זה, ולאחר שאתה מצליח, לכאורה ובתנאים שכתבתי שגם הם לא תקפים לכל אחד, לסנן כמה מהאמירות של ברקוביץ'. תישאר עם פרשנות סופר אימפולסיבית, קופצת למסקנות עוד לפני שבכלל ניתן לתהות מה יש להסיק והכי גרוע - מבזה את המשחק! מעניין אותי מה היה אומר אייל ברקוביץ' השחקן לו היה אייל ברקוביץ' הפרשן מפרשן משחק שלו בתקופת קריירת המשחק שלו. הבן אדם פשוט לא מכבד את הספורטאים על הדשא וכפועל יוצא מכך גם את הספורט עצמו. איפה נשמע על פרשן שקוטל בצורה ברוטלית וגסה כל כך שחקני כדורגל? מצחיק שהוא ככה ברמות בינלאומיות אבל פתאום תן לו לפרשן משחק בליגת העלק ואז פתאום ליאור רפאלוב שחקן ענק...

אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה רוצה לשמוע שכונה וצחוקים גם במחיר של כאב אוזניים ולעשות צחוק מעצמך. באיזשהו מקום הבן אדם יושב בנקודה שמכאיבה כבר לאוזן, כי לכל בדיחה יש תאריך תוקף וכל שטות נמאס לשמוע בשלב מסויים וחמור מכך - אתה מרגיש שעושים ממך צחוק שנותנים לבן אדם עם אופי כזה בהמי לא לסתום את הפה ולכפות את עצמו על הטלוויזיה שלך.

3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בלי להכיר את כהן בכלל, אני יכול לומר בשקט - מה הקשר? אנגליה מכניסה ילדים ברמות של רוני ו-ווילשר, ישראל מכניסה ילדים ברמות של אלרואי כהן. כל אחד והסטנדרטים שלו.

הבעיה עם ה"שידורים המעניינים" של ברקוביץ' היא שזה בדיוק באותה רמה עם כל אולפני הזמר המזרחי של ערוצים 2 ו-10, עליהם אנחנו מרבים לרדת. זה לא מקצועי מספיק. מה לעשות, כשפרשן יורד ומזלזל בכל שחקן בערך שאינו ברמה הטכנית של... מסי לפחות... אז זה לא מקצועי. וזה שהוא מכניס "הרבה הומור" ועושה את זה ל"הצגה הטובה בעיר" זה מבחינתי כמו לשים קומיקאי וזמר מזרחי באולפן כדורגל בגביע העולם או ביורו. זה לא מקצועי בכלל, אבל זו הצגה... לא שאני בעד פרשנים יבשים ו"עציים", אבל גם הרבה הומור זה לא מה שצריך להיות בשידור.

Hotspur, אין לי ספק שאייל ברקוביץ' השחקן היה אומר על אייל ברקוביץ' הפרשן, שהוא לא מבין כדורגל, שהוא מתלהם, ושצריך לפעמים סבלנות ולא לצפות שהכל יקרה מעכשיו לעכשיו. אה, ובסוף הוא יוסיף: "יימח שמו".

4. SeRgInHo Member

איך אני זוכר איך בעונה שעברה הוא קרא לאוליץ' "בויה", כי הוא "בינוני ולא לרמות האלה" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
    וגם הדו שיח בינו לבין ארבל בשבת:
    ארבל: מי לדעתך אשם במה שקרה היום?
    ברקוביץ': המאמן, רק המאמן. מה תחליף עכשיו 22 שחקנים?

ואני שואל, מה הקשר?! כן, 40 שנה ישראל לא מגיע לכלום, אחרי שעברו כאן מאמנים הכי טובים בארץ ואפילו היה כאן אלוף אירופה, ורק המאמנים אשמים. הרי השחקנים הם בין הטובים בעולם...
    כמו שאמיר אמר בדיון הישראלי, כולם פה רוצים לבנות הכל מלמעלה, אף אחד לא חושב להתחיל מהיסודות.

5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני לא יודע אם זה מכוון או שפשוט זה הוא, אבל ברקוביץ' נשמע כאילו כל הפרשנות שלו מיועדת בשביל הישראלי הממוצע-הפטריוטיות בשקל, השנאה לזרים (כל שחקן זר הוא יעיף הביתה, שחקן ישראלי שמשחק באותה רמה הוא "ילד שצריך ליטוש"), לשחקנים אפורים, להפועל תל אביב (כמייצגת של שמאלנים, אשכנזים וכו'), פשוט נשמע כאילו הוא מתאמץ לייצג את הדעות של רוב העם.

6. cityblues beter dead than red

ככה בגין עלה לשלטון ב 77.
    ככה ביבי נבחר לקדנציה שניה למרות הכשלונות (ושרה).
    ככה אובמה נבחר לנשיאות בארה"ב.

וככה ברקוביץ ייבחר בעתיד למשרה שהוא כל כך חושק בה (אחרי עידן לוזון).

נערך לאחרונה ב: ‏12/10/10
  7. Rudess Member

אתה צודק, הוא באמת מדבר לעמך ולאספסוף שהם הרוב במדינת ישראל.

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו פשוט הרמה המנטלית שלו. העובדה שהוא שיחק באנגליה לא הופכת אותו לגאון הדור. זה מה שהוא שווה.

9. THE STRETFORD END Member

ביאליק,

בגין נבחר כי הגיע מתוך העם עצמו,הוא עמד מול הממסד האשכנזי,שחצני,מתנשא ומפלה.
    לא יודע איך את זה אתה משווה למיסטר ברקוביץ והשטויות שהוא פולט.

ביבי נבחר בפעם השנייה כי גוש הימין קיבל רוב סוחף בעם,רוב העם שהחליט
    כי ישראל צריכה להתנהל אחרת ובמיוחד בעמדות ובניהול המשא ומתן מול הפלסטינאים.
    את מה שביבי עשה לכלכלה בישראל,עוד בקדנציה הראשונה כראש ממשלה,דרך היותו שר האוצר וכיום גם כן,בשנים האחרונות בעזרתו האדיבה של הנגיד פישר(שחקן רכש של ביבי),את ההצלחה הזו לומדים וילמדו עוד שנים קדימה בכל העולם.
    שרה ממשיכה לעבוד כפסיכולגית,היא לא זכתה ולא תזכה לתקשורת לקקנית כמו נשות ראשי ממשלה קודמים,לא חושב שזה מזיז לה.

ברקוביץ יהיה בעתיד מאמן נבחרת ישראל כי וכמו שדוביד שוויצר היה אומר,בכדורגל הישראלי כולם עובדים על כולם.

רודס,

קצת ענווה לא תזיק לך בחיים.

נערך לאחרונה ב: ‏12/10/10
  10. k_700 Member

למרות השכונה, פליטות הפה, חוסר השליטה המובהקת בכל הקשור לכדורגל אירופאי אני מעדיף לשמוע את אייל ברקוביץ' מפרשן מנקודת מבט של שחקן כדורגל מאשר פרשון של לחמן שידבר כל המשחק על המערך שישראל עלתה בו(5-42-323-2 עם 08 בהתחלה), או על כמה חשוב לעבוד עם הילדים שלנו כמו שעובדים במוזמביק, וכמה חשוב לשלב קראטה עם כדורגל, או מלשמוע את הפירשון המשעמם והאיטי של ניר לוין שנזכר בשם של השחקן שמבקיע לנו את השער בערך 6 דקות אחרי שזה קורה.
    או את הפרשון האובססיבי והעילג(כי עברית שפה קשה) של נוימן את שלמה שרף.

נכון זה מה יש, וגילוי נאות, אני כמעט ולא רואה משחקים מישראל ולכן לא יוצא לי לשמוע את ברקוביץ' על בסיס קבוע. אבל מכל הקוורץ וכולרע שיש לנו נראה לי שעדיין עדיף את אייל.
    אם משהו מכיר פרשן טוב,מעניין יותר הוא מוזמן להגיד.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מעדיף את לחמן. אני מעדיף את זלצר. אני מעדיף את גיא לוי (לא שהוא מפרשן הרבה וחבל), אני מעדיף את איוניר. לא משנה מה ברקוביץ' יודע, והוא יודע, הוא לא פרשן ראוי. הוא סתם נאד נפוח שחושב שהוא הכי גדול ומפרשן בהתאם. על "יימח שמו" צריך להוריד אותו משידור. ערוץ 10 בטח ייתן לו העלאה בשכר.

12. cityblues beter dead than red

ניטשה

לא צריך ללמד אותי את נבכי ההיסטוריה הפוליטית בישראל.

לא היתה לי שמץ של כוונה להשוות בין בגין לברקוביץ' שהדבר היחידי שמקשר בינהם היא האות שפוחת את שם משפחתם.

כל כוונתי היתה להציג שאמירות פופוליסטיות שנשמעות "בגובה העיניים" עבור הצופה האידיאלי היא כר חבטות נוח עבור מי שנלחם ורוצה לזכות בתפקיד נכסף כלשהו.

וכך פעלו האנשים שהבאתי כדוגמא ובלי קשר לרמת האינטליגנציה שלהם.

13. The_Arsenal Member

כל הסיפור הזה הוא הרבה יותר עצוב בשביל ברקוביץ' מאשר בשביל הצופים או בשביל ערוץ 10. ברקוביץ' יושב ליד ארבל על תקן גימיק ולא על תקן פרשן, ואם היה לו טיפה שכל הוא היה מבין את זה ואומר יפה שלום. לגיטימי מבחינת ערוץ 10 להשתמש בזה בשביל רייטינג. הם ערוץ מסחרי והמטרה מקדשת את האמצעים מבחינתם.

14. THE STRETFORD END Member

ברקוביץ הפרשן הוא הכי לא השחקן שהיה וחבל.
    הבן אדם שיחק לאורך שנים בלא מעט קבוצות,ישראל אנגליה וסקוטלנד,הרבה הופעות גם בנבחרת,טעם מנג'רים שונים ומשונים,שיחק עם שחקנים גדולים יותר ופחות.
    כדורגל הוא יודע,מבין את המשחק,יכול היה להביא לצופה כל-כך הרבה עניין וידע.
    מהכרות אישית קצרה ושלי איתו ומכאלה שמכירים אותו הרבה יותר טוב,הוא לא באמת בן אדם רע,גם לא טיפש
    אבל משהו עושה לו רע,רע מאוד,גם כשהיה שחקן,כשאור הזרקורים של מצלמת הטלוויזיה בשילוב עם מיקרופון פתוח נמצאים לידו.

נערך לאחרונה ב: ‏13/10/10
  15. פול סקולס Member

איווניר היה מצוין כשהיה על תקן פרשן בערוץ הספורט, פרשן נטו.
    מרגע שערוץ הספורט הבינו שיש להם פרשן טוב, הם הפכו גם אותו ל"טאלנט", כזה שהמצלמה מופנית אליו באולפן ליגת האלופות לא פחות מאשר למלר ויעקובי.
    ואז הוא היה צריך לדבר על ברצלונה עד שזה יצא גם לו מהאוזניים, ועל גרמניה במונדיאל... וכל מה שמתאים לערוץ הספורט.

איפה-שהוא אני חושב שהוא "נחלש" ברמת הפרשנות שלו כשכפו עליו להתעסק גם בכל המסביב הזה. לא מאשים אותו.

(זה גם לא קשור לדיון על אייל ברקוביץ'. סתם עמד לי על קצה הלשון)

בקשר לברקוביץ':
    אני כותב את ההודעה הזאת בדקה ה 33 במשחק של ישראל נגד יוון;
    בין כל ההתלהמויות שלו הוא מידי פעם אומר דברים נכונים,
    אבל לאורך כל השידור יש תחושה שיורם ארבל נבוך מהיציאות האלה של ברקוביץ'. כמה שתיקות יש ביניהם, זה פשוט הזוי.

נערך לאחרונה ב: ‏13/10/10