אין לי שום בעיה. אם זה מה שאתה חושב, תכתוב את זה. תכתוב את הרע, כל הרע. אבל אל תשכח את הטוב, ואל תהפוך את הטוב (הקאמבק המרשים של רומא בעונה שעברה) גם כן לרע. תחתוך אותו אם אתה חושב שצריך, אבל אל תסתיר דברים ואל תעוות אחרים רק כדי שיתאימו לתיאוריה שלך. בלי קשר לעניין הכתבה, אני כן חושב שראניירי ראוי לקרדיט על העבודה שהוא עשה בצ'לסי, בוודאי על קידום שחקנים כמו טרי ולמפארד. כן, בעולם המודרני אף אחד לא מנסה לגרד אפילו מילימטר מתחת לפני השטח. זכית בתארים? אתה מלך. לא זכית בתארים? אתה אפס. לפני שנה גם מוריניו היה ההוא שבעצם מאז ליגת האלופות ב-2004 אפילו לא היה בגמר, אולי הוא לא כזה מציאה. עכשיו הוא שוב הכי גדול. אני בהחלט מאמין שאפשר לחפש קצת יותר ולשפוט עבודה של בן אדם גם מעבר לתארים. לטוב או לרע. בניטס הביא לליברפול גביע אירופה וגביע, אבל תראו איך הוא השאיר אותה מבחינת הסגל.
מסכים עם מה שכתבת בפיסקה הראשונה והשלישית. לגבי צ'לסי אני חולק עלייך. הוא לא עשה שום דבר טוב כמעט בשבילם וגם בעונה שהיה לו את הכסף של אברמוביץ' עם שחקנים כמו ורון,קרספו,מוטו,לאמפרד ומי לא הוא נשאר בלי כלום ופוטר.
בעונה שלו עם אברמוביץ' הוא סיים במקום ה-2 מאחורי אחת הקבוצות הגדולות בכל הזמנים, ארסנל מודל 2004, לא בושה גדולה. את הרכישות החכמות ביותר בתחילת הדרך של אברמוביץ' ראניירי עשה, זה צ'ך,רובן,ג'ו קול,דאף, הוא גם הביא את גאלאס שהפך להיות בלם חשוב מאוד בקבוצה לפני אברמוביץ'. מוריניו הגיע מאוחר יותר ופגע ברכישות בסכום גדול מאוד כמו אסיין ודרוגבה אבל אני עדיין חושב שאם ראניירי היה נשאר בצ'לסי גם הוא היה לוקח את האליפות של 2005. יש לו תדמית של לוזר ובצדק אבל לא צריך לקחת ממנו את מה שהוא כן עשה טוב.
אבל אף מנג'ר לא פוגע בכל רכש. הרי אלכס פרגוסון היה זה שהביא את ורון לאנגליה, וברור שזו היתה טעות. צ'לסי של עונת אברמוביץ'-ראניירי היחידה נבנתה בחופזה, כשעל היסודות שכבר היו נוצקו במהירות עוד ועוד שחקנים. בערך כמו שסיטי הביאה בזמנו את רוביניו ברגע האחרון, כך צ'לסי רכשה כל מה שניתן היה בתקווה שזה יצליח. נדיר מאוד שהדברים האלה מתחברים מיד, ובסך הכל צ'לסי נתנה קפיצת מדרגה באותה עונה והיתה שנייה רק - כפי שנכתב כאן - לארסנל נדירה מאוד, קבוצה שסיימה עונה בליגה ללא הפסד. אתה יכול לומר שהוא לא עשה כלום בשביל צ'לסי, אבל זו תהיה פשוט טעות. אני זוכר היטב את למפארד כשהוא הגיע לצ'לסי. הוא נחשב שחקן מאוד לא ברור. פוטנציאל מסוים, אבל לא ברור עד כמה. אצל ראניירי הוא התקדם משמעותית. כנ"ל ג'ון טרי. והשחקנים האלה מהווים הבסיס והשלד של הקבוצה גם כיום, עוד לפני שדיברנו על שחקנים נוספים. זו תרומה נאה מאוד. ובסך הכל, צריך לזכור שצ'לסי של רוב העונות של ראניירי לא היתה המפלצת העשירה של אברמוביץ'. היו שם ציפיות, אבל לא ברמות של השנים האחרונות.
אני אף פעם לא מצפה למשהו מאולפן ליגת האלופות. במרוצת השנים למדתי לשנוא את מה שפעם כל כך אהבתי. בדרך כלל אני משתדל אפילו לא לראות את זה כי כאוהד ארסנל כשאני רואה את זה בדרך כלל מד העצבים שלי עולה במהירות. היום יצא לי לראות משהו כמו 5-10 דקות מהאולפן, כשחיכיתי לתקציר של ארסנל. אני חושב שהיום החבר'ה שם הגיעו לשפל חדש. נדמה כאילו לא היה שם תכנון בכלל, מודי בקושי יודע מה לומר, מגמגם הרבה יותר מהרגיל, אומר דברים שברור שלא כתובים בטלפרומטר ונשמע כאילו הוא מדבר לעצמו. הוא גם קרא לורדר ברמן Vered Berman, אותי זה דווקא הצחיק למרות חוסר המקצועיות. כל כמה שניות היה באולפן שקט שכזה, גם בזמן התקציר. עזבו את זה שכמו תמיד הם נכנסים אחד לדברי השני, היום זה כבר היה כאילו אין להם מה לומר על מה שהם רואים. כמובן שאיך אפשר גם בלי קצת חוסר ידע. בתקציר של ארסנל הייתה כמות טעויות שפשוט זועקות על כך שלא עושים שם שעורי בית. נדב יעקבי לא מבין שהבחור עם מספר 23 על הגב הוא אנדריי ארשבין, מודי תוהה "מאיפה צץ ג'ק ווילשר?" ומוטי איווניר חזר לשיעור לשון ועשה הלחם בסיסים לשמו של שחקן פרטיזן ומכבי ת"א לשעבר איביצה אילייב כשקרא לו איליץ'. בתקציר של ריאל מדריד בכלל מוטי איווניר הפך את פפה ללוסיו. איך הוא הגיע ממדריד למילאנו? השם יודע.
גם לי זה נשמע כאילו הוא ביטא את זה ככה בכוונה. לגבי הטעויות, זה קורה. אז הוא אמר בטעות לוסיו ולא פפה, קורה גם לשדרים האנגלים המהוללים כביכול, אפשר להגיד הרבה דברים על הצוות שידור ופרשנות של ערוץ הספורט אבל לזכותם ייאמר, שאי-הכנת שיעורי בית זה לא אחד מהם. אני לא חושב שהיה אתמול שום שפל, בפעם הראשונה בהרבה זמן הראו תקצירים ברצף בלי למרוח אותנו עם השטויות באמצע, ומודי אפילו לא הראה לנו את האלבום של הלהקה יותר מ3-4 פעמים שזה שיא שם.
אתה תופס אותם ממש בקטנות, הוא התבלבל וקרא לפפה לוסיו בטעות, קשה לעשות שהכל יהיה מושלם ולהגיד שהם לא עושים שיעורי בית זה שטויות, צפיתי בהם אתמול ולא היו לי תלונות.
הנקודה שAronB העלה לגבי מודי בר-און והשאלה שלו,מאיפה צץ ג'ק ווילשר זה בדיוק הדבר שכתבתי עליו לפני שבועיים. אני לא מאמין שהוא אמר זאת בכוונה בכדי להעלות שאלה ודיון קצר לגביו כי אם כן אפשר היה לשאול אחרת. החינניות של מודי הפכה למועקה,הניסיון להצחיק בכוח הפך להיות מאוס,כן,גם עניין הורד ברמן, בסדר,עונה,2 אפשר לעוות שמות של איצטדיונים,קבוצות,שחקנים אבל לחפש את זה בכוח...משעמם. אין הבדל בין מגיש/מנחה לבין איש פאנל מקצועי,ברגע שהם נופלים בקטע המקצועי,זה מביך ולא רציני וזה פני התוכנית. זה נכון לגבי מודי בר און,כמובן איציק זהר, זה קורה כבר כמה פעמים לאלן שירר ב MOTD כשהוא מפגין חוסר ידע משווע בכל הנוגע לשחקנים וליגות מחוץ לאנגליה, טועה בשמות,טועה בשחקנים.
לטעות זה טבעי, אבל כשזה קורה 850 פעמים בערב אחד, זה כבר מעיד על משהו. אתה הרי לא תשמע אותם טועים בשמות של שחקני ברצלונה, אלא דווקא במקומות שקצת פחות מעניינים אותם. בתור אוהד ארסנל, הם משדרים פעם או פעמיים את ארסנל בעונה ואיך שהוא מצליחים לקבוע נחרצות לגבי כל שחקן או כל דבר סביב המועדון ותסלח לי, לא לדעת מי זה ג'ק ווילשר, זו בעיה בסיסית של אי הכנת שעורי בית.
היה לי חבר מהיסודי שאוהד את מנצ'סטר יונייטד וגם אח שלו כזה (שניהם נולדו באונטריו, אבא שלהם אנגלי, האמא סקוטית). יצא לי להתערב איתו שLaurent Blanc זה לורן בלאן ולא לורנט בלאנק. זה שיגע אותי האטימות הזאת...מילא שדרנים אנגלים אומרים אי סיי מילאן, אבל לטעות בשמות של שחקנים מסוימים זה מעצבן לפעמים.
קראתי איפשהו(חושב וואלה)ששגיא כהן החל לקרוא בשידורים של ברצלונה לגרארד פיקה,ג'רי... ועדיין אני בדעה שהאיש גאון.
ודאי שהאיש גאון. מי שמתפרנס לאורך שנים מלפרש משחקי כדורגל ולבקר מסעדות חייב להיות גאון. אין, ולעולם לא תהיה, עבודה יותר מהנה.
מתוך תמונות היום בספורט5: יופי של כינוי הם נתנו לאולברייטון. יושבים שם חבורה של חסרי מושג חובבי נוסטלגיה ובעלי חוש הומור בינוני, כשכל פעם שנדרשים להפגין קצת ידע עכשווי בכדורגל (בעיקר בליגה אנגלית, בכל מה שלא קשור לאברם) מראים שפשוט אין להם מושג. ארלינגטון עלק. בושה שדבר כזה עובר אצל עורך האתר.