זה קורה מפני שמי שמוביל את כל השיח (או יותר נכון, פטפטת) בעניין הוא ערוץ הספורט. במקום לקדם דיון רציני, אמיתי, נורמלי ושפוי על כדורגל אירופי כמו שהם אמורים לעשות, בערוץ הספורט מדברים רק בשפה אחת- מותגים. מסי, בארסה, רונאלדו, ריאל. זה מה שיש להם להציע, את זה מפמפמים. המקסימום מעבר להם זה "מנצ'סטר", לזכר הימים שהיו להם הזכויות על הפרמייר ליג. אה, וכמובן יוסי/אברם/הישראלי התורן... אני יודע שההכללה הזו בעייתית כי עדיין יש שם אנשי מקצוע טובים שכן אוהבים ונושמים כדורגל אירופי ובאמת יודעים להעריך גם שמות גדולים ומכובדים כמו ליון, שאלקה ובנפיקה, אבל זה הקו המרכזי של ערוץ יציע העיתונות כפי שמשתקף באתר שלהם, בתוכניות הטוק שואו שלהם ואפילו בשידורי הכדורגל עצמם.
לא מסכים. כל קבוצה אנגלית תחשב לאטרקטיבית בעיקר בגלל הקהל שיגיע לארץ בכמויות, גם למילאן יש כוח משיכה וגם הספרדיות מהדרג השני בזכות כוח הפרסום של ערוץ הספורט. בעיקרון, שלוש הליגות שקיבלו את החשיפה הכי גדולה בישראל מבחינה היסטורית הן איטליה, אנגליה וספרד. ואף אחת מהן לא נחתה כאן וטבעי שזה יאכזב את האוהדים ובמידה מסויימת את השחקנים בארץ שיורת קרובים להגדרה של "אוהדים" מאשר "מקצוענים". הגרמניות לא מעניינות אף אחד (באיירן הייתה בישראל פעמיים כבר? טוב נו), בטח שלא הפורטוגליות והצרפתיות.
ומה שעצוב זה שבעבר הם כן היו ערוץ מעמיק ואיכותי. נכון, כשאין לך מתחרים זה יותר קל, אבל עדיין הם עשו דברים כמו אימפריית הדשא, עולם הכדורגל וכו'.
Shawn, "הבעיה האמיתית של הספורט הישראלי היא העובדה שלשחקנים אכפת מההגרלה ושהביזיון הזה בכלל מצולם. אתם מדמיינים את ויין רוני צועק בסקיי ספורטס "יש!! קיבלתי את ז'ילינה!". אתם מדמיינים את סקאיי ספורטס מבקשים מיונייטד להיות נוכחים בלאונג'' השחקנים בזמן ההגרלה? הגישה הזו מייצגת את השכונתיות והחובבנות של תרבות ספורט והתקשורת בארץ." אני מסכים בגדול עם כל מה שנאמר בדיון אבל על השורות האלו אני חולק. אי אפשר להשוות את ההתרגשות של רוני מהמעמד לעומת זו של ערן זהבי או שכטר. אי אפשר להשוות את ההתרגשות של אלי טביב שנכח בהגרלה לזו של דיוויד גיל שאני בטוח שהיה מעדיף לישון את שנת הצהריים שלו באנגליה ושישלחו לו את תוצאות ההגרלה במייל. בכל זאת, ליגת האלופות מייצגת מועדון עשיר ואקסלוסיבי של הטופ האירופי וכשקבוצה ישראלית נכנסת למועדון הזה מדיי פעם זו התרגשות אדירה. בקשר לכתבה, כתבה נהדרת לראות שערן זהבי רוצה את ברצלונה בשביל להיצמד למסי לבקש ממנו את החולצה זה מביך, רבאק אתה ספורטאי במקום לומר שהוא רוצה להיצמד למסי בשביל לראות האם הוא מסוגל לשמור על השחקן הטוב בעולם הוא מתנהג כאחרון האוהדים. מביך.
אני אף פעם לא אבין את מי שמעוניין שהכדורגל הישראלי יתקדם ויצליח ובו זמנית מתפלל שהקבוצות הישראליות יקבלו קבוצות גדולות. מילא בפעם הראשונה שמכבי חיפה קיבלו את יונייטד ונפתח השעשועון "מי יקבל את החולצה של בקהאם" (אם אני זוכר נכון יניב קטן היה הזוכה המאושר), אז היה בזה סוג של היסטוריה. אבל חלאס, זו כבר פעם רביעית שקבוצה מישראל עולה לצ'מפיונס, הפועל הוכיחה שהיא מסוגלת לנצח יריבות אירופיות מכובדות, כדי לבצע את קפיצת המדרגה צריך לצפות לתוצאות. אני מאוד מרוצה מההגרלה של הפועל, היריבות הן כמובן חזקות וקשות אבל ההתייחסות תהיה למשחק כדורגל ולא לתוכנית ריאליטי "אוהדים נגד שחקנים". התאכזבתי שמלר בשידור ההגרלה הביע את תקוותו לכך שהפועל תקבל הגרלה אטרקטיבית וקשה, גם כי לא מכובד שפרשן מביע את הרצונות שלו אבל גם כי שוב, עברנו את השלב של "וואו, כוכב X מגיע לארץ". רוני כבר היה בארץ ושיחק כמו ויקטור מרעי ביום רע, כנ"ל ג'רארד ולמפארד, הם אנושיים בדיוק כמונו. התקשורת הישראלית חייבת לנוע בין הקיצוניות של ההתרפסות לקיצוניות של הזלזול (ע"ע באיירן מינכן, יוון, שוייץ).
טבעי שאבי מלר, אחד שמלווה זה שנים את הכדורגל האירופאי ברמות הכי גבוהות ובעיקר את הכדורגל האנגלי יקווה לראות אימפריה ואת השחקנים הגדולים על הדשא כאן בארץ, אין בזה שום רע. זה שבהפועל ת"א לעומת זאת לא משדרים שמה שבאמת מעניין אותם זה להתקדם הלאה באירופה ולעשות את הקפיצת מדרגה שהתחילה בשנה שעברה ובעונות שקדמו לה, זה משהו אחר ועל כך אני מסכים איתך.
השחקנים רוצים קבוצות מהסוג הזה כי הם יודעים שרוב הסיכויים שלא ייצא להם לשחק על אותו מגרש עם מסי, רוני, רונאלדו, והם רוצים את זה כחוויה. כן, זה קצת נמוך, וכמקצוענים הם אמורים להסתכל על כל יריב באופן זהה.. אבל כמו שעדי כתב, זה השיח פה, וזו מזכרת יותר מאשר מסגרת תחרותית כתוצאה מכך. בשביל רבים פה זה שמגיע לכאן כוכב כלשהו שם אותנו על המפה, למרות שטכנית רונאלדו או רוני יכולים למצוא עצמם פה באופן הכי רנדומלי שיש - מוקדמות יורו/מונדיאל.
אין רע בזה שהוא מקווה, יש עוד אלפים כמוהו שקיוו. יש רע בזה שהוא אומר את זה בשידור ההגרלה בטלוויזיה, כאשר יש מספיק צופים שמקווים לדבר ההפוך.
אייל ברקוביץ זורק על כולם זין וכולם מבסוטים. אייל מקבל כמה גרושים על הפרשנות וגם נשאר בתודעה הציבורית, הציבור מרוויח "צחוקים". ה"קוסם" מגיע לשידור בלי שמץ של מושג מי הוא משדר, מה הוא משדר, לא מכיר את השחקנים של אשקלון בכלל, לא טרח לעשות דקה אחת של תחקיר לפני השידור. כלום. עולה לשידור מריץ דאחקות ועל הדרך מביע בצורה מאד בוטה כמה שהוא מזלזל ולא איכפת לו "איזו דקה זאת בכלל?" "השחקן הזה אדוו או איך שלא קוראים לו" שכונה במיטבה!
שון, אולי ווין רוני לא, ואולי סקיי ספורטס לא מושיבים את יונייטד, ואפילו לא את טוטנהאם לצפות בהגרלה, אבל אני בטוח ששחקני ז'ילינה ישבו וצפו בהגרלה, ואני בטוח שבאטה בוריסוב, וגם הקבוצה הקפריסאית מלפני שנתיים (אגוסטה או שקר אחר) ישבה וצפתה בהגרלה, והשחקנים קפצו משמחה כששמעו שהם מקבלים את מנ' יונייטד או אינטר. הרצון לשחק מול הקבוצות הכי גדולות הוא מובן. זאת חלק מהחוויה של ליגת האלופות. אני אישית מאוכזב מההגרלה מ-2 סיבות: 1. הקבוצות שהפועל קיבלה הן קשות מאוד, וצפיתי לקבל קבוצה יותר נוחה מהדרג ה-3. אין לי ספק שהפועל תכבוש, אבל ממש לא בטוח שהיא תוציא ניצחון באחד מששת המשחקים. 2. מאוד רציתי לראות את ארסנל מגיעה לארסנל.
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.378.84546.html ערוץ הספורט יורים לעצמם ברגל? או שהם סתם מנסים להכניס כסף מטוקבקים? לא ברור מה ניסו לעשות פה, ומה האינטרס, אבל אני מברך.
אולי תתפלאו אבל יש לי מחמאות לתת לשידור בין ארסנל לבלקבורן שאותו שידרו מאיר אינשטיין וזלצר. אין לי מחמאות לתת להם על הפרשנות אלא על דבר אחר-נתנו לשדר האנגלי לשדר. חוץ מבעיית הסאונד שהייתה לאורך כל השידור שמעו רק את השדר האנגלי ובאמת לעיתים רחוקות אינשטיין וזלצר התערבו. איפה הם ואיפה השידור של שכנר המעיק. איתן לשם, מעכשיו אני תולה פוסטרים שלך בחדר!