דיון התשקורת 08/09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Rudess, ‏6/7/08.

1. Becks Member

אתם יודעים מה, אולפן ליגת האלופות לפני המשחק אתמול, היה בסדר גמור. טוב, לא היה את אלי אוחנה ואת איציק זוהר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

מה שכן, השידור אתמול של המשחק בספורט 5+ היה עלוב. אני לא מבין למה מעסיקים את אלי אוחנה. מאמן כושל שלא מבין בכדורגל העולמי. פשוט פרשן עלוב. נדב יעקובי ? עסקים כרגיל. אי-אפשר להגיד שאין לו ידע בכדורגל. היה נחמד לשמוע אותו לפני המשחק וכיף לקרוא את הכתבות שלו ב"בליזר", אבל לשדר, מה לעשות ? הוא לא יודע.

"עכשיו דניאל אלבס מוחלף", סה"כ יצא לנקות את הדם שעל פרצופו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

2. אבו Member

גם אני בשנה-שנה וחצי האחרונות גם כן כמעט ולא רואה, ביומיים האחרונים במקרה יצא לי לראות את האולפן, בגלל סיבות כאלו ואחרות- ושוב, הם הזכירו לי למה גם השנה אני לא אראה את האולפן.

פרשנים- פרט לאיווניר, שהוא סביר אם נותנים לו לפרשן קבוצות שיש לו מושג- זוהר, מסעדן, שלמה שרף ומתנצל אם שכחתי מישהו(אהה, אוחנה!!)- כולם לא יודעים לפרשן, בטח כדורגל אירופי.
    שדרים- אישית, אני פשוט לא יכול לשמוע את יורם ארבל משדר יותר. הוא כל כך שדר גמור שאי אפשר לשמוע אותו. לא שרמי וייץ' להיט כזה גדול, כן? גם הוא כבר ממזמן איבד את האמוציות שהיו לו פעם בשידור. מצידי שיעבירו את עמיחי שפיגלר למשחקים המרכזיים, לפחות כיף לשמוע אותו משדר ושומעים שהוא גם נהנה מזה, בניגוד לזוג שצויין.
    בחירת משחקים- שערורייה, פשוט שערורייה. גם ככה ליגת האלופות עצמה בירידה חדה בשנים האחרונות, כאשר קבוצות משחקות אך ורק על תוצאה ולא משאירות כלום לקהל שבאמת רוצה לראות כדורגל- אז ערוץ הספורט עוד יותר מדרדר את ליגת האלופות פה, עם בחירת שידורים הזוייה וביזיונית. ואגב, המשחק המעניין ביותר ביום שלישי היה זניט-ריאל שהיה משחק מוקדם, אבל הם שידרו אותו ב-5 פלוס לייב כמובן. האולפן כמובן זה לא תירוץ, כי יש שתי ערוצי ספורט אחרים פרט ללייב. אז אחד יהיה לאולפן ואחד למשחק, אבל למה שערוץ הספורט יעשו זאת?
    האולפן עצמו- צויין פה כבר עשרות פעמים, האולפן שפעם היה כיף לשמוע ולהיות על הספה מול הטלוויזיה ב-21:00- הפך לבדיחה.

שיפשטו רגל כבר. בושה וחרפה הערוץ הזה.

3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אגב, עוד נושא שהאולפן נורא נחלש בו זה הכתבות. באולפן ממוצע העונה יש כתבה אחת נורמלית, אחת עם הקריין המעצבן שמנסה להתחכם (כמו זאת אתמול על ברצלונה "האשכנזית"), ואחת עם שפיגלר ויונתן כהן שרק מנסה להצחיק והקשר שלה למשחק קלוש עד לא קיים. גם פה הדרדרות עצומה מהעבר.

4. פרנקו בארזי Member

מה הבעיה עם ההופעה בסיום כל תוכנית?
    ואבו מה הקשר רחמים על מלר? אם כבר רחמים עלינו

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה היא לא ספציפית עם ההופעה, אלא עם מה שהיא מסמלת. יש להם הופעה, אז במהלך האולפן הם מקדמים אותה 7,000 פעם במקום להתעסק בעיקר, בדיוק כמו שהם מבזבזים דקות ארוכות בקידום משחק ידידות של מכבי תל אביב בכדורסל כי גם את הם משדרים. זה העניין, שבארץ לא יודעים לעשות דבר אחד וזהו - רק את ההופעות בסיום, והשאר יתמקד בכדורגל. ברגע שמתחילים, זה רק נמשך ונמשך.

6. Lahmagik Member

הכתבה הזאת היתה מטומטמת ברמות על! בושה וחרפה! כאילו שאין דרכים אחרות לעשות כתבה מעניינת. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

7. The_Arsenal Member

זה כל-כך שקוף שלמלר כבר נמאס מזוהר. אתמול הוא דיבר בערוץ הקיבוץ על כך שהשופטים הספרדים גרועים וזוהר קטל אותו. אחרי זה בתקצירים יעקובי (שמבין דבר או שניים בכדורגל ספרדי) אמר את אותו הדבר על השיפוט בספרד, ומלר בתגובה: "אמרתי את זה בערוץ הקיבוץ, וזוהר ומודי אמרו שאני מדבר שטויות. שניהם לא מבינים עניין" (אל תתפסו אותי על המילה). לגבי מודי, עוד מובן, הוא בסך הכל מגיש, אבל זוהר - ליצן, אבל מהפחות מצחיקים, ומהיותר מציקים. להעיף וכמה שיותר מהר.

אבו, אמרת שאיווניר פרשן נורלמי? אני לא יכול לשמוע את הבנאדם מדבר בלי להיכנס אחרי זה לדכאון של שבוע. יבין כמה שיבין, אין ספק שהוא הבנאדם הכי משעמם עלי אדמות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx

ולגבי הכתבות המתחכמות, הם של עמית פרבמן האחד והיחיד. לפני שנה קראתי שהוא כתב כתבת פרידה שהוא פורש מהתחום, כי המדייה נמוכה מדי בשבילו. מי החולה נפש שקרא לו לחזור?

זה רק אני, או שגם אתם מתגעגעים לשכנר את זלצר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏2/10/08
  8. SkiMan Member

עכשיו גם לטעות אסור לו? אני מסכים עם רוב הדברים פה מי כמוני מבין את זה אני רושם כאן מידי שבוע ביקורת על התקשורת אבל אל תגזים.

9. The_Arsenal Member

מה גם שלקח לו בדיוק 5 שניות לתקן את עצמו ולהגיד שאלבס נחתך. זו כבר קטנוניות. בוא נגיד שיש בעיות חמורות יותר לטפל בהם.

10. 亚历山大帕托 Member

דוקא אני אוהב את הכתבות האלה שעושים באולפן. זה נותן קצת רוגע בין דברי טמטום של כדורגלנים לשעבר. איפה הימים שרק לאנשים מביני עניין היו נותנים לשבת שם? הידרדרות מוחלטת בשנים האחרונות.

11. אבו Member

מלר, השריד היחיד מהזמנים היפים של האולפן הזה. היחיד שמדבר כדורגל נטו, לעניין, וגם מפלפל את זה עם הומור שכיף לשמוע. ולא פחות חשוב, בניגוד ליעקובי הממורמר, אובייקטיבי לגמרי!
    אבל מה שהולך מסביבו, מביך. אני מתפלא איך עדיין יש לו את העצבים להיכנס כל פעם לויכוחים עם זוהר, על כל שטות שהוא מוציא מהפה(זוהר).

איווניר- מסכים שהוא משעמם כמעט כמו יורם שומרון, אבל עדיין הוא מבין את המשחק ויודע לפרשן תכל'ס. פרשן סביר לעומת שאר הצוות, לא יותר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/10/08
  12. פרנקו בארזי Member

שגיא, מותק, זה שתחזור חמש פעמים בשידור על כך שגומיס עוד לא כבש העונה - לא יהפוך את זה לנכון.
    הוא כבש בהפסד 4-1 של סט אטיין לגוינגמפ בגביע.
    ומה כל הקשקוש הזה שלו על "עונה אחרונה באופ"א בלה בלה בלה מרגש בלה בלה בלה פרידה בלה בלה בלה תודה לך גביע אופא בלה בלה בלה"? המפעל כולה מקבל שם חדש ופורמט מעט שונה.
    ואני עד עכשיו תוהה איפה שגיא כהן ראה משחק טוב של הפועל.

מישהו חייב לפנות אישית אל נדב יעקבי ולהגיד לו חביבי, אתה מבין במשחק, יש לך ידע רחב, אתה פרשן טוב - אבל למה לצעוק? מישהו צריך להסביר לו שזה לא גורם לשידור שלו להיות יותר "אמוציונאלי" כביכול.
    הוא נראה לי ראה יותר מדי פעמים את רמי ויץ מתרגש בשער של סולישאר ב99 ומאז מנסה לחקות אותו.
    זה לא גורם לך להראות כאילו אתה מתרגש מהשער או מההזדמנות נדב, זה סתם מציק.
    אפילו אח שלי שלא מתעניין בכדורגל ושבכלל ישב במטבח שאל "למה השדרן צורח כל הזמן?"
    מה גם שבערבי ליגת האלופות ב11 וחצי בלילה כשההורים שלי כבר הלכו לישון אני חייב לעשות את הטלוויזיה כמעט על מיוט בגלל הצרחות שלו וזה ממש מעיק לא לשמוע רעשי רקע מהמשחק אבל רבאק נדב אני פונה ללב שלך - די להעיר את ההורים שלי!

אגב אני לא כל כך צד בויכוח הזה של אולפן ליגת האלופות הדרדר או לא, יש לי טלוויזיה רב ערוצית רק מלפני חצי שנה ולפני זה שהייתי הולך לראות אצל חברים לא הייתי מסתכל בכלל על האולפן אלא מדבר עם החברים. אין לי מושג איך זה היה פעם ואם זה הדרדר או לא. באופן כללי האולפן סבבה מבחינתי, אולי אתם התרגלתם לאיכות אחרת ולכן קשה לכם מצבו של האולפן כיום.

אגב2, אני מעדיף את איציק זוהר פי מיליון על אלי אוחנה או אייל לחמן.

13. Red Left Winger Member

תסלח לי אבל זה בלתי אפשרי, לאיווניר ואוחנה לפחות יש איזשהו מושג בטקטיקה ובכדורגל עולמי בכלל...מושג כלשהו, קלוש ככל שיהיה, לעומת זאת איציק זוהר הנאד הנפוח הזה יושב שם עם פרצוף שחצני, מרוצה מעצמו עד הגג שהצליח להשתחל לאולפן הזה....עם הבעת פנים של "יודע הכל והמומחים שמסביבי שעמלו שנים בשביל לצבור ידע טיפשים ולא יודעים כלום", חוסר המושג שלו ועם זאת ההתעקשות על כך שהוא צודק בכל פעם יכולה להוציא אותי מדעתי...אני במקום אבי או נדב מזמן כבר הייתי נותן לו איזה צ'אפחה באמצע השידור.
    פשוט לא ייאומן כמה טמטום, יהירות ועקשנות בבן אדם אחד קטן.

על לחמן אני לא אדבר, ברוך שפטרנו בזמנו ממערכי ה2-3-2-1-1-3-2-5-6-2-6-8, ממש להתקשר למוקד של איזו חברת הובלות.

מבחינתי האולפן הולך ככה:
    פותח את הטלויזיה ב9, קורא ספר/משחק בפלאפון/כותב הערות לעצמי ודברים מעניינים שאולי נדב או אבי הצליחו להשחיל והזכירו בשידור ואני מפחד שאני אשכח, שומע את החידה היומית....מנסה את מזלי בקו שלהם, רואה את המשחקים(5 ו5+ בלבד), הולך לטייל עם הכלב, חוזר לתקצירים, וברגע שמתחילה ההופעה אני כבר על ערוץ אחר.

נערך לאחרונה ב: ‏3/10/08
  14. פרנקו בארזי Member

לא אמרתי שאני מעדיף אותו על איווניר, איווניר פרשן מצוין בעיני.
    אתם אומרים שהוא משעמם? אני מעדיף את הקול החדגוני שלו מאשר את הצעקות של נדב (כלומר נדב פרשן טוב לא פחות אבל אם שואלים אותי מה אני מעדיף לשמוע - קול משעמם או קול צורח, ברור לי במה אני בוחר) איווניר הפרשן הכי טוב ביחד עם מלר ויעקבי לדעתי.

לאיציק זוהר אין ידע כדורגל מעבר לאוהד הממוצע, סביר להניח שאם תשאל אותו מי היה ריקארדו זאמורה הוא יגיד לך מעצב גבות מפורסם, והוא פולט שטויות בקצב מסחרר שאשכרה קשה לעמוד בו,
    אבל הוא לפחות מבין בכדורגל, כלומר במשחק עצמו. אז בסדר הוא לא יודע להבדיל בין 4-5-1 ו4-3-3, אבל בניגוד לפרשנים אחרים הוא יודע להסביר טעויות במשחק עצמם, כלומר אם הכדור קפץ רגע לפני הבעיטה אז יורם ארבל יגיד "איזו בעיטה איומה" וזוהר יסביר לו שזה בגלל שהכדור קפץ לו מאית שנייה לפני שהוא בעט בו
    בכלל באופן כללי קשה לי עם פרשנים כמו שגיא כהן או אייל לחמן, שספק אם אי פעם בעטו בכדור בכלל (באמת שאני בספק אם שגיא כהן שיחק מעולם כדורגל, לא בליגה ג' או משהו אלא בכלל כדורגל אפילו בשכונה)
    או שדרים כמו רמי וויץ שיגידו "איזו בעיטה גרועה, שחקן רע מאוד בלה בלה" כי הם לא נראה לי ממש שיחקו כדורגל מעבר לסטנגה בהפסקה בבית ספר, הם לא מבינים למה זה מצליח ולמה זה לא, איך הוא מצליח לבעוט ככה ואיך ההוא לא.

אה ואני חושב שההתייחסות לעובדה שהוא דוגמן-בליין היא לא קשורה וקטנונית כמו ההתייחסות לכך ששגיא כהן הוא "סיני" או "מסעדן". זה סתם העלבות שלא קשורות לכלום.
    זה כמו לפסול את גארי ליניקר בתור פרשן בגלל שהוא עושה פרסומות לתפוצ'יפס של האנגלים

מה שאתה אומר בקשר לאולפן ליגת האלופות - ככה אני מכיר את זה וזה סבבה מבחינתי, אם מישהו יסביר לי במה זה היה שונה מפעם אולי אני אצליח להבין מה הבעיה עם האולפן היום

15. קינג לדלי Member

מסכים על כל מילה.
    ולדעתי איווניר הוא הפרשן הטוב ביותר.הוא לפעמים ממש מסביר לנדב מה השחקן התכוון לעשות ושומעים את השתיקה של נדב ברקע....
    איווניר וגם זוהר מבינים את המשחק מבפנים ולעומק כי הם היו שם.
    איווניר למרות הדיבור האיטי הוא בחור מעניין ויש לו גם חוש הומר וכיף לשמוע אותו.

זוהר ? אני מוכן לוותר על ההבנה שלו על הדשא כי ההערצה העצמית משתלטת עליו.
    שילך להשפריץ על עצמו בבית.