ואפרופו גרנט, יצא לי לראות אתמול את המשחק של ישראל כי לא היה שידור של אנגליה, אני בטוח שכל מי שראה את המשחק ראה משחק גרוע,חלש,לא חכם של ישראל, אפשר היה לראות נבחרת שוויץ,לא גדולה שרק בטימטום מאבדת יתרון של 2 שערים אבל לפחות היא במשחק חוץ הראתה הרבה יותר מהמארחת, אבל מה,המאמן הלאומי דרור קשטן כנראה החליט להעתיק מגרט שאותו הוא כל-כך מתעב ומנסה כמו שגרנט היה עושה במשחקים מהסוג הזה,להמציא דברים שלא היו קיימים,לחזור על זה פעם אחר פעם עד שיהיו מספיק טמבלים שיאמינו לשטויות שהוא מדבר, ביטלנו את שוויץ קשטן אומר ועוד כל מיני, איך לעזעזל אין לו בושה? והיה נציג "אנגלי" נוסף בשידור אתמול,אייל ברקוביץ שכל הזמן דיבר על נבחרת שוויץ בינונית במקרה הטוב, ברקוביץ לא הפסיק לרדת על השוויצרים, ואני שואל,מי זו נבחרת ישראל אם שוויץ כאלה בינוניים? ועוד אני שואל,האם גם הפרשן השוויצרי היה כזה פטריוט בשידור שלו?
אני חושב שהופעת הפרשן של ברקוביץ' היתה העלובה בהסטוריה. "מי זאת שוויץ", "אנחנו צריכים לשחק", "אני לא מרוצה", "אני הייתי מכניס את x", "פנדל של 100% ואחרי 2 דקות מתחרט", "אני מאוד מאוכזב", מה זה אמור להביע? רמי וייץ בכלל לא קשור לפלנטה. כמו שלדלי תמיד אומר פה, הוא נוטה להגיד על כ"כ הרבה שחקנים שהם חלשים. אתמול על החלוץ השחור של השוויצרים הוא אמר "חלוץ לא טוב". עזבו את זה שדווקא היה לו אחלה משחק(שער והוריד כמה כדורים מצוינים) - אני מתערב שוייץ לא ראה מעולם את השחקן הזה בפעולה. אתם מתארים את השדרים באנגליה משדרים ככה משחק? רק בישראל!
נו, איפה הבעיה בדיוק? מה אתה מעדיף? את שגיא כהן, שאם הוא קובע דעה לפני הילוך חוזר אחד, גם 1000 הילוכים חוזרים שיסתרו את הדעה שלו והוא עדיין לא יודה בטעות? לפחות היה אמיתי ואחרי הילוכים מזוויות קרובות יותר ראה שלא באמת היה שמה פנדל. איזה שטויות, חאלס.
אותי הכי הצחיק שברקו אמר (על הקאן יאקין) - "יאקין משחק כמו זקן. עומד באמצע ולא עושה כלום חוץ מלמסור". הממממ... מזכיר לי איזה שחקן שפרש לא מזמן.... אגב, החלוץ השוויצרי אתמול עגלון מושלם, טנק מרכבה 2 עם 3 רגליים.
מה איזה שטויות? איזה פרשן קובע בנחרצות שנייה אחרי המחלוקת שיש פנדל? למה לא שומעים אף פעם את הפרשן האנגלי "it's a 100 percent penalty" או משהו בסגנון? ברקוביץ' עשה מעצמו צחוק, אם לא ראית את השידור- אין לך מה לדבר, אם כן ראית - תהיה לי בריא.
הוא לא קבע בנחרצות, הוא חשב שהיה פנדל אבל שינה את דעתו לאחר 2-3 הילוכים חוזרים. אני בטוח שאתה אף פעם לא שינית את דעתך על עבירה שחשבת שהייתה אבל אחרי כמה הילוכים חוזרים התברר שלא. *עריכת המנהל - נא לשמור על שפה נאותה*כל פעם שהוא אמר ששוויץ' בינוניים(מה שבהחלט נכון!), הוא גם הוסיף שאנחנו הרבה יותר גרועים. אז חאלס כבר עם השטויות.
אני דווקא חושב שהפרשנות של ברקוביץ' הייתה מרעננת בהשוואה ליתר הליצנים שפיארו את הג'וב בשנים האחרונות. להשוות כל פעם לאנגליה זה לא רציני ולא רלוונטי. אין כאו כדורגל בארץ ואין כאן אנשי תקשורת ספורט. זו נקודת הפתיחה ועם זה צריך לעשות את המקסימום. לפחות ברקוביץ' לא נפל כמו הליצנים של ערוץ 1 על כל שטות שאילן ליזרוביץ' ( :aaarofl: מאיפה הוציאו אותו?!) דיווח מהספסל ובהחלט קטל לא מעט פעמים תירוצים או סיבות שוויץ העלה כביכול בשם קשטן. גם סוף סוף היה נחמד לשמוע פרשן שלא חופר על פאולים ציניים ותאוריות של קוונטים בהקשר למערכים. זה שהוא שכונתי, וואלה, גם הקהל שצופה בו כזה... זה שהוא פטריוט, לא בדיוק משהו חדש בטלוויזיה. אולי באנגליה זה לא מקובל אבל בהחלט יש מדינות ששמות גרופיז פאנאטיים של הנבחרת כשדרים. לשמוע פרשן קוטל את שחקני הנבחרת והמאמן במהלך השידור על היכולת המבישה זה משהו חדשני. אולי שווה לאמץ.
:aaarofl: בקשר לברקוביץ', אז הוא היה מונוטוני ושכונתי. אולי פעם הבאה ערוץ 2 יביאו את אלפרד, האינסטלטור בבניין שלי לפרשן.
אני חושב שרק בארץ השדרים נותנים הערות מקצעויות משל עצמם. אני לא יודע איך זה באנגליה, אבל באיטליה יש שדר (פאביו קארסה האגדי!!) שמשדר נטו את מהלכי המשחק בלי להעיר הערות מביכות ולידו יש פרשן (ברגומי) שזה תפקידו.
אני דווקא דיי נהניתי מהפרשנות של ברקו. להוציא את הזלזול הבוטה בשוויצרים אני חושב שהוא נתן פרשנות טובה, חדה, מדויקת לרוב. הוא היה מאד אובייקטיבי לשם שינוי ולא שימש כשק קלישאות מהלך כמו רבים וטובים מפרשנינו בארץ.
מסכים. כשזה נוגע למשחקים של קבוצות ישראליות, ברקו הוא הפרשן המתאים ביותר. שכונתי, אומר מה שעולה לו בראש ובדרך כלל גם קולע בול.
אני חושב שקצת נסחפו פה.. במיוחד האנגלופילים שבינינו שמכירים את ברקוביץ' . שחקן ששיחק כל כך הרבה זמן בליגה הטובה בעולם,ראה המון שחקנים גדולים ושיחק בלא מעט משחקים גדולים, ברור שיראה נבחרת כמו שוויץ ויתעצבן שישראל לא מנצחת אותם. כי הוא יודע מה זה הרמות הגבוהות ביותר וכשיש שחקנים כמו בניון וטל בן חיים על המגרש, הוא מצפה גם מהם לדעת מה זה אומר. בכלל, אולי הוא שכונתי, אבל כמו שקירק אמר, לפעמים זה עדיף מאשר אנס הכדורגל שגיא כהן.
זה לא עונש מוגזם בכלל . בזכות עונשים כאלה הליגה האנגלית היא ליגה חסרת אלימות וגיזענות . ואם היו עונשים כאלה גם בישראל אז גם פה היה הרבה פחות אלימות וגיזענות .
boazinio אני בטוח שאם תסתכל על סגל השחקנים של שוויץ אתה שם שחקנים שמשחקים בכמה קבוצות מכובדות מאוד באירופה,בדיוק כמו בניון ובן-חיים. מעבר לזה,שוויץ בניגוד לישראל מגיעה לא פעם ולא פעמיים לטורנירים,נכון שאת האחרון היא אירחה ובגלל זה שיחקה שם אבל עוד לפני היא הגיעה לטורנירים כי היא הצליחה בשלבי המוקדמות,כלומר בזכות. מעבר לזה,מי שראה את המשחק הבחין בוודאי שנבחרת שוויץ לא נופלת מול ישראל,בישראל ואף יותר מזה, ככה שברקוביץ יכול להתעצבן כאוהד הנבחרת או כאחד שרוצה בהצלחתה, וברקוביץ יכול לחשוב ששוויץ נבחרת בינוניית ומטה(היא כזו) אבל השידור שלו היה החוצפה הישראלית בשיאה,מי אלה השוויצרים הבינוניים האלה? איך אנחנו לא מנצחים אותם?איך אנחנו לא עושים להם בית ספר?תראו את החלוץ הגמלוני הזה שיש להם,תראו את הזקן הזה באמצע.... הלו,מי זו ישראל???????!