דיון התשקורת 08/09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Rudess, ‏6/7/08.

1. פרנקו בארזי Member

כולם מסכימים שבתאוריה ההישג הגדול והעיקרי של שום היה הדאבל ביוון, שכן הדאבל בישראל היה ידוע מראש עוד בתחילת העונה (וגם כתבתי בתחזית לעונה הבאה לפני העונה הקודמת - דאבל לביטר)
    לך אין מושג בכדורגל יווני, לי יש, בהחלט בזבוז זמן להתווכח איתך על זה.

2. George Best Member

בארזי,
    על אותו משקל -
    אז אם אוהד יונייטד חזה לפני שהתחילה העונה הקודמת שנסיים אותה כאלופי אנגליה ואירופה זה אומר שהתרומה של פרגי קטנה?ההישג פחות גדול?
    אז מה אם חזית דאבל לבית"ר?

יצחק שום ישאר בעייני כאניגמה.
    מצד אחד לקח את חיפה לצ'מפיונס ועשה שם דברים גדולים, לא פחות,
    לקח דאבל ביוון(נכון שאומרים שבאותה עונה אולימפיאקוס הייתה בעונה פיננסית והתקציב של פנא היה הגבוה ביותר שלה בכל הזמנים),
    מצד שני לא לקח אליפות בישראל עם מכבי חיפה(באותה עונה שמכבי ת"א לקחה) כשהיו לו כוכבים אדירים בסגל,
    התבוסות כמו אתמול,
    העובדה שההגנה שלו בבית"ר נראית כמו מסננת(בנאדו?עד מתי?, הבנאדם זוחל), קאלה,
    העובדה שלא פעם שומעים ששחקנים לא שמים עליו ומתעלמים ממנו(בעיקר בהפועל),
    אניגמה.

3. ארצ'י באנקר Member

בסט: בעונה ההיא לשום היו נסיבות מקלות בהחלט, כך שאובדן האליפות
    לגרמניה מתקבל על הדעת.
    זו היתה עונה אינטנסיבית עם סגל קצר יחסית מאילוצים תקציביים.
    הסגל של הירוקים עמד בצורה מכובדת בלחץ משחקים מהסוג שאינו מוכר בארץ.
    עם כל זה ועם העובדה שאת משחקי הבית באירופה הירוקים אירחו בקפריסין, הגיעה
    מכבי חיפה למחזור הסיום עם אותן נקודות כמו לגרמנים ונדמה לי שגול אחד פחות.
    שום היה יכול עוד לקחת אליפות, אבל אז בא גברי לוי...

4. George Best Member

לחיפה היה אז סגל נוצץ עם כוכבים שלא רואים כל יום בכדורגל הישראלי.
    נכון שיעקובו שוחרר בינואר לפומפי,
    נכון שחיפה הייתה עייפה מאירופה,
    אבל מכבי ת"א?של קלינגר?

ברור שההחלטה להעביר את הביתיות של פ"ת לר"ג הייתה בזיון,
    אבל אל תשכח שחיפה, שלא ניצחה בכמה מפגשים אחרונים שלה באשדוד דאז הובילה 0-5 תוך רבע שעה...
    אתה יודע איך דברים מתנהלים פה.

5. Dimitar Berbatov Member

למה מוגזמות? קראקוב קבוצה טובה יותר מבית"ר ירושלים, קבוצה שבלתי אפשרי לעבור אותה? קראקוב קבוצה באותו הדרג של בית"ר ירושלים, אני לא רואה הבדל גדול בין שתי הקבוצות. שתיהן קבוצות באותה רמה, ואני אפילו אגיד שבית"ר קבוצה יותר מוכשרת בחלק הקדמי (למרות ברוז'ק הפנטסטי). הצפייה שלי לעבור אותם לא מוגזמת בכלל.

נכון, ואתה יכול לצרף את הטענה הזאת למה שכתבת על השערוריה עם הטיסה לפולין. אני חושב שהקבוצה הכי חזקה שבית"ר פגשה היתה פרטיזן בלגרד.

ואריאל, אתה צודק שעם הסגל המצוין שהיה לחיפה ב-02/03 היא היתה חייבת לקחת אליפות, אבל אני חושב שזה מתגמד לעומת מה שהוא עשה בצ'מפיונס באותה עונה.

6. sagiv Member

פגשתי אוהד יווני מחוץ למשחק של יוון מול ספרד ביורו. נגמרו לנו כבר הראיונות לאייטמים, אז הלכנו על אייטם וידאו פרובינציאלי של "מה אתם אומרים על המשחק בין ישראל ליוון במוקדמות המונדיאל" ו-"את מי אתם מכירים בישראל?". (אייטם מכוער ומגעיל, אני מודה).

כולם אמרו לי בניון, אף אחד לא אמר שום. היה אחד עם כובע של אריס סלוניקי שנזכר בצביקה שרף שהביא להם גביע קוראץ' או משהו כזה ב-1993. אמרתי לו "אתה בטח מכיר גם את יצחק שום שאימן את פנאתינייקוס". מה הוא ענה לי? "ha yes, shum. beutifull daughter".

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/08
  7. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז שגיב, זה אתה שהבאת את הציטוט המפורסם של פרנקו בארזי או שעדי שום היא קונצנזוס כלל יווני?

8. sagiv Member

לא אני, בחיי. היא ידועה ביוון.
    ואפרופו עדי שום - יש סיפור משעשע למדי ששמעתי מחבר עיתונאי.
    ירון כהן (חלוץ בית"ר ת"א למי שזוכר) היה ידוע כהולל וכפלייבוי די רציני. יום אחד הוא איחר לאימון אחרי בילוי עם הבת של.
    מה עשה יצחק שום? חטף קריזה על האיחור וצעק עליו "עוד פעם היית אצל אחת מהשרמוטות שלך?"

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/08
  9. Jack Wilshere Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx

בהחלט סיפור משעשע.

10. פרנקו בארזי Member

זה לא העניין של החיזוי. זאת סתם הערת אגב. הרי לכל המדינה היה ברור שביטר זוכה עוד עונה באליפות, למישהו בכלל היה ספק שלא? צריך להיות מאוד מאוד מוכשר בשביל לא להצליח לקחת אליפות ישראלית עם סגל כזה, במיוחד ששאר הקבוצות חלשות במיוחד.
    שוב, אני לא אומר ששום מאמן גרוע, הוא מאמן ממוצע לליגה החלשה שלנו. אבל לטעמי הוא בטח לא מתאים לקבוצת המיליונים של הצאר גאידמק (שהצהיר בפומבי שאירופה הרבה יותר חשובה לו, אני יכול להבטיח לך שאם שום וביטר היו עוברים את קראקוב, שום היה מקבל חוזה ל-5 שנים, פשוט כי גאידמק היה מקבל את מה שהוא הכי רוצה - חשיפה ברמה בינלאומית [והוא היה מקבל כזאת נגד ברצלונה]).

הקמפיין של חיפה בליגת האלופות באמת היה נדיר, אוהדי הפועל יכעסו עלי, אבל קבוצה ישראלית שעושה היסטוריה ועולה לליגת האלופות ואפילו מצליחה לסיים מקום 3 - זה לדעתי משתווה לרבע גמר גביע אופ"א.
    אבל - וזה אבל גדול, עם כל הכבוד לשטורם גראץ, רמת הסגל שלה לא התקרב בכלל לזה של מכבי חיפה.
    גם בשלב הבתים עצמו, ברור שלשום יש חלק בהצלחה, אין ספק שהוא הכין את הקבוצה שלו כמו שצריך, אבל כל פעם כשאני רואה את המשחקים בשלב הבתים, שוב ושוב אני מרגיש שזה הישג ענק של השחקנים, לא של המאמן. שום לא הבריק, לא עשה משהו מיוחד מלבד הכנה ראויה (וגם זה משהו בכדורגל הישראלי).
    את דעתי ואת דעתם של היוונים על הדאבל של פנתאנייקוס כבר אמרתי,
    ומספיק לראות אותו נכשל כישלון חרוץ (והאשמה הכי גדולה היא על שום, הרבה יותר מאשר על קאלה) במשך שנתיים רצופות נגד קבוצות חלשות מביטר, ועם שליש תקציב.

אה, ובקשר לאובדן האליפות ב03' - אין תירוצים למחדל הזה. למכבי חיפה היה את הסגל הכי טוב בהרבה משאר הליגה. אז נכון שלגרמניה לא הגיעה אליפות (הסיפור עם ר"ג), אבל שום היה צריך לסיים את הליגה בפער של לפחות 5 נקודות.

נערך לאחרונה ב: ‏8/8/08
  11. George Best Member

על מה אתה מדבר לכל הרוחות?
    קודם כל אני בכלל לא בטוח שהתקציב של קופנהאגן נמוך מזה של בית"ר(גם להם יש בעלים מאוד מאוד עשיר),
    זה שהתקציב של ויסלה נמוך מזה של בית"ר - אוקיי,
    אז זה אומר שהן פחות טובות?
    על סמך מה אתה מבסס את הקביעה הכ"כ בטוחה שלך שבית"ר טובה מויסלה וקופנהאגן?
    להזכיר לך שהקבוצה הדנית שנה לפני כן הייתה בשלב הבתים של הצ'מפיונס בבית עם יונייטד, סלטיק ובנפיקה, ניצחה את היונייטד בבית והייתה קרובה לסיים במקום השלישי?
    יש להם שחקנים כמו אולבק, גרונקיאר, סילברבאואר, האנגלנד(משחק היום בפולהאם), שוער מצוין שברח לי השם שלו,
    שחקנים ברמה שאין לבית"ר(להוציא את בואטנג שכל פעם נעלם במשחק חשוב).
    ויסלה פחות טובה מבית"ר?לא חושב, ממש לא.
    נמק.

12. פרנקו בארזי Member

האמת שלא לזה התכוונתי, אם כי ביטר אכן היתה טובה יותר מקופנהאגן בצמד המשחקים.
    מול ויסלה קראקוב ביטר היתה הרבה פחות טובה בשני המשחקים (וכתבתי את זה).
    ציינתי את עניין התקציב בעיקר על מנת להבליט את עניין הזרים - הדבר היחיד ששום יכול לעשות בביטר זה רכש, וגם בו הוא נכשל.
    אין לי מושג מה התקציב של קופנהאגן אבל לבטח הוא היה נמוך משל ביטר (אם אני לא טועה בסביבות ה25 מיליון דולר).
    תשמע, שום פיגר 3-0 כבר בדקה ה-35, למה לעזאזל הוא חיכה למחצית השנייה בשביל להכניס את פרננדז ויצחקי? (אגב, חילוף ב2-0 היה רציונאלי לא פחות).
    לדעתי אין ספק בכלל שהאחריות על הכשלון האירופי בשנתיים האחרונות הוא של הצוות המקצועי שבראשו עומד שום. מכאן ומעוד דברים רבים שכבר ציינתי, אני מסיק ששום מאמן לא טוב.

אגב, רק עכשיו חשבתי על זה - אפשר להשוות בין הדאבל של פנא לבין אברם גרנט - גם שום וגם אברם גרנט פשוט לא הפריעו, ההבדל היחיד הוא ששום זכה בתארים וגרנט לא (לגרנט היתה קצת יותר תחרות...)

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקטע הוא שזה שהתקציב מנופח לא אומר כלום - יופי, אז שחקן כמו עידן טל מקבל המון המון כסף, אז מה? זה לא עושה אותו טוב מהמקבילים שלו בקופנהאגן או בוויסלה. רק זה אומר שההייפ בכדורגל הישראלי סביב שחקן שבארץ הוא נדיר ובאירופה הוא שכיח, הוא מטורף. אז התקציב מנופח, אבל השחקנים לא יותר טובים.

לגבי הזרים, אני לא יודע אם אפשר לומר ששום נכשל בזה. הכישלון הוא בהיעדר בנייה לטווח ארוך. בית"ר ירושלים היא לא איזו מעצמה באירופה, וגם כשהיא מגיעה למשחק נגד ויסלה קרקוב היא צריכה להיות במצב אופטימלי כדי לעלות. שני זרים חדשים שאלה משחקיהם הראשונים בקבוצה זה לא אופטימלי. בסך הכל אני לא חושב שלמישהו יש ספק שאבראו שחקן ממש טוב, אבל הוא רק הגיע למקום חדש שהוא צריך להסתגל אליו ולהיפך, והופ - מפילים עליו את תיק ויסלה. מתכון לכישלון.

14. George Best Member

נו סבבה,
    כשכתבתי על שום שאני לא יודע אם הוא מאמן טוב או לא בעיניי(אניגמה כתבתי),
    ההפסד אתמול וההדחה אשתקד היו חלק מהסיבות שציינתי.

אבל בתגובה הקודמת שלי אליך התייחסתי להודעה שלך ש"ביתר הודחה מול שתי קבוצות שהיא טובה יותר מהן ועשירה מהן".
    אז שוב -
    א. היא לא עשירה מקופנהאגן, ולא טובה ממנה(יש לדנים סגל שחקנים מצוין),
    ב. היא לא יותר טוב מויסלה,

עדיין לא ענית לי על זה.

15. פרנקו בארזי Member

אוי נו בחייך, קופנהאגן קבוצה בינונית להחריד וביטר היתה טובה ממנה בהרבה בשני המשחקים.
    ויסלה לעומת זאת היא קבוצה תפרנית לעומת ביטר, אבל לדעתי היא פשוט יותר טובה.
    בוא נעזוב את זה רגע, ותגיד לי בכנות - אתה לא חושב שניהול המשחק של שום יצחק בצמד המשחקים נגד הפולנים היה קטסטרופה?
    אתה לא יכול להצביע על משהו מוצלח שהוא עשה בביטר. הרי כל מאמן בינוני היה יכול לקחת דאבל עם הסגל של ביטר.

אמיר, זאת אחריות של מאמן. תדאג שאם שחקנים מקבלים משכורת מפוצצת, לפחות שיהיו טובים.
    בקשר לזרים, שום נכשל בזה כשלון חרוץ עד עתה (לא יודע מה יצא מאבראו, בכל מקרה גם רומולו היה טוב בליגה וזרקו אותו.). גם בהפועל הוא נכשל עם הזרים, אגב.

עזבו אתכם ספציפית מהקדנציה בביטר (שגם היא כאמור לא ממש מרשימה. קבוצה שהמטרה שלה היא אירופה ולא עוברת את שלב המוקדמות השני...). יצחק שום פשוט לא מאמן טוב. סתם כולם פה בארץ מחזיקים ממנו כי הוא זכה בדאבל עם פנא, הבעיה היא שהישראלים - שכידוע הליגה היוונית מרתקת אותם בערך כמו הכדורגל דומאנק - לא מודעים לזה שלא ממש מדובר בהישג שלו.
    טוב יעשה הצאר הרוסי אם יזרוק אותו (ועל הדרך גם את גיורא "גינוני אירופה" שפיגל ואת החליפה שלו) בסיום העונה.
    אז כן, יצחק שום יוביל גם השנה את ביטר לאליפות/גביע/שניהם, אבל אם הם רוצים להצליח באירופה - חוץ משוער טוב הם גם צריכים יותר ממאמן בינוני.