דיון התשקורת 08/09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Rudess, ‏6/7/08.

1. Dimitar Berbatov Member

קודם כל, אני לא יודע עד כמה העונה הקודמת היתה הצלחה מסחררת. בשביל אליפות גם ההרכב השני היה לוקח אליפות, בטח בעונה כזאת של התל-אביביות וחיפה. וגביע זה בעיקר מזל. כשלון כמובן זה לא היה, דאבל לא יכול להיות כשלון. אבל מהקבוצה הזאת מצפים כל שנה לאליפות, אירופה זאת המטרה העיקרית.

את מי אני אביא במקומו? אני בכלל לא משוכנע ששום צריך ללכת הביתה עכשיו, מכמה סיבות:
    א. להביא מחליף לשום בזמן כל-כך קצר (עוד שלוש שבועות נפתחת הליגה) זאת בעיה. והבעיה היותר גדולה שהמחליף היחיד שניתן למצוא בזמן כה קצר הוא גרנט כמובן.
    ב. לא יקרה כלום אם שום ימשיך עוד עונה. זאת לא תהיה בעיה בשבילו לקחת אליפות, גם דאבל שני ברציפות לא בשמים.
    ואם בכל זאת, הייתי מביא את רוני לוי שהוא מאמן מצוין, שהצליח באירופה, שיודע להכין ולהעמיד קבוצה על המגרש. הלוואי שלואיס פרננדס היה חוזר, אבל הסיכויים קלושים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/8/08
  2. ארצ'י באנקר Member

ברוכיאן : שם המשחק הוא סבלנות.
    גם מכבי חיפה הגיעה להישגים היחסיים שלה באירופה לאורך שנים.
    המסורת נבנתה בשל אורך הרוח של סבא יענקלה.
    מה יתן לביתר אם יפטרו את שום ושפיגל? כלום בריבוע.
    ביום נתון גם קבוצות גדולות מביתר עשויות לצאת מקרקוב עם רשת מלאה.
    זה קרה לביתר ויקרה גם לקבוצות נוספות.
    אגב ,כמה קהל נסע עם ביתר לקרקוב?

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/08
  3. THE STRETFORD END Member

ברוכיאן

אני לא מבין אותך,
    מצד אחד אתה בא אלי בטענות,מה יש לי מ"הגאונים" שמפטרים מאמן אחרי משחק אחד
    ומצד שני אין לך בעיה עם זה ששום ישאר עוד עונה,
    תתאפס על עצמך ותחליט מה אתה רוצה!

סיסמאות של לקחת אליפות גם עם ההרכב השני זה קישקוש,
    לא לראות בדאבל כהצלחה גדולה,הכי גדולה ואפשרית בכדורגל הישראלי זו שטות ממדרגה ראשונה,
    אתה חושב להביא את רוני לוי,אותו רוני לוי שנכשל להביא את מכבי חיפה לליגת האלופות פעם אחר פעם אחר פעם,מעניין,למה ומדוע?
    והרי הכישלון של שום הוא באותו הדבר!

בקיצור,אתה צריך לזכור באיזו ליגה משחקת בית'ר ירושלים ואיזה שחקנים יש לה בכדי להבין שאי העפלה לליגת האלופות או הפסד לקבוצה פולנית זה לא רעדית אדמה,ממש לא,
    ברור שהתבוסה היא מחפירה וצריך לעשות בדק בית אבל בסופו של יום,
    מי ששיחק אתמול היו אותם השחקנים שניצחו שבוע שעבר.

הרכש החשוב או אחד החשובים ביותר של בית'ר הוא ברק יצחקי,
    אותו ברק יצחקי שמבחינה מנטאלית לא היה מסוגל להתמודד עם יותר מחצי עונה הליגה הבלגית,
    וזה אומר הכל בעצם על הפער בין הליגה והשחקנים פה לעומת אירופה,גם אירופה באיזור חיוג פולין
    ואת זה גם שום,שפיגל ורוני לוי ביחד לא יכולים לתקן.

4. פרנקו בארזי Member

שום בביטר כמו במכבי חיפה כמו בפנא, קיבל את הקבוצה הכי טובה בליגה ופשוט לא הפריע.
    לך תשאל עיתונאים ואוהדים יוונים מה דעתם על הדאבל של פנתאנייקוס. הם יגידו לך ששם זוכרים את הדאבל הרבה יותר לפאפדופולוס, גומאס, אפלה, גונזלס ובמיוחד לאולדיסבה.
    או במילים אחרות -
    וזה ציטוט אמיתי לגמרי. אפילו את הבת שלו זוכרים שם יותר.
    בנוגע לקמפיין עם מכבי חיפה - היה לו את הסגל הכי טוב בארץ ביי פאר, משהו ברמה של ביטר ושאר הליגה היום, והוא בכל זאת לא לקח אליפות.
    את הניצחון על אולימפיאקוס אני וגם רוב האנשים נוטים לייחס לז'אוטאסטאס שנתן את משחק חייו.
    בהפועל תל אביב הוא לא הצליח, גם לא בכפר סבא וגם לא בליטקס לובאץ.
    עם הסגל של ביטר והחולשה של שאר הליגה בשנתיים האחרונות, גם דודו דהאן היה לוקח דאבל.
    באירופה עם ביטר הוא נכשל פעמיים כישלון חרוץ כשאפילו לשלב המוקדמות השלישי הוא לא הגיע נגד קבוצות עם שליש תקציב.

שום היה שחקן ענק אבל הוא אף פעם לא היה מאמן טוב.

5. Dimitar Berbatov Member

250 אוהדים.
    ותאמין לי, אני אולי מהאוהדים הכי סבלנים שיש. נגד קופנהאגן למרות שרבים אמרו שצריך לעשות מהפכה בסגל, ששום ושפיגל צריכים ללכת הביתה כי הם נכשלו אפילו שאימנו רק שני משחקים רשמים עד אז. כי נגד קופנהאגן לפחות ראיתי כדורגל. גם במשחק הראשון שבית"ר לא נפלה מהדנים וגם במשחק השני שבית"ר שיחקה טוב מקופנהאגן. אבל מה שהיה אתמול.. אפילו גרוע מהתבוסה לליברץ' בעידן אוחנה.

סטרטפורד, אני מאופס. אני חושב ששום ושפיגל צריכים ללכת הביתה בגלל שהם נכשלו, שנתים ברצף הם נכשלו למרות שקיבלו את כל האמצעים. אבל מצד השני, כשהעונה כל-כך קרובה להפתח ויהיה קשה למצוא בזמן הזה מחליף, האופציה הפחות טובה לטעמי היא להשאיר את שום ושפיגל שזה עדיף מלהחתים מאמן בלחץ רק כדי להגיד, הנה האוהדים קיבלו את מבוקשם - שום ושפיגל נכשלו והם פוטרו.

תאמין לי שזה לא קשקוש. קצת מצחיק אותי שאתה שלא ממש רואה כדורגל ישראלי אומר שזה קשקוש. ההרכב השני של בית"ר גם השנה וגם בשנה שעברה עולה על כל קבוצה בליגה. אני אמרתי שדאבל זאת לא הצלחה? אמרתי שכשמסתכלים על כל העונה היא לא היתה הצלחה גדולה כמו שאתה מתאר אותה כי הקבוצה הזאת נבנתה בשביל אירופה.

לגבי רוני לוי, אתה מסתכל על ההפסדים למאלמו ורוזנבורג, אני מסתכל על הקמפיין הנפלא באופ"א, אני מסתכל על הפייט הגדול לליברפול למרות ששני המשחקים היו בחוץ! ואתה באמת יכול להשוות את המשחקים נגד מאלמו ורוזנבורג לקראקוב? חיפה היתה הכי קרובה שיש לליגת האלופות. אני לא רוצה לשחק באם, אבל אם לא ההפסקת החשמל ואם לא דוידוביץ' היא היתה עולה לשלב הבתים בצ'מפיונס. נגד קראקוב זה יותר אם לא קאלה ואם לא בואטנג ואם לא בן יוסף ואם לא זיו ואם לא עידן טל. אני חושב שיש הבדל.

6. kiki123 Member

"פרנקו בארזי"

אתה כותב כמו ילד בן 5 ,הצלחות מייחס לשחקנים , כשלונות למאמן ,מצטער אבל התגובה האחרונה שלך לא ראויה לתגובה רצינית .

7. THE STRETFORD END Member

בארזי

אתה מסוגל להביא איזו כתיבה מעבר לילדותיות הרגילה?
    כן,גם דודו דהאן היה לוקח דאבל,
    יופי,אחלה.

מה זה לזכות בתארים מחוץ למדינה שלך,כלום אהה,
    אתה שולח אותנו לשאול עיתונאים ואוהדים מיוון,
    אני מבין שאתה דיברת איתם,נכון?

נכשל בכפר-סבא...לעלות איתם ליגה זה כישלון?!!!

אתה נוטה לייחס את הניצחון של מבכי חיפה על אולימפיאקוס רק לז'אוטאסטאס
    בגלל "שנתן את משחק חייו"
    אגב,בן כמה היית בזמנו,10,11?בשביל לדעת כל-כך טוב למי לייחס מה.

שום אף פעם לא היה מאמן טוב...בארזי,אתה ליצן ואין לך מושג!

ברוכיאן,
    שוב,אתה מייחס את הכישלון לאי העפלה לליגת האלופות,
    כמה פעמים קבוצות ישראליות הצליחו לעשות זאת?
    רק 2 כשאת אחת מהן אימן שום,
    כתבתי לך על ברק יצחקי בכדי שתבין את הפרופורציות בין מה שנראה לך כישלון לבין במי מדובר,שחקנים והליגה הישראלית.

8. פרנקו בארזי Member

וואו, אתה ממש טוב בלזרוק סיסמאות.
    אני לפחות מבסס את מה שאני אומר על עובדות, גם אם ההשקפה שלי לעיתים לא נכונה (וכאן היא נכונה בהחלט). ביוון זוכרים הרבה יותר את עדי מאשר את יצחק.
    לא מאמין לי? תדבר עם עיתונאים יוונים, תכנס לפורומי אוהדים, תקרא, תלמד, תחכים.
    ומה לעשות שעונה בה מכבי נתניה וקריית שמונה הם הסגניות היא עונה עלובה של שאר הליגה, ועם תקציב של 150 מיליון שקל גם לירן שכנר היה לוקח אליפות. אתה יכול להצביע על איזה משהו גאוני ששום עשה בביטר? שחקנים מיוחדים שהוא הביא? איפה רומולו? נאדה.

אגב, כשאתה כותב למישהו אחר שהוא כותב כמו מישהו בן 5 (לפחות אני מצליח לפסק כמו שצריך), זה לא מעיד על איזושהי עליונות שכלית.

9. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואני רק יכול לומר.
    שתחושת בטן חזקה שלי אומרת שבקרוב יגלו לנו סנסציוני הארץ, איזה משהו מסריח בהקשר של המשחק הזה, קזינו/נערות ליווי/אונס קבוצתי/אוננות משותפת. אם לא, כבר יאשימו את זה שהם לא ישנו טוב בלילה כי עיכבו אותם בשדה התעופה.

10. spurs229 Member

הדבר היחיד שהיה מעניין בקשר למשחק הזה הוא שלשליח "הארץ" לקראקוב קראו מתן קראקוב.

11. פרנקו בארזי Member

כן, גם דודו דהאן היה לוקח אליפות. שום לא הפריע בדרך, וזה בערך כל מה שהוא עשה בביטר.
    וכן, אני דיברתי.
    תשמע חבוב, יש לי עובדה ביד - עיתונאי הספורט וככל הנראה גם לא מעט אוהדים ביוון מייחסים את הדאבל היווני לשחקנים ולא לסום. אין לך מה להתווכח.
    גם בכפר סבא שום לא עשה כלום, גם בהפועל שום לא עשה כלום, בביטר ובפנתנייאקוס הוא פשוט לא הפריע.
    תגיד לי, כמה משחקים ראית של פנא בעונה של שומי? תן לי לנחש - עד שלא ידעת שהוא זכה בדאבל, זה ענייך לך את קופסת התותים שביד השמאלית.
    אתה מדבר המון שטויות בלי בכלל להתבסס על משהו.
    כן, יצחק שום אף פעם לא היה מאמן טוב.

12. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

בארזי, אף אחד מאיתנו לא צופה אדוק של הליגה היוונית. גם אתה לא. ולכן זה שווה משקל בדיוק לאמירה חצי רצינית של עיתונאי אלמוני כמקור הסתמכות. by default, מאמן שלוקח דאבל הוא בטח לא חסר מושג בכדורגל.

13. Dimitar Berbatov Member

אתה לא מדייק, אני לא מייחס את הכשלון לאי העפלה לליגת האלופות. אני למשל אם היינו עוברים בשנה שעברה את קופנהאגן ומפסידים לבנפיקה, בניגוד לאוהדים אחרים, לא הייתי מגדיר את זה כשלון. מבחינתי סיבוב שלישי לקבוצה שרק נבנתה באותה שנה, קבוצה בלי מסורת אירופאית, סיבוב שלישי שמוביל לאופ"א הוא הצלחה יחסית.

ואני באמת ובתמים חושב שבית"ר ירושלים של השנה לא נופלת ממכבי ת"א של קלינגר. הקבוצה שנבנתה היתה צריכה לעבור לסיבוב שלישי. אני לא מדבר על שלב הבתים, סיבוב שלישי. הביאו זרים ברמה גבוהה, יש ישראלים בכירים (לפחות על הנייר, כשאתה רואה את טל על המגרש הוא כבר לא ממש בכיר..), יש מאמן נהדר עם ניסיון, סיבוב שלישי לא בשמים.

ולגבי יצחקי, בהחלט יש משהו במה שאתה אומר, ולדעתי יצחקי לא היה רכש נכון. להביא שחקן שעזב את בלגיה בגלל שהוא חושב שמבית"ר הוא יתקדם יותר, זה לא שדרוג.

14. THE STRETFORD END Member

ברוכיאן,

שלא תבין לא נכון,
    לשום יש חלק מהפסד או התבוסה כמו שלכל אחד במערכת שם יש אשמה,מי יותר ומי פחות
    ועדיין,הציפיות שלך לעבור קבוצות מדרג שונה ואפילו שהן מפולין,טיפ'לה מוגזמות
    ובעיקר אתה שוכח,שוב,מי זו בית'ר ירושלים,מי השחקנים שלה ובאיזו ליגה היא משחקת.
    כתבתי את זה גם בדיון הישראלי,רק בשביל להבין את דרך ההתכוננות,
    קראקוב כאחד ממשחקי ההכנה לה לפני שבועיים שיחקה נגד ליברפול!
    נגד מי שיחקה בית"ר?

אל תשווה נגד מי מכבי ת"א של קלינגר שיחקה כי זה כמה שנים אחורה ואי אפשר לעשות השוואות כאלה
    ואגב,הקבוצה היוונית שת"א שיחקה נגדה היתה חלשה מאוד.

בארזי...חבל על הזמן שלי להגיב לך בנוגע לכדורגל.

15. פרנקו בארזי Member

נכון, גם אני לא צופה אדוק של הליגה היוונית (אם כי אני מוכן לשים כסף על כך שלא רק שהליגה הזאת מעניינת אותי יותר מאשר את סטרטפורד, אלא גם שראיתי יותר משחקים ממנו מעונת הדאבל של פנא).
    לכן אני ביססתי את אשר אמרתי על דברים שאמר עיתונאי יווני (אנגלוס או תמוס אנסטאסיאדיס, לא זוכר מי מהם).
    לא אמרתי ששום מאמן גרוע, פשוט אמרתי ששום לא מאמן טוב, הוא אף פעם לא היה כזה, והוא בטח לא מתאים לקבוצה של 150 מיליון שקל.