דיון התשקורת 08/09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Rudess, ‏6/7/08.

1. eastlands Member

קראת לא מעט דעות של אוהדי סיטי ,שלבסוף הסתפקת בדיעה של אוהד היו....ד , וובדיחה של אוהד סיטי ,ששוב מוכיחה שבעצם נשארנו עם אותו הומור.

סיטי כנראה לא תקלוט בקייץ את קאקא ובופון וכנראה שתיאלץ לעשות את דרכה לצמרת דרך שחקנים יותר צנועים ,האוהדים שיגעו לאיסטלאנדס יהיו מורכבים ב95 אחוז מאותם בעלי מנויים שנסעו גם ליורק ומקלספילד ,ואת המפה נצטרך כשניסע לוומבלי החדש .
    לטפוס טרמפ על איבוד זהות בגלל אוהד אחד באיבניג ניוז ועוד שלהם, לבטל חיבור לקהילה, ואקדמיה נפלאה שעוד השנה תעלה כשרונות לבוגרת ,עוד הרבה בלאמי ולסקוט ישחקו בסיטי לפני שינחתו מסי ופאבריגאס .
    עוד הרבה דרבים ישוחקו במנצ'סטר עם פקקים מלונדון ולא בגלל התכולים , מחר לא צריך להחליט כלום , את זה תשאיר לשגיא כהן .

2. sagiv Member

מצטער שאני עונה רק עכשיו, הייתי צריך לצאת רגע מהבית.
    נכון שציטטתי בעיקר אוהד של יונייטד, אבל מצאתי דעות דומות של אוהדי סיטי, שבעיקר מודאגים.
    אני זוכר שגם פיטר (real stratford) הביע בדיון שלכם חששות דומים אחרי הרכישה והוא דיבר גם על הצד שני ועל משהו שיאבד בקסם (אני לא זוכר את המילים בדיוק, אבל אני יכול לנסות למצוא את זה).
    אני זוכר גם שכשנרשם לכאן מישהו חדש, אוהד סיטי, כמה מהחבר'ה כאן מיד חשדו בו כגלורי האנטר פוטנציאלי.

בשורה התחתונה לא כתבתי שום דבר מקצועי, שום דבר על האקדמיה ושום דבר על כך שהקשר בין האוהדים של היום לקבוצה יפרם. אתה יכול להאשים אותי בכך שהקדמתי את הזמן עם הכתבה הזו ושהדברים שכתבתי צריכים להיבחן בעוד שנתיים-שלוש ויהיה בזה משהו. לא כתבתי מילה על האקדמיה ועל שחקני בית. כתבתי אך ורק על האוהדים, עם משפט או שניים על הקבוצה.

כתבתי על מה יהיה אם תהפכו לקבוצה שמושכת מיליוני יפנים ואיך לפחות חלק מהאוהדים מתכוננים לאפשרות הזו. מבחינה עובדתית עכשיו הבדיחות על הכסף, שאתם סיפרתם על מנצ'סטר יונייטד, יהיו עליכם ואני הבנתי שזה לא קל לעשות את המעבר הזה. כשכתבתי שאתם פייבוריטים לא התכוונתי לפייבוריטים עכשיו, במשחק נתון, אלא לפייבוריטים לעשות משהו משמעותי - כאלו שלא יכולים להגיד יותר נבוא קטנים ונצא גדולים.

אתה לא יכול להשוות את זה עם תקופת טקסין כי אתה לא יכול להשוות את צ'ורלוקה, פטרוב והחבר'ה לקאקה, בופון וכל השמות האחרים שהאוהדים שלכם מדברים עליהם - והם מדברים עליהם. קראתי עוד ועוד דעות של אנשים שהביעו שמחה גדולה על זה שיש לכם את הכלים להפוך לקבוצה מצליחנית, אבל גם שהביעו חשש מאיך יראה העולם שלהם עכשיו. זה בעיני מעיד על בלבול.

להגיד שזה מקרין על השחקנים - אולי זו באמת תאוריה קלושה, אבל אני כן חושב שאם לא היו כל כך הרבה זרקורים עליכם בגלל הרכישה, היו לכם היום לפחות עוד 7-8 נקודות. לגבי המשפט "האוהדים לא מזהים את הקבוצה" - גם אותו לא כתבתי ורק אחרי שציטטת אותו ראיתי שהכניסו לי אותו. לגבי כל השאר - אני כתבתי ואני עומד מאחורי זה.

אני מסכים שמנצ'סטר סיטי היא עדיין מנצ'סטר סיטי, אבל אני ניסיתי לבחון את התגובות של האוהדים מכך שאולי יום יבוא והיא תהיה יותר מנצ'סטר יונייטד ממנצ'סטר סיטי. אולי. לגבי הסיומת - אני נוטה להסכים איתך שזה אולי נשמע יותר מדי דרמטי ועדיין, אני חושב שעד

אני לא בא להתווכח איתך, אלא רק לנסות להסביר את מה שהתכוונתי לכתוב. אני לא מנסה לשכנע אותך, אלא רק להציג את הכוונה. לא באתי לרדת על מנצ'סטר סיטי, באתי להסביר את הקונפליקט של האוהדים שלה, שהמועדון שלהם נרכש בתוך 24 שעות בלי הודעה מוקדמת.

3. Pipe Member

לא אמרתי שהם יגיעו על חשבון כל המקומיים. ציינתי שכמות השחקנים המקומיים בהחלט עשויה לקטון, בדיוק כמו שקרה ביונייטד למשל. כעת אתה יכול למנות 8 שחקנים מקומיים ששותפים לרוטציה כש6 מהם קבועים בהרכב. אני מסופק אם בעתיד המספרים הללו ישארו בהינם ולא יקטנו.

אמרתי בהודעה הקודמת, אין שום דבר רע בכך. מה שאירוני הוא שהקבוצה שמתיימרת להיות הקבוצה האמיתית של מנצ'סטר, שאוהדיה לא צריכים מפה להגיע למגרש ושמקניטה את האחות הגדולה על איבוד הזהות ועל דברים דומים כאלו לאורך כל השנים הללו, עשויה להפוך לפי החזון והשאיפה של הבעלים החדש לאותו הדבר. הרי המטרה הגדולה היא להפוך לאימפרייה עולמית, או במילים אחרות - לשחזר את הצעדים של מנצ'סטר יונייטד מהעשור האחרון.
    שוב - אין שום דבר פסול בכך ובעיני כל קבוצה צריכה לשאוף לזה. אך בהתחשב בהיסטוריה של אוהדי הסיטי עם היונייטד, תרחיש כזה יהיה מאוד פרדוקסלי ומעניין.

זה עוד רחוק עידנים מלהתרחש, אך תדמיין מצב בו אוהדי שרימפסים (אולי אפילו קרובי משפחה של סאנג'י) יתחילו למלא את האיצט', שחקנים יגיעו בעשרות מיליוני ליש"ט, הCOMS יקרא "the sheikh's place" ובמקום 8 שחקני נוער בהרכב יהיו לך 3. האירוניה תחגוג.

4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?Fold...D=51721&lang=HE

למי שלא יודע, מדי שבוע אבי מלר נותן בערוץ הספורט טיפים לפרמיירליג.

רק תיקון קטן למלר: כתבת שלריקי סבארגיה יש 100% הצלחה-זו כמובן טעות, במשחק הראשון הוא הפסיד ליונייטד.

5. אבו Member

מחר אין פרמייר ליג, אבל בשבת בצהריים יהיה אפשר להנות מהדרבי האדיר של גלאזגו. יופי של פיצוי על שבת ללא פרמייר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

6. THE STRETFORD END Member

שגיב ובכלל,

אתה מציין בכתבה(וכן,זה דווקא תפס לי את העין יותר מהכל)ובכלל מרבים לדבר על זה,שבעקבות ההצלחה של יונייטד ב 99 החלו להגיע יפנים,ישראלים וכל מיני תיירים לתפוס טרמפ על ההצלחה,או על המודרניזציה החדשה בכדורגל העלמי,
    מועדוני אוהדים של יונייטד בכל מיני מקומות בעולם נוסדו עשרות שנים קודם לכן,
    כי יונייטד היתה שם גדול עוד לפני סקאיי ספורט,ראיין גיגס,קאנטונה ופרגוסון,
    ואגב,לא רק יונייטד,עוד ועוד קבוצות,
    אם תסתובבו בארץ ותדברו פה ושם עם אנשים מבוגרים מאיתנו תגלו אוהדי טוטנהאם,ווסטהאם,לידס,ארסנל
    ועוד משנות ה 60 וה 70 והם יספרו לכם על איך הם נסעו בחג המולד לראות את ג'ימי גריבס או בובי מור גם כן,
    זה שבעבר לטוס לחו'ל לראות כדורגל לא היה זמין או אפשרי כמו היום זה משהו אחר,
    ובוודאי שהכדורגל והאנגלי במיוחד מגיע היום לכל חור בעולם
    וזה הביא להתעצמות התופעה והגעה של אנשים מכל העולם,כאלה שלא הגיעו קודם לכן גם לליגות נמוכות באנגליה
    ויצא לי לראות תיירים,גם מיפן במשחקים של ליגות נמוכות
    ואתם יודעים מה,אין בזה פסול,
    מה קרה,שאנחנו כתיירים נסענו כל השנים לראות מקומות ודברים אחרים מהעולם,
    כשנפתחנו לתרבויות אחרות ושונות,מה זה דבר רע?שלילי?מגונה?
    חצי מהחיילים המשוחררים פה נוסעים לאכול "חרא" בהודו כי שם הם "מגלים" את עצמם,
    מה קרה,חסר "חרא" בישראל?לא,אבל רוצים לטעום משהו אחר,נפתחים לדברים אחרים.

יש לי הרגשה שבמיוחד בארץ,כשרואים דרך הטלוויזיה זוג עיניים מלוכסנות עם מצלמה ביציע באולד-טראפורד
    אז מייד מלגלגים על זה,על יונייטד,על האווירה והכל,
    הלו,אותו "מלוכסן" קנה במיטב כספו כרטיס טיסה,הזמין מלון ורכש אני בטוח כרטיס במחיר מופקע למשחק,
    מה קרה,אין לו נשמה?הוא לא מספיק טוב?אתם יותר טובים?
    כמה מכם עשו או עושים זאת?
    נכון,זה דור חדש של אוהדים,נכון,יכול מאוד להיות שאין להם את הידע להיסטוריה,כן,גם אותי זה מעצבן
    שהם תופסים מקומות של אנשים מעבר לפינה שחיו כל החיים את יונייטד ואין להם כסף כמו ל"תייר" בכדי להשיג כרטיס
    אבל זו לא אשמתו של היפני,סיני או נורווגי,זה חולי גדול שיש בכדורגל האנגלי בכל הנוגע למחירי כרטיסים ועוד ועוד והלוואי ויטפלו בבעיה הזו,
    אבל כל אחד מאיתנו,שנוסע לאנגליה או כל מקום אחר לראות כדורגל,הוא על תקן תייר
    בדיוק כמו היפני,בדיוק בגלל אותם סיבות שהוא נוסע.

הכסף הגדול שהגיע ממרצנדייז היה גדול עוד לפני העידן החדש,
    גדול בסטנדרטים של אז,
    יש לי צעיף של וומבלי 85 מגמר הגביע נגד אברטון
    שהזמנתי אותו ביחד עם אחי הגדול דרך חנות המזכרות של יונייטד
    לאחר קטלוג שנשלח אלינו בדואר,כן,כבר אז,
    ככה שהכל עניין של קנה מידה,
    העולם התפתח,התשכלל אבל התופעה נשארה אותה תופעה,במימדים שהיו מתאימים לכל תקופה בנפרד.

זהו,לבינתיים.

נערך לאחרונה ב: ‏26/12/08
  7. AW forever Member

סטרטפורד,

הרי גם אם השטן יקנה את יונייטד אתה תסביר לנו שהגיהנום זה בעצם מקום נפלא... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אני באופן עקרוני מסכים עם רוח הדברים שלך. מה שמצחיק אותי זה לקרוא איך אספקטים מסויימים בגלובליזציה של המשחק אתה מוכן לקבל ולהצדיק (כמו האוהדים היפנים) ואספקטים אחרים כמו הלאום של השחקנים זה בנפשך ואסון לכדורגל והרס הנשמה האנגלית ומה לא.

8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני לא סטרטפורד, אבל מכיוון שאני די בדעה שלו בשני העניינים אני אענה-אף אחד לא מתנגד לזרים (ואם יש מישהו כזה אז הוא גזען), השחקן אולי הכי אהוב עלי היה זר (סולשיאר). "אנחנו" אומרים שצריך להיות איזון מסוים ושמצב של 11 זרים בהרכב הוא לא בריא, צריך מישהו שהאוהדים יוכלו להזדהות איתו, כל הטיעונים שחוזרים על עצמם כל פעם. אגב אני מאלה שחושבים שעם אנגלי מנהיג סטייל טרי או ג'רארד (אני יודע שאתה שונא אותו, גם אני) בהרכב ארסנל לא הייתה מתרסקת בסוף העונה שעברה.

אותו דבר עם האוהדים. אם 75,000 איש באולד טראפורד ללא יוצא מן הכלל יהיו תיירים, זה יהיה מגעיל. במצב הנוכחי, כשהרוב הוא עדיין אנגלי ומנצ'סטרי, אין בעייה שיש תיירים שבאים לראות את הקבוצה. אחרי הכל, גם אני כזה. ולך תדע, אולי יפני X אוהד את הקבוצה כבר עשרות שנים, מכיר את ההסטוריה של המועדון על בוריה ומעריץ את בריאן רובסון? אני מתנגד להכללות.

מעניין אם האנגלופילים השרופים ביפן כועסים על "הישראלים הגלורי האנטרס שמשתלטים על היציעים".

9. THE STRETFORD END Member

AW forever

א.אני לא נגד שחקנים זרים,אני נגד הצפה שלהם על חשבון המקומיים.
    ב.הצפה של שחקנים זרים על חשבון המקומיים תהרוס את הכדורגל,אותו כדורגל אנגלי שהאוהד האנגלי,יפני וישראלי נוסעים ורוצים לראות,אותו כדורגל על כל המכלול שבו,שהפכו אותו להיות אוהד.
    ג.יש הבדל בין אוהד לבין שחקן לבין מנג'ר לבין מנהל בכדורגל,כל אחד והתפקיד שלו בהצגה.
    ד.בסמל של יונייטד יש שד,שד...שטן,גיהנום,נהדר.

10. THE STRETFORD END Member

AW forever

משהו נוסף,
    אם ביציעי האולד-טראפורד יהיו 76,000 אלף אוהדים מכל העולם אבל לא מקומיים אז זה יהיה שווה ערך לארסנל על הדשא.
    אם כל קבוצות הליגה יהיו כמו ארסנל על הדשא,יהיה אפשר לסגור את הכדורגל האנגלי וללכת לראות רוגבי.

11. Gunner_ForeveR Member

כן, אבל ספורט 5 הנבלות החליטו לשדר את המשחק ב-לייב5+, כאשר הערוצים ספורט 5 & 5+ פנויים ללא שידור.

12. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

כוס אמק, בדיוק השבוע התנתקתי מ5+ גולד ולייב, איזה תזמון גרוע.
    אבל איזה מזל שיש סופקאסט בעולם...

13. AW forever Member

טיעון דמגוגי, השוואה בין שני פרמטרים שונים לגמריי. אם כבר אז אפשר למדוד את הדלתא (=השינוי) שהתרחש בכל פרמטר ולהשוות את גודלו של השינוי: צ'לסי הייתה קבוצת הפריימרליג הראשונה שהציגה 11 שחקנים שבינהם אין אף אנגלי, בהרכב של הקבוצה המובילה כרגע של הפריימרליג משחקים בסה"כ 2 אנגלים, ככה שמה שקורה כיום בארסנל חשוב בעיקר בגלל הסמליות שבו ופחות בגלל שזה שינוי תפיסה אמיתי.
    אין לי מושג מה אחוז האוהדים הלא-אנגלים ביציעים של אולד טראפורד, אני מאמין שהייתה עלייה דרמטית במספר שלהם בשנים האחרונות, בד בבד עם העלייה הדרמטית במחירי הכרטיסים.
    עם שני הגורמים אין לי בעיה מהותית, אני לא חושב שהכדורגל האנגלי יאבד משהו מאופיו כל עוד כל שחקן וכל קבוצה בפריימרליג נשארים מחוייבים לרוח של הליגה, הכדורגל נשאר תחרותי וממשיך לסקרן את רוב התושבים בממלכה. אין לי את הנתונים המדוייקים, אבל יש לי תחושה שהעניין בפריימרליג בקרב האנגלים דווקא עלה עם התגברות המגמות הגלובליות בכדורגל.
    מה שמצחיק אותי זה שאת הפרמטרים הגלובליים שבאים לידי ביטוי ביונייטד (בעלים אמרקאי, נוכחות מוגברת של תיירים בקהל) אתם מבטלים וטוענים שהם לא פוגמים בכלל ברוח האנגלית, בעוד שמאפיינים שבאים לידי ביטוי בקבוצות אחרות הן מקור כל הרע.

14. sagiv Member

סטרטפורד
    לדעתי זה לגמרי עניין של דעה אישית, השקפה אישית וכל זה. עם זה שככה נראה העתיד ואי אפשר לעצור את זה אף אחד לא יכול להתווכח. אני מניח שכתבתי את הדברים על יונייטד הכנסתי את דעתי האישית. אני באמת משוכנע שכל אחד רואה את הדברים בצורה שונה.

אני יותר קיצוני עם הדברים האלו, חבר אמר לי לפני כמה דקות שזה התבטא בכתבה שלי, שנראתה הפעם קצת יותר כמו חצי כתבה-חצי טור ואם הייתה לי טעות אולי היא הייתה בזה שאני או העורכים לא הצגנו את זה מספיק כדיעה האישית שלי, גם אם היא מגובה בדעות נוספות של אוהדים. מצד שני, עד עכשיו לא ממש ראיתי את זה ככה.

אם אני אנסה להסביר את עצמי יותר טוב - אני יכול להעיד שאני אוהד של הפועל ת"א, מנוי 11 עונות עם הפסקה של עונה אחת באמצע, לא מפספס לעולם משחק בית ומשתדל ללכת לכמה שיותר משחקי חוץ (על טדי בכל מקרה לא מוותרים). במהלך מאות המשחקים שראיתי רציתי פעם אחת שהקבוצה שלי תפסיד, מוזר ככל שזה ישמע. רציתי שהקבוצה שלי תפסיד למילאן ותודח מאירופה כי לא יכולתי לסבול את כל הבאז סביבה. לא יכולתי לסבול את זה שיש 10,000 אנשים בסן סירו שרובם הגדול מבקרים בבלומפילד פעם בעונה, לא יכולתי לסבול את זה שראיתי תמונה של מישהו שאני מכיר בעיתון עם צעיף של הפועל אחרי שהייתה תמונה שלו בעיתון עם צעיף של מכבי כשהם היו בפיינל פור של היורוליג בפריז, לא יכולתי לסבול את הטרמפיסטים, לא יכולתי לסבול את המחשבה על אנשים קופצים למזרקה, לא יכולתי לסבול את האפשרות שאפילו לכמה חודשים הפועל תל אביב תהפוך ל"קבוצה של המדינה" ושאנשים ישכחו כמה הם שונאים אותה ביום-יום. מהדורות חדשות נפתחו עם הפועל, באולפנים של ערוץ 5 כל חברי הפאנל פתאום היו האוהדים הכי שרופים.

אני מניח שאם הייתי ביציע במילאנו לא יכולתי לרצות לראות את הקבוצה שלי מפסידה, אבל לא הייתי שם ובמבט לאחור אני מאושר שלא הייתי שם. המקום שלי הוא קודם כל בבלומפילד, המקום שלי היה בנסיעות לבית שאן, אשקלון, פ"ת, כפ"ס וכל שאר האצטדיונים המסריחים ואם יש משחקים שלא הייתי בהם, תמיד עדיף שזה יהיה באירופה הנוצצת שאנשים כמו משה תאומים ודומיו כל כך אהבו. חלק מהחוויות הכי טובות שלי בתור אוהד היו בעונות שהקבוצה שלי כמעט ירדה ליגה, בימים שלקחתי כדורי הרגעה אחרי הפסד בדרבי. כי זה חלק מהמהות שלי בתור אוהד והרבה מאוד אנשים שהיו בסן סירו כנראה מגלים מה הפועל עשתה בעיתון של יום ראשון. השאיפה שלי היא לנצח כל משחק ולזכות בתארים, אבל יש לי שאיפה אחת יותר גדולה והיא להגיע בכל שבת לבלומפילד ולהיות חלק מהקבוצה כמו שאני מכיר אותה.

סביר להניח ש-99.9 אחוזים מאוהדי הפועל לא מסכימים איתי על ההפסד במילאנו וההדחה מאופ"א. סביר להניח שיש גם אחוז גדול שרואה את הדברים בצורה אחרת ושבשבילו הניצחון והתואר הוא מעל הכל. לא החלטתי שככה אני אהיה, פשוט ככה התגבשו התחושות והדיעות שלי במשך השנים. ככה יצא שאני לא רוצה לראות את הקבוצה שלי ואת העולם שמסביבה משתנה. מצד שני ברור שהצלחות מביאות גם טרמפיסטים שעוזבים באותה מהירות שהם באו. לכן ברור שגם אני חי בקונפליקט תמידי.

כנראה שבכתבה שלי על סיטי עירבתי את התחושות שלי, אבל אני מדגיש עוד פעם שקראתי תגובות של אוהדים של סיטי שאמרו דברים דומים או שהביעו חששות דומים. בכל מקרה אם עירבתי יותר מדי את הדיעה שלי, תאמין לי שלא עשיתי את זה בכוונה. הדברים התגלגלו ככה. לא החלטתי לקרוא מלכתחילה רק דעות עם קונפליקט על אוהדי סיטי, אבל תוך כדי עבודה זה מה שחיפשתי. אם הייתי מחפש דעות של אנשים מאושרים מהרכישה, שרק רוצים לראות את לאו מסי וכו', כנראה שהייתי מוצא גם אותן. אבל זזתי תוך כדי עבודה ובמבט לאחור מסתבר שבצורה די טבעית הלכתי על הכיוון שאני מסכים איתו יותר.

בכל מקרה- אני מקווה שהדברים שלי מסבירים טוב יותר למה בגדול יצא מהכתבה שלי שאני שלילי כלפי התהליכים הספציפיים האלו שעוברים על הכדורגל. אני לא מנסה לשנוות סדרי עולם, לא חושב שמישהו מסוגל ובטוח שמישראל הקטנטנה אין לי או למישהו אחר זכות להביע את דעתו יותר מדי בכל הקשור לקבוצות בחו"ל.

ודבר אחרון - אני חוזר ומדגיש, אחד מהדברים היפים בכדורגל, אחד מהדברים שגורמים לנו ללכת כל שבוע לאצטדיון או להיפגש בכל שבוע עם חברים כדי לראות משחקים בטלוויזיה זה שיש כל כך הרבה דעות שונות. זו הייתה ההשקפה שלי ולכל אחד יש השקפה אחרת. זה גם חלק מהכוח הכל כך גדול שיש לאייסוקר בקהילה של אוהדי הכדורגל העולמי הכבדים בארץ.

עריכה:

סטרטפורד - לאחרונה נתקלתי בכמה ידיעות על מחאה של אוהדי יונייטד המקומיים על עליית מחירי המנויים (או שאולי זה היה הכרטיסים הרגילים?) וקראתי ואספתי עוד כל מיני ידיעות על עליית מחירי הבירה במגרשים ודברים דומים כדי לעשות גם על זה כתבה. בינתיים לא יצא לי, אבל מתישהו בחודשים הקרובים אני מניח שאני אכתוב גם על זה. ראיתי שכתבת גם על זה באחת התגובות הקודמות שלך. זה עוד חלק מהתהליך וחלק שבטח עליו יהיו לנו ולשאר האנשים בפורום פחות חילוקי דיעות.

15. Van Persie Member

שרון ניסים, מה זה "סורנסון" לעזאזל?! הורג אותי פשוט...