מילים חמות ויפות של מלר, אבל אני לא קונה את זה. ערוץ הספורט מתמוטט?בעיה שלו, שימצא דרך לחזור לתלם מבלי בדרך אטרקטיבית לצרכן, ולא לעשוק אותו. ערוץ הספורט מתמוטט כלכלית?אשמתם הבלעדית. וכן, יש זליגת תכנים ברורה.אם הכל היה אקסטרא, אף אחד לא היה פותח את הפה ומתחיל לבקר את ההתנהלות של ערוץ הספורט.אבל המציאות היא אחרת, יש זליגת תכנים, כפי שעשו בזמנו עם ספורט5+ וספורט 5, עכשיו עושים עם שני הערוצים החדשים. מה שכן, אני תמיד שמח לראות ביקורת נוקבת של אחד הבכירים בערוץ.
אריאל, באיזה אקסטרה ימשכו צופים? ברצינות, תמצא לי מוצר פנוי שאיתו יכולים למשוך אותך.. אני לא מצליח לחשוב על פיתרון אחר של ערוץ הספורט. האמת, פתיחת הערוצים הנוספים הייתה מיותרת לדעתי, אני חושב שהעמסת חומר חדש ללא סוף על תוכן הערוץ היה יכול להיות נפלא עבורם, שני ערוצים עמוסים לאיפא, ומצד שני היו דורשים עוד 10-15 שקלים לחודש על חבילת הספורט. זה בטח היה שם את הערוץ באור טוב יותר משל צ'רלטון, אבל האמת שקשה לחשוב על משהו שיכולים בערוץ הזה לעשות ממילא, בשוק שכולו כסף ובו הם פשוט לא מסוגלים להתחרות.
לאבי היקר, קודם כל , כל הכבוד על הכנות והישירות בתגובה שלך לגבי שידורי הבונדסליגה. לדעתי מלכתחילה לא הייתה הצדקה להקים 2 ערוצים חדשים כשאין תוכן אקסטרה לתת בהם, וגביע הטוטו הוא לא אקסטרה כמו שהקופה אמריקה לא הייתה צריכה להיות אקסטרה. במקום לשדר את המשחק השני של ארסנל בטורניר האמירויות בחרתם לשדר את משחק ה- MVP של ליגת הבייסבול הישראלית. הרי אם כבר אקסטרה אז בייסבול צריך להיחשב אקסטרה ולא ארסנל, שהיא אחת הקבוצות הבכירות באירופה, אבל זאת רק דוגמא קטנה אבי. בזמנו שאלתי אותך מדוע ערוץ הספורט לא עושה כמו ב- SKY, כאשר יש ליגת האלופות נפתח מסך מפוצל עם כל 8 המשחקים ואתה בוחר מה לראות, אמרת לי שהשנה ישודרו 4 משחקים + 1 באינטרנט באתר שלכם, אבל מבחינה טכנית אתם יכולים פשוט ב-5+ לעשות פונקציה בדיגיטלי שהצופים יוכלו לראות את כל 8 המשחקים, הרי אתם מקבלים את השידורים לערוץ. הבעיה גם נובעת בין היתר מכך שמחירי חבילות הבסיס בכבלים ובלווין גבוהים , ובמהלך השנים האחרונות, מספר הערוצים הכללי פוחת, והצרכנים משלמים יותר ויותר כסף עבור ערוצים מסוימים, עבור חבילות של ערוצים מסוימים, וגם הספורט נכנס לכל הסיפור הזה. מה שקורה הוא, שאנשים משלמים יותר ומקבלים פחות תמורה, בשביל זה התסכול של צופים רבים.
מסכים עם רודס לגבי חבילות הבסיס ,זה שוד , גניבה ,רמאות . אם המנוולים היו נותנים לצופה חבילת בסיס הגיונית ( 90-100 שח ) ,ואז כל צופה מרכיב ,לפי העדפותיו את האקסרות , הכל היה נראה אחרת ,אבל פה חושבים רק איך לשדוד את הצופה ,וזה ההבדל הגדול ,מכוון ששידורי ספורט עולים כסף בכל העולם ,והרבה (אנגליה ) . אני מתקשר להוט ומבקש שיורידו לי את חבילת הסרטים , ותשובה בטלפון היא - אתה תצטרך להוסיף עוד 30 שח לחודש , למה ? פוק אופ !
מערכת NRG פנתה למועדוני אוהדים ישראלים (ארסנל, מנצ'סטר יונייטד, ניוקאסל וליברפול) בבקשה לשלוח טורים אישיים מנציגי המועדונים, הנה התוצאות: http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/620/127.html צ'לסי? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
הטור של בני זילברשטיין קצת שגוי. התעקשות על השארות של היינצה או התעקשות על אי מכירתו לקבוצה היריבה שהיא במקרה אחת השנואות. נפטרנו מסמית'? הלוואי והיה יכול להשאר.
הטור לא שגוי, הוא פשוט מביך. בין השאר בגלל האשמת צ'לסי ש"שחררה חלוץ וקיצוני כדי להביא עוד בלם". נו באמת, איזה חלוץ שוחרר, ואני מקווה שלא מדובר בבן סהר. חוץ מזה שהיא הביאה את פיסארו. רובן עדיין לא עזב, וגם אם יעזוב, הם גם הביאו את מאלודה. ואף שחקן התקפי לא שוחרר בשביל שבן חיים ואלכס יגיעו, כך שזה ממש לא משנה. מה גם שלא ברורה לי הטענה שהיינו חסרי יצירתיות. אז מאיפה הגיעו כל הגולים?
לבקשת רבים מכם, הנה מפת זכויות השידור (גזור ושמור) צ'רלטון: פרמיירליג, גביע אנגלי, צ'מפיונשיפ (ליגת משנה באנגליה), נבחרת אנגליה במשחקי בית שלה, ליגת העל בישראל, בונדסליגה, משחקי בית בלבד של 3 קבוצות איטלקיות בלבד - לאציו, טורינו, קליארי ערוץ הספורט: ליגה ספרדית, בונדסליגה (כרגע הזכויות גם אצל 5 וגם צ'רלטון, בחודש הקרוב בית המשפט יכריע אצל מי הן נשארות בלעדית), ליגה איטלקית מלאה (פרט למשחקי הבית של לאציו, טורינו וקליארי), גביע הליגה האנגלי, נבחרת אנגליה במשחקי חוץ בלבד, ליגה צרפתית, הולנדית, ליגה לאומית בישראל, ליגת העל בכדורסל בישראל, נבא וללירן מהפורום הגרמני ולעידכון כולם, הבהרתי שאני מסכים שהמהלך השיווקי של הקמת לייב וגולד היה במקרה הטוב הימור מסוכן, במקרה הרע שגיאה היסטורית. השאלה היא מה עושים אחרת כדי להציל ערוץ העומד בפני פשיטת רגל. הרי הוספת תכנים לערוצים הקיימים רק תדרדר אותו עוד יותר (הוצאת ממון על זכויות ושידורים שלא מייצרים שום הכנסה נוספת - רק עוד חור בכיס). ולמי שאומר תעלו את המחיר של חמש פלוס כדי ליצור הכנסה, הנה הבעיה: אין אפשרות כזאת. בחוזה הדרקוני (איזו שגיאה פיננסית טירונית!) שנחתם ב-2001 בין ערוץ הספורט לחברות הכבלים יס והוט, נקבע שמכל 24 שקלים שמשלם הצרכן (אתם) על 5+, יקבלו יס והוט 20, וערוץ הספורט 4! החוזה הזה סגור כמו בטון יצוק עד 2014!!! יס והוט לא מוכנות לפתוח אותו. וכך, למרות מספר שיא של מנויים - 630,000 - בחמש פלוס, ההכנסה ממנו זעומה, ומחירי הזכויות והשידורים רק עולים. עכשיו שימו את עצמכם במקום פרנסי הערוץ, תעשו חושבים, ונראה אתכם באים עם פתרון מציאותי למצוקה אמיתית שלכם תמיד
יש לי שאלה לגביי גביע הליגה, איפה המשחקים ישודרו ב5+ או לייב או בשניהם? ולמה אין לאף ערוץ את הליגה הפורטוגזית (לא היה לספורט 5 בעונה שעברה?) והבלגית (שעכשיו עם כול הישראלים ששם יכולה למשוך קהל).
החלוקה הזו פשוט מעוותת, איך יכולה להיות פרצה כך שערוץ מצליח לקחת שידורים של שלוש קבוצות ספציפיות, או קבוצה במשחקים ספציפיים? אבי, מה הסיבה לכך? האם המחדל הוא ברמת הקבוצות או ברמת הערוצים בארץ?
הוטספר, אמנם אני לא מכיר את הנושא לעומק, אבל נדמה לי שה"חבילה" של צ'רלטון היא אותה חבילה איטלקית ששודרה בעונה האחרונה באי אס פי אן. כך שההפרדה היא כנראה במקור.
לאציו, טורינו וקליארי פרשו מהסכם הטלוויזיה של הליגה האיטלקית, ויצאו לעצמאות. הן מוכרות את זכויות השידור שלהן בנפרד, בעצמן. ובהרבה כסף. כך נוצר המצב הזה. ואגב, ערוץ הספורט בכלל לא ניסה לנהל איתן מו"מ. הוא הסתפק בזכויות של הסריה A בלעדיהן. צ'רלטון הלכו וקנו מהמדף