מה כבר יכול לקרות... הרבה נמכרו כבר לאוהדים ואי אפשר לאסור עליהם להכניס אותם למגרש. מקסימום להספיק למכור כאלה, וגם את זה קשה לעשות, אבל לפי דעתי לא יקרה עם זה משהו מיוחד, היו צריכים לחשוב על זה לפני תחילת המונדיאל.
אישרו את זה ועכשיו רוצים לחזור מההחלטה הזו... כמו שאמרתי, היו צריכים לחשוב על זה לפני הטורניר ולא לאשר. הגיונית, אני לא חושב שאפשר לאסור הכנסה של וובוזלות בטענה שזה עושה רעש ומפריע... זה לא משהו שעלול לפגוע בחיי השחקנים, כמו למשל אבוקות או נפצים.
זה מפריע מאוד לשחקנים, לדרך המשחק (אי אפשר לשמוע הוראות מהמאמנים), לקהל הלא-דרום-אפריקאי במגרש, לשדרים ובעיקר למילוני הצופים. את החיים זה לא מסכן (למרות שמחקרים הראו שחשיפה מרובה מדיי לרעש עלולה לפגום בשמיעה) אבל באיכות ובהנאה זה מאוד פוגע.
ערוץ ה-HD של ITV באחת הפאשלות הגדולות אמש, כאשר כמה שניות לפני שג'רארד קיבל מהסקי את הכדור, הערוץ החליט לעבור לפרסומת, ובכך כל הצופים שצפו בערוץ, פספסו את השער של ג'רארד. פדיחה לא פחות מהשער שאנגליה ספגה מאוחר יותר.
פיפ"א לא מכרה אותם, שינסו לקבל החזר ממי שקנו ממנו. אם הם מספיק טיפשים בשביל לקנות את החרא הזה, זאת הבעיה שלהם. בטח שאפשר. יש הרבה דברים שלא פוגעים בחיי אף אחד אבל יכולים להפריע באופן משמעותי. אפשר לארגן מערכת הגברה ולנגן שירים על כל האצטדיון בפול ווליום? לא. אפשר לעשות לייזר בעיניים של שחקנים? לא. אין שום בעיה לאסור את זה.
אל תבין אותי לא נכון, לא אמרתי שזה פוגע וגם אני רוצה להשמיד את כל הווזובלות האלה... אבל אי אפשר לאסור הכנסה של חפצים בטענה שזה פוגע באיכות ובהנאה. שוב, אני הולך על פי ההיגיון ועל פי החוק, ובדיוק בגלל זה אני לא חושב שאפשר לעשות משהו מעבר מלבד להפסיק למכור כאלה, או לפחות לנסות(החבר'ה בצמתים ממש לא יפסיקו). וגם אם יוציאו חוק כזה, זה בטוח לאקח זמן ולא משהו של מרגע לרגע...
לא צריך חוקים. נותנים הוראה לסדרנים לא להרשות הכנסת וובזלות, מוציאים הודעה לתקשורת, תולים שלטים בכניסה לאצטדיון וזהו.
זה אולי פוגע "רק" בהנאה של הצופים בבית, אבל זה ללא ספק פוגע במשחק על המגרש ובשמיעה של הנוכחים באצטדיון.