דיון התקשורת 2018/19

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏16/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Butragueño מנהלים

כותרת ראשית ב-ONE : "תיקו לא יספיק ליורו, ישראל צריכה לחפש ניצחון"
    כותרת ראשית ב-SPORT5 : "רק הפתעה תמנע פליאוף, גם עם הפסד מול סקטולנד"

2. קשר שמאלי Member

שני אתרים מיותרים

3. Telkiyski Member

בוואן כבר שינו כותרת ראשית לאחד הנושאים האהובים עליהם : גדולתו של עז7.
    אז למה בכלל יש דיון על גדולתו של עז7? החידה נפתרת אצל רז אמיר.

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/46495357_701216923594706_7240218961495719936_n.Xxx?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=84484b37cde670135ae7ab11992b9f6d&oe=5C6AAB3C

נערך לאחרונה ב: ‏20/11/18
  4. סיונרה Member

מה אתה בית התפוצות?
    מאיפה בדיוק אתה יודע מה המוצא של אנשים? אם אתה טוען שבערוץ הספורט לא מעסיקים מזרחים אז זאת טענה רצינית שצריך לבסס אותה, אם אתה לא טוען את זה, אז הצטברות של אנשים שבמקרה גם סבתא שלהם נולדה באיזור מסויים של הגלובוס במקום אחד היא לא באמת בעיה או משהו להעלות. עצם העובדה שאתה מסתכל על אנשים וישר חושב מה המוצא שלהם מעידה בעיקר עלייך, אל תניח שכולם כאלה.
    לא הבנתי איך זה בדיוק מתייחס למה שהוא אמר.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

כבר ניהלנו פעם את הדיון הזה, אז בקצרה: "לא לראות צבע" זו פריבילגיה של לבנים-אשכנזים, כמו ש"לא לראות מגדר" זו פריבילגיה של גברים ו"לא לראות נטייה מינית" זו פריבילגיה של סטרייטים.

Mamadu ו-Maccabi Diamond אוהבים את זה.
  6. סיונרה Member

@Michael Carrick יום יבוא ונגלה מה הסיפור עם השקפת העולם הזו, אבל בלי (רצון) להעליב כמובן, מה שאתה אומר הינו בעיני שטות מוחלטת. זאת בחירה מודעת של אנשים מסויימים האם לראות את העולם כמלחמת מעמדות/מוצאים מרקסיסטית או להבין שהיום אנשים כבר לא מתנהגים ככה.
    תמיד נוח לאנשים לחשוב שהסיבה שהם לא מצליחים זה כי "דפקו אותם" ואם הם כבר מצליחים אז זה "למרות שדפקו אותם". בפועל, 95% מהאנשים שאני פוגש ביומיום, ואני גר בעיר הכי מעורבת כנראה בישראל, לא מתעניינים בדברים האלו ולא מייחסים לזה שום חשיבות. אין לי מושג מה המוצא של האנשים שאני מכיר, אלא אם הם מזמינים אותי לאכול קובה או קוסקוס אצל סבתא שלהם.
    הבעיה היא שאתה, או כל אחד אחר לצורך הדיון, רואה תמיד את מה שהוא רואה, חושב את מה שהוא חושב, ולא באמת יודע מה עובר לאחרים בראש בסיטואציות דומות. אדם שמסתכל על אדם אחר וישר רואה פולני/מרוקאי/תימני, לא יכול אפילו להבין שזאת לא הצורה שבה אנשים אחרים מסתכלים עליו.
    מה שיפה בישראל של היום, זה שגם אם מישהו בוחר לראות את העולם בצורה הזאת, יש סיכוי מאוד גבוה שהוא שוגה. חלק מהאנשים שינו את שם משפחתם, חלק הם בנים לאמא מזרחית וחלק סתם אנשים גנרים שלא באמת אפשר לדעת עליהם.

חייל שוקולד אוהב/ת את זה.
  7. רוברטו באגיו31 Member

ערוץ הספורט אכן ערוץ לאשכנזים בלבד . לא ייאמן שגם אחרי 70 שנה, הייצוג של יהודים יוצאי עדות המזרח בתקשורת הוא כל כך נמוך .
    בערוץ הספורט העניין הזה בולט מאוד...הייתי אומר שהיחס בין אשכנזים למזרחיים הוא 90% אל מול 10% .
    למרות שאנחנו ב 2018 וכולנו יהודים וישראלים, עדיין לי זה קצת מפריע .

מילא ערוץ הספורט, אבל בתאגיד "כאן" זה בולט פי כמה...בטח כשמדובר בערוץ שממומן במאות מיליוני שקלים של הציבור.

לצערי העניין הזה קיים גם במערכת המשפט, אקדמייה וכו' .

8. סיונרה Member

אתה טוען שאנשים לא מתקבלים לעבודה כי הם מזרחים?

9. Clichy COYG

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  10. Ajax Amsterdam Member

זה כמו שאני אגיד רוב השחקני כדורגל בארץ ממוצא מזרחי וזה בגלל שלא אוהבים אשכנזים. זה שטויות במיץ.
    הבעיה שאנחנו היהודים תמיד נריב מי יותר מסכן,צאו מהויכוח הזה גם ככה רובנו כבר ערבוב של זה או זה. מאחל שיהיו לי ילדים כבר לא יתעסקו בזה

11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

גם אם זה לא במודע, ההסללה החברתית והתרבותית של מזרחים לאורך השנים גורמת למנהלים להסתכל עליהם כמועמדים פחות טובים.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  12. סיונרה Member

שהוא אומר את זה? כנראה כי אני לא מכיר אותו.
    וזה פשוט לא נשמע לי הגיוני, לא שמעתי בחיים בנאדם רציני מתייחס למוצא של אדם אחר בעת לקבלה לתפקיד, והייתי במספיק סיטואציות רלוונטיות.

אם מזרחים לא הולכים לערוץ הספורט או לתחום התקשורת כי "החברה הסלילה אותם" אז זאת בטוח לא הבעיה של ערוץ הספורט או התאגיד, ואין שום סיבה לבקר אותם על זה. באופן כללי אגיד ש"תיאוריית ההסללה" (ע"ע "שהילדים שלך יהיו רתכים) הזאת היא אחד הדברים הכי מזיקים שהפוליטיקאים המזרחים המציאו, וגרמה לאלפי צעירים מהפריפריה שיכלו לעבוד במקצוע מכניס ללכת ללמוד כל מני שטויות במכללות פח לא מתוקצבות רק כדי להיות כמו החבר'ה העירוניים ממעמד הביניים, שבעצמם מתקשים למצוא עבודה אחרי תואר במדעי הרוח או החברה.
    אחזור ואגיד שבחיים לא שמעתי בנאדם רציני מתייחס למוצא של אדם כדרך לשפוט מועמד, ובאמת על בסיס 3 עשורים של חיים במדינת ישראל, לא חושב שיש כלפי מזרחים אפליה בשום צורה שהיא, מלבד שאריות של מה שהיה פה בקום המדינה.

עכשיו אשאל שנית, האם היו לדעתכם, או אפילו האם אתם יודעים, על מועמד מזרחי עדיף או ראוי שלא התקבל לאחד מגופי התקשורת?

13. Clichy COYG

@סיונרה
    ברור שלא תשמע כי אף אחד לא ידבר על זה, אפילו לא בצחוק. יש מספיק תירוצים וכסתחים שאפשר להגיד בנימוק שקר כלשהו. אני מכיר המון מקרים ביותר מתחום אחד של אנשים שניסו להתקבל לעבודה תחת שם אחד ולא קיבלו פניות, ולאחר ששינו/עיוורתו את השם קיבלו מבול של פניות - לפעמים מאותן חברות/אנשים !

אגב זה לא חד צדדי - מישהו שבאמת שואף ורוצה להצליח יכול לעשות זאת בסופו של דבר גם אם הוא מזרחי וגם מלפני 30 שנה, ככה שכל היום לצעוק אכלו לי שתו לי זו לא חוכמה. אבל כן עדיין קיימת נגיעה (ואולי קצת יותר) בעניין הזה היום.

14. סיונרה Member

אנשים אומרים דברים לגביי נשים למרות שהיום זה כבר לא מקובל, אז דווקא פה הם ישתקו?
    המון מקרים? ביותר מתחום אחד? אשמח לשמוע דוגמא.
    גם אם אתה גזען ורוצה, היום חלק גדול מהישראלים הם מעורבים, מעוברתים או סתם לא נראים מזרחים. באת להעסיק אירופאי ויצאת עם מזרח תיכוני, מה עשית בזה?

15. רוברטו באגיו31 Member

תראו, ברור לגמרי שאין אפלייה בערוץ הספורט ומי שמוכשר מצליח להתקדם .
    אבל עדיין...לי זה מפריע שכמעט כל שמות המשפחה בערוץ הם על טהרת האשכנזים .

באופן כללי, כמעט בכל מוקדי הכוח במדינת ישראל שולטים גברים אשכנזים חילוניים .

בכנסת ישראל לדוגמא יש ייצוג נכבד מאוד ליהודים מעדות המזרח, וזה בגלל שמי שבוחר את הפוליטיקאים זה אנחנו הציבור .

בתחומי התקשורת והמשפט זה ממש עובד על " חבר מביא חבר " .

מצב נושא:
הנושא נעול.