אם אין אפליה למה זה מפריע לך? מה אנחנו צריכים לעשות מכסות לפי מוצאים? ואם זה מפריע לך אז הבעיה היא אצלך ואתה לא יותר טוב מהאנשים שמפלים מזרחים ולוקחים אשכנזים לעבודה. המשפט השני פשוט לא נכון. במוקדי הכוח בישראל יש הכל מהכל. במקומות בהם לפני 30-40 שנים היה ייצוג יתר לאשכנזים אז טבעי שהיום יהיו יותר אנשים כאלו בעמדות הגבוהות. זה לא קשור לגזענות שלא צריך מכונת זמן כדי לתקן אותה. "חבר מביא חבר" זאת באמת בעיה, אבל היא לא בהכרח גוררת אפליה על בסיס מוצא אלא על בסיס קשרים. לאשכנזי שאין לו חברים בתקשורת יהיה קשה להתקבל באותה מידה ויותר קשה מאשר לבן של מיכה שטרית.
זה שאומרים דברים על נשים לא אמור להשליך על מזרחים/עדות אחרות. דווקא הנושא השני הוא עדיין רגיש מאוד אצל חלק גדול מהאוכלוסייה בכדי לצחוק עליו, בעוד שמעמד הנשים זה נושא שדובר עליו כל כך הרבה והוא כל כך על סדר היום שיש בו משהו (קצת) פחות נפיץ. אני מכיר אישית לפחות 3 מקרים בתחום ההייטק והנדלן של אנשים שניסו ללא הצלחה למצוא עבודה ולאחר ששינו קצת שם המשפחה שלהם קיבלו תשובה מאותן חברות (בהייטק זו חברה יחסית גדולה). עכשיו ברור שזו לא בהכרח המדיניות של החברה שלא יכולה לפקח על כל מגייס אבל זה כן קיים. אני אגב חושב שהעדה היא לא הפקטור יחידי - מישהו עם שם מזרחי שגם ביישוב מבוסס במרכז ככל הנראה לא יתקל בבעיות כלשהן, אבל ברגע שמדובר בפריפריה - הסיכויים 'לטעות' הם פחותים ויותר קל לבנות סטריאוטיפ על בן אדם.
איפה רואים שיש כזה "יתרון" למזרחים? אילדיס, יונתן כהן, שגיא כהן, נדב יעקובי? אלי סהר, רותם ישראל, נדב צנציפר, שירי אלג'ם. כל אלה לא נראים לי אשכנזים. אולי יש עוד כמה ששכחתי. זה נראה לי הרבה הרבה יותר מ10%.
אם מזרחי מהמרכז לא יתקל בבעיות של מזרחי מהפריפריה אז זה לא קשור למוצא, זה קשור לדברים אחרים, בהם צריך להתמקד.
צודק, העיקר שמנור סולומון "ילד המריבה" של סיטי ואתלטיקו מדריד יכול לערוך עוד כמה דקות בסרטון יוטוב שלו אחרי הופעה הירואית מול גואטמלה
הספין של וואן על מנור סולומון זה בכלל מביך. אני עדיין מחכה להחלטה של סיטי, אם לקנות ב10 מיליון או לא. בוא נראה.