רסקין כשדר נטו הוא אכן מהבולטים בארץ, אבל הוא לא מסוגל להפריד בין החברים שלו והמקושרים שלו (גרנט כדוגמא הכי טובה) לבין מה שקורה במגרש.
מה גם אין לו שום מושג בכדורגל עולמי, כפי שניתן להסיק מדבריו "ביציע העיתונות" , כשהם מתחילים לנתח כדורגל אירופי.
ומה עם עמיחי שפיגלר ויונתן כהן? לפחות לגבי שפיגלר, אין ספק לגבי ההבנה והשליטה שלו בכדורגל אירופי (יונתן כהן מבין יותר בביצה שלנו...). הייתי מעדיף לשמוע בשנה הבאה את הקול של שפיגלר בליגת האלופות ולא עוד שנה עם יורם ארבל, רמי ויץ ואיינשטיין. נמאס מהם. קראתי את הכתבה היום בידיעות ובאמת הסכמתי עם מה שרשום. ברור שהיו שם כמה הגזמות (למרות הטעויות הרבות שלו, אי אפשר להגיד שיורם ארבל לא מבין בכלל בכדורגל, לא סתם הוא שידר ב-30 השנה האחרונות), אבל הסכמתי עם רוב הדברים שנכתבו שם.
לכל אורך הטורניר אני קורא את הטורים של יעקב זין באתר של מעריב, ואיכשהו הוא תמיד מוצא לנכון, בכל טור שלו, להזכיר את אברם גרנט. פשוט כך, לא משנה על איזו נבחרת הוא מדבר הוא תמיד כותב שגרנט היה מנצח, פועל יותר טוב ועוד שטויות כאלו ואחרות.
כהמשך לדברים שנאמרו פה, אני בד"כ לא קורא את העיתונים היומיים הגדולים (אני מסתפק ב"ישראל היום"...) אבל יצא לי לקרוא את הטורים האחרונים של עמיר פלג ואמיר אפרת ב"ידיעות אחרונות" וגם כמה טורים של יעקב זיו (כמה שנאה כלפי גרמניה) שמופיעים באתר של מעריב, ואני מתקשה להחליט מי עלוב יותר. העובדה שהדברים נכתבים היישר מאוסטריה/שוויץ רק הופכת את הכל למגוחך עוד יותר.
אני מציע לך להפסיק לקרוא את הטורים שלו, סתם בזבוז זמן. אתם מבינים, אם גרנט היה על הקווים מבט הבולדוג שלו היה הורג את הגרמנים. אני דווקא ציפיתי שהשחקנים הגרמנים היו רואים את גרנט, והיו נזכרים שאביו ניצול שואה (ואם הם לא היה נזכרים, תסמכו על אברם שהיה מזכיר להם) ומוותרים לפורטוגלים. בכלל התקשורת בארץ כל-כך לא אובייקטיבית (הטור של זיו, שיא האובייקטיביות) שזה מדהים. בסדר, תשנאו את גרמניה, אבל לפחות תחמיאו להם על המשחק שהציגו אתמול, תגלו מקצוענות. לגבי חזן, צועק, לא צועק, אני אוהב לשמוע אותו. מדבר לעניין, מבין כדורגל..איזה מזל שהוא ימשיך לפרשן את המשחקים ולא רן בן שמעון. רק יורם ארבל (כרגיל) הרס את השידור אתמול. כמה טעויות ב-90 דקות, זה לא יאמן. לעיוותי שמות כבר התרגלתי, אפילו לעיוורון הקטנטן שהחל לצוץ אצל ארבל, אבל משגע אותי שהוא מנסה לדבר על דברים שאין לו מושג בהם. באלאק היה מצוין בשלב הבתים? איפה אתה חי?
בקשר לעמיחי שפיגלר, יש שאוהבים את איך שהוא משדר ויש שלא. לא מובן לי איפה ראית אותו מגלה הבנה בכדורגל אירופאי; בזמן שידור? הוא "מקריא" נתונים מהדף, אפילו אם הוא עושה את זה טוב. זה לא כמו אבי מלר שאפשר להגיד עליו שהוא מבין כדורגל אחרי שהוא מנתח משהו באולפן ליגת האלופות, או כמו שאפשר להגיד על שגיא כהן שהוא הכול חוץ ממבין בכדורגל כשהוא מבלבל את המוח בזמן שידור. ד"א, חשוב לי להוסיף, לגבי אלון חזן כפרשן. הוא חוזר על עצמו שזה לא יאמן. שמע, אני יכול לראות לבד שמרטסאקר ומצלדר הם צמד גוליברים, אתה לא צריך להזכיר את זה 20 פעם בשידור. (עריכה שנייה: חוץ מזה, הוא די בסדר..)
חזן אכן יופי של תגלית, מקווה לראות אותו במקום זוהר או רביבו כפרשן, לא חופר, מדבר לעניין, מבין כדורגל, מבין את צורת המשחק והטקטיקות השונות, יופי של פרשן. בן שמעון פשוט בושה, בושה!
כתבה שחוזרת על עצמה פעם בשנה ולא מחדשת כלום. יורם ארבל, ככל שחולפות השנים, דווקא הולך ומשתלט על נתח עוד יותר גדול מהשידורים (נקווה שהוא סיים עם מכבי כי הוא פשוט לא מזהה שחקנים) וזה די מרגיז נוכח העובדה שהבנאדם, מלבד זיהוי שחקנים לקוי, גם מספק הבחנות מופרכות ("אבידאל אחרי עונה מצוינת בבארסה", אלוהים יודע על פי מה זה נקבע) ומביא נתונים שגויים ("להאמן בנבחרת גרמניה מ-1982") רק כי "ככה כתוב לי כאן". אין הגיון, אין שיקול דעת וכל דקה שהוא ממשיך לשדר את האירועים המרכזיים האלה רק חוטאת לקריירה העשירה שלו. איך היה אומר שולץ: יורם, חלק מהטיפול זה גם לדעת (מתי) ללכת, אז קדימה לדלת!
לא קראתי את הטורים שלו לשם הנאה או כדי להחכים אלא אני קורא אותם כדי לראות מה השטות הבאה שהוא יכתוב, למי הוא ילקק הפעם ומהי הטעות התורנית שהוא יכתוב על איטליה. אגב זה מופנה לעוד כותב טורים בNRG, אייל לוי, עוד פרשן קאקר ודמגוג שאין לו מושג בכדורגל ולא מחדש כלום בטורים שלו אלא כותב מנטרות על גבי מנטרות.