דיון התקשורת לעונת 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Turgi Guest

ראיתי על מיוט

2. danielone Member

הכי טוב.

אגב לא רק השדר והפרשן אכזבו היום, גם הבמאי עשה היום המון שגיאות, הפסיד המון אירועים בלייב, ובאווירה של מה שקורה ברשות השידור הרגיש לי כמו עבודה בניחוח איטלקי....

3. Turgi Guest

זה רגיל.
    אני לא חושב שיש עוד מדינה בעולם שיש בה כל כך הרבה קלוז אפים על אוהדים במהלך משחק.

oranfu אוהב/ת את זה.
  4. Raulito Madridista

ערוץ הספורט חייבים להגיע להסכם עם One ולהשיג לפחות את הגולים מספרד למהדורה עצמה, זה מביך לראות שקופית עם התוצאות, בכל-זאת ריאל וברצלונה מעניינות לפחות 50% מאוהדי הכדורגל כאן. בכל-מקרה אני שמח לראות שנתנו לרומא-יובה את הבמה הראויה, באמת שערוץ הספורט לא התייחס הרבה שנים לליגה האיטלקית.

- על כך שחיים רביבו קורה תיגר על איציק זוהר('את מי אנחנו משדרים, אבי?') בקרב על תואר הפרשן הגרוע של השנה - אין עוררין. הנה כמה מהגיגיו אמש מהשידורים ריאל מדריד-בטיס, למי שפספס:

- 'אני לא רואה שום 30 מיליון יורו, אולי הוא עוד ישתפר'(על דנילו, פאקינג הופעה שנייה בקבוצה)
    - 'איסקו שחקן טוב אבל הוא עדיין לא ברמה של השחקנים בריאל מדריד. שחקן טוב כדי להיות מחליף'.
    - 'ראמוס הוא כמו מסצ'ראנו. ראמוס היה מגן ומשחק כבלם והוא אחד הטובים בעולם. מסצ'ראנו היה קשר אחורי ועבר הסבה לעמדת הבלם'.
    - 'אני מאוכזב מהמשחק של ריאל מדריד למרות שהיא מנצחת 5:0 ואני יודע שזה ישמע תמוה, זה בדיוק מה שאני מרגיש. רציתי לקחת משהו מהמשחק הזה...'

- בעוד כמה דקות יהיה שידור משולב של לאס-פלמאס-לבאנטה וחטאפה-גראנדה. אני חושב שזה הולך להיות מצחיק. השדרים ב-One בקושי מכירים שחקנים בבטיס, אז מעניין מה הידע שלהם לגבי הקבוצות העוד פחות מוכרות. את מי מכירים בלאס-פלמאס חוץ מחואן קרלוס ואלרון? על ארואחו שהעלה את הקבוצה ליגה הם שמעו? בחטאפה בטח הם יודעים מי זה פדרו לאון.

Hapoel_Tel_Aviv אוהב/ת את זה.
  5. oFiRzZz Member

שמתי ברקע את לאס פאלמאס - לבנטה ומי שפרשן את המשחק היה אלון חזן .
    אין לי מושג מי היה השדר אבל היה אחלה שידור לדעתי .

6. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

ארבל וברקוביץ' עשו לי כאב ראש במשחק של אתלטיקו מול סביליה.

Hapoel_Tel_Aviv אוהב/ת את זה.
  7. DRORIKO Member

שמעתי היום את הביקורת של בוני על "השוער החדש" ולראשונה בחיי באמת נהניתי מהפרשנות שלו. כשהוא מדבר על משהו שהוא מבין בו הוא על הכיפעק. הבעיה שבשביל להיות פרשן כדורגל אתה צריך להבין בעוד כמה דברים חוץ משוערות, ולכן עדיין אין לו מקום בערוץ.

8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לא שמעתי ולא מתכוון לשמוע.
    מה שכן, זכור לי שקשה לו לפרגן לסטויקוביץ'. בוני בשיאו יכול במקסימום לצחצח לסטויקו את הכפפות.

oranfu, שי ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  9. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאוהב בעצמו בקטע מפחיד..וכול זה על ריק. אם הייתה לו טיפת מודעות עצמית הוא היה קולט איזה דביל הוא יוצא כל פעם.

10. DRORIKO Member

ומה הקטע של הנרקסיסט כל הזמן אבל כ-ל הזמן להסתכל למצלמה?

ייא אוהב/ת את זה.
  11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי שרוצה לשמוע קצת שטויות שילך לראות את רן מלובני בתוכנית של סלוצקי ודומינגז היום.
    הוא שפך שם ערימה של שטויות על נושא השוער במכבי ת"א וגם קרא להתנהגות של מכבי בנושא פאבלו התנהגות של כולירות ועוד, עוד ועוד.
    לא ידעתי שהוא כזה דביל ובוטה אבל כנראה שנמאס לו משידורי הכדורגל שולחן לנשים עד גיל 6 והוא ויודע שבערוץ הספורט אפשר להתקדם רק אם הולכים בדרך של פרימו והללי אז הוא החליט לתת להם פייט.

oranfu, Bluekipper ו-alexshw אוהבים את זה.
  12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הוא שופך ערימות של חרטא גם בשידורי הליגה לנוער, בכל נושא שהוא.

13. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשבערוץ הספורט יחליטו שהגיע הזמן להשקיע בשדרים/פרשנים רציניים שלא מברברים שטויות ויעיפו אותו כי הוא כזה , מעניין אם גם אז הוא יגיד שמדובר בהתנהגות של חולרות

14. DRORIKO Member

אתה מספר לי על זה? היה לי איתו ויכוח של חצי שעה על זה בפייסבוק. הוא פשוט לא קולט.

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לשם שינוי טור אחד נורמלי, שנכתב ב"הארץ" על המצב של מכבי חיפה:

"בבלוג הקודם, ערב פתיחת העונה, כיוונתי זרקור לשני סימני השאלה הגדולים ביותר לדעתי, השניים שמעמדם עשה רושם כרופף ביותר. רצה הגורל ושניהם עומדים היום בעין הסערה. על ססאר מנדיונדו והמתרחש בהפועל תל אביב ארחיב בפעם הבאה. עם כל הכבוד לאורח לרגע, עושה פגע ככל שיעשה, השבוע נפל דבר במכבי חיפה בכל הקשור לדמות כמעט מיתית בכדורגל הישראלי – מיתוס שהולך ונסדק בשנים האחרונות. בשבת בכפר סבא, המיתוס שדבק ביענקל'ה שחר – זה של הסבא החביב שעשה ממכבי חיפה אימפריה וחסין מכל מחאת אוהדים – כבר הפך לכד סדוק. שמונה אליפויות שמנו נתן, אך לא עוד.

כ-250 אוהדים חיכו לשחר מחוץ לאצטדיון כשיצא עם נכדיו. את פניו קיבלו קריאות "הוא צהוב" ו"לך לנוקיה", צעיף צהוב הונח על הוולבו שלו ומספר כוסות פלסטיק הושלכו לעבר המכונית. שחר מעולם לא יצא ממגרש בליווי משטרתי, אבל אי אפשר לומר שהאקדח לא הונח על השולחן במהלך השנה האחרונה עם מחאות שקטות יותר. המודעה בסיום העונה שעברה בה בירך את מכבי תל אביב – כמו הזכייה של חנה קנייזבה-מיננקו במדליית הכסף באליפות העולם באתלטיקה שהזכירה כי שחר הוא גם הספונסר של רבים מספורטאי אגודת מכבי תל אביב - כבר היתה יותר מדי עבור הגרעין הקשה. בטח כשמכבי חיפה קורסת וסוף סוף מפגינה היגיון בריא ושולחת את עצמה לים בשיא תקופת הרחצה, כבר באוגוסט.

זה לא סוד ששחר היה אוהד מכבי תל אביב ונותר כזה ככל שהדברים אמורים למועדון הכדורסל. עובדה זו כמעט ומעולם לא הפריעה לאוהדי מכבי חיפה כל עוד היו הצלחות, אבל יש שזוכרים שכבר ב-2001 הוא העדיף את הפיינל פור בפריז על פני משחק ההכתרה של מכבי חיפה בטדי. "יש שסימנו אותו כבר אז", אומר לי אחד מאנשי הקופים הירוקים. 14 שנים מאוחר יותר, מכבי חיפה רחוקה ממשחק הכתרה כמרחק חיפה מפריז.

שימו לב לתפאורה שהניפו ראשי האוהדים בשבת: "פה זה לא סוכנות רכב ולא סוכנות שחקנים" ו-"סרטן בחדר ההלבשה". בלי להזכיר שמות, ראשם של שני אנשים הונח על המוקד. על סוכנות השחקנים של יוסי בניון ודודו אוואט קראתם בבלוג זה לראשונה לפני שנה, אבל מי שבמקרה לא נמנה על קוראי "הארץ" לא נחשף לעובדה זו בתקשורת, למרות שתכניות הספורט השונות ידועות בחיבתן לצעקות והאשמות.

רוני לוי. לא יוכל לעבוד תחת בניון כמנהל, וברור שהרומן עם הקפטן לא יחזיק מעבר לעונה הנוכחיתניר קידר
    אחרי יותר מדי שנים של רכישות כושלות שביצע בעצמו (חן עזריאל, תמיר כהן) או בהתאם לעצות הסקאוטינג הרעות של מאמניו (אלישע לוי, ראובן עטר, אריק בנאדו), החליט שחר לצמצם את השקעתו הפרטית. התקציב אמנם לא שקוף (מכבי חיפה היא אחת מהקבוצות שממשיכות להתחמק מהמלצות השקיפות של ועדת שטרוזמן), אבל ברור שהתקציב לא נפגע בצורה דרמטית הודות לגידול בהכנסות עם המעבר לאצטדיון החדש. כמובן שלאלה ש"אינם שמים כסף מכיסם", בלשונו של שחר, יש בכך חלק גדול.

בניון הובא כדי לסדר ולנהל את המערכת שכשלה ברכש באופן שיטתי. למעשה, עלותו הגבוהה דווקא היתה אמורה לחסוך לשחר בהוצאות. השבוע הודלפה מתוך המערכת ידיעה חשובה. יש שיפטרו את הדיווח ב"גלובס", לפיו במסגרת חוזהו קיבל בניון תא צפייה באיצטדיון, כרכילות. למעשה, חילוקי הדעות לגבי אותו תא הן שגרמו לפיצוץ הראשוני במשא ומתן בין שחר לבניון, בעקבותיו הוציאו הצדדים הודעה כי לא יחזור למכבי חיפה. אלא אבי נמני, שיצג את בניון מול המועדון, עשה ספין מוצלח בתקשורת ושחר התקפל.

לבניון הובטח גם מינוי למנהל מקצועי כשיפרוש, אך את הסטאז' החל כבר עם הגעתו – עבודה מול סוכני שחקנים (ובמיוחד מול נמני), סקאוטינג וחוות דעת על כל מועמד, והשפעה רבה על הזרים שהוחתמו. מה שהחל כבר בתקופתו של אלכסנדר סטנוייביץ', הגיע לשיא עם מארק ואליינטה שהגיע ישירות דרך דודו אוואט. אינני מזלזל בניסיון ובידע של בניון, אבל כל עוד הוא בעל אינטרס עסקי בענף תמיד יטילו דופי בתפקודו הניהולי. בשבת, כשחמק בספרינט דרך יציאה צדדית משהבין את הלך הרוחות ביציעים, התחוור לבניון סופית כי את הקרב על דעת הקהל הוא כבר הפסיד.

הפיצוץ עם רוני לוי לא באמת היה על דקות משחק או מקום בהרכב, אלא על רקע מאבק שליטה – בחדר ההלבשה ובניהול מדיניות הרכש. לוי סבור, ובצדק, שלא יעלה על הדעת שבקבוצת כדורגל שחקן מסוים (חן עזרא) יהיה מיוצג בסוכנות של שחקן אחר.

רוני לוי סבור, ובצדק, שלא יתכן שבקבוצת כדורגל בריאה שחקן מסוים (חן עזרא) יהיה מיוצג בסוכנות שחקנים של שחקן אחר.
    העובדה שהשפעתו של בניון על חדר ההלבשה בשנה האחרונה לא רק שהוכחה כלא מועילה אלא אף כמזיקה, היא אספקט נוסף בבעיה. אלירן עטר, שיחסיו עם נמני לא כתמול שלשום מאז שחש כי הוא מנסה לשדך אותו להפועל תל אביב בניגוד לרצונו, אינו מתאים לאופי ולדרישות של לוי הקשוח והקפדן. הקרבה ההולכת וגדלה בין החלוץ לבניון רק הגדילה את המתחים בין המאמן לקפטן שלו.

כתבתי לפני שבועיים שהמינוי של רוני לוי היה הצעד הטוב ביותר, ולצד זאת גם הרע ביותר שיכול היה שחר לעשות. ואכן, גם כשלוי מתעמת עם שניים מכוכביו ומתעקש על 2-4-4 שמפסיד לקבוצתו שני משחקים מול העולות החדשות, לא הוא זה שסופג את האש מהקהל. לוי לא יוכל לעבוד תחת בניון כמנהל, וברור שהרומן הזה לא יחזיק מעבר לעונה הנוכחית. למעשה, ספק רב אם הוא יחזיק בכלל, כשכל האפשרויות פתוחות לאור המשבר העמוק, כולל פרישה של בניון ו/או "הסכמה הדדית" עם שחר על פרידה באופן מידי.

שחר יכול לספר עד מחר שהמחאה ההתחלתית נגדו היא "לא ביג דיל". היא מזיזה לו ועוד איך, ולדעתי גם מחזקת עוד יותר את המחשבה על מכירת הקבוצה. אם שחר לא באמת מתכוון למכור, עליו לדאוג באופן מידי למציאת איש כדורגל וניהול איכותי, הודות והוא עצמו נכשל במלאכה והיס-מנים סביבו לא מסוגלים לעשות זאת במקומו. לצערו, בניון כבר לא יהיה האיש הזה - אם רוני לוי ילך הביתה לטובת מרקו בלבול חדש, שחר כבר יודע שמחאת כפר סבא היתה עדינה ומצומצמת לעומת מה שמצפה לו."

אלעד, Bluekipper, oranfu ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.