דיון התקשורת לעונת 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Drama2 הסמל מעל הכל

שיבוא מאמן נבחרת שיתן לזהבי מה שנותנים לו במכבי (לא כלכלית) הוא יתחיל להשפיע.

2. alexshw Member

מה בדיוק?

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

פשכה יא מניאק

4. Doritoz FCBJ - RMCF

5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

דוגמה לעד כמה רקובה ומלאת אינטרסים התקשורת הישראלית.

Abu George אוהב/ת את זה.
  6. קשר שמאלי Member

וואן זה אתר הבית של טביב

7. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

לא הבנתי מה שונה הדיווח הזה מכל דיווח שיש בסאגה הזו ולמה הוא דווקא דוגמא לעד כמה קרובה ומלאת אינטרסים התקשורת הישראלית.

הם מביאים שם הסברים למה מגיע לאצילי סכום כזה ומשווים לשחקנים אחרים אבל למה שזה יהיה אכפת לגיא בן זיו? אם גורמים בבית"ר אמרו שזה לא סכום שלאצילי מגיע ולכם זה נראה לגיטימי אז תפנו לגורמים בבית"ר לא לשליח.

8. amn Member

הנקודה היא השימוש במטבעות שונים.

כמעט כל העסקאות מדווחות בארץ בדולרים או יורו. מה קרה שפתאום משתמשים בשקלים?
    770 אלף שקל נשמע הרבה יותר מ-200 אלף דולר.
    דוגמא מעולם הנדל"ן: כשסוכן נדל"ן מספר שדירה בברלין עולה 90 אלף יורו, זה נשמע לשומע הממוצע הרבה יותר מפתה מאם הוא יגיד שדירה בברלין עולה 385 אלף ש"ח. המחשבות כבר מתחילות לרוץ על זה שאני אקנה דירה רק ב-90 אלף (יורו), ושזה סכום שאני יכול לעמוד בו, וברגע שהמחשבות האלה כבר רצות, ברגע שעושים את המעבר לשקלים, זה עדיין נשמע פחות גרוע (כי כבר התחלתי לייצר לזה קישורים חיוביים), מאשר אם מלכתחילה הייתי שומע שזה עולה 385 אלף ש"ח.

באותו אופן - כשאתה שומע שאצילי רוצה 200 אלף דולר, בהינתן העובדה שכנראה כאוהד ב"ש אתה יודע להגיד שמליקסון מרוויח 270 אלף דולר נטו, ובן שהר 390 אלף, אז זה נשמע לך סכום סביר ביותר (יש שיגידו אפילו מציאה!). לעומת זאת, כשאתה שומע 770 אלף (שקל), וליד זה מצלצל לך שערן זהבי מרוויח מיליון (יורו), זה כבר מעלה לך את הדופק.

לדוגמא, בהמון כתבות שנוגעות לתקציבים, עושים את המניפולציה הזו - בעיקר כשרוצים להציג תקציב של קבוצה אחת, כתקציב נורא נמוך, ביחס לקבוצה אחרת.

בשנים האחרונות זכורות לי כמה כתבות שהציגו את התקציב של מכבי חיפה בדולרים או ביורו (כשהיורו היה יותר חזק), לצד אזכור של התקציב של מכבי תל-אביב (בלי סכומים, אבל כמו שכל כותב ממוצע כאן יודע לספר, הוא קרא פעם כתבה של צנציפר שזה 140 מיליון, וזה הסכום שנתפס בראש).
    ואז כשאתה שומע שהתקציב של מכבי חיפה הוא רק 20-23 מיליון דולר, ואיפשהו בראש יושב לך שהתקציב של מכבי הוא 140, ההפרש נשמע הרבה, הרבה יותר גבוה ממה שהוא באמת.

הוספתי בעריכה:
    טריק נלוז אחר (ואני מופתע שלא עשו את זה כאן, במסגרת ה"השחרה" שמנסים לעשות לאצילי), זה המשחק בין סכומי נטו/ברוטו.
    הרבה פעמים עושים השוואה בין השכר של קבוצות - ובקבוצה א' משתמשים בסכומי הברוטו שהיא משלמת, ובקבוצה ב' בסכומי הנטו. בחלק גדול מהמקרים, אפילו לא מציינים את זה (ספציפית אני יודע להבחין בזה, גם כי יש לי ראש טוב למספרים, וגם כי חלק מהעבודה שלי היא לדעת את השכר של השחקנים - הנטו (כי זה מה שמעניין מועדונים, למשל) והברוטו (כי זה מה שצריך להיות מוגדר בפוטבול מנג'ר, למשל)).

9. Hapoel_Tel_Aviv Member

טריק נוסף שעושים כדי להגדיל את הכשלון אצלנו זה שמכלילים תקציב של חובות עבר בתוך תקציב הקבוצה.
    לדעתי הדבר היחיד שצריך להיות מפורסם זה משכורות שחקנים+ צוות מקצועי + העברות ואולי גם מחלקת נוער.
    כל הדברים האחרים כמו אבטחה וחנויות לא קשורים בכלל ולא צריכים להמדד בתקציבים וגם חובות לא.

אם כבר תקשורת, כתבה שנעשתה על ידי צנציפר שדווקא נחשב לאחד שמעורה ויחסית אמין בכתבות אצלנו:
    ynet בינגו: השתלבותו של ניקוליץ' בהפועל ת"א - ספורט
    הכתבה כביכול נראת בסדר אבל

#1. מיסטר בין לעומת ניקוליץ', לא רואה איזה משהו דומה, לעומת זאת אם נשווה לשחקן אחר שקוראים לו נמניה ניקוליץ' והוא חלוץ ושהתעניינו בו קבוצות בארץ בעבר:
    http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/01/88/21/50/1882150_w2.Xxx
    2#
    נמניה ניקוליץ' של הפועל נולד בעיר שייכת למונטנגרו ולכן משחק שם.
    בניגוד לכך, נמניה ניקוליץ' השני אכן נולד בעיר שכיום שייכת לסרביה.

מעניין אם השחקן ששירזי ז"ל היה מעוניין בו היה באמת הוא או נמניה ניקוליץ' החלוץ.

10. Civil Anti Madridista

11. alexshw Member

ניקוליץ' החלוץ הוזכר כמועמד להגיע למכבי ת"א

12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

עוד תקשורת במיטבה, הפעם מכלי תקשורת די איכותי כמו וואלה:
    "איינבינדר ורוקאביצה לא התאמנו ביומיים האחרונים והם בספק למשחק. צעירי עשוי להשתלב בהרכב, כשגם דובב גבאי צפוי לפתוח".

תמונה מהאימון היום שצולמה ע"י כתב וואלה:
    http://img.wcdn.co.il/w/w-635/2123652-18.Xxx

13. סמואל אטו Member

מה עם זה שנציג של ליל הגיע לארץ ומאז כל שחקן בליגה נמצא כבר במעקב או סירב להצעה.

לא חשוב אוהב/ת את זה.
  14. carew Member

משחק הגומלין של ריאל מדריד- מנצסטר סיטי לא ישודר בישראל עקב יום השואה

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אז זה אומר שגם אחד ממשחקי הגומלין יהיה ביום הזיכרון/העצמאות לא? (קורה כמעט של שנה האמת)

מצב נושא:
הנושא נעול.