דיון התקשורת לעונת 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. DRORIKO Member

די חורה לי על היחס המזלזל של התקשורת כלפי גיא דיין. זה ממש נראה שיש שם שנאה ליהדות. אני באמת שלא רואה איפה יש בעיה בבן אדם שמנשק את הכיפה. מה ההבדל בין זה לבין מיליון כדורגלנים בעולם שעושים את התנועה הזאת שהם מודים לישו?(קוראים לזה תנועת צלב לא?)
    בסופו של דבר חגיגה אחרי שער זה הרגע הפרטי של השחקן, וזה חוצפה מצד אחרים להידחף לו באמצע ולהגיד לו מה מותר לו ומה אסור לו. ודווקא בתור חילוני גמור אני כותב את זה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/2/16
  2. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אני חושב שהיחס המזלזל נובע מזה שליד הערך 'צבוע' במילון מופיעה תמונתו של גיא דיין, ולאו דווקא לעניין הכיפה. כשהוא עשה את זה לפני כל פרשת השבת לא התייחסו אליו בכזה זלזול. הייתה ביקורת (צודקת בחלקה) אבל לא הרבה מעבר. וזה לא שעכשיו זה ביקורת כל כך גדולה שזה בכותרות, כן?

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא חסרים אנשים דתיים שיצאו נגד זה.
    גיא דיין הוא אידיוט. הוא מתפרנס מחילול שבת ומנפנף בכיפה, שאותה הוא בכלל שומר במקום די מבזה - בתוך הגרב.

oranfu ו-שי אוהבים את זה.
  4. DRORIKO Member

מסכים איתך לגמרי שהוא צבוע. הבעיה שאף אחד מאנשי התקשורת לא השתמש בטיעון שלך. הטיעון הרווח היה "הוא יכול להודות לאלוהים כל השבוע, למה דווקא על המגרש" ואני לא אוהב את הטיעון הזה, הוא מריח לי משנאה לדת. הרי אף אחד מהם לא היה מעז להגיד את זה על נוצרי שעושה את זה או רחמנא לצלן מוסלמי שעושה את זה. זה היה ישר מתפרש כגזענות. אבל ביהדות כבר נהוג להכות חופשי חודשי.

5. DRORIKO Member

ועוד פעם אני שואל-למה התקשורת צריכה לצאת נגד זה. מה אכפת לך אם הוא יוצא צבוע או לא? זה רגע אישי שלו ומי אתה שתתערב לו.
    ואם אותו אחד בוחר אחרי גול לחשוף את החולצה שמתחת שכתוב עליה "שירלי אני אוהב אותך" כשיום לפני זה הוא זיין מישהי אחרת? זה משנה בכלל? למה לכל דבר אנחנו צריכים לדחוף את האף

6. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאוד פשוט. תקשרות הספורט כמו כל סוגי התקשורת בארץ נוטה שמאלה.

7. DRORIKO Member

@orimor2212 אה כן והקפטן המהולל שלך נוהג כל משחק להתפלל לאלוהים עם התנועה הזאת של התקיעת אצבעות בעין או מה שזה לא יהיה. דתי שומר תרי"ג מצוות הוא לא. אבל העיקר שגיא דיין הוא הטמבל הצבוע

8. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

מה זאת אומרת למה? כי ככה זה. תקשורת, לעיתים, מתערבת בעניינים של אחרים כשהם עושים זאת לעיני כל. אנחנו רואים את זה בפאפרצי, אנחנו רואים את זה בשיימינג, אנחנו רואים את זה בעוד הרבה מאוד מקרים.

כדורגלן(/סלב/איש תקשורת/פוליטקאי/ראש עיר) חשוף לביקורת על כל דבר שהוא עושה. אם התקשורת הייתה יודעת שהוא זיין את ענת אבל הוריד חולצה וכתב שירלי אז היו מעבירים עליו ביקורת. באנגליה עושים את זה עם שמות, פה זה מסתכם בגליצ'ים עלומי שם.

מה הקשר להשוואה של זהבי? יש שחקן שהוא שומר מצוות ומודה ל-ה' ויש שחקן ששומר מצוות, מנסה לכפות על כל הליגה את הדת שלו, בסוף יוצא צבוע וחותם בקבוצה שנותנת לו יותר כסף אבל גורמת לו לחלל שבת, ואז גם שומר את הכיפה בגרב שלדעתי זה מבזה ועוד 'מעיז' להתרברב בה כשהוא מבקיע. לא יודע מה איתך, אבל אני הייתי מבקר הרבה יותר את השחקן השני שהצגתי.

9. DRORIKO Member

הדיון הוא לא על גיא דיין,לא על ערן זהבי ולא על מוחמד סלאח. אף אחד מהם הוא לא חבר שלי,והם לא מעניינים אותי בתור בני אדם.
    הדיון הוא נטו על התקשורת(זה הרי שרשור תקשורת לא?) כשאני שומע את נמני אומר ביציע "שדיין ישים כיפה כל השבוע, אין לזה מקום במגרש" זה מרתיח אותי

10. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

"די חורה לי על היחס המזלזל של התקשורת כלפי גיא דיין" ככה פתחת את המיני דיון הזה, תסכים איתי שקצת קשה להבין מזה שאתה מתכוון לכלל ולא ספציפית.

תשובתי, בכל מקרה, לא משתנה. יש אנשים שחושבים שזה לא בסדר ובמקרה הם ישבו בפאנל וקולם נשמע, אבל אתמול ראיתי שגם אלי סהר היה, אז מעניין אותי מה הייתה דעתו על זה. זה לא שיש פה איזושהיא התנגדות נחרצת וכולם יוצאים פה בעצומות ושלטים נגד הדבר הזה.

gilad16 אוהב/ת את זה.
  11. DRORIKO Member

טוב אז אני מסייג. הדיון לא היה אמור להיות על גיא דיין.

אלי סהר לא אהב את זה, הוא חושב שזה מבזה את הדת ששחקן מוציא כיפה מתוך הנעל. זאת דעה שאני מוכן לקבל כי היא באה מתוך כבוד לדת, ולא מתוך הבוז הרגיל והמאוס של התקשורת.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מחווה של שמע ישראל זה מחווה מקובלת בכל העולם היהודי והיא תרבותית לא פחות משהיא דתית, זה מקביל להצטלבות. לא מדברים על זה כי זה לא יוצא דופן וזה לא מופגן.
    לחגוג עם כיפה (שהיא כן סממן דתי גם אם היא עצמה לא דתית במהותה, כי הרי הציווי הוא על כיסוי ראש כלשהו) שאתה מוציא מהגרב זה לא שגרתי, לא מקובל, גונב את ההצגה, וגם יש בזה זילות מסוימת של הכיפה. ברור שידברו על זה, זה ביזארי.

gilad16 ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  13. DRORIKO Member

אז אתה חושב שזה ביזארי, ואני חושב ששחקן שמודה לישו, שלפי כל ההסטוריונים היה דמות שולית לחלוטין, זה דבר ביזארי. זכותם של אלה וזכותם של אלה לעשות את זה. מי אנחנו שנדחף להם באמונות האישיות שלהם?

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

שמתם לב למה שהולך עכשיו בערוץ 5+?

מ14:50 ועד 20:10 יש אותו שידור תחת הכותרת "ערוץ קיבוץ אירופאי". במידע מוצגים 6 משחקים שמשדרים בזמן הזה. אין אולפן או משהו, מדי פעם שאני מגיח אני שומע את מלר משדר וקופץ בין המגרשים.

מה בערוצים האחרים?
    5 - מגרש פתוח.
    5 גולד - גולד.
    5 לייב - גמר ATP בטניס.

DRORIKO, Turgi ו-danielone אוהבים את זה.
  15. danielone Member

כנראה קונספט חדש.

מצב נושא:
הנושא נעול.