דיון התקשורת לעונת 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏16/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אין דבר כזה פרשנים בליגה הזאת. פרשן זה אחד שמוסיף לך למשחק, אחד שיודע לנצח את המשחק ברמה טקטית כזו שאז הוא יסביר למה הדומיננטיות אצל קבוצה X או למה קבוצה Y לא מצליחה לייצר התקפות לדוגמה. יש מישהו כזה בישראל? אין. כמה שיצחקו על נוימן שהוא אומר את המובן מאליו, ככה כל הפרשנים - "גול נהדר, רואים את כהן מוסר ללוי, שעושה דריבל על אבוטבול ובועט היישר לפינה". בשביל זה אני שומע אותך בחיאת ראבק? מה אני עיוור?

בכללי אני מעדיף את אוחנה על הרבה פרשנים אחרים. ניר לוין למשל בלתי נסבל בעליל.

2. DRORIKO Member

יש 3 דברים אצל אוחנה שהשילוב ביניהם גורם לי לתיעוב גדול אליו:1.הוא לא מחדש שום דבר מבחינה טקטית. 2.הוא זחוח מעצמו כאילו הוא ניטשה. 3.הוא לא מתכונן למשחקים וחוץ מהכוכבים הגדולים הוא לא מכיר אף אחד

בואו נעשה רגע דימיון מודרך-אם אוחנה לא היה גדול החלוצים הישראלים אלא איזה נהג מונית מרמת גן, מישהו היה נותן לפרשן? מישהו בכלל היה נותן לו לעבור את השומר בכניסה?

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בכל העולם פרשנים אומרים את המובן מאליו במהלך משחקים. קורה לעתים שמזהים מהלכים של המאמנים במהלך משחק ויכולים לנתח טיפה, אבל לא הרבה. כדי לנתח משחק צריך לצפות בו כמה פעמים.
    החוכמה היא לבוא מוכן אחרי ניתוח של משחקים קודמים, לזהות מגמות ונקודות חשובות בנוגע לקבוצות שמשחקות ולהשליך את זה על מה שקורה בדשא.

hbs7 אוהב/ת את זה.
  4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

ואני אוסיף 4 (שמשותף גם לברקוביץ' ולעוד פרשנים): הוא מבטל כל חשיבות של טקטיקה, ומסביר הכל במקריות וב"דברים כאלה כבר קרו ודברים כאלה עוד יקרו", בלי לחשוב שאולי אפשר לעשות משהו כדי שהם לא יקרו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה המנגנון הכחשה שלו שעובד שעות נוספות, כי כל דבר אחר שהוא יגיד ידגיש את העובדה שהוא מאמן נוראי.

oFiRzZz ו-oranfu אוהבים את זה.
  6. DRORIKO Member

ואיך שכחתם את הקאץ' פרייז שלו- רק המאמן אשם?איפה השחקנים בסיפור הזה?

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  7. AE94 Member

מה שאתם לא מבינים שכדורגל הוא משחק פשוט מאוד ולא מדע מדויק כמו פיזיקה אטומית. בסופו של דבר אנשים כמו ברקוביץ או שלמה שרף עד כמה שהם אנשים ירודים מבחינת רמה ויכולת התבטאות עדיין מבינים כדורגל יותר מאשר קשקשנים כמו אורי קופר שחושב שכדורגל זה משהו שיושבים ומנתחים אותו שעות לפני ואחרי כל משחק.
    מספיק להסתכל על האינטליגנציה הנמוכה של שחקני כדורגל בכל העולם כדי להבין שמאמנים לא באמת יושבים שעות ומסבירים טקטיקה לשחקנים לפני משחק כי כמו שאמרתי שחקני כדורגל הם אנשים בעלי אינטליגנצייה ירודה וגם כי באמוציות של המשחק אתה לא באמת זוכר את הטקטיקות.
    המקסימום שמאמנים מסבירים לשחקנים זה תסגרו את השחקן הזה כי יש לו מהירות ותנועה לעומק או ש 2-3 שחקנים יצמדו לשחקן ההוא כי הוא דריבליסט או שהקבוצה השנייה מתבססת על מהירות ופיזיות או על טכניקה ותנועה או על כדורי גובה או כדורים ארוכים אז צריך לשחק נגדה בהתאם, כדי להיות מאמן טוב אתה לא צריך להיות גאון או פרופסור אלא צריך לדעת 4 דברים:לזהות יתרונות וחסרונות של שחקנים גם בקבוצה שלך וגם בקבוצה היריבה ,להבין את סגנון המשחק של הקבוצה היריבה,להיות מוטיבטור ולדאוג שהקבוצה תהיה בכושר ל 90 דקות באמצעות מאמן הכושר. 4 דברים ולא יותר מזה.
    ולכן אנשים מסוגם של שלמה שרף ואייל ברקוביץ שיש להם ניסיון בכדורגל עדיפים בתור פרשנים על קשקשנים שמקבלים תפקידים רק כי הם מקורבים לבעל ערוץ טלוויזיה או בעל עיתון כמו שגיא כהן או אורי קופר ולא שיחקו כדורגל יום אחד בחיים שלהם.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אין לך מושג כמה אתה טועה. הייתי מרחיב אבל אין טעם.
    אפילו עניין האינטיליגנציה לא מדויק, בטח לא היום כאשר במועדונים הגדולים עובדים המון על אימון של המוח.

gilad16, DRORIKO ו-WellNeverDie אוהבים את זה.
  9. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

הראיון של שחר לשער השבת היה מביך,ולא בגלל המרואיין אלא בגלל המראיין. שוב בוני מצליח להראות כמה הוא אידיוט,כל הראיון הוא מנסה להגיע לאיזה פאנצ' שיראה שהוא צודק,והוא לא הפסיק להתפתל ולחפש נסוחים שונים לשאלה ולסתור את עצמו. כזה דביל שזה מביך.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  10. amn Member

דן רומן העביר הרצאה בשבוע שעבר במסגרת "ספורט על הבר", ודיבר המון על הנושא הזה של המיתוג של הספורט וקישר את זה גם בהיבט האתני.

בין שאר הדברים שרומן אמר:
    מי שאוהב כדורגל ישראלי - הוא צופה שבוי.
    כמו שבחרו למתג את ליגת האלופות עם אולפן שמדבר בשפה גבוהה עם הניתוחים המתוחכמים של נדב יעקבי ושגיא כהן ומשחקי המילים של אבי מלא, ואחרי זה עם הופעת רוק של חמי רודנר / רמי פורטיס וכו', את ליגת העל הם בוחרים לשווק עם יציע העיתונות והשיח הצעקני, המתלהם והירוד.

אני לא מכיר אף אחד שרואה את המנהלת של ONE, שזה התשובה שלהם ליציע העיתונות / שער השבת, ככה שאין לי ספק שזה לא שמחפשים בכוח את הצהוב. ועוד ONE דוחפים לך את המנהלת בכוח עם כתבות וכותרות פרובוקטיביות באתר ובאפליקציה.

אין לי ספק שאם שער השבת הייתה נראית יותר כמו אולפן ליגת האלופות, ויציע העיתונות היה נראה יותר כמו חמישיות, ההתייחסות לכדורגל הישראלי, ובעיקר השיח סביבו היו הרבה פחות שליליים.
    זה היה אחד המסרים המרכזיים של דן רומן, ואני מאוד התחברתי לזה.

התשובה היא כן למרבה הצער. משה פרימו הוא נהג אוטובוס במקצועו.
    אז תלוי כמה "צבע" ו"לכלוך " הוא היה יודע לייצר.

11. עידן444 Member

רציני? אתה מדבר יותר על גילאים צעירים אני מניח...

Sent from my iPhone using Tapatalk

נערך לאחרונה ב: ‏14/2/16
  12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ברור.
    עוסקים המון בפיתוח של המוח, מתקשר כמובן גם לקואורדינציה וכד'. זה לא אומר שכדורגלנים הם גאוני הדור, אבל ברמות הגבוהות לא כולם טיפשים, והמרכזיים מבין השחקנים, בעמדות כמו קשר אחורי, בלם וכו' הם בדרך כלל אנשים די אינטיליגנטיים. פירלו למשל אדם מבריק, למפארד בעל רמת משכל יוצאת דופן (אלפיון עליון של האוכלוסיה), לא חסרים.

13. עידן444 Member

אפרופו נהג האוטובוס...
    אתמול הוא יצא בידיעה דרמטית שכל ההסטוריה של מכבי נתניה נגנבה...
    כפי הנראה לא היה ולא נברא...
    תותח אתה משה! תותח!

Sent from my iPhone using Tapatalk

14. Civil Anti Madridista

זה נכון לגביי כל שחקן עבר שהפך להיות פרשן, להוציא אולי את מוטי איווניר.

15. oFiRzZz Member

לפי מה שאני מבין , הכתבה של פרימו על העלמותם של גביעים היסטוריים
    של מכבי נתניה - לא יותר משקר וכזב . עוד פעם החבר הטוב של אוסידון
    מנסה להסיט את האש ממנו לדברים אחרים .

אגב , אם אכן היו נגנבים גביעים , לא הייתי שולל אופציה שאוסידון העביר אותם
    להפועל במסגרת עסקת שוינפלד ... <_<

מצב נושא:
הנושא נעול.