דיון התקשורת לעונת 2013-2014

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלי מתחן Member

לא נמאס לקלינגר לריב עם אנשים?

2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל אורי רייך פרשן טוב.

3. Daresen Ark Member

עד שיש פרשן שמדבר לעניין (כדורגל) ולא על הרכילות שבביצה של הכדורגל הישראלי הוא גם לא טוב?

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני אמרתי שהוא פרשן טוב?! גם לו יש כריזמה של פקק והוא בכלל עורך.

מותר לי לא לאהוב את עומרי אפק כפרשן. הבחור אומר בעיקר קלישאות. בגלל שהוא לא מתלהם (וזה ייאמר לזכותו) עושה רושם שהניתוחים שלו ברמה גבוהה מאוד, אבל הוא לא מזהה ומנתח דברים באיזשהו אופן יוצא דופן. גם הסרטונים עם העיגולים שהוא נעזר בהם לפעמים תורמים לאשליה.

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע מה התפקיד הרשמי שלו, הוא פנליסט בתוכניות של וואן ומפרשן משחקים של הליגה הצרפתית וכשירדו עליו לפני כמה עמודים טרחת להגן עליו מסיבות ברורות שגם אתה תודה בהם כנראה. בכל מקרה אם למישהו יש דברים מעניינים להגיד מבחינתי שיגידו אותם בטון של קריין בטקס זיכרון, הבעיה עם עומרי אפק היא שהוא לא אומר שום דבר מעניין. גיא לוי הוא גירסא גרועה שלו פי 10 מתובלת במרמור על קריירת האימון הלא מוצלחת.

6. EuropeGuy Member

אני אוהב את אפק.
    פרשן שההפרש בין זמן המסך שמקבל לתוכן הדברים שאומר מגיע אצלי לפלוס.
    ברור שיש עדיין מקום לפרשן עמוק יותר, מגוון ופחות מונוטוני, אבל בהשוואה למה שקיים אני מעדיף אותו כי רואים שהוא עדיין לומד את תפקיד הפרשן ולדעתי הוא נמצא בהתקדמות איטית אבל קיימת, וגם מדי פעם מעיר את הדברים הנכונים, בעוד שמאחרים אין כ"כ מה לצפות.
    מה שכן, הסגנון היחסית שקט שלו צריך להיות מאוזן לצד מישהו קולני ופעיל.

בלי קשר, אחד הדברים היותר מבאסים מבחינתי זה שעושה רושם שרמת הסיקור של הכדורגל הישראלי נמוכה ברמתה מרמות סיקור של ספורט בינלאומי או ספורט אחר. משהו בתוכן, בעומקם של דברים עושה עליי את הרושם הזה. הייתי אומר אפילו שאולי מעט מזלזלים באוהד הכדורגל הממוצע לעומת קהלים של ענפים אחרים.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

באותו דיון רשמו שאורי רייך אדם מרגיז, אני כתבתי שהוא דווקא נראה בן אדם בסדר גמור וסבבה (דיון דיי מפגר). לא הייתה שם התייחסות ליכולותיו כפרשן. בכלל, להתייחס לפאנלים של תכניות כמו קורע את הרשת ברצינות זה דבילי, וכנ?ל גם לגבי צוותי השידור במשחקים שהם משדרים. זה ערוץ בדיחה שהייתה לו תכנית אחת ששווה צפייה (אחד על אחד) וגם זה כבר אין.

8. oranfu Member

שבת ביציע, פרימו - גולסה לא מוכן בשום פנים ואופן לחתום על חוזה חדש בחיפה.
    שרף - גולסה שלח לשחר הודעת חג שמח, מחר פגישה בין הסוכן למכבי חיפה. יסכמו על חוזה חדש.

היום כולם מדווחים שסוכם על חוזה חדש של גולסה.

אפילו שרף אתמול בתחילת התוכנית אמר שפרימו ממציא ידיעות (לא שמישהו לא יודע את זה).

9. alexshw Member

לא יודע איך לפרימו יש שם של אחד שמביא סקופים. הוא זיין שכל הכי גדול שיש אחרי הללי.

10. yedidel Member

מה לעשות, כל עוד יש צופים לתכנית כמו "שבת ביציע" אז ימשיכו להפיק זבל כזה בשביל הרייטינג.

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

צריך לאסוף ציטוטים מהתכנית הזו, הם קורעים מצחוק.
    רק אתמול היו כמה פנינים: שרף קרא לזימון של קאלה לנבחרת, פרימו אמר שלמכבי ולחיפה יש התקפות גרועות (אולי קצת בעיות, בעיקר בחיפה, אבל סה?כ התקפות לא רעות בכלל), הללי טען שהגיעה הצעה של מיליוני יורו על טוואטחה ושחר סירב, פרימו סירב להודות בטעותו לגבי באזל, אבל הכי מצחיק מבחינתי היה זה:
    פרימו: ?השער בדקה ה-95, אתה יודע מה זה עשה לבני יהודה? זה ריסק אותם!? (על המשחק מול מכבי)
    נמני בהערת רקע: ?מה ריסק? היו צריכים לקבל חמישייה.?

12. Telkiyski Member

יצא לי לראות שידור חוזר ששל שבת ביציע אתמול.
    לא מבין את הליהוק של יוני הללי. נראה ש90% ממה שהבנאדם אומר על אנשים בתכנית זה מאינטרסים. "אשדוד קבוצה לא מאומנת", אבל "קשטן גאון כדורגל" לפי הכתב ממעריב.

לפתע שלמה שרף היה עוד נראה הפרשן ההוגן מבין שניהם כשהרגיע את הללי ואמר לו שלא רק קלינגר אשם במצב של אשדוד, אבל גם זה בטח בגלל ששלמה חבר של קלינגר.

האמת היא שעל פניו נראה שדווקא נמני הוא הכי אובייקטיבי שם, אבל גם הוא סוכן שחקנים ואמור לפרשן שחקנים שהוא עצמו הסוכן שלהם.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

העובדה שנמני, זה שמתוקף תפקידו אמור להיות הכי אינטרסנט, הוא הכי אובייקטיבי מראה כמה המצב גרוע. למרות שבתכלס כאשר לא מדברים על שחקן שהוא מייצג באופן נרחב (כלומר דנים על יכולותיו וכו') הוא מדבר בענייניות ומקפיד לשמור על פרופורציות.
    יוני הללי הוא תופעה מצחיקה - מצד אחד הוא סוג של כתב חצר של יעקב שחר ומכבי חיפה כמועדון, ומצד שני הוא מדבר בזלזול על כל מאמן שם בערך ומהלל כל מיני שחקנים שכנראה מדליפים לו - אשכרה דוקטור יוני ומיסטר הללי.

14. Love Is Red Member

למה צריך שהפרשן יצעק?
    כי התרגלנו לזה?
    אני נהנה מכל רגע לצפות בשער השבת למשל מאשר בשבת ביציע.
    היחידי שחסר לי בשער השבת זה אראל סג"ל שלדעתי איתו התוכנית הייתה הרבה יותר נושכת כי הוא אומר דברים גם מעבר לפאן הספורטיבי.

ולגביי שבת ביציע, אחריי שרון קאופמן עזב (היה מצחיק דווקא לראות אותו צועק כל הזמן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ) זאת הפכה להיות תוכנית של צעקות לא מצחיקות רדודות ושטחיות.

ומי שאמר שגיא לוי הוא כמו פיני גרשון, על מה אתה סך? גיא לוי הוא פרשן נהדר, ועושה עבודה טובה.
    העבודה של פרשן זה לא לצעוק בקולי קולות ולנבוח, אלא לפרש את המשחק, ולא בצורה שדני נוימן מפרש כמו איזה אדם זקן בשנות ה100 לחייו, אלא בצורה טובה ביקורתית וקרה, ככה זה צריך להיות, לא צריך לערבב רגשות כמו אייל ברקוביץ' שכל שנייה צועק "ההוא לא היה טוב, זה היה גרוע, בלה בלה בלה בלה בלה"

15. EuropeGuy Member

איפה אמרתי שפרשן צריך לצעוק?
    יש פרשנים קצת יותר כריזמתיים ומוחצנים ויש את הסוג השקט, אפק מהסוג השקט יותר.
    בפאנל טלוויזיוני צריך תמיד לחפש איזון כלשהו. אם כולם יהיו רעשנים זה יהיה בלתי נסבל, אם כולם יהיו שקטים, זה יהיה בלתי נסבל מהכיוון ההפוך. טלוויזיה זה לא רק מה לאמר זה גם איך, אין מה לעשות.

מצב נושא:
הנושא נעול.