דיון התקשורת לעונת 2013-2014

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. invergado1 Member

ועוד משהו - תגידו אתם שמים לב שלפעמים כל הפרשנים מדברים על גודל המגרש כדבר שמשפיע באופן ישיר על צורת המשחק וכו' וכו'..? בראשם של הפרשנים האלה עומדים שלמה שרף ושגיא כהן הדביליים. שמעתי אותם אומרים משפטים אויליים כמו - המגרש בקאמפ נואו רחב וזה מאפשר לברצלונה להביא לידיי ביטוי את היכולת הטכנית שלה, או - בלומפילד הוא מגרש קטן וצר שיקשה על הקבוצות מאירופה.
    ולא. הם לא מתכוונים לזה שהקהל יושב קרוב או יושב רחוק, הם מתכוונים ל - ג ו ד ל המגרש עצמו!
    האידיוטים האלה לא מבינים שגודל המגרש בג'לג'וליה ובירוחם הוא בדיוק אותו גודל כמו בקאמפ נואו ובמראקנה? זה משגע אותי כל פעם מחדש! איך נותנים להם להיות פרשנים? וזה עוד היה מאמן נבחרת ישראל!

2. eran levy Member

נסחפת לשמיים חביבי, חבל שאתה מלבין פני אחרים במלים קשות מבלי לבדוק את העובדות, ולא צריך יותר מדי, רק סיור קצר בויקיפדיה:

"אורך המגרש הדרוש למשחקים בינלאומיים של בוגרים הוא בין 100 ל-110 מטרים, ורוחבו בין 64 ל-75 מטרים. מגרשים המיועדים למשחקים לא בינלאומיים יכולים להיות בין 91 ל-120 מטרים באורכם, ובין 45 ל-91 מטרים ברוחבם, בתנאי שהמגרש אינו ריבוע. "

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הם צודקים.
    אין גודל קבוע למגרש כדורגל, אבל פיפ"א קובעת קריטריונים של מינימום ומקסימום לרוחב ולאורך. שים לב, אפילו בארץ, שהמגרש באשדוד ובשכונת התקווה קטן למשל מבלומפילד (זה בולט) שקטן מרמת גן למשל..
    אם אני לא טועה הגודל המינימאלי הוא 90X45 והמקסימלי הוא 120X70. זה דווקא מאוד משנה וקריטי, רק שבארץ עם כל האצטדיונים העירוניים שלקבוצות אין ממש SAY בהם, הקבוצות הביתיות מתאימות עצמן למגרש במקום להיפך..

4. EuropeGuy Member

השאלה הזו לגבי גודל המגרש היא שאלה שגם אני שאלתי את עצמי מספר פעמים,
    על מה הם מדברים לעזעזל? אז הצצתי מסקרנות בויקיפדיה:
    מימדי המגרש עפ"י החוק של IFAB לא מקובעים וניתנים לשינוי בין 100-110 מטר לאורך ובין 64 ל-75 מטר ברוחב, במסגרות בינלאומיות.

בשנת 2008 אירגון ה IFAB, האירגון שחוקק את החוקים הרישמיים של המשחק, עשה מין ניסיון לחוקק גבולות מגרש רישמיים שלא ניתנים לבחירה שהם: 105 מטר אורך, 68 מטר רוחב. אבל ההחלטה הזו טרם קיבלה תוקף והגבולות עדיין ניתנים לשינוי בטווח שציינתי למעלה.

בקשר לפרשנינו, אין לי מושג אם לזה הם התכוונו, יכול להיות שסתם נראה להם שמגרש שהיציעים בו רחוקים מהדשא מעידים על כך שהמגרש עצמו רחב יותר.

5. invergado1 Member

חוזר בי במהרה על מה שאמרתי על שרף ושגיא כהן, יצאתי אני דביל ולא הם..
    מה שכן אני דיי בהלם... התנפצה לי בועה, מה זה התנפצה, חבל על הזמן..
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/13
  6. eran levy Member

אל תתרגש, בסך הכל קיבלת זווית חדשה על המשחק, אתה רק תרוויח מזה.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

7. Telkiyski Member

גמאני גיליתי רק לפני שנתיים שכששוער מוסר לשחקן הגנה כדור 5, הכדור חייב להיעצר רק מחות ל16 ושאין נבדל מכדור 5 גיליתי רק כשאנגליה קיבלה בראש מגרמניה במונדיאל 2010 : )

8. Telkiyski Member

אגב מה עם הפרשיה שהסעירה את ערוץ הספורט לפני שבועיים? לפיה בידי רון קופמן הקלטה ובה שומעים את צחי פישביין אומר "צריך להעיף את הפרענק מהכדורגל" (מתכוון לאבי לוזון)?
    מישהו לקח צעד אחורה?

9. eran levy Member

ולי דווקא נראה שלמישהו אין קלטת.

10. Telkiyski Member

אז למה אף אחד לא מראה שוב את אותו קטע שבו עמוס לוזון צועק בביטחון שצחי פישביין אמר את מה שמיוחס לו ושואל "איפה הקלטת"?

11. eran levy Member

ואני שואל: אז למה זה בכלל מעניין מישהו? עמוס לוזון והרב עובדיה הם היינו הך, לא צריך להתייחס לכל שטות שיוצאת להם מהפה, בעיקר מפני שגם אם הם טועם. - הם לא ישלמו לעולם את המחיר.

12. tapuzo Member

אוי מה נשאר לו עכשיו ל-loose-on הזה, לנסות להציג את זה כמאבק אשכנזי מזרחי?
    ואוו כמה זה נדוש, נראה לי שראה אמנון לוי ואז בראש עלה לו רעיון לנסות להשתמש בקלף הזה...
    מביך

13. EuropeGuy Member

קצת צרמה לי ההשוואה בין הרב עובדיה לעמוס לוזון.
    הראשון הוא מנהיג במלוא מובן המילה, הוא האחרון שאפשר לאמר עליו שאם יטעה לא ישלם את המחיר.
    בעולם החרדי החפיפניקיות היא בדיוק האנטיתזה לאפיון המנהיגים שלהם.
    אפשר להתווכח על טיב הליכות החיים ואמיתותם, אפשר להתווכח על האם דרך כזו או אחרת היא נכונה או לא, אבל אי אפשר להתווכח על האחריות הגדולה שהם נושאים על הגב שלהם. אחריות רוחנית.

14. eran levy Member

ההשוואה במקום מאחר והיא מתייחסת לראייתם שלעובדיה ולוזון בעיני הקוראים, השומעים והתקשורת שאינה נתונה למרותם. הרב עובדיה פולט שטויות (בכסות של דברי דת ומטאפורות, אבל דברי שטות), גם לוזון פולט דברי שטויות. ההשפעה הרוחנית של זה או אחר אפילו לא הועלתה לרגע לדיון, יש מספיק מנהיגים רוחניים גדולים שהיו אנשים די דוחים וזה לא הפריע להם להנהיג - ולדבר שטויות.

15. Ricky van Wolfswinkel Member

פיני גרשון הוא הבנאדם הכי שחצן בהיסטוריה של הספורט הישראלי ואני בספק אם יהיה עוד אחד כזה.
    סבל לשמוע אותו.

מצב נושא:
הנושא נעול.