דיון התקשורת לעונת 2013-2014

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלי מתחן Member

כאשר היינו ליגה של 12 קבוצות, מאגר השחקנים של נבחרת ישראל היה מצומצם בהרבה. הליגה של ה16 פתחה את הכדורגל הישראלי לצעירים. יש גבול כמה פעמים מפגש ליגה יכול לעניין, הדרבי הת"א בפעם הרביעית באמת שכבר מיצה את עצמו. כאשר קבוצות נפגשות פעמיים בעונה, כל מפגש מעניין.
    כשכל קבוצה נאבקת נגד הירידה, לא רק שזה מתבטא בכדורגל הגנתי יותר, אלא גם בקבעון מחשבתי שמתבטא בשחקנים זקנים במקום צעירים.
    העלייה בכמות השערים היא לא תוצאה של כדורים גדולים יותר, אלא של כדורגל התקפי יותר. לכן זה לא מנותק מהמציאות לדבר על זה. אצלנו במקרה הייתה הגדלה בכמות הקבוצות.

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא הבנת אותי - העלייה בכמות השערים היא תוצאה של תהליך עולמי ולהשליכה על הגדלת הליגה זה לא נכון ואפילו מופרך. בכל העולם כובשים יותר ומשחקים התקפי יותר, בפערים גדולים מישראל, אבל בארץ זה כי הגדילו את הליגה. זה לא רציני.
    אין לי בעיה שליגת העל תפתח לצעירים. אבל כשהצעירים חלשים, זה לא צריך להיות ככה. בשביל שפשוף צעירים יש ליגות נמוכות יותר ולכן הצורך בליגה מקצוענית נוספת זועק לשמיים.
    הקטע עם מאגר השחקנים לנבחרת דיי דבילי. זה לא פוטבול מנג'ר. בנבחרת צריכה להיות הזדמנות למי שטוב ולא למגוון רחב של שחקנים. אם כבר אז "המאגר" גדל בעקבות עלייה באיכות הסוכנים הישראלים, לטוב ולרע (מצד אחד יותר ליגיונרים שמשחקים בנבחרת, ומצד שני חלק מהליגיונרים נופו כי לא שיחקו באירופה).
    בליגה של 12 לא היה כזה כדורגל הגנתי כמו שאתה מתאר. הכדורגל היה פשוט קצת יותר מסודר ונראה כמו הגנתי לפרקים (כפי שהצגתי בפנייך, זה לא ממש השפיע על כמות השערים).

יש עוד יתרון לליגה של 10 (שזה אומר שכל הליגות המקצועניות, 3 במספר, יהיו של 10):
    עלייה במספר הצופים - היגיון פשוט. הגדלת הליגה היא אחת הסיבות לבריחת הקהל, ולא במקרה זה קרה באותו זמן. כאשר יש גם תחרות על אירופה וגם תחרות על ירידה בו זמנית, או תחרות על אליפות שתמיד תהיה לא קטנה בליגה שכזו מתוקף כמות הקבוצות הקטנה, זה מותח, וזה מושך קהל כי זה מותח, ויש יותר יריבויות ישירות. בנוסף אוהד של קבוצה כמו בני יהודה, לא גדולה אבל בטח לא קטנה, לא ירצה לבוא למשחק מול רמה"ש, כי זה כדור שינה יקר, אבל למשחקים גדולים יגיע. וזה נכון גם ללאומית ולמה שאני מכוון שתהיה ארצית - קבוצות שיודעות שהן מתחרות על משהו ימשכו יותר קהל, כרגע בליגות של 14 ו-16 יש המון קבוצות "בטן". שים לב שגם בליגות הגדולות של אירופה זה רלוונטי ואם באנגליה למשל לא היה מצב שבו חלק גדול מהליגה נאבק על כרטיסים באירופה, היה מדובר בליגה בעייתית.

כשמדברים על דרדור הכדורגל הישראלי בתקופת לוזון, זה אחד הטיעונים החזקים.

3. אלי מתחן Member

טיעון חזק אבל לא בהכרח נכון, בהתחשב בסוג האנשים שמתדיינים על דברים כאלה בתקשורת, אני שמח לראות שהטיעון שלהם נוגד לשלי. באופן כללי יש עשרות סיבות אחרות שהייתי מונה לפני הסיבה הזאת.
    קשה לי לראות מה הקשר בין פוטבול מנג'ר למה שאני אמרתי, אשמח אם תסביר את עצמך או שתפסיק לרשום דברים בסגנון. מה זה מי שטוב לנבחרת ישחק? כשלא נותנים הזדמנויות לצעירים ברמות הגבוהות הם לא משתפרים. זה לא מקרי שבשנה הראשונה שאחרי הגדלת הליגה קפץ גם מספר השחקנים שעוברים לחו"ל.
    בדקתי את מה שאמרת, אין עלייה בכמות השערים, ואם נכניס את הטיעון שלך על עלייה בכמות השערים העולמית, נגיע לירידה.
    מספר קבוצות - ממוצע השערים למשחק (מהאתר של ההתאחדות, החל מעונת 2005/2006 בהתאמה):
    12 - 2.32
    12 - 2.65
    12 - 2.18
    16 - 2.6
    16 - 2.62
    16 - 2.53
    14 - 2.53

מה לא במקרה קרה באותו הזמן? יש לך נתונים שיגבו את החוסר מקריות הזאת?

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

התעמקת בזה קצת יותר, שאפו. אבל שים לב ששיא השערים למשחק בשנים האחרונות בא בליגה של 12, ככה שאפשר לומר שזה מקרי. מה גם שאני מציע ליגה קטנה יותר. ושוב, עלייה במספר השערים הוא תהליך עולמי ולא נכון להשליך את זה ככה על שינוי במספר הקבוצות, כי זו יותר תוצאה של שינוי התפיסה בכדורגל העולמי כולו. בבלגיה למשל הקטינו את הליגה ובגדול היה תהליך הפוך. (אגב, דיי מוזר שבאתר ההתאחדות מופיעים נתונים קצת שונים מאלה שבאתרים אחרים)
    אתחיל בקטע של פוטבול מנג'ר כי זה מצחיק - כשאתה מאמן נבחרת במשחק יש מה שנקרא מאגר שחקנים לנבחרת שממנו את בוחר את השחקנים לסגל, ואתה יכול להוציא ולהוסיף שחקנים למאגר וזה גם קורה אוטומטית.
    עניין מתן ההזדמנות לצעירים צריך להיות תלוי ברמה של הצעירים. ברגע שיש שחקנים צעירים טובים, הם יקבלו הזדמנות וכך היה גם בליגה של 12, אם השחקן פחות טוב אין שום מניעה שיושאל ללאומית ויתחשל (אני בכלל חושב שצריכה להיות ליגת מילואים שתעזור בתהליך הזה, אבל זה נושא אחר). מספר הליגיונרים מבחינתי הוא לא רלוונטי כי מדובר בעיקר במשחק של סוכנים וגם אפילו גלוליזציה ויוטיוב. לפני כמה שנים רק השחקנים הטובים ביותר יצאו לחו"ל וגם אז לא באחוזים גבוהים ממש, היום שחקן ספסל בתחתית ליגת העל יכול לצאת (לא זוכר מי, אבל יש לנו ליגיונר בגיאורגיה!). לצורך עניין אם היינו כמה שנים אחורה רק נאתכו ודומיו היו יוצאים לאירופה, אולי יוצא דופן קצת הוא בן בסט כי הוא השתפר המון, אבל זהו.
    זה גם לא משליך על הנבחרת כי מבחינתי לפחות רמת הנבחרת לא השתנתה ואולי אפילו ירדה. ההישגים דומים, אבל לעתים היריבות נוחות יותר כמו בקמפיין הקודם למשל.

וכמובן שיש לזה עוד יתרונות:
    -כפי שרמת ליגת העל תעלה גם רמת הלאומית תעלה וגם הארצית לא תהיה נוראית יחסית לליגה שלישית.
    -זה גם יכול לגרום לשיפור בזירה האירופית. בד"כ כאשר קבוצה גדולה לא מגיעה לאירופה בעונה שלאחר מכן היא מתחזקת, ובקבוצה קטנה קורה המון פעמים תהליך הפוך. בליגה כזו האפשרויות למצבים של קבוצה קטנה שלא ממש יכולה לשחק באירופה יכולות להצטמצם משמעותית (לא ייעלמו, אבל יצטמצמו).
    -ספונסרים. ספונסר מזוהה עם הגוף שהוא מזרים אליו כסף וכתוצאה מכך ירצה להזדהות עם משהו ברמה גבוהה. הספונסרים לא בורחים מהכדורגל הישראלי רק בגלל אלימות, אלא בעיקר כי הרמה הכללית ירדה.
    -הכי חשוב - פיתוח כל הכדורגל, גם בליגות הנמוכות. ואיך? אני יוצא מנקודת הנחה שלליגת כזו תהיה מנהלת (וגם ללאומית והארצית, אבל זה פחות שייך לנקודה שלי). בליגה הזו יבואו יותר ספונסרים ויזרימו יותר כסף, הרמה שתעלה תוביל גם לכך שיותר ספונסרים ירצו לממן קבוצות בליגת העל פרט לכל הליגה, קבוצות פחות יישענו על הטוטו (ואולי סוף סוף כבר לא יהיו רק מלכ"רים), כך שכסף שניתן להן בעבר יופנה לקבוצות בליגות הנמוכות יותר, ואז יותר כסף=רמה גבוהה יותר.

ויש עוד אבל זה כולה פורום.

כמובן שאני מתאר תסריט אופטימי מידי, כזה שחלק לא קטן ממנו לא ריאלי בשנים הקרובות, בטח כאשר צריך לנקות את הכדורגל הישראלי מהרבה מזיקים, בעיקר בתחתית של הליגות. אבל צריך להתחיל ממשהו, ומבחינתי הקטנה וסידור של ליגות בישראל (והקמת עוד מועדונים שיכשירו יותר כדורגלנים. זה הכי טוב, אבל אם יעשו את זה וישאירו ליגות של 14-16 קבוצות במצב הקיים הכדורגל הישראלי ישתפר רק עוד עשור וחצי או שניים. לכן צריך בינתיים להקטין), הם ההתחלה לצד כל ענייני הניהול שכוללים צורך במנהלות ליגה וכד'.

אבל זו רק דעתי, יכול להיות שאני טועה בגדול.

5. אלי מתחן Member

אני נכנסתי לטבלה של הליגות וסכמתי את כמות השערם/מספר המשחקים. נתון מעניין נוסף שמצאתי, למרות שהוא חלקי ולא מוחלט לחלוטין, זה שיש מתאם יחסית גבוה בעונות עם מעט קבוצות, בין כמות השערים לעונה ובין כמות השערים שכבשה האלופה, בעוד בליגה של 16, הוא כמעט ולא קיים.
    לפני 8 שנים, התלבטנו אם עומר גולן או פיני בלילי הם בחירה טובה לחוד של הנבחרת, היום יש לנו בערך 10 חלוצים שפוטנציאלית מתאימים. זאת לא דוגמא מכלילה, אבל אי אפשר להגיד שאין עלייה בכמות הישראלים הטובים, וזה תהליך שהתחיל בליגת ה16.

6. Telkiyski Member

מסכים. תומר חמד כשחושבים על זה הוא דוגמא קלאסית למה שאמרת.
    בלי נצרת עילית כנראה שהוא לא מגיע רחוק, ובלי ליגה של 16 קבוצות תומר חמד לא משחק בכלל בליגת העל.
    ובלי כל זה סביר להניח שתומר חמד לא היה מגיע לאן שהגיע.

נערך לאחרונה ב: ‏24/7/13
  7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אין לזה תשובה מוחלטת וברורה, כי אי אפשר ממש להוכיח כלום באופן פרטני.
    אני רק יכול לומר שזה שחמד לא היה משחק בליגת העל זה הרבה יותר אשמתו של סקאוטינג גרועה במיוחד והחלטות אידיוטיות של חיפה מאשר נקודת זכות לליגה של 16. במקומות נורמליים יותר הוא היה משחק גם בליגה עם פחות קבוצות.

עניין הנבחרת זה גם המון עניין של דור ולישראל יש חלוצים טובים היום. אבל עם זאת בהגנה לא תמצא מגנים ראויים (גם שפונגין לצורך העניין לא ממש כזה). אני אישית חושב שזה פחות פרמטר וטיעון כאשר מדבר על גודלה של ליגה, בטח במציאות של היום.

8. EuropeGuy Member

נקודה.

9. OriRR Member

‏פי 1000 יותר משה פרימו‏, אחד הדפים הטובים עם פוסט מעולה (בעיקר שני הסעיפים הראשונים)

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הדף הכי מצחיק בפייסבוק פחות או יותר. דווקא היו לו טובים יותר.
    האופן שהכותב (אבנר בורוכוב, עובד בוואלה ואוהד מכבי ידוע) ממשיך להתייחס בעמוד לאוסקר למרות שהוא כבר לא בארץ ענק (סמסים עם סאל אמרגי והתמונה מהים, פרייסלס).

11. EuropeGuy Member

הקרקס שתוכנית הרדיו של וואן מנסה לעשות בתקשורת על כל הנושא הזה של הטוטו ולוזון הוא די מבדר.
    שטרן חלובה עלה לשידור, שמעתי את הקטע שבו חלובה אומר בריש גלי:

"לא יהיה יו"ר עם ניגוד עניינים"

וואו. איזה משפט גדול. שניה אני הולך לשים קרח על המצח, חוזר עוד כמה דקות.

הם חוזרים ושואלים אותו: "מה מה מה אמרת? אני רוצה שתחזור על זה שוב ותכריז שזה יהיה כבר בינואר"

חלובה שוב חוזר: "לא יהיה יו"ר עם ניגוד עניינים"

וואו. שוב קרח על המצח. שוב מנוחה של כמה דקות, אני לא עומד בזה.

כמו ששמעתי את הקטע הקצר הזה (דרך חדשות הספורט של וואן ולא מהרדיו) לא שמעתי שום דבר מרעיש, חלובה השתמש באיזושהי אימרה מאוד לא ברורה ומעורפלת, "לא יהיה יו"'ר עם ניגוד עניינים" זה יכול להיות במילים אחרות גם:

"לא יהיה יו"ר עם ניגוד עניינים, ואבי לוזון הוא ללא ספק לא כזה!"

בקיצור, לתקשורת יש כוח, גם אם היא בדיחה, וגם אם ההתאחדות בדיחה.

12. danielone Member

נתון מעניין בקשר, להפועל ת"א, וק"ש. שהשתתפו בליגה האירפית שנה שעברה. הפועל ת"א קיבלה 77,131 אירו. קרית שמונה נהנתה מ-50,131 אירו, הסכומים האלה הם מזכויות שידור, לפי התשלומים שאופ"א מקבל משוק הטלוויזיה בישראל,

שאר הסכומים שהקבוצות קיבלו. קרית שמונה זכתה לבונוס, 4.11 מיליון אירו, על-פי המפתח הבא: בונוס של כ-200 אלף אירו בגין האליפות המקומית בה זכתה ב-2012; מעבר שני שלבי מוקדמות בליגת האלופות: כ-260 אלף אירו; הגעה לשלב הפלייאוף של האלופות - 2.1 מיליון אירו; בונוס עבור הישגיה וזכויות שידור בשלב הבתים של הליגה האירופית, אליו נשארה ישירות מהפלייאוף של מוקדמות האלופות - 1.55 מיליון אירו. הפועל ת"א קיבלה בעונה החולפת מאופ"א בונוס כולל של 1.67 מיליון אירו עבור הופעתה בשלב הבתים של הליגה האירופית, ועוד כ-100 אלף אירו עבור מעבר שלב הפלייאוף של הליגה האירופית - ובסך הכל כ-1.77 מיליון אירו.

13. אלי מתחן Member

אני יכול לשבת על דפי משחקים של כמה שנים, זה יקח לי איזה שבוע נטו, אבל בסופו של דבר הדיון על כדורגל ישראלי הוא תחביב ואני לא כותב דוקטורט שיצדיק השקעה כזאת נרחבת.
    הסקאוטינג גרוע שווה ערך לטיעון שהאימון גרוע ולכן גם ליגה של 8 קבוצות תספיק. איכות האימון והסקאוטינג נתונות. בליגה של 12, יש פחות מקום לישראלים, פלוס העובדה שלכל משחק יש חשיבות גדולה יותר, מה שגורר באופן טבעי שמרנות.
    בישראל יש מספיק כדורגלנים מוכשרים, על כל תומר חמד שהתגלה בגיל מאוחר יש שניים שלא התגלו.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בואו נסכים שלא נגיע להסכמה בנוגע לגודל הליגה ונחזור לתקשורת (זה אשכרה הנושא! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx)

ערוץ הספורט החזיר לעונה שנייה תכנית סימפטית ונחמדה, "תראו מי מדבר", שבעונתה הראשונה הונחתה ע"י מאיה רונן ופרשן נבחר בערוץ ובה ניתנה לצופים מהבית להעביר פרשנות, לדבר על נושאים בספורט הישראלי, לערוך דיון ועימות ידידותי עם צופים אחרים וכו', וכל זה דרך הסקייפ. גם בכל תכנית דיברו עם ספורטאי אחד שפחות מכירים שדיבר על דברים קטנים ומעניינים, וגם דיברו עם ספורטאים/כתבי ספורט ישראלים בחו"ל.
    רק מה? שינו את התכנית לחלוטין. עכשיו החליטו להפוך אותה לשילוב בין גרסה אפילו פחות מצחיקה של "בראש ובראשונה" מאתר וואלה (עם אותו מנחה חסר כריזמה או יכולת להצחיק, שזה תפקידו), למערכונים שירדו בעריכה ב"בובה של לילה" בשל טמטום יתר. ומדי פעם העלו איזה צופה מהבית ונתנו לו לדבר עד משהו כמו עשר מילים לפני שמתפרצים אליו, רק כדי שלא יטרכו לשנות את שם התכנית כנראה. לא רק זה, גם שמו את שימי ריגר שהיה על תקן הפרשן הרציני איכשהו, והבוס של מרמורק שלא מסוגל להגיד משפט אחד תקני בעברית.
    בין היתר בתפריט: דפ"ר נבחר שגיף את הסמל של מכבי חיפה על אבטיח (לדבריו הוא "תמיד עשה את זה בשנתיים האחרונות"), אביגיל שרעבי קרובה מדי למצלמה, חיקוי גרוע של ניסים קיוויתי, שיחה עם שחקן כדורגל בפלייסטיישן, שיחה עם אדם שניסה לפרשן את המצב בכדורגל הישראלי היום אבל זכה לבערך 20 שניות דיבור מצטברות וגילוי מרעיש על מקור הביטוי "רק רשת".
    פשוט לקחו תכנית סבבה לגמרי והפכו את זה לגוש של זבל מפגר.

15. EuropeGuy Member

תגידו, האם יש אפשרות לפנות לערוצי הספורט השונים (ספורט 5, ספורט 2-1, וואן)
    ולבקש מהם לתת הוראה לשדרים לא להזכיר את תוצאות המשחק של הישראליות האחרות במקביל?
    בשנים האחרונות פיתחתי לעצמי מנהג לצפות בכל משחק לחוד, אם יש שני משחקים נפרדים,
    כדי שהתחושה שלי תהיה כאילו אני צופה בשידור ישיר.

המשחקים של הישראליות באירופה מאוד מעניינים אותי.
    יש מצב שהם יתחשבו ולא ידווחו על תוצאות? כי שניה אחת של שיעמום מצידם כשהם מדווחים על תוצאה, והרסו לי את הסיבה לצפות במשחק החוזר, כשהתוצאה ידועה מראש.

עכשיו לדוגמא החיפאית והפועל ישחקו במקביל.

מצב נושא:
הנושא נעול.