דיון התקשורת לעונת 12/13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏6/7/12.

1. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

את הדיבור על ליגה של 12 קבוצות עשה עמרי אפק ולא ברקוביץ

2. Ice Cream חסה

נו, מה הבעיה בזה? זה אחד הצעדים להגדיל את הממוצעים ולייצר יותר משחקים עם אווירה. אי אפשר לצפות שהוא יפתור את בעיית החור באוזון ויפסיק את רצח העם בדרפור.. וגם לא שהוא יביא פתאום לרמה"ש עשרת אלפים אוהדים.

לא יודע עד כמה זה קשור לדיון תקשורת, אבל אני מת על השרשורים מהסוג הזה:
    אתה שואל לגבי מחירי מנויים? בהפועל בין 1000 ל-1500, כש-2 ו-13 עולים אפילו יותר ורק בשער 4-5 יש מנויים ב-940 שקל. לא צריך לספר כמה מנויים הם קנו למרות המחירים המאוד גבוהים (בבית"ר המנוי הכי גבוה אי פעם עלה 1250 שקל), נכון? במכבי זה גם דומה, אבל המחירים טיפה פחות מפלצתיים משל הפועל, זה לא מונע מהאוהדים להתפנל על המנויים גם. עוברים לשלישית ברשימת המכירות עד כמה, מכבי חיפה: מקום טוב ב-1600 שקל, מקום סביר ב-1250, חיילים, ילדים, אזרחים ותיקים, נכי צה"ל ונשים ב-750, יציע דרעק ב-720 שקל. מיתון לעומת התלאביביות, אבל עדיין לא קצת, בטח עבור איצטדיון לא חווייתי בעליל כמו קרית אליעזר.
    ומפה והלאה השנה כל הקבוצות מוכרות מנויים במחיר בדיחה- הפועל באר שבע מכרה כ-3000 למבוגרים ב-575 ולנשים וילדים ב-300, בית"ר ירושלים מוכרת פחות מ-1000 מנויים ב-750 למבוגרים ו-500 לשאר, וגם בשאר הקבוצות המחירים נעים סביב ה-500, ונמכרים כ-1000 מנויים.

מסקנה מתבקשת: מה שיביא אוהדים לקנות מנויים זה לאו דווקא מחירים אטרקטיביים.

למה לא הגיוני? זה בילוי, וכמעט על כל סוג של בילוי, אפילו בילוי בטבע (השלג בחרמון למשל), משלמים כסף. אם לא 80 שקל לכרטיס, אז לא בטוח שיהיה מאיפה לשלם לאוסטין אג'ידה וניקולס פלצ'וק משכורות, ועד כמה שאני מכיר את חוקי ההתאחדות והבקרה התקציבית- אין שום סכנת הורדת ליגה לקבוצה שאין לה אוהדים, לעומת קבוצה שאין לה כסף... מעדיפים שהיציעים בטדי יהיו ריקים (כאילו שעכשיו הם מפוצצים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx) מאשר שהקופות יהיו ריקות ואי אפשר יהיה להסיע שחקנים לעשות בדיקות רפואיות. שוב, בפעם האחרונה שבדקתי בלי לעבור בדיקות רפואיות אי אפשר לקבל אישור לשחק בגביע הטוטו, אוהדים הם לא פרמטר בזה.
    הרמה נמוכה? אז בדיוק בשביל זה אוהדים צריכים לבוא בהמוניהם למגרשים: גם כי הם יעלו את המוראל, וגם הם יכניסו יותר כסף לקבוצה שיאפשר מתקנים, תשתיות, אימונים ואולי אפילו רכש זר בשביל להעלות את הרמה לטווח הארוך.

יש לך קישורים למישהו שמתלונן שהקהל לא בא אבל גובה הרבה כסף? אני שמעתי את פרוספר אזגי למשל אומר במפורש שמי שאין לו 80 שקל לכרטיס (למה לא לקנות מנוי מראש?) שלא יבוא. לא הכי רגיש, אבל צודק- בדיוק כמו מי שיקר לו לשלם 3000 שקל לאייפון (דבר הרבה יותר עממי שכל ילד בן 9 מחזיק כבר) שלא יקנה, לא חושב שמישהו יבוא למשרדים של אפל וימחה מולם על זה.
    גם אני לא מתלונן על זה שהקהל לא בא, בדיוק כמו שלא עצוב לי שמגרשי כדורסל הנשים והכדוריד (לרוב כניסה חינם!) ריקים ולמישהו אחר עצוב שתיאטראות, בתי קולנוע ואולמות מופעים ריקים- אין הרבה מה לעשות בנידון חוץ מלבוא בעצמך ולשכנע אחרים. לא מתאים להם (לכל סוג שהוא של קהל) שאין להם שם (מקום הבילוי) כיסא מסאז'ים, מקום לרגליים, מזגן ומלצר אישי שיידע להכין קוקטייל שמפניה- זכותם לא לבוא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/8/12
  3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אירי שבעונה שעברה זכויות ליגת העץ לשידורי הסלולר היו בידי ערוץ הספורט, השנה הם עברו לOne, בנוסף גם ניתן לראות בצורה פשוטה את תקצירי ליגת העל דרך האפליקצייה של One, מה שערוץ הספורט גבה עליו תשלום בעונה שעברה.

אגב, הגרפיקה החדשה לשידורי ליגת העל באמת יפה. מפתיע שדווקא בעונה האחרונה צ?רלטון החליטו לחדש את חבילת השידור. 

4. זכאי Member

פרימו הזה כ"כ מטומטם
    אמר שעמותת אוהדי בית"ר גייסה 2 מיליון שקל ברוטו כלומר רק מיליון נטו ייכנס לבית"ר.
    מה הוא מפגר?!
    מה, העמותה הזאת מרוויחה משכורת שהיא צריכה לשלם 50 אחוז מס הכנסה?
    איזה דביל עם תעודות.
    העמותה גייסה 2 מיליון ש"ח, 2 מיליון יועברו לבית"ר.
    בית"ר תשלם משכורות עם ה2 מיליון ומאותם משכורות מס הכנסה ירוויח, אבל זה לא אומר שבית"ר יכולה להחתים שחקנים רק במיליון שקל ולא 2 מיליון כפי שהוא טען...

5. eran levy Member

שמונים ש"ח הם כ-16 יורו.
    בגרמניה הכרטיס הזול ביותר מתחיל באזור ה-16 יורו. נכון שהרמה בגרמניה גבוהה יותר אבל זה לא הופך את העלויות בארץ לנמוכות יותר.
    יש הבדל בין עשרים אלף צופים לפחות על בסיס קבוע לבין אלפייה או שתיים. לא מחירי הכרטיסים הזולים הם שיביאו את האוהדים לאצטדיון, בדיוק כמו שכרטיס בשני ש"ח לסרט גרוע לא יביא אליו יותר צופים ולא יציל את תעשיית הקולנוע.
    לטעמי שמונים ש"ח לכרטיס מבוגר הוא מחיר סביר. יש בעיה אחרת - אף פעם לא הצלחתי לשים את היד על כרטיס ילד/נוער, וכשאני מגיע למשחקים עם בן אחותי הוא צריך לשלם גם כן שמונים ש"ח, אבל זה כבר עניין אחר.

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/12
  6. South Boy Member

אתה משלם 80 ש"ח על כדורגל איכותי יותר, במתקן איכותי יותר, וכל זה בלי לדבר על איכות החיים בגרמניה שמאפשרת כמעט לכל אחד להגיע למשחקים בלי לצאת בנזק כספי גדול מדי, מה שאי אפשר להגיד על אנשים כאן שהרבה מונעים מעצמם את הבילוי הזה כי הם פשוט לא עומדים בעלויות האלה מדי שבוע.
    בתור אחד שישב בכל יציע אפשרי בוסרמיל אין יציע אחד אין כיסא אחד שתראה ממנו כדורגל כמו בנאדם, ועל הרמה לא צריך להרחיב בכלל אבל זה לא משנה, 80 ש"ח בשביל כיסא ב"הצגה הכי טובה בעיר" שלא רואים ממנו שום דבר, אין בו אפילו חנייה מסודרת וצריך לעבור מסע כומתה דרך מדבריות החול של וסרמיל כדי להגיע ליציע זה לא הולם וזה לא ראוי, ובודדים האיצטדיונים בארץ שהמחיר הזה הולם אותם.

7. eran levy Member

אני לא משלם את המחיר הזה כי אני רוכש מנוי, זה עוד זול יותר, בערך 11 יורו למשחק (ליגה שניה אמנם, אבל גם שם יש רמה גבוהה). אני מניח שאתה מתכוון לרמת החיים, לא לאיכות החיים, אבל גם בגרמניה יש אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם כרטיס למשחק. כוס בירה או קולה באצטדיון בברלין עולה עשרים ש"ח, נקניקיה או דג בלחמניה- 18, קפה-20. לא זול.

אבל בוא נהיה מציאותיים לרגע: מה אתה מבקש מהמועדונים לעשות? מה יהיה מחיר כרטיס סביר עבורך? אתה כאוהד תשמח לשלם שלושים ש"ח לכרטיס, גם אני, אבל מה עם המועדון? מי ישלם את ההוצאות? מחיר כרטיס לא מורכב רק מרצון אישי לדפוק אותך האוהד, יש עלויות, יש תמחור. יכול להיות שהתמחור לא מדוייק, אבל ההבדל לא יעמוד על חמישים ש"ח. חוץ מזה אני לא מאמין שמחיר זול יותר יביא יותר אוהדים. כמו שאמרת - הרמה גרועה, אין תשתיות, אז למה לבוא?
    אני לא הייתי לוקח את וסרמיל כדוגמא, גם אני הייתי שם ולדעתי זה אחד האצטדיונים הגרועים בארץ, על כל מה שאמרת. אבל יש את בלומפילד, יש את אצטדיון הרצליה, יש את לויטה, אפילו וינטר (למרות שהקיוסק מסתיר את השורות הראשונות...). וסרמיל הוא לא דוגמא לאיך צריך להיראות אצטדיון, ולכן גם לא דוגמא לתמחור נכון.
    ומי אמר שחייבים לנסוע כל שבוע למשחק? אפשר כל שבועיים.

8. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

שאתה קונה כרטיס ב16 יורו לאיצטדיון בגרמניה אתה מקבל איצטדיון ברמה גבוה מאוד עם תנאים שראויים לבן אדם ותנאי צפייה מעולים וכמובן כדורגל ברמה הכי גבוה

שאתה קונה כרטיס ב80 שקל בארץ אתה מקבל את הקופסא הי"א וינטר וקריית אליעזר
    אין לי בעיה לשלם 80 שקל על כרטיס בטדי, ראש הזהב, נתניה החדש, בלומפילד כי התנאים שם מכבדים בני אדם אבל ברוב המגרשים זה לא ככה ואין הצדקה לשלם יותר מ50 שקל מה גם שהמחירים במזנונים בתוך האיצטדיון הם בשמיים ושאתה משחק בחום כזה של אוגוסט ואתה חייב לשתות לפחות איזה קולה קרה במחצית אתה כבר מגיע ל100 שקל הוצאה ובנוסף מקבל יכולת נמוכה
    ונעזוב את זה שיש הרבה משחקים שעולים יותר מ80 שקל.

9. eran levy Member

אתה צודק, אבל גם הקבוצות צודקות. אתה לא יכול לפטור את הכל ב"הרמה נמוכה, התשתיות נמוכות". אתה חי בארץ ויודע בדיוק מה המחיר של החיים. יש עלויות לחיים, גם אם הם לא מושלמים. מדינת ישראל היא מדינה יקרה למחיה, והעובדה שהכדורגל רע לא יוצר משווואה של "כדורגל רע=שלושים ש"ח לכרטיס".

ויש משחקים שעולים יותר משמונים ש"ח, אבל עדיף לדעתי להישאר בדיון על מחיר הכרטיס הממוצע - בגרמניה 16 יורו זה הכרטיס הזול ביותר, יש גם בחמישים יורו.

ומה נעשה עם אוגוסט? מה אשמים המועדונים בחום של אוגוסט? לקבוע מחיר לאוגוסט?

היכולת הנמוכה אינה פונקציה כאן, היכולת הנמוכה היא עובדה קיימת. אם יש מי שמעוניין להגיע למשחק כדורגל ישראלי - שמונים ש"ח לכרטיס בוגר זה לא כזה אסון. תמיד יהיה בארץ יקר, ומחירי כרטיסי הכדורגל הם חלק מהחיים בארץ.

יש בארץ גם את בלומפילד, הרצליה, ולדעתי וינטר לא כזה נורא. אם מצפים לאליאנץ ארנה אפשר להמשיך לצפות ולהיות ממורמר על התנאים בארץ. לא בכל האצטדיונים התנאים כאלה גרועים. לא מעולים אבל לא רעים.

ואיך אתה בדיוק קובע שחמישים ש"ח זה המחיר הנכון? על סמך אילו חישובים? איך תמחרת את זה? או שחמישים ש"ח נשמע מחיר טוב, עגול כזה, שטר אחד?

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

11. ייא Member

אבל למה אין שום ש''ח של שער השבת אחרי השידור הראשון? באתי ב12 לראות ולא היה כלום ביממה העוקבת.מזה החרפה הזאת?

12. אלי מתחן Member

ראיתי את הראיון עם לוזון ואין דבר יותר מעצבן מזה. שברקוביץ' בא ללוזון בטענות על מחירי כרטיסים בלי בסיס ("למה הבן שלי משלם 130 ש"ח על כרטיס?") או על ההישגים של הנבחרת, שכנראה לוזון מאמן כבר כמה שנים, כל מני טיעונים נכונים יורדים לעזאזל יחד עם השטויות האלה.
    בלי לוזון והשכונה שהוא משמר בכדורגל הישראלי, אין מקום לפרשנים כמו פרימו, יונתן כהן וברקוביץ' שיפרשנו את הכדורגל שלנו. אם מחפשים איפה להחזיר את הקהל, זה מתחיל בשינוי הגישה של ערוץ הספורט למוצר שהוא כנראה לא נותן לו אפילו מיליגרם של כבוד.

13. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אותי אתה לא צריך לשכנע לקנות כרטיס ב80 שקל כי אני אקנה גם ב100
    אבל אני יכול להגיד לך שממה שאני מכיר מהקבוצה שלי ברגע שהמחירים ירדו הגיע יותר קהל ולבסוף ההכנסה גם הייתה יותר גדולה
    אז זה לא יהפוך 1500 ל10,000 אבל זה כן יכול להגיע ל4000 אוהדים

אני לא יודע כמה שנים לא היית במגרשים כמו וינטר או הרצליה שאתה אומר שהתנאים שם לא כאלה רעים
    לפני שבועיים הייתי בהרצליה, שרציתי להשתין הייתי צריך מצופים בשביל להיכנס ולבסוף נאלתי לתפוס קיר רחוק ולהטיל את מימיי עליו
    אבל אני כבר רגיל כי חוץ מהאיצטדיונים שהזכרתי בתגובה הקודמת שנותנים תנאים של בני אדם זה ככה בכל מגרש כמעט
    שזה קורה פעם ראשונה אתה אומר בסדר אולי יש נזילה חד פעמית אבל שזה קורה כל הזמן אתה מבין שזה ככה שפשוט שמים פס על האוהדים

או וינטר שאני לא יודע אם פעם ניסית להגיע אליו ביום גשום בחורף אבל זאת לא חוויה כל כך נעימה ללכת בשבילי בוץ ליציע האורחים ולהיכנס ליציע שכל הנעליים וקצה של המכנס שלך בצבע חום
    זה נקרא תנאים מנימליים שאני בטוח שיש בכל איצטדיון ליגה רביעית בגרמניה

מה גם שהוצאות האבטחה מאז שהוצאו השוטרים מהמגרשים קטנות בהרבה מלפני זה ואני אומר לך בוודאות שכמעט כל הקבוצות בליגה ( למעט אלה שמביאות 200 אוהדים ) מרוויחות כסף בסופו של דבר
    אז אם הקבוצות באות בגישה של להרוויח כסף על הקהל שזה לגיטימי ביותר אז שיבואו ויגידו את זה ושייתנו לקהל בחירה אם הוא בא או לא
    אבל אי אפשר לדבר כל הזמן על להחזיר את הקהל למגרשים ולהגיד תבואו לתמוך אבל לשים פס על הקהל שהוא בא
    אם אני לא חולה נפש כמו שאני אני בחיים לא בא היום למשחק כדורגל בארץ, זה לא שווה

שאתה הולך לבית מלון ומשלם כסף על חדר אתה תרצה לקבל שירותים נקיים ושהמיטה תהיה מסודרת ונקייה נכון? אז גם שאני בא לכדורגל אני מצפה שיהיה לי איפה לעשות פיפי
    בגלל זה אתה רואה שכשנפתחים איצטדיונים חדשים אז הקהל כן בא כי הוא נהנה לבוא אתה פתאום רואה משפחות כי התנאים הכי בסייסים מתקיימים שם, ואף אחד לא מצפה לאליאנס ארנה או לקאמפ נאו
    לנו טוב גם בקופסא ובאיצטדיון רמת גן אבל לא בצורה כזו
    בעכו אין כדורגל טוב ואין מגרש ברמה גבוה מאוד אבל עובדה שהקהל כן בא ( במגבלות של המקום ) כי התנאים מסביב ובתוך היציע טובים

בקשר לאוגוסט ול50 שקל
    אם היית בא ואומר לי מכבי נתניה ( לדוגמא ) לוקחת 80 שקל ממבוגר ו40 שקל מנוער לאורך כל העונה בכל משחק לא משנה מתי הוא ונגד מי הוא הייתי אומר לך סבבה
    אבל בגלל שזה לא ככה והקבוצות יכולות להחליט על המחירים כל פעם מחדש ובמשחק אחד לקחת 80 ושקבוצה גדולה מגיעה לקחת 100
    אז כן, אני מצפה מקבוצה שמאחרת משחק בשעת צהריים באוגוסט שכל כך חם בחוץ שתקח מחיר יותר נמוך
    אבל זה רק אם היא רוצה שהקהל יבוא, כי אני מבטיח לך שיש הרבה אנשים שאומרים " מה עכשיו נצא בחום הזה למשחק ועוד לשלם על זה 80 שקל? נישאר בבית " אבל אם המחיר היה יותר נמוך אז כן היו באים
    בקשר ל50 שקל - זה הסטנדרט שקבעו בליגה על כרטיסים במחיר אחיד שהתחילה בני יהודה והצטרפו אליו עוד קבוצות אז אני זורם עם זה למרות שגם לדעתי זה יקר יחסית למה שמקבלים

14. מור!!! Member

אז אין שום תכנית העונה שעוקבת אחרי המשחקים בימי שבת?

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל החישוב הזה של 16 יורו שזה המחיר הכי זול בגרמניה זה 80 שקל פה הוא מבסיסו לא נכון:

א. המטבעות אינם שווים - יורו לא שווה כמו שקל
    ב. ההכנסה של אדם בגרמניה אינה ההכנסה של אדם בישראל, בוודאי גם המחייה וההוצאות
    ג. הכדורגל אינו באותה רמה, המתקנים אינם אותם מתקנים והשירות שהאוהד מקבל אינו אותו שירות
    ד. אם אתה כבר מתעקש להשוות אז ההשוואה אמורה להיות ש-16 יורו שם זה 16 שקל פה, כי מי שחי שם לא רואה ואומר אהה 16 יורו? זה 80 שקל, בעיניו 16 זה אומר 16, בשבילו זה 16 שקל יעאני.