דיון התקשורת לעונת 12/13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏6/7/12.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני מניח שאם זה יקרה זה יהיה תקופה קצרה לפני שהוא יראה את עצמו בקבוצה אחרת.

3. חוצפן חיובי Member

אני לא יודע מה יותר פתטי, מלחמת החורמה שמכבי מנהלת נגד התקשורת, או ההתלהבות של אוהדי מכבי מזה.

מכבי מחתימה שחקן וכל מה שמעניין את אוהדי מכבי זה "ג'ורדי המלךךךך איך עוד פעם עשינו בצפר לתקשורת האלה!".

4. סמואל אטו Member

ככה זה כשהתקשורת דואגת לפרק לך את הקבוצה באופן קבוע לאורך של עשרות שנים, ובעונה הראשונה שיש נתק מוחלט זה מוביל לאליפות.

5. Ice Cream חסה

והפרחים לניצן חן. בגלל הנוהל הזה גם מי שרוצה לשדר את המשחקים האלה לא יכול ואסור לו (מעניין כמה ממי שמעוניין לצפות במשחקים האלה לא מסוגל לצפות בהם רק בגלל שהם בערוץ בתשלום. תחושת בטן 10%), מי שקנה את הזכויות על המשחקים האלה לא יכול לשדר אותם, הקבוצות מפסידות כסף כי כבר לא רוצים לשדר אותן ואנחנו נאלצים לראות משחקים דרך קישורים מקרטעים באזרית. רגולציה זה אף פעם לא דבר טוב.

יש לי תחושה שבקצב הזה מכבי בסוף תנתק את כל הקשרים העסקיים שלה, אח"כ תפטר את כל עובדי המועדון, ובשלב שאחרי זה לא תחתים שחקנים. הפוביה שלה מדיווחים בתקשורת מוגזמת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/7/13
  6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

חייב להתייחס ליציע העיתונות הלילה. הייתי בטוח שברקוביץ' הוא האדם הכי דוחה שידרוך באולפן של התכנית, אבל משה בוקר הוכיח לי שיש אנשים שלידם ברקוביץ' הוא מלאך. פשוט גועל נפש, אין לי מושג איך יש לו תעודת עיתונאי ואיך הוא לא מתבייש בעצמו..

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא חושב שזו פוביה, פשוט רצון לצמצם הדלפות עד לכדי מצב בו אותם דיווחים, אם הם נכונים, יגיעו מצד שמעורב במהלך של העברה, כלומר הקבוצה שממול, סוכן וכד'.
    כאן עשו דבר גדול, פורסם על אנשי צוות חדשים אחרי שנרכש עבורם כרטיס טיסה מחברה מסוימת. זיהוי המדליפה בכך שמזמינים כרטיס בעבור שחקן שאין רצון ממשי להחתים (אבאלדו) זה מבריק. ככה למעשה התנתקו ממדליף חיצוני, במקרה הזה עובדת של חברת נסיעות (מזה, אגב, לומדים כמה אופירה אסייג דוחה במקורותיה).

אני גם לא בא לומר שמכבי פורצי דרך מבחינה עולמית, עושים דברים כאלה בכל העולם. במונחים מקומיים, היות וכאן סדרי העדיפויות ותפיסות העולם מוזרות, מדובר בניהול אדיר.

8. Telkiyski Member

מה היה שם?

9. הרצליה Member

תוכנית מביכה לחלוטין, לא ניתן היה להבין מילה אחת ממה שהם אמרו שם.
    רק צעקות וירידות לפסים אישיים.
    עם כמה שאני חושב שמשה פרימו הוא אחד האנשים הכי הזויים בתקשורת הוא היחיד שהתנהג שם כמו בנאדם.

10. sagi4814 Member

לשם שינוי גם אני מסכים, אני גם לא מחסידי פרימו, אבל הוא היה היחיד שהיה ענייני, כל השאר, או שיהיה פיצוץ גדול בספורט, או שהכל בלבולי ***** אני חושב שמעולם לא ראיתי דיון כזה סוער

11. סמואל אטו Member

ממה ששמעתי ברדיו הוא מאוד התלהב ממסקנות הועדה. מוזר.

12. sagi4814 Member

רק היה חסר ניסים משעל! :aaagath:

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בעיקר צעקות, אבל גם כמה רגעים מאוד בולטים. (ביניהם, פרימו רגוע וענייני כפי שציינו. באופן מפתיע הוא ורסקין היחידים שניהלו דיון נורמאלי, מליניאק שתק רוב הזמן)
    משה בוקר הגיע באייטם הלפני אחרון אבל בהחלט היה הכי בולט. קודם כל הוא פתח את האייטם עם "סקופ" לפיו פישביין עוזב את הטוטו באוקטובר ולימור לבנת עוזב את תפקידה במרץ שנה הבאה ושגילה גמליאל תחליף אותה (בהודעה של משרד התרבות והספורט הפריכו את הידיעה). אח"כ החליט על דעת עצמו שבוועדת זליכה ישבו אנשים פסולים ללא כל בסיס משפטי. רסקין, משפטן, השיב לו שזה פשוט לא נכון ואז התפתח מן דיון לא ברור, בו משה בוקר טען דברים קשים מאוד נגד לימור לבנת לגבי מהלכים פליליים וקשר (שהוא סרב להסביר מאיזה סוג) עם המועצה להימורים. בסוף האייטם הוא חזר על כל זה בהססנות ובגרסה פחות נחרצת ובוטה אחרי שהגיעה תגובה מהמשרד של השרה שבה הודיעו לו ששוקלים תביעה נגדו. רסקין גם הקריא לו מהכתבה של שלמה מן לגביו בעין השביעית והוא דיי זלזל בשלמה מן ודחה את הביקורת לפיה הוא כותב תמיד בעד לוזון, לא מבצע שום תחקיר לגבי ההתאחדות ואפילו לא מבקש תגובה ממושאי הביקורת בכתבות שלו (במקרה הזה השרה), ולכן הטענות שהזכרתי הן למעשה סוג של איום (אני קצת כותב מבולבל, קשה לזכור הכל..).
    הוא גם לא הכחיש שהוא מקורב ללוזון. הקטע הכי הזוי היה כשדיבר על כך שהוא אומר שאין צורך בלפסול אדם מלשמש יו"ר ההתאחדות על בסיס זיקה לקבוצה (לפיו הוא אמר בין היתר ששלמה שרף אם ככה לא יכול, היפוטטית, להיות יו"ר כי יש לו זיקה לכפ"ס, כי הוא גדל שם או משהו כזה. אחד הטיעונים הכי מופרכים ששמעתי, צריך לשמוע כדי להבין עד כמה), ושאפשר להסתפק בצינון של שנה. ואז רסקין התקיל אותו - הוא מדבר על צינון, אבל העורך שלו עד לפני חודש, שלומי ברזל, הוא היום ראש מערך ההסברה של ההתאחדות (תפקיד שאני לא מבין. התאחדות לכדורגל צריכה מערך הסברה כזה גדול?!), הצינון שלו היה קצת יותר קצר משנה. אז הוא התחמק ואמר שצריך להפריד בין תחומי עיסוק וכד'.
    בקיצור - בושה למקצוע העיתונות.

היה גם אייטם עם צחי פישביין ואורי שילה, קצת פחות נסער. אבל הוא הבליט כמה ההתאחדות דוחה, כמה לא מבינים שלמעשה בלי הטוטו הם יתקשו להתקיים (מצב אדיוטי). הציגו נתונים לגבי הכספים שמגיעים מהטוטו כל שנה וכמה ממנו הולך ישירות להתאחדות (הכדורגל הישראלי מתוקצב ע"י הטוטו בשני תחומים, אחד תמיכתי של 45 מיליון שימשיך גם כרגע, והשני שיווקי של 80 מיליון. מתוך סך כל ה-125 מיליון, 34 הולכים להתאחדות!). אותי אישית הכי הגעיל כשאורי שילה דיברר על ספ בלאטר בצורה במעין יראה, באופן שדומה ליחס לאדם הכ"כ מושחת הזה מהמדינות הכי שוליות מבחינה מקצועית בכדורגל העולמי, אלה שמשאירות אותו בתפקיד באופן מושחת. אבסורדי שמתיימרים ללמוד ממדינות כדורגל בכירות ובו זמנית כ"כ מכבדים אחד שנחשב בהן כזה בזוי.

14. Ice Cream חסה

שיטה דוחה? זה בדיוק התפקיד שלה - להביא מידע ולסקר את מה שקורה עבור הציבור, והיא גם עושה את זה בשיטות חוקיות למהדרין. אנשי שיטור וביון הולכים גם יותר רחוק כדי להשיג מידע, והמטרה של עיתונאים צריכה להיות אותה אחת כמו של שוטרים - להשיג כמה שיותר מידע, וגם התפקיד שלהם הוא לא בהרבה פחות חשוב משל השוטרים והבלשים. איך לדעתך עושים תחקירים גדולים? ובכלל נראה לי שזה לא אופירה חיטטה, אלא העובדת במקרה מכירה מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו שמכיר את ליאור טימור, וככה זה הגיע ל-ONE.

בחברה הבאה גם יהיו הדלפות נקודתיות של עובדים למרות שמכבי תבהיר את זה טוב טוב בעת ההסכם. ואז לחברה הבאה ישלמו פי 4 מבד"כ כדי שרק מנהל החברה יטפל בעסקאות שלה... אבל גם זה לא בטוח ימנע ממנו להעביר הלאה על עוזרי המאמן של מכבי. חוץ מזה למה בתור אוהד מכבי אתה רוצה שכמה שפחות מידע יצא מהמועדון? אם יש איזה אירוע שחיתות של קומבינה שעושה עובד מועדון כלשהו על חשבון מכבי? מי נראה לך מוסר את סכומי ההעברה שמכבי מקבלת על שחקנים, או על המשכורות ששחקנים צפויי לקבל?

ולגבי יציע העיתונות - לצפות בזה ולהתלונן על תרבות השיח שם זה כמו לשתות וודקה בעשרה שקלים ואחרי להתלונן שהאלכוהול הזול בפיצוציות הוא דבר איום עם תופעות לוואי קשות.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מטרתו של עיתונאי לא זהה לזו של בלש, אבל לא ניכנס לזה.
    השיטה הזו לא חוקית לחלוטין. למעשה, אותה עובדת של החברה עברה על החוק ודיי הגיוני שפוטרה. יש מה שנקרא דיסקרטיות בין לקוח לחברה, והיא שברה את הדיסקטיות הזו בכך שהדליפה פרטים לגבי כרטיסים מוזמנים בלי הסכמת הלקוח.
    תחקירים גדולים לא עושים ככה, עושים את זה ע"י חקירה של פרטים גלויים, מעקב מעמיק, ראיונות (זה לא ראיון) וכן, גם התיידדות ודליית פרטים מגוף ראשון, כלומר מגורמים במועדון. כאן דלו מידע מעובדת בחברה שמכבי השתמשה בשירותיה.
    אגב, על הידיעות הייתה חתומה אופירע, לא ליאור טימור.