דיון התקשורת לעונת 12/13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏6/7/12.

1. Ice Cream חסה

אין שם שום 28% רייטינג אפילו לא למשחק בודד.. אתה הוזה.

ובנושא אחר:
    יורם ארבל מחזיק באחוזים ב-ONE לא? כי גם ספורט 5 סובלים מהסימפטום שמאפיין אותו..
    http://up380.siz.co.il/up2/y0yqtmgiwxj1.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/6/13
  2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

שמתי לב למשהו מוזר בתקשורת ביחסם לגבי קבוצות גדולות.
    כאשר מכבי, הפועל ובית"ר מתכוונות למכור נוקבים מחיר ביורו (פרט לדמי ההשבחה של ריקן). כאשר חיפה מתכוונת למכור נוקבים מחיר בשקלים. כשהקבוצות קונות קורה דבר הפוך - כשמרבית הקבוצות קונות נוקבים במחיר שקלי (ע"ע שכטר 15 מיליון כשכר ואיינבינדר 1.25 מיליון סכום רכישה), אך קנייה של חיפה נקובה ביורו (אבוחצירא - 500-700 אלף יורו).
    ביורו סכומים נראים לקורא וגם נשמעים נמוכים יותר מאשר בשקלים, הרי 1.25 מיליון ש"ח נראים בהתחלה מפוצצים וגבוהים מ-700 אלף יורו, בעוד שבפועל הם מהווים קצת פחות מחצי מסכום זה (700 אלף יורו הם בערך 3.5 מיליון ש"ח).

עקבתי אחרי התופעה הזו בלא מעט פרסומים בכמה כלי תקשורת בעונת המלפפונים הנוכחית, שנראה כאילו קיימת כבר חודשים. זה אולי ישמע כמו קונספירציה, אבל כדאי לחשוב על ההשערה הבאה: האם זה נועד כדי לשמר את תדמיתו של יענקל'ה כאיש עסקים ממולח שמוצא מציאות? הרי מבחינת עיתונאי חצר, מכבי חיפה היא המובילה בכדורגל (הללי, הסתום מוואן ודומיהם).

יש לציין שנתקלתי בזה רק בתקופה הנוכחית. מצד שני, לא זכור לי שבעבר בכלל נקבו מחיר שקלי לעסקאות רכישה בספורט הישראלי.

3. אלי מתחן Member

משנת 2009 יש ירידה של 28% ברייטינג של הכדורגל. בכל מקום אחר מישהו שהמוצר שהוא אחראי עליו סופג ירידה כזאת נשלח לחפש עבודה חדשה. לוזון מקבל מדינוס קרדיט.

4. Telkiyski Member

עכשיו ביציע העיתונות אייטם "גילוי נאות" שבו מצויינים עיסוקיו של כל אחד מהפנליסטים.
    לא קניתי את זה, אין שום התייחסות לזה שאוחנה עובד בהתאחדות ולזה שהוא תמיד מגונן עליה, לזה שאוחנה ושלמה הם חברים של טביב. והאמת שהכי היה חסר לי האזכור לזה שמשפחת רקנטי מחזיקה בבעלות על הערוץ.

כסת"ח

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בוא נעמיד דברים על דיוקם.
    משפחת רקנאטי לא מחזיקה בבעלות ישירה על הערוץ. אלא משפחת רקנאטי מהווה חלק (כשליש) מקבוצת המדיה RGE, יחד עם אביב גלעדי (יו"ר הקבוצה שמחזיק במניות גם ברשת) ולן בלוונטיק. קבוצת המדיה הזו מפעילה מספר ערוצי טלוויזיה בישראל, ביניהם ערוץ הילדים ולוגי (עד שנה שעברה גם ערוץ 8), וגם ערוץ הספורט. מטרת קבוצה זו היא רווח ורייטינג ולא שום דבר אחר.
    אי אפשר להגיד שלרקנאטי יש בעלות רצינית על הערוץ. אין לו שום קשר ישיר אל התוכן שמכיל ערוץ הספורט, לא בטוח שהוא אפילו מסוגל לקבוע בו משהו פרט לחלק בהחלטות בישיבות בדבר ענייני קבוצת RGE שביניהן תקציב ערוץ הספורט.
    כל התוכן שמפיק ערוץ הספורט וזרועותיו הוא באחריות מהל הערוץ (היום תומר תורג'מן), מנהלי תוכן, עורכים וכתבים, שרקנאטי לא יכול אפילו לפטר על דעת עצמו. מי שמנהל את עסקי קבוצת התקשורת השוטפים, אגב, הוא מנכ"ל נגה תקשורת (שמפיקה את ערוץ הילדים ולוגי).

אז מספיק עם השטות הזו שרקנאטי הוא בעלי הערוץ והוא כל יכול. משפחת רקנאטי מהווה בסה"כ חלק מסוים מקבוצת ערוצים שכוללת גם את ערוץ הספורט. השפעתו שוות ערך להשפעה של השוטפים החדשים במכבי סל - הוא בסה"כ קול בדירקטוריון.

6. Telkiyski Member

מה איכפת לי מי עוד שולט בערוץ הספורט חוץ מרקאנטי?
    מה רלוונטית העובדה שמשפחת רקנטי שולטת בעוד ערוצים חוץ מערוץ הספורט?

העובדה היא שהבנאדם שולט ב40% מערוץ הספורט, תפסיק כבר לנסות לייפות את הדברים כדי לגונן על מכבי על הזמן.
    זה ידוע וזו לא המצאה שלי, אלה עובדות.
    בא לי פה עם סיפורים על חברת תקשורת.

ואם אבי לוזון יהיה שר הספורט וגיא יתמנה למאמן הנבחרת זה יהיה בסדר בעיניך? הרי הוא שר כל הספורט ולא רק כדורגל.

7. Ice Cream חסה

ולר - איך אתה עושה את החישובים שלך? אני הגעתי לירידה של 32%. זה עדיין לא משנה, כי לוזון לא יכול לעשות כלום כשבמקום כדורגל הערוצים המסחריים עלו על הגל של תכניות מציאות עם בחורות שופעות, מתמודדים בעלי סיפור חיים מוחצן ומרגש ודרמות מלאכותיות (כשאת זה לוזון ניסה להכניס דווקא היתה נגדו ביקורת) בליגת העל. אם אתה שואל אותי, אז כדורגל ישראלי לא צריך להיות משווק בתור כלי לנקות את הראש אחרי יום ארוך, אלא בתור ספורט במובן השמרני של זה. כל אלה שמתלוננים על רייטינג הם גם אלה שמתלוננים על פיצול שעות וימי המשחקים בשביל ערוצי הטלוויזיה ולא בשביל ערך הספורטיביות שיש מזה שמשחקים את כל המשחקים באותה שעה (מה?), ואם ישדרו משחק מרכזי אחד ביום שבת אחה"צ כשכל האוהדים של כל שאר הקבוצות במגרשים - לא בטוח שהרייטינג שלו ירקיע שחקים...

אורימור - קלוט מה, אבל במעריב ש-61% מהמניות שלו היו שייכים לדיסקונט השקעות, שהחזיקה 48% מסלקום, איכשהו המהפכה של כחלון בשוק הסלולר התמסמסה. הקשר בין מכבי תל אביב כדורסל לבין ערוץ הספורט יותר מדי בולט.

לא מסכים איתך ועם הרעיון שלקרובי משפחה של עובדי ציבור אסור להיות עובדי ציבור. שרה נתניהו לא קיבלה את הג'וב שלה בעיריית ירושלים רק בגלל לחץ של ביבי..

8. Telkiyski Member

כל הכבוד כרגיל לספורט מכבי
    נוחת השוער מארגנטינה שבקושי יודע אנגלית
    והכתב גלדסטון מיד שואל את השוער האם הוא מכיר את קליימן. השוער צוחק ואומר שהוא לא מכיר אותו, ומיד כותרת חדשה, "אני לא מכיר את קליימן". כל הכבוד לערוץ האדיר הזה. אפילו השוער צחק ולא הבין מה הקשר
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.144574.html

http://up380.siz.co.il/up2/0jzmnevhkmmm.Xxx

9. Ice Cream חסה

כשאתה עושה קו בצייר תחזיק את ה-SHIFT כדי שיצא ישר, שהתוצאה תהייה אסתטית יותר.
    ואתה מגזים בביקורת שלך על ערוץ הספורט, והיא כבר מצוצה מהאצבע.

10. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

הביקורת שלו במקום.

כמו שאתם יודעים אני הראשון להעביר ביקורת על וואן אבל ערוץ הספורט לא פחות גרוע מהם
    זה פשוט לחפש כותרות בכוח, ואם הוא היה אומר שהוא מכיר את קליימן אז מה? וזה שהוא לא מכיר את קליימן אז מה?

ביננו, עד לפני חצי שנה 80% מאוהדי הכדורגל בארץ גם לא הכירו את קליימן.

11. Ice Cream חסה

אתם מפרשים את זה ככה, אני פירשתי את זה שהוא לא שמע על קליימן כלום ואין לו מושג על האווירה המתוחה במקום שאליו הוא מגיע.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בהנחה שחלקו של רקנאטי בבעלות ערוץ הספורט באמת כ"כ משמעותי (וזה לא ממש נכון, בקבוצת RGE דווקא גלעדי המייסד ובלוונטיק המיליארדר וחברו הטוב הם החזקים יותר), תחשבו רגע - אם הוא ימכור את חלקו מחר, האם הסיקור לגבי מכבי והכדורסל הישראלי בכלל ישתנה? אני חושב שלא. גם כי אני אישית חושב שהסיקור אובייקטיבי לחלוטין (והפרנויה פה בחיפוש אחרי משהו שעשוי להישמע כמוטה היא דיי הזויה ומגוחכת. נו באמת, מה הבעיה בדיוק עם הפרסום שהוא לא מכיר את קליימן?!). על מכבי מדברים יותר משיקולי רייטינג, שהם שמניעים את בעלי ערוץ הספורט מתוקף היותו ערוץ מסחרי (גם אם אין פה פרסומות כמו בערוץ 2 לדוגמה, הוא מוגדר כערוץ מסחרי) - מכבי פשוט מעניינת את הרוב יותר משאר מועדוני הכדורסל בישראל מתוקף היותה הקבוצה היחידה בארץ ששווה משהו בקנה מידה בינלאומי לאורך זמן, בטח כשמדובר באחת מהקבוצות הגדולות של אירופה.
    הסיקור כלפי הפועל מצד ערוץ הספורט דומה לסיקור כלפי שאר המועדונים לטעמי - נכון שנכתבה דעה אישית שלילית בסיקור משחקים של הפועל, אבל מדובר בקו שבו נוקט הערוץ לפיו מכניסים דעה אישית גם בסיקורים, ולהגיד במילים יפות שהפועל הסריחה על המגרש בעונה הנוכחית זה לחלוטין לגיטימי. גם צילום אוהדי הפועל הוא לא כזה ביג דיל לטעמי - זו בסה"כ הצגה של תופעה דיי ידועה, הביקורת עליה גם היא במקום כי מדובר בתופעה דוחה. לא מחפשים את הפועל, פשוט לאחרונה היא סיפקה הרבה מושאי ביקורת.
    זה גם לא שרקנאטי כזה מכביסט גדול ודגול, הוא יותר כמו פדרמן האדיש מאשר שמעון מזרחי שלוקח כל הפסד כקירוב לסוף העולם - בניגוד למזרחי מכבי היא לא דרך חיים עבורו אלא עסק לכל דבר. ככה שלומר שהוא יידחף לסיקור מוטה נגד הפועל זה שטויות.

וסתם שתדעו - לא מדובר בדבר חסר תקדים שאחד מבעלים של קבוצה מחזיק בין עסקיו גם בגוף תקשורת - טד טרנר החזיק באטלאנטה ברייבס מהבייסבול ובגופי תקשורת המסקרים גם בייסבול במקביל ואף אחד לא התלונן על כך מעולם.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי שדנקנר נפרד ממעריב, היתה בעין השביעית כתבה על מה שקרה במסדרונות העיתון בתקופת שליטתו, בעיקר כמובן בכל הנוגע לסיקור שלו ושל נכסיו ושל בעיותיו, שכמובן היה על אש הרבה יותר נמוכה במעריב. מהדברים שאמרו שם אנשים, זה לא שממש היו הוראות להיות עדינים בסיקור של דנקנר וענייניו, כמו שהיה ברור שכך צריך להיות.

כך שייתכן מאוד שזה גם העניין עם מכבי וערוץ הספורט. אלו לא בהכרח הוראות ולא בהכרח חשיבה עמוקה, אלא פשוט ביצוע דברים על אוטומט מתוך הנחה שכך צריך לעשות...

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בשיא הרצינות - אתה באמת מזהה סיקור אוהד כלפי מכבי ומוטה לרעה כלפי יריבות?

15. Don Joan Roman Member

אוהד כלפי מכבי אין ספק שכן.
    מוטה לרעה נגד היריבות? לא שמתי לב למשהו מיוחד.

ולעניין הכתבה האחרונה: גם היום אחוז ניכר מאוהדי הכדורגל בארץ לא יודעים מי זה בוריס קליימן, אז בטח ששחקן זר לא צריך להכיר אותו