סתם הערה: את האמת שזה דינוש (על שם הבחור הימני בחתימה שלי), ואפילו יש את הסימן הזה מעל ה-S, אבל התרגלתי כבר, אז לא משנה. בגביע אתה מקבל קבוצה אקראית, בפלייאוף ככל שאתה יותר טוב, אתה מקבל באופן סימטרי את הקבוצה שהייתה פחות טובה. גם סדרה של 3, 5, 7 או 43 משחקים יכולה להתנקז בסופו של דבר למשחק גמר אחד מכריע שבו הקבוצה שסיימה גבוה יותר בטבלה מקבלת כולה את הביתיות במשחק הזה. גם אני אומר שלנסות לייצר באז סביב הכדורסל בישראל כליגה עם מתח (פחחחחחחח) זה לעטוף חרא בעטיפה של ממתק ולצחוק לכולם בפנים כל הדרך לביסוסה של מכבי כמונופול בענף לא תחרותי, ועטיפת הממתק הזו מתאפשרת רק אודות למכבי. יש כמה אנשים שמתפרנסים מזה טוב (מקופל, האיגוד והמנהלת, דרך השחקנים עצמם שעם היכולת היחסית שלהם הם היו צריכים לרכוש מקצוע נוסף מלבד הכדוריד, ועד אוהדים של הקבוצות הקטנות שמתפרנסים באורגזמות כשהקבוצה שלהם היא זו שזוכה בכבוד להפסיד למכבי), אבל כדורסל או כיוון עבורו אין פה, ולא יהיה כל עוד מכבי בליגה.
אם לדוגמא הקבוצה שסיימה מקום ראשון בליגה זוכה לארח את הפיינל פור, זה כבר יותר סביר מאשר מה שיש עכשיו. אולי העפלה אוטומטית לחצי גמר. אולי גם וגם. אחרת כל מה שעושים במשך השנה הוא חסר חשיבות לחלוטין, ומשפיע על העניין בליגה.
דינוש - אבל הקבוצה שסיימה ראשונה לא מארחת את הגמר. זאת בדיוק הבעיה. איתי - אז שיקומו נא כל הקבוצות שהן לא מכבי, ויודיעו לשמעון מזרחי - צריך שיוויון ולצורך כך יינקטו צעדים (תקרת שכר, העדפה מתקנת במענקים, וואטאבר). אבל הן לא עושות את זה. למה? כי כולם שם יודעים שאם מכבי תפרוש הכסף שייכנס לליגה ייקטן בצורה משמעותית. אז במקום לבנות פה מחדש את הענף מעדיפים בקבוצות האלו - אתם, מגדל, גליל, חיפה - להתבכיין ולא לעשות כלום. זה הרבה יותר קל.
הביתיות במשחק אחד הזה עושה הבדל של שמיים וארץ? גם לקבל את הקבוצות הכביכול חלשות יותר זה סוג של יתרון שמוענק למי שסיימה גבוה יותר. הכי נכון שיש, כבר שנה אני אומר את זה.
אני מדבר פה על ביתיות מלאה, כלומר אולם ביתי וגם קהל ביתי. לא הבלוף הזה של "הגמר תמיד בנוקיה ומכבי תמיד ראשונה". כמה זה עוזר? תשאל את אוהדי הפועל איך הם הצליחו לנצח דרבי מול קבוצה שהיא עשר רמות מעליהם. זה רק מגחיך עוד יותר את השיטה. האם הקבוצה שמסיימת ראשונה צריכה יתרון ביתיות כאשר היא משחקת מול הקבוצה מהמקום השמיני? בעקרון, לא ממש. היא עדיין פייבוריטית ברורה. לעומת זאת, האם היא פייבוריטית ברורה כאשר היא משחקת מול הקבוצה מהמקום השני? ממש לא, ולשם כך יש את יתרון הביתיות. אם הקבוצה שסיימה במקום השני, כלומר היתה פחות טובה לאורך העונה, רוצה לזכות באליפות, התנאים צריכים להיות נגדה - רק ככה היא תהיה באמת ראויה לאליפות.
חבל על המאמץ שלך, עמרי, הם לא רוצים/מסרבים (תבחר מה בא לך) להכיר בעובדות. אני ניסיתי לנהל דיון ענייני והגיוני כבר לפני שנתיים, עד שהבנתי שאין עם מי לדבר בצורה הגיונית.
סיכמנו - כשמגיעים לגמר, הקבוצה שסיימה במקום הגבוה יותר בוחרת את האולם כל עוד הוא מתאים לתקן הנוכחי של קופליג, את חלוקת הכרטיסים בהתאם לתקן (10% לאורחים?) אבל מעבר לזה ניהול האירוע הוא מטעם המנהלת. דיל?
בלי להיכנס פה לכל הטיעונים שבכולם יש היגיון מסוים, אבל לדבר על זה שלחיפה היה את הביתיות זה לא רציני. קודם כל כי התחילו את המכירת כרטיסים לפני איזה חודש ואני מכיר אוהדים של קבוצה אחת בלבד בארץ שיקנו כרטיס ב-170 שקל בלי לדעת את זהות העולות לגמר, ואכן היה רוב גדול לאוהדי מכבי ת"א. דבר שני, אחרי אלף גמרי וחצאי גמר גביע שהיו בנוקיה זה קצת מוזר לשמוע דיבורים על ביתיות ודבר אחרון ב-2008 חולון מהמקום הראשון התארחה בגמר הפיינל פור בנוקיה אז הנה זה התקזז
נו באמת, איך אפשר להביע טענה כלשהי כלפי מתן יתרון הביתיות לקבוצה הטובה יותר לאורך העונה? זה היתרון היחיד, הפרס היחיד שניתן להעניק. מה יעשו? משחק יתחיל ב-10:0? הקבוצה הפחות טובה תתחיל עם עברה אחת לכל השחקנים? זה לא שכונה, מה שטוב במיאמי וסן אנטוניו יהיהטוב גם למכבי וחיפה.
מה שאתה אומר זה לא רציני. כולכם מדברים פה על אלף גמרים שנערכו בנוקיה, כאילו שיטת הפיינל פור מונהגת פה עשרות שנים. אז קודם כל, ב-99% מהמקרים מסיימת מכבי את הליגה ראשונה ולכן היא זכתה בצדק בכל משחק שנערך בנוקיה. שנית, כאשר גליל סיימה ראשונה, היא זכתה בביתיות והדיחה את מכבי ב-93. ואם אז היו עושים את המשחק המכריע בנוקיה, למרות שגליל סיימה ראשונה, גם הייתם אומרים שזה בסדר? כשירושלים זכתה בביתיות ב-99', היא הפסידה את האליפות במו ידיה. חולון היה כביכול העיוות היחידי, אבל עוד לפני כן, העיוות עצמו לא ספורטיבי בעליל. כדורסל מוכרע בסדרות נקודה. לא רוצים סדרות? בואו נעשה כמו בכדורגל, זו שתסיים ראשונה את העונה, תיקח אליפות. איך?
דיברתי על גמרי גביע לא גמרי פיינל פור. כמו שכל שנה למכבי יש יתרון בגמר גביע אז לא יקרה כלום אם שנה אחת משחק מכריע יהיה במגרש אחר. נכון זה לוקח למכבי את היתרון היחיד שעוד הגיע לה על העונה אבל גם ב-2008 לקחו לחולון את היתרון הזה. אל תשכח שגם לא ידעו שחיפה יהיו בגמר כשקבעו את זה, למרות שאפשר היה לשער. לא אמרתי בשום מקום שלבטל את כל הליגה במשחק אחד זה שיא ההוגנות אבל גם לטיעונים מן הצד השני יש היגיון ולא נפתח את כולם מחדש. אין פה שום פתרון קסם ובטח לא להכריע על הפרש סלים שזה נראה לי שיא הטמטום, אולי הטוב מ-3 יהיה הרע במיעוטו
הלוואי שיהיו סדרות, מצידי הטוב מ-9, רק לזכור שנייה לפני כן לקבוע תקרת שכר. אבל את זה אף אחד לא מציע, לא מוכן לדבר, להזכיר אפילו. ושאלת/התבכיינות ההמשך, המחלה הפכה למונופול במשך שנים של שחיתות ומהלכים מסריחים. אז כן, צריך להיכנס בהם.
פורמט של משחק אחד מתאים לגביע שהוא טורניר נוקאאוט לכל אורכו(גם בטורנירים עם שלבי בתים). הוא בשום פנים ואופן לא מתאים לליגה סדירה שבה האלופה צריכה להוכיח את עצמה לאורך זמן. במשחק נתון גם בית?ר יכולה לנצח את ברצלונה.