מאוד לא אהבתי את הפרשנות של ניר לווין היום. כמה דברים מעצבנים שלו: * לקח לו יותר מידי זמן להבין שהבלם לצידו של היינצה זהו חאבי גארסיה ולא מצלדר!; אני לא מבין את זה, הפרשנים מקבלים חומר כתוב עם ההרכבים ועוד סטט' לפני המשחק, איך אפשר לפספס דבר כזה?; בנוסף, הראו גם את מצלדר על הספסל בפתיחת המשחק וגם ההרכבים המשוערים עלו למשחק. תמוה מאוד העניין. * הוא לא הפסיק להתבלבל בין דויד ויאה לדוד סילבה. * יותר מדיי פרטים וסטט' לא נחוצות. לא יכול להיות שכל שחקן שייקבל את הכדור אז הוא יגיד מאיזו נבחרת הוא, כמה שנים הוא משחק בקבוצה הנוכחית, מי הייתה הקבוצה הקודמת שלו ועוד. דבר נוסף ששייך לכאן: הסיקורים של אתרי הספורט בנוגע למשחק מזעזעים: * הכתבה של ONE * הכתבה של וואלה ספורט העיקר לעדכן כמה שיותר מהר...
דור אתה יצאת יפה עם ניר לוין (כנראה בזכות העונה עם הפועל ת"א). ניר לוין היה ביזיון, יש יותר מידי מקומות שבהם העפתי את הכרית על הטלוויזיה ואני פשוט לא יכול למנות את כולם. הוא היה בדיחה רעה..
דור,ארז,ברוכים הבאים לארץ ישראל,המקום בו לא מבינים כדורגל.שם המקום בו מבינים רק כדורגל ישראלי,וזה בקושי. מודעות לכדורגל עולמי-עכשיו!
לפי אתר ערוץ הספורט(שם עדיין לא מצוין משחק ספציפי),כתוב שבשבת ובראשון משודרים משחקים. כנראה הם ישנו את זה בהקדם,כי נקבעו כבר מועדי המשחקים,אז מה שאנחנו צפוים לראות, אלה רק את משחקי שתי הגדולות. את אתלטיקו,ויאריאל וסביליה כנראה נראה מאוחר יותר.שוב,הכל תלוי בשינוי.
לפי אתר השודדים,3 שידורים מובטחים: יום שבת,21:00 אספניול-ויאדוליד ספורט 5+. יום שבת,23:00 ולנסיה-מאיורקה 5+LIVE יום ראשון,20:00 נומאנסיה-ברצלונה ספורט 5. אני מניח שהמשחק בריאזור יעודכן מאוחר יותר.
היום הקדיש עיתון 'ידיעות אחרונות' שני עמודים לכתבה על הליגה הספרדית, לקראת פתיחתה ביום שבת. הכותב היה יאיר קטן, אחד דיי חדש אם אני לא טועה. בכל-אופן, הכתבה הייתה ברמה בינונית מאוד. לא שציפיתי להפתעות גדולות, אבל בכל שנה ידיעות עושים דבר בסגנון דומה לקראת פתיחת הליגה, וזה נראה הרבה יותר טוב. הכתבה הייתה חסרת בשר, ורואים בבירור שהכתב לא יודע יותר מדיי על הליגה פרט לכמה הגדולות. בקטגוריית 'המועמדות לירידה' צויינו אספניול ובטיס, דווקא שתיים מהקבוצות שלדעתי יהיו בעשירייה הראשונה. כמובן שכמו בכל דבר שקשור לכדורגל הספרדי, גם דודו אוואט כתב טור לקראת פתיחת העונה, וגם לו הייתה קביעה דיי מוזרה - "אתלטיקו עלולה להיות אכזבת העונה, הכל תלוי במשחק הגומלין נגד שאלקה. אם אתלטיקו לא תעלה זה ייפגע בה מאוד". אז נכון שאי העפלה לצ'מפיונס תיהיה כישלון חרוץ, אבל במידה ואגירה לא יפוטר ודבר כזה יעבור בשלום יחסית, אתלטיקו תוכל דווקא לתת גז בליגה. לא בטוח שהקבוצה מסוגלת לרוץ בשתי החזיתות, לפחות בכל הקשור לקישור שלה. בנוסף, אוואט רשם שבמשחק הראשון בין שאלקה לאתלטיקו התוצאה הייתה 0-0. אני מאוד מקווה בשבילו שזו הייתה שגיאה בהדפסת העיתון. אני כבר מחכה להתייחסות של המגזין 'שם המשחק' לפתיחת העונה בספרד, פיל בול תמיד עושה את העבודה כמו שצריך. בנוסף, אני משוכנע שב'מעריב ספורט' יהיה משהו יותר טוב, במידה ויעקב זיו יהיה הכתב. * כמובן שיש שידור למשחק של ריאל מדריד בריאזור, המשחק ישודר בערוץ ספורט 5+, כך לפי העידכון של אתר sport5. * נזכרתי שבשידור המשחק בין ריאל לוולנסיה, ניר לווין קבע משום מה שויסנטה היה זה שמסר את הכדור האומלל להילדבראנד(יותר נכון להיגואין). מוזר שגם שניים-שלושה הילוכים חוזרים לא גרמו לו להבין את טעותו. זה היה אלכסיס. עריכה: אלכסיס, מה עבר עליי.
אני לא קורא עיתונים ויש לי ציפיות גדולות יותר מהDVD הלא פועל שלי בחדר מאשר התקשורת בארץ, אבל במקרה זה אני מצדד בכתב. הליגה הספרדית היא לא הליגה האנגלית ואין לה שחקנים בקבוצות אמצע ומטה שיכולים למשוך את האוהד הרגיל, והיות והמטרה העיקרית של העיתון הוא להמכר, אין שום סיבה שישקיעו שם זמן ומרץ בהתיחסות לקבוצות לא רלוונטיות ולא מעניינות את הקהל הישראלי הרחב והממוצע כמו.. טוב, בערך 13 מתוך 20 הקבוצות בליגה. ריאל, בארסה. זה מה שמדבר לקהל הרחב וזה מה שיכול למכור הכי הרבה עיתונים. גם קצת על אתלטיקו, קצת ויאריאל, קצת סביליה, קצת ולנסיה, ,פסקה או שתיים על דפור של אוואאט וכאן בערך זה נגמר. מעטים האנשים שיקנו את ידיעות אחרונות רק כי יבטיחו להם סיקור או התייחסות לגבי מה עבר על נומאנסיה או מאיורקה בקיץ האחרון. נכון שבמערכת ספורט מקצועית יותר אולי הייתה התייחסות למרבית הקבוצות, אבל זו רק מותרות, שבארץ הזו עם תרבות הספורט שלה זה פשוט בזבוז של זמן.
זה מרגיז שבארץ כמעט ולא מתייחסים לליגה הספרדית,ולא מקדישים כמעט תשומת לב,בעוד על מסיבת תחפושות של ליברפול מרחיבים בידיעה שלמה.