דיון התקשורת הרשמי- מהשידורים ועד לעיתונאות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י spurs229, ‏21/7/06.

1. SeRgInHo Member

חאלאס עם השטויות. בכודורגל אנחנו משחקים ברמה הכי גבוהה ומציגים תוצאות מצוינות יחסית לחומר גלם שעומד לרשותנו. העפלה אחת של נבחרת ישראל ליורו/מונדיאל תהיה שווה יותר מכל רבע גמר מסריח של נבחרת הכדורז"ל. בזמן שנבחרת הכדורגל מתמודדת על הכרטיסים לטורנירים הגדולים מול שלוש קבוצות בדרג יותר גבוה ממנה ויותר טובות ממנה, נבחרת הכדורז"ל מקבלת שלוש נבחרות שבמדינה ממנה הן באות, לא שמים ז=י=ן על הענף הזה. פורטוגל, בוסניה, מקדוניה?! WTF?! וכולן השפילו אותנו! זה אותו דבר כמו שהבית של ישראל למוקדמות היורו יכיל את ליטא, מלטה וסן מרינו. אז תעשה טובה.
    הכדורסל האירופי זה דרג ב' של הכדןרסל העולמי, הכדורסל האמיתי משוחק באן בי איי, ושם כל קבוצת יורוליג תקרוס תוך יומיים.
    כדורסל האירופאי לא מעניין איש. קצר ולעניין.
    כמובן שאתה גם מתעלם מהעובדה ש3/4 מכבי ת"א "הקבוצה של המדינה" מורכבת מזרים. שני ישראלים וחצי מתוך 10 שחקנים. וואלה מרשים ביותר!
    תן לקבוצת כדורגל בישראל אפשרות לצרף עשרה זרים, ואז לפתע תגלה שיש שיפור ניכר.
    וזה עוד בלי להזכיר שלמכבי תל אביב יש את אחד התקציבים הגדולים באירופה. באירופה קבוצה עם תקציב של 10 מיליון דולר נחשבת לאחת הקבוצות העשירות באירופה. מה התקציב של חיפה? של הפועל? 30 מיליון שקל? 40? מה התקיב של קבוצות האירופאיות מולן הן מתמודדות? פי 10 יותר גדול לכל הפחות.
    אה?! WTF?! אני לא אדבר על חיפה בצ'מפיונס והפועל ברבע גמר, כי אז הוקדשו עמודים שלמים בתקשורת האירופאית לזה. אני אדבר על מקרה עונה שעברה. כאשר חיפה סיימה את הסיבוב המושלם שלה בליגה, עשו באתר הרשמי של אופ"א כתבה שלמה ענקית על חיפה ועל עבודה המצוינת שרוני לוי עושה בקבוצה! וזה הרבה אחרי שחיפה הודחו מאירופה!!

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אין מה להגיב על התגובה שלך... הכדורסל לא מעניין אותך. רבים אחרים זה כן מעניין. כל אחד מסתכל על מה שמעניין אותו יותר וזהו. אתה לא יכול להחליט בשבילי או בשביל מישהו אחר מה חשוב ומה לא.

3. SeRgInHo Member

הכדורסל ועוד איך מעניין אותי, אבל הכדורסל האמיתי, ולא השכונה הזאת. תראה לאיזה מצב הגענו, קבוצה השניה הכי מפוארת בארץ מתפרקת ככה, סתם. בלי שום סיבה. רק בישראל.
    ובכלל, כמו שאמרתי, הכדורגל ישראלי מתמודד מול דרג א' של הכדורגל העולמי, ומנגד הכדורסל הישראלי מתמודד מול דרג ב' של הכדורסל העולמי, עם התקציב בין הגדולים באירופה(אני מדבר על מכבי מן הסתם)ומול קבוצות שבמדינה ממנה הן באות לא שמים זין על הכדורסל. שים כל קבוצה אירופית באן בי איי, עם תקציב של 15 מיליון דולר, והיא לא תגמור שם את החודש.
    אם כבר, אז המשפט הזה תקף לכדורסל.

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ניהול חובבני, צודק מאה אחוז. אבל זה לא קשור לדיון פה.

5. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגיד לי סרג'יניו כמה שטויות שמעידות על בורות ועל חוסר יידע אתה יכול לכתוב?
    מה זה חומר גלם? מה זה השטויות האלו? אם כבר אתה מדבר על זה, אז ההיפך הוא הנכון - בשביל להיות כדורסלן טוב אתה חייב להיות גבוה, או להיות מוכשר בטירוף. בכדורגל כל ילד שלישי נולד עם כישרון לכדורגל, השאלה אם הוא משתמש בכישרון הזה. עוד הבדל זה שכדורגלנים זורים באיזה טורניר נוער עד גיל 15, וישר מנפחים להם את האגו והופכים אותם למלכי העולם, במקום להוריד אותם לקרקע ולבנות מהם שחקנים רציניים. בגלל זה כל כך הרבה תותחים בנערים מתגלים כפלופים. לעומת זאת ילד שרוצה להיות כדורסלן מקצועי משקיע את כל כולו בדבר, מגיל צעיר ועד סוף תיכון, אימונים כל יום וכאלה, בלי ניפוחי אגו ובלי כלום, כי העובדה שאין שום חשיפה תקשורתית לטורנירים חסרי המשמעות האלו בכדורסל מגבירה בו את האמביציה ואת הרצון להצליח, ולא לנוח אפילו לרגע ולחשוב שהוא סיים לעבוד.

הלאה,
    תגיד לי אדון 'מומחה לענייני בוסניה ומקדוניה', מאיפה אתה יודע כמה זין שמים במדינות האלו על כדורסל? מהדוקטורט שכתבת בנושא? או אולי מזה שגרת במדינות האלו? או שסתם אתה מבקר שם כל שבועיים ואתה יודע יותר טוב מכולם פה מה האנשים שם אוהבים ומה לא?

איך לעזאזל אתה קובע שכדורסל אירופאי לא מעניין איש, כשבספרד ובגרמניה יש ממוצע צופים למשחקי ליגה של מעל 7,000 איש? אולי בגלל שכמה עיתונאים צהובים מנסים למכור (וגם מצליחים במקרה שלך) שהכדורסל באירופה זה בעצם מכבי?

בקטע של הזרים אתה פשוט מדבר שטויות. בשביל להצליח בזירה הבינלאומית, או בכדורגל או בכדורסל, צריך חיזוק זר. מה לעשות שבאירופה יש את כל הקטע הזה של האיחוד האירופאי, ככה שהעניין מוסווה. אם תעיף מבט בהרכבים של ארסנל, ריאל, באיירן או כל קבוצה בכירה באירופה, אתה לא תמצא יותר מדיי שחקנים מקומיים, ככה שהעסק פה לא שונה יותר מדיי מהכדורסל.
    בקטע שזה פוגע בזהות - פה אני מסכים איתך. אבל מה לעשות שנקבעו חוקים, ואי אפשר להישאר מאחור, וכמו שכבר כתבתי אין הבדל בקטע הזה בין הכדורגל לכדורסל, אז אתה לא יכול לטעון שום דבר פה.

אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח כשאתה מפציץ במספרים של תקציבים. אף אחד לא אמר שהכדורסל פופולרי יותר מהכדורגל באירופה, אני פשוט לא מבין מאיפה הזלזול הזה בכדורסל.

לגבי מה שכתבת על היחס מצד אירופה - תעשה לי טובה, אף אחד לא שם זין על גביע אופ"א באירופה. בארץ זה פשוט לא מעניין אף אחד, אפילו לא שמים טבלאות של הבתים. אנשים נייטרלים מתחילים להתעניין בגביע אופ"א רק משלב רבע הגמר, וגם זה בלחץ. עד לשלב הזה כל מי שמתעניין מסתכל רק על הקבוצות שמעניינות אותו, לא משנה מה תגיד.

הקבוצה שהתפרקה בכדורסל התפרקה בגלל אדיוט גדול, מקרה שהיה יכול לקרות בכל מקום אחר. דרך אגב, אותו אדיוט מחזיק בתפקיד 'קצין העיתונות של נבחרת ישראל בכדורגל', מה שמראה לך שמטומטמים כאלה נמצאים לא רק בכדורסל.

שלא תבין אותי לא נכון, זה לא שאני מנסה להגיד שכדורגל זה דבר מסכן או משהו חס וחלילה, אני אפילו לא מנסה להגיד שכדורסל עדיף על כדורגל. חוץ מזה שנבחרת ישראל בכדורגל היא אחד הדברים שהכי חשובים לי, הרבה יותר מבית"ר שהיא הקבוצה שאני אוהד מגיל 6 בערך.
    מה שאני כן אומר זה שבסופו של דבר הכדורגל בארץ שווה לזין, בניגוד לכדורסל שנמצא ברמה גבוהה. קח דוגמאות קטנות: שחקנים כמו אד קוטה או לי ניילון שמגיעים לשחק פה, זה בערך כמו שאיזה סילבאן ווילטורד (לא יודע למה חשבתי דווקא עליו) יגיע פתאום לליגה שלנו (ולא בגלל גאידמאק שייתן לו מיליון דולר בשבוע).

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכדורסל בישראל ממש לא ברמה גבוהה. ליגה אין פה, יש קבוצה חזקה אחת וכל השאר חלשות (חוץ מהפועל ירושלים פה ושם). הסיבה היחידה שהסיקור שלה אינו משתווה לזה של הכדוריד והכדורעף זה בגלל שהתרגלנו לעשות את זה ככה.

הנבחרת ממש לא מציאה גדולה כפי שמתגלה שוב ושוב בשנים האחרונות. וגם אם היא תגיע בסוף לאליפות אירופה אי אפשר להשוות את זה לכך שנבחרת הכדורגל לא מצליחה לחקות אותה. פשוט יש יותר נבחרות כדורגל איכותיות מאשר נבחרות כדורסל איכותיות ביבשת הזאת. ומה קורה במפעלים האירופים? מכבי ת"א מצליחה, השאר העונה נראות די רע. זה לא רציני.

בסך הכל סרג'יניו צודק. צריך לזכור שהכדורסל הישראלי מתחרה בדרג ב' של הספורט שלו. השחקנים הטובים הולכים לאן בי אי, ומה שנשאר באירופה זה הבינוניים. בליגת האלופות משחקות הקבוצות הטובות בעולם (אולי 2-3 מדרום אמריקה יכולות גם כן לטעון לכתר הזה). מי מהיורוליג יכולה לטעון שהיא הטובה בעולם?

הכדורגל הישראלי מתחרה בדרג א' של הספרט שלו, הכדורגל האירופי, ולכן זה לא אסון גדול שההישגים טובים פחות. ההישגים בגלישה טובים יותר מבכדורגל ומבכדורסל, אז מה? כל ספורט והעניין שלו.

7. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

שלמה שרף עושה בית ספר לאורי גלר , ענק !

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הרגו אותי...

הייתה תוכנית טובה היום, אבי נימני השתיק אותם אם זה שהוא לא רוצה לדבר על העתיד ראית על רסקין שזה הרס לו והוא כבר לא ידע מה להגיד...

אין אין שרף-קופמן האלה גדולים

9. הרצליה Member

אולי הפעם שער שמכבי הרצליה מבקיעה יכנס לרשימה, אין ספק שזה השער היפה ביותר שהובקע השבוע.
    מצד שני מתאים להם להכניס את השער של עומר גולן לרשימה ולהשאיר את בוקסנבוים בחוץ.

10. ReL Member

יותר נכון השער האדיוטי ביותר של המחזור , כזה שרק ליצן כמו שטראובר מסוגל לקבל.

11. הרצליה Member

יכול להיות אבל גם השער של נמני הוא גול של שוער ושאר השערים היו באחד על אחד.

נערך לאחרונה ב: ‏4/12/06
  12. ReL Member

אין לי ספק שהוא צריך להתחרות על שער השבוע . אבל הוא שער אדיוטי ומצחיק , כי רואים שהגבשושית הקפיצה את הכדור ויצא לו פתאום כדור קשתי , ושטראובר שכנראה רואה יותר מדי ארץ נהדרת מהעונה שעברה תופס אוויר

13. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

איפה ישדרו את הפועל נגד מלאדה?

14. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוייי איזה תוכנית מצחיקה הייתה היום.
    זה התחיל מהכסא הנמוך שהביאו לקופמן , והמשיך עם הריב של הקופ ושקלאר שהקופ אמר לשלמה לקחת אותו לטוברוק ,וגם עם הריב על הכדוריד, והלנסות להפיל אחד את השני בהימורים שהם אמרו .

לגבי המשחק של הפועל ,ממה שזכור לי הזכויות של משחק הבית של הפועל באוופ"א נקנו על ידי ערוץ הספורט , אז סביר להניח ששם זה ישודר.

נערך לאחרונה ב: ‏5/12/06
  15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הם הצגת הבידור הכי טובה בטלוויזיה, בזה אין ספק.

גם הקטע עם הסיבוב/חצי/שליש היה מצחיק... שלמה ממש טיפש לפעמים.... זה לא סוף סיבוב זה שליש......... איזה דפוק...