אני די בטוח שאחרי בדיקת התאורה הגיעו למסקנה שאי אפשר לשחק בשעות הערב, והחזירו את מועד המשחק לצהריים. שאפו גדול לערוץ הספורט על שבעה(!) שידורים ישירים, ועוד ארבעה משחקים מהם יהיו פריצות.
התרעמתם על חגיגת גביע המדינה ב5+ לייב שהוא ערוץ בתשלום והנה עכשיו אני רואה בפס המידע ש5+ לייב יהיה פתוח עד ה6.2 בחינם. לא יודע אם זה רק ללקוחות הוט או שזה גם ביס.
הם פתחו את זה רק בשביל שאנשים יתרשמו וירצו להצטרף לקראת גביע המדינה, עוד ניסיון עלוב, אני לפחות מבחינתי לא משתתף בזה.
ברור שזה בגלל זה, במידע נכתב "הערוץ פתוח להכרות עד ה6.2". הערוץ פתוח כבר מספיק זמן כדי שאנשים יכירו אותו ובכל זאת אחד מהנכסים היותר חשובים של 5+ לייב הוא גביע המדינה והחליטו לפתוח אותו בחינם כך שאף אחד לא יצטרך לשלם. תרגיל שיווקי זה ברור, אבל עדיין אפשר וצריך להנות מזה.
סתם מתוך סקרנות רגעית , האם מישהו התרעם על תרגיל שיווקי של קפה אילנ'ס במתן קפה חינם למי שנרשם באתר תפוז? ברור שזה פרסום לגיטימי של ערוץ 5 שרוצה להביא כדורגל אליכם לסלון , כדורגל שלא היה מעולם בסלון ביתכם , וכן...לנסות להרוויח או לפחות לכסות הוצאות . זכותו . אה...גם זכותכם לא לשלם וללכת לאום אל פאחם (אני כבר הייתי שם) לראות את דרבי המגזר. זכותכם.
יש טענות רבות כלפי ערוץ הספורט, חלקן צודק וחלקן תופעה שמתרחשת בכל העולם. בחברה קפיטליסטית ברור שתכנים בעלי ערך כלכלי גבוה יעלו יותר, וזה המצב בכל אירופה. ערוץ הספורט מגזים בכך שהוא, למשל, משדר משחקי נבחרות, אבל האשמה היא לא של ערוץ הספורט אלא של ההתאחדות שלא מוצאת לנכון לאפשר לכל אזרח לצפות במשחקי הנבחרת. באירופה דבר כזה לא יקרה לעולם. משחקי ליגה? אפשר להבין, גם בגרמניה משדרים את משחקי הליגה השניה בכבלים. הנסיון של ערוץ הספורט אינו פתטי כלל וכלל, זוהי עוד דרך שיווק לגיטימית בהחלט.
הגביע, ככל שידוע לי, מתקיים באמצע השבוע - כלומר אחרי 6 בפברואר. אז מי שירצה לראות אותו, ועוד איך יצטרך לשלם. זה בסך הכל ניסיון למשוך אנשים כדי שישלמו. הם עשו את זה כשהערוצים נפתחו בזמנו ועושים את זה שוב עכשיו עם לוחות השידורים המחודשים שלהם בערוצי הגזל. האמת, גם עם התכנים שיש שם כרגע אין סיכוי שאני שם שקל. פשוט לא שווה אגורה. הטענה נגד ערוץ הספורט היא לא על כך שהוא פתח ערוץ חדש כדי לשדר בו תכנים נוספים. אם זה היה מסתכם בכך, מילא. אבל הוא מעלים תכנים ששידר בעבר בערוצים הוותיקים יותר, ובכסף הזה משתמש כדי לרכוש תכנים חדשים שכולם משודרים רק ב-5+ לייב. זאת כבר נבזות. רוצה לחסל את הערוצים הוותיקים? תהיה גבר ותנסה. אבל מצד אחד להחזיק אותם כדי לצאת ידי חובה ובסדר עם הרגולטור, ומצד שני לרוקן אותם מכל תוכן אפשרי - זאת נבזות.
תראה (נדבקתי מג'ימי טורק...) ערוץ הספורט (וספורט 1 ו-2 כמובן) הוא ערוץ ספורט. הוא לא ישדר ארץ נהדרת , לא את האח הגדול ולא רוקדים עם כוכבות (אסור לקפח את אנה אהרונוב..) . ספורט. לכן , מן הסתם , ערוץ הספורט מעונין להביא את התכנים המעניינים ביותר בנוסף להמון שידורי ספורט לא מושכי רייטינג שהוא משדר ביומיום . שידור נבחרת נחשב לאחד כזה , ועל שידורי הנבחרת יש מכרז . הערוצים המסחריים לא מעוניינים כנראה , ערוץ 2 קנה זכויות וזרק את המשחק האחרון (שלא קבע כלום ) ואז ערוץ הספורט מיהר לקחת את השידור. ומה עדיף,שלא ישדרו בכלל? קח למשל את המצב בליגה . צ'רלטון לא משדרים את המשחק המרכזי , וטוב שכך . הוא צריך להיות פתוח לכולם . לכולם???? איך? ערוץ 10 ויתר , לא ניגש למכרז .ערוץ 2 מוותר מראש , 2 הזכייניות לא מעונינות בזה . ערוץ 1? הנה , שילם , עוד לא עברה חצי ליגה , והוא מחפש קליינטים . רוצה לפתוח ערוץ ולשדר? עזוב , יקר מידי . מתערב איתך , ונשבע לך שאין לי שמץ של מידע , שערוץ 5 ישדר את המשחק המרכזי בקרוב .
אין ספק שאתה צודק מצד אחד,מצד שני זה עוד מקרה שהציבור נדפק בגלל שכולם תאבי בצע. אבל כמה שתגן עליהם,עדיין הם נבלות בגלל ערוצי הגולד והלייב. אני מסתכל ורואה שביום שבת כמעט ואין כדורגל ב5+,בשביל מה זה ערוץ אקסטרא אם אין שידורים שם? בשביל מה לערוץ הספורט שאמור לשדר שידורי ספורט יש 4 ערוצים אם בשבת וראשון שהם ימים עם כדורגל ללא הפסקה אין להם רבע מהשידורים שיש לצ'רלטון רק ביום אחד,אם אין לכם שידורים אז מה אתם עושים עם 4 ערוצים?
בסוף יחשבו שאני הסניגור של ערוץ הספורט...... למעשה , יש 3 ערוצים ולא 4 . גולד הוא ערוץ שלא אמורים להיות בו שידורים ישירים , אלא אם יש עומס מיוחד ביום ספציפי ( כמו צ'מפיונליג או גביע המדינה) . בגולד משודרים משחקים וארועי עבר , והאמת שאני חוטא מידי פעם ורואה את מלמיליאן מפסיד להכח(איזה כיף של נוסטלגיה)..... נכון שערוץ הספורט הפסיד בקרב על זכויות שידור של מרבית הליגות הנחשבות , ונכון שבצ'רלטון יש שידורים איכותיים יותר , אך זה זכותו של כל אחד לבחור מה הוא רוצה לראות ובאיזה ערוץ . אני למשל , רואה את הכל וחושב ששמונים ש"ח תוספת בחודש זה סביר למה שאני מקבל(צ'רלטון+ערוץ הספורט) . תאוות בצע? מוגזם ידידי . הגדרה מוגזמת לחלוטין בעיני. תאוות בצע זה אולי למכור מכנס ג'ינס ב-600 ש"ח , חולצה ב-1000 ש"ח (כנס לכל חנות מותגים ותראה) , תאוות בצע זה לגבות עמלות שוחטות בבנקים , להעלות את מחיר החשמל כשלמעשה העלויות ירדו , לגבות אגרת שמירה בעירית הרצליה כשהשמירה מתבצעת על ראש העיר והמנכ"ל , תאוות בצע זה הירשנזון ואנשים כמוהו . זה תאוות בצע. ערוץ הספורט אינו תאב בצע , ערוץ הספורט מביא לך המון שידורי ספורט בהפסד כספי ( חשבת פעם כמה עולה הפקת שידור כדוריד או כדורעף או ליגה לאומית בכדורגל?) .
שוב, העניין הוא לא האקסטרה. רוצים לתת ערוץ אקסטרה עם תכנים אקסטרה? תתנו, אבל בדרך - בדרך לא דרך - הם מעלימים את רוב התכנים של הערוצים הוותיקים. הם לא סוגרים אותם, כי הם לא יכולים, אבל הם הופכים אותם לא רלוונטיים. אפילו את המשחק המרכזי במחזור הכדורסל הם פשוט מכרו פתאום לערוץ 10. הופ - עוד חיסכון, עוד שידור שאין בספורט 5, ועוד כסף לקנות שידור למען 5+ לייב. הם רוקדים על שתי החתונות. אני לא מתנגד לערוצים בתשלום. ברור לי שאף אחד לא צריך לממן לי מכיסו שידורים מאנגליה, או מספרד, או מליגת האלופות. בגלל זה אין לי בעיה לשלם לצ'רלטון. מי שחושב שב-5+ לייב הוא מקבל תמורה... פראייר.