עומר המשחק מחר בכלל לא חשוב, שתי הקבוצות נמצאות באמצע הטבלה כאשר יש כבר הרגשה של חוסר עניין וגם שתי מחנות האוהדים סובלים ממאמן שעושה ההפך ממה שהם חושבים. צריך לזכור שהמשחק מתחיל בשעה 5 ורבע שזה לפני יציאת שבת ויש הרבה שומרי מסורת משתי הצדדים שיחמיצו את המשחק. ב"ש יביאו 1,000 לפחות ובית"ר בין 4 ל-7 וגם השבע זה ממש בלחץ.
משחק לא חשוב אז לא באים? מה אני יגיד לך, אחלה של דבר. במקרה של בית"ר אני לא מבין מה האוהדים באים ממחזור 3? כי כבר מהמשחק מול סכנין במחזור 2 ראו שהעונה של בית"ר הולכת לשום מקום...להיפך בגלל שזה לא חשוב יכול להיות משחק קצבי ופתוח, הרי אין לאף קבוצה מה לשחק על תיקו וכל קבוצה צריכה לנצח, יותר נכון רוצה לנצח, בטח עבור ב"ש שזה יוקרתי יותר עבורה לנצח את בית"ר, אבל אני בספק אם יש אפילו שחקן אחד שמודה בכלל להיסטוריה של הפועל ב"ש בסגל...17:15 אז מה, זו שעה טובה, לא צריכים לחזור מאוחר הביתה...הרי אם ב"ש היתה מקום 1-2 אז כל השומרי שבת לא היו באים למשחק? בוא נגיד את זה ככה, אם הפועל ב"ש לא תביא 1000 איש ובית"ר לא תביא את ה-6 אלף שלה לפחות, מבחינתי זו תהיה אכזבה, לפחות ששליש טדי יהיה מלא...
עזוב עומר, צריך להיות לא שפוי בכדי לנסוע 110 ק"מ למשחק סוף עונה. חבר טוב שלי היה בכל משחקיה של ב"ש העונה (כולל גרין ודוחא), למעט אחד, והוא לא רוצה לשמוע בכלל על טדי. פראיירים לא מתים, אבל לא כולם מטומטמים. מאמן כושל, 9/11 שחקני רכש בהרכב הפותח שלא שמעו על ב"ש לפני ארבעה חודשים, שחקנים לא נלחמים ולא יורדים לגליץ', שיטת משחק תבוסתנית- הפסדים להפועל ת"א ומכבי פ"ת בלי קרב. אני מתערב שאם שחקני בית"ר וב"ש יחליפו חולצות לפני המשחק, הקהל של ב"ש בכלל לא יחוש בהבדל. למה בן אדם צריך לשרוף יום שלם, 150 שקל דלק ועוד 60 שקל כרטיס לא כולל הוצאות של אוכל ושתיה במקום לשלם 30 שקל ולראות בטלויזיה? בכל זאת מדברים על קבוצה שהציבה מטרה להישאר בליגה וממוקמת שמינית. אני משוכנע שכל קבוצה בארץ, באותו מצב, תביא אותם מספרים. כי אחרי הכל רמת העניין היא מה שתמשוך את האוהד למגרש ולא נאמנות, אין כאן תרבות ספורט ברמה הזו כמו באנגליה וגרמניה.
האמת אם לא היה לי מנוי הייתי נשאר בבית ורואה בטלוויזיה, הפועל ב"ש זאת לא יריבה מרה וגם היא לא נמצאת בתחתית או בצמרת אלא בחוסר מעש כמונו במרכז הטבלה. העונה של שתי הקבוצות גמורה, המאמנים נמצאים רגל וחצי בחוץ והקהל סובל אז שיהיה יותר מ-7? סיכוי סביר שלא.
עומר עוד דבר שאתה שוכח.. שהאוהדים הנוכחים של מכבי ת"א, רובם ראו הרבה מאוד הצלחות, בין אם זה אליפויות או גביעים..... בניגוד גמור לקהל של באר שבע שההצלחה היחידה שראה ב-35 שנים האחרונות הוא גביע מדינה.... אז בוא נגיד שהרבה יותר קל לקהל שכבר ראה תארים לשרוד איזה שנתיים-שלוש-ארבע של דשדוש במרכז מאשר לקהל שחצי עשור בילה בליגה השנייה וגם בלי זה הקבוצה בעיקר מאכזבת אותו.... בתקופה שמכבי ת"א תבלה כמה עונות מחוץ לתמונת הכדורגל, ותחזור להיות גג קבוצת צמרת.. אז נראה את האוהדים ואז יהיה בסיס להשוואה כזו... כרגע זה סרט שונה לגמרי. כך שההשוואה שלך מעוותת מהבסיס שלה. מה גם.... (וזה פחות קריטי, הטיעון המרכזי זה מה שרשמתי למעלה) שלא חסרים אוהדי מכבי ת"א בירושלים, אני בטוח שיש מאות כאלה, כך שכל המספרים האלה של המשחקי חוץ רחוקים מלהרשים, כי הנסיעה, ההוצאות, והזמן זה משהו שלבאר שבעים עולה ולוקח הרבה יותר. כך שתאמין לי, שקשה, בתור קהל של קבוצה אומללה העונה, לסחוב לעוד משחק חוץ שאתה יודע שאתה אנדרדוג מובהק, עוד משחק חוץ שאתה יודע שלא תראה יותר מדי. אם יגיעו 500 אני אהיה מאוד מאוד מרוצה.
איזה הצלחות האוהדים של מכבי ראו? להזכירך 14 שנים - אליפות אחת ועוד 2 גביעים רצופים, פרט לעונות האלו, עונות שחונות ושחורות עם לוני הרציקוביץ' וחצי עונה בצ'מפיונס עם קבוצה שהיא באמת היתה אחת המגעילות בתולדות מכבי...מה ראינו חוץ מזה? איזה הצלחות? את הפועל משווה את משחקי הדרבי? את מכבי חיפה לוקחת 6 אליפויות ב-10 שנים? איזה הצלחות ראינו...ואני אפילו לא יזכיר את הגביע הבזוי שזכינו בפנדלים נגד הרצליה...כשדגו המחליא כובש ושטראובר הקפטן!!!! מניף גביע. להקיא. אז גם אתה לא בדיוק צודק, מכבי אולי הקבוצה שאכלה הכי הרבה מכות מכל קבוצה אחרת מאז שהשתלט לוני על הקבוצה ועד שהוא עזב. כן אבל כמה אנשים בדרום אוהדים את ב"ש? כמה גרים בב"ש אגב? שהם לא סטודנטים משאר חלקי הארץ...
אז יפה... הגעת לבד למסקנה שהכל יחסי. בעשרים שנה האחרונות היו אליפויות, היו גביעים, הייתה הופעה בליגת האלופות, לעומת באר שבע זה הבדלים של שמים וארץ. לכן זה בלתי אפשרי להשוות. הגרעין האמיתי מגיע, עובדה שלהפועל ת"א הגיעו 1,500 אוהדים בלי תקווה אמיתית להוציא משהו פלוס המזג אויר בין המטורפים שהיו פה. אם היינו מתמודדים איכשהו על משהו אני מבטיח לך שהכמות הייתה כמעט מוכפלת. יש פה כמה דורות שלא ראו תואר בחיים שלהם, בניגוד לקבוצות הגדולות, וזה למעשה ההבדל, את אוהדי מכבי ת"א יש מה שמניע- השאיפה לטופ ולאליפות תמיד נמצאת, פה זה לא קיים, ואם הייתה פה השאיפה לאליפות אז הכמויות היו מטורפות, בינתיים זה לא ככה, ועדיין הכמויות עולות על כל ציפייה- מה שמצביע על האמון שיש לקהל בסמל ובמועדון, כי הקבוצה פח ואת זה אנחנו לא יכולים לשנות. בקשר לאוהדים, אני משוכנע ש-98-99 אחוז מאוהדי הקבוצה באים נטו מבאר שבע. כמעט ואין אוהדים מערים ליד, כמו למשל קרית גת או דימונה, כי באר שבע היא לא מספיק קונצזוס, מי שלא נולד בעיר אין לו שום סיבה להתחבר לקבוצה, שוב, בגלל תארים. מי שגר בקרית גת לדוגמא... ייבחר ישירות במכבי חיפה/בית"ר ירושלים/מכבי ת"א/הפועל ת"א, כי על זה גדלו, על התארים של הקבוצות האלה, וזה נכון לגבי כל עיר שיש בה קבוצה קטנה, מירב האוכלוסיה בכלל אוהדים של הקבוצות הגדולות, מה שכמובן משחק לטובת הקבוצות הגדולות במשחקי החוץ. בבאר שבע גם יש את המחלה הזאת, יש פה מאות שאוהדים את הגדולות, אבל הרוב הוא כמובן באר שבעי.
אמרת ולא הבנת עד כמה קלעת לנקודה. אין כאן תרבות ספורט, רוב האנשים לא יטריחו עצמם לנסוע אפילו עשרים ק"מ אם זה לא משחק העונה. באירופה מאה ק"מ אפילו לא נחשבים לנסיעת חוץ. מה זה מאה ק"מ? שעה פלוס? אפשר לחשוב שצריך לטפס על הר יום שלם בשביל משחק. מי שהקבוצה חשובה לו משלם את הסכומים האלה. מי שלא יחפש סיבות למה הוא לא יסע 100 ק"מ, וזה בסדר, לא כולם חייבים לנסוע למשחק חוץ, בדיוק בגלל שאין תרבות ספורט. באירופה אנשים נוסעים מאות ק"מ לכל כיוון כדי לעקוב אחר הקבוצה שלהם, ולא מדובר בעשרים-שלושים איש אלא בכמה מאות לפחות וגם אלפים בד"כ.
עמנואל רוזן החליט לשבור שיאים חדשים - "מכבי נתניה כמעט שדדה את הפועל תל אביב". בן אדם, מה נסגר איתך?! דקה 82 לוח התוצאות עוד הראה 3-0 ליהלומים. אתה אמיתי אתה?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
תשמע בוא נגיד את האמת, עד דקה 82, ההזדמנויות היחידות של נתניה היו ההקפצה הנהדרת של מוגראבי וההקפצה הפחות נהדרת של שלו מנשה, ואם אני לא טועה זה היה בין הדקות 1-20, ועדיין הפועל החמיצה המון וליפשיץ הצטיין עד שנתניה התחילה לכבוש והכדורגל התחיל להיות סוער...
זה כנראה אותו עמנואל רוזן שמשום מה לא רוצה להזכיר שהשיוויון הושג כששחקן של נתניה היה על הדשא. פייר פליי? לא בלקסיקון של הפועל ת"א, אבל כשזה יקרה בדקה ה-95 נגד האדומים כל המדינה נגדם. כבר מתרגלים לזה.