מן הסתם המשחקים שישודרו תמיד יהיו המשחקים של ארבע הגדולות (חיפה, מכבי והפועל ת"א ובית"ר), בטח ובטח בשלב הזה של העונה שרק התחילה וכרגע מה שמעניין זה השמות יותר מאשר מצבן בטבלה.
הייתי בבסיס אתמול האזנתי ל3 שעות ראשונות ,אופירה אסייג חוצפנית. העורך לא בסדר בבחירת השירים ,למה מה קרה ,הוא שם אחלה שירים ,עלק הא אומרת שהיא תבחר שירים ,אנשים מדברים מביעים דעה ,היא נכנסת להם באמצע ,אני אחריח אתמול סופית מחרים את תכנית הרדיו.
אופירה אסייג היא בושה למקצוע, כולנו יודעים טוב מאוד למה היא נמצאת איפה שהיא נמצאת וחבל שנותנים לאנשים כאלה את הבמה להגיש את הכדורגל הישראלי אבל כבר התרגלנו להתנהגות הזו של התקשורת.
היום שנסעתי שמעתי רדיו אצל הנהג ,ישבתי מקדימה. אז דיברו שם על כך שרשת ב' פנתה לבית המשפט כדי שרדיו ירושלים יפסיק להשתמש במותג שירים ושערים ,ונאמר שם שהגיעו להסכמה וכנראה שירים ושערים תחזור לרשת ב'. ולפני החדשות היית פרסומת לשירים ושערים ביום שבת החל מ19:00. מי שמע רדיו בבוקר ,רשת ב' אמור היה לשמוע על זה.
פורסמו על זה כתבות בYNET ובICE. מה שקורה הוא שרדיו ירושלים לא ישתמשו יותר בשם "שירים ושערים" ולא במגנינות של התכנית, כולל "גוללללללללללללל" המפורסם. כבר מהתכנית השנייה קראו לתכנית ברדיו ירושלים שבת של כדורגל ולא שירים ושערים. התכנית לא חוזרת לרשת ב', אבל לפי מה שהבנתי כן תהיה תכנית ברשת ב' במתכונת שהייתה בשני המחזורים הראשונים-כלומר דיווחים יבשים בלבד בלי כתבים באולפן. נכון לעכשיו רק רדיו דרום רכשו את זכויות השידור של רדיו ירושלים, לכן זה ישודר ברדיו דרום ורדיו ירושלים, כאשר צפויים להצטרף עוד תחנות אזוריות באיזור המרכז והצפון לטובת התושבים שם.
אגב אני לא הצלחתי לשמוע את התוכנית שלהם גם כשהייתי בצפון וגם כשהייתי במרכז ביום שבת האחרון...בשום תדר ברדיו.
ערוץ הספורט נעץ את המסמר האחרון בארון הקבורה של שידורי הליגה הלאומית, כשביקש מההתאחדות לכדורגל , כתנאי לשידור המשחקים, להעביר חוק הזוי לפיו על קבוצות גביע הטוטו בליגת העל "לשתף את השחקנים הבכירים במשחקים מושכי עניין דוגמת בית"ר ירושלים- הפועל ת"א". נכון להרגע, ערוץ הספורט משהה את עליית שידורי הליגה הלאומית ומגזין סיכום הליגה עד שהחוק יועבר בישיבת ההתאחדות. כנראה אפסו הסיכויים שנוכל להנות משתי התוכניות. חבל. בערוץ הספורט אומנם יש אנשי מקצוע מהמשובחים, אך עם ניהול כזה מטומטם לא פלא שהוא בחובות עתק ועומד בפני סגירה. אגב, התוכנית ברשת ב" משודרת כבר מספר שבועות, אכן במתכונת היבשה שהונהגה במחזור הפתיחה. עצם זה שחובבי הכדורגל בארץ בקושי ידעו על כך- רק מסמל את הדעיכה של המותג. אני מניח שהתשובה לעניין היא רייטינג. כבר מספר שנים שמעדיפים לשדר כאן סתם משחק של אחת הגדולות, ולא את הקבוצות המעניינות באמת. במקום לשדר את מ.ס אשדוד או בני יהודה, שהציגו כדורגל נפלא, בחרו לשדר את בית"ר נגד הכח ר"ג. כך גם מטפחים את מיתוס "ארבע הגדולות", גם מונעים מחובבי הכדורגל להתוודע לקבוצות נוספות ובקיצור- ככה מצליחים להמאיס את הכדורגל על חובביו.
מה שרשמתי בא בעקבות משהו שnave אמר,שמכבי חיפה - מכבי פתח תקווה לא נשמע אטרקטיבי,אז רשמתי לו שאני לא מבין מה לא אטרקטיבי במכבי חיפה שמארחת קבוצה שניצחה 3-0 את באר שבע. בכל מקרה זה די ברור שהרבה מזה זה עניין של רייטינג ואני לא יודע עד כמה אפשר להאשים את הערוצים בזה,הרי תכלס 90 אחוז מהצופים של המשחק מכבי פתח תקווה מכבי חיפה לא יראו את אשדוד - עכו,אני בספק אם הייתי רואה את המשחק וגם אם הייתי רואה אם המשחק היה משעמם אותי הייתי מפסיק די מהר.
מערוץ הספורט נמסר: "המו"מ עם ההתאחדות אמור להסתיים בימים הקרובים ואנחנו מניחים שהוא יסתיים על הצד הטוב ביותר. עם זאת, לא מקובל עלינו שבמפעלים כמו גביע הטוטו הקבוצות יעלו עם שחקנים מחליפים ועם שחקני נוער ויבזו את המפעל ואת צופי הטלוויזיה. אנחנו בטוחים כי ההתאחדות יכולה לעשות יותר כדי לשמור על איכותם ורמתם של המפעלים." -- הם פשוט איבדו את הבושה. ערוץ הספורט רוצה לקבוע את ההרכבים. בקרוב הוא גם ירצה לקבוע "מי יהיה הנהלה ומי יהיה מזג אוויר".
חברההה למי שיש להשיג לי את אות הגולללללל שיהיה בשירים ושעריםם הוא יצא ענקקק אני מחפש את זה כבר המון זמן בגוגל ובכל מיני פורומים ועדיין לא מצאתי אני ישמח אם מישהוא יוכל להשיג לי את זה תודה וחג שמח! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx