בעוד אני צופה במשחק של אנגליה מול ספרד במחשב( 0-2 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx ) אני בחצי עין ראיתי את הסרט על 'הפועל קטמון' בערוץ 22. קטמון הוקמה בגלל התיסכול והכעס של אוהדי הפועל ממה שקורה בקבוצה שלהם עם כל עניין סאסי-יונה וכל אוהד רכש מנייה בסכום של 1,000 ש"ח. לקבוצה יש אוהדים מוכרים כמו גיא לרר ויהונתן כהן, ורוב אוהדי הפועל המקוריים עברו לצד של קטמון. בעונה הראשונה הם לא עלו ליגה וסיימו במקום השני בליגה א' דרום והעונה נכשלו ולא היו גורם בצמרת. אני כאוהד בית"ר(שנהנה לראות את אוהדי הפועל סובלים) חייב להודות שאני מתגעגע לדרבי הירושלמי, הפיתרון לפי דעתי הוא איחוד או חזרה של אוהדי קטמון להפועל י-ם כדי שלא תישאר רק קבוצה אחת בעיר. מה דעתכם על המצב? ומה צריך להיות הצעד הבא. אני ישמח אם יהיה כאן אוהד של הפועל/קטמון שייתן את נקודת המבט של האוהדים עצמם.
הפועל קטמון היא הפועל ירושלים האמיתית גם בגלל הסיבות התפלות שמנה ויקטור יונה בסרט. הקבוצה שייכת לאוהדים ולא לאף אחד אחר.
העניין לא הלך חלק כמו בהפועל תל-אביב סל, אך לפרוייקט ניתנה הזדמנות שנייה, ובמידה ונצליח לעלות ליגה, ההתלהבות תחזור, הכספים יוזרמו ומשם הכל יתחיל לתקתק, כך אני מאמין/מקווה שיקרה, בתור אחד שרכש מנייה שנה שעברה, אני מעדיף את הדרך הקשה מלהתאחד עם ה... לפעמים מרוב שטוב לי אני שוכח את הרע תמיד נשנא את יוסי סאסי הוא הרס את הקבוצה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
האיחוד בין מבשרת לקטמון לא יימשך בעונה הבאה, בעיקר בגלל הכישלון בעונה האחרונה (נבנה סוג של "גלאקטיקוס" יחסית לקבוצות בליגה א', ולהזכירכם המאמן בתחילת העונה היה בכיר - מירו בן-שמעון; במהלך העונה הוחלפו 3 מאמנים) וגם בגלל מאבקים פנימיים בהנהלה (אנשי הנהלת מבשרת טוענים כי "מבשרת" לא מוזכרת מספיק בדיווחים על הקבוצה בעיתונים, וכמו-כן ישנם חובות של הנהלת קטמון לאנשי הנהלת מבשרת). כרגע האפשרויות של קטמון הן או להתאחד עם הפועל ירושלים (אני לא רואה את זה קורה בעונה הבאה, כי עושה רושם שיונה וסאסי לא מוותרים על חלקם בקבוצה) או להתחיל מחדש למעשה, בליגה ג'. התומכים ברעיון השני מביאים לדוגמא את ההצלחה של מכבי קביליו יפו, שהתחילה כמועדון בליגה ג'. כמו אחרים גם אני רוצה שנראה שוב בקרוב דרבי ירושלמי - אבל עם מתח אמיתי, עם הרבה אוהדים לשתי הקבוצות (לבית"ר לא חסר).
בסרט גיא לרר אמר שלבית"ר(מודל 2008) אין נשמה ושההצלחה שלה לא שווה באמת. זה שבית"ר נרכשה ע"י מיליארדר רוסי לא אומר שזאת לא אותה בית"ר י-ם, אנשים מבחוץ זוכרים את התקופה ששיחקנו עם הרכב מלא בשחקני בית והיינו קבוצה עם 'נשמה' ובלי הרבה כסף ומפיות וכו'. התקופות האלו נגמרו ואי אפשר להצליח ככה וחייבים שחקני רכש, ולא משנה מה יהיה המצב בקבוצה וגם אחרי ההפסד שנה שעברה בבלומפילד להפועל ת"א 3-1 שהשחקנים לא שיחקו בשביל האוהדים וביישו את המועדון אי-אפשר להחליף קבוצה ובית"ר ימקא זאת אפילו לא אפשרות. אוהדי קטמון צריכים להבין את זה שהפועל י-ם יש רק אחת ואת כל המניות שהם השקיעו בקטמון הם יכלו להשקיע בהפועל. הגימיק הזה כבר מיצה את עצמו והגיע הזמן שהם יחזרו להפועל י-ם המקורית.
מילון ארקדי גאידמק השלם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3733645,00.html
עוד המצאה של אבי לוזון. לפני שבועיים הוא התראיין ל"ידיעות אחרונות", והצהיר בשמחה כי HOT מביעה עניין רב ברכישת זכויות השידור של המשחק המרכזי בליגת העל. אלא שבהוט הכחישו, ומאז הספיקו בהתאחדות להודיע שסגירת המרכז נדחתה ליום שלישי הקרוב. הטענה שלהם הייתה שמדובר בדרך לנהל את המו"מ העתידי, אלא שאנשי הערוצים השונים טוענים שלאף גוף אין הצעה רצינית לרכישת הזכויות. בעיית זכויות השידור הופכת רצינית יותר ויותר מיום ליום. למי שזוכר, לפני כמה שנים, הייתה לפחות עונה אחת שנדחתה בגלל "משבר זכויות השידור" (בתקופתו של גברי לוי). צריך לקוות שלא נגיע למצב שהמשחקים המרכזיים לא ישודרו (לא מאמין שיש אופציה כזאת) או שהליגה תידחה בגלל העניין הזה. עוד קצת על המצב העגום של ההתאחדות בנושאי זכויות השידור בעונה הבאה, בכתבה של עוזי דן ב"הארץ": http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1095731.html
שימו לב: ערוץ "ספורט 1" (שלם וצפה) החליט לשדר במסגרת שידורי הקיץ את משחקי ההכנה של קבוצות ישראליות וקבוצות מאירופה לקראת עונת המשחקים 2009/2010. הראשונה שתפתח את גל השידורים היא מכבי חיפה שתשודר ביום שישי הקרוב נגד ספרטק מוסקבה. בהמשך ישודרו שאר משחקיה של הקבוצה במסגרת מחנה האימונים באוסטריה ומשחקים של קבוצות נוספות.
אין לזה התייחסות כאן אבל אני חושב שמה שהתקשורת עשתה מהמשחק של בני יהודה באירופה זה גועל נפש אחד גדול. במשך שנים שולחים כאן כתבים לכל חור על הגלובוס לסקר את קבלת השבת של הקבוצות הגדולות במהלך מחנה האימונים,מגיעים לכל אימון וחצי אימון, משדרים בטלוויזיה משחקי אימון. והנה מגיע הרגע שבו הקבוצה הישראלית הראשונה פותחת את העונה במסגרת אירופאית ולא במסגרת האינטרטוטו(שאגב גם הוא שודר באופן קבוע בשנים האחרונות ממכבי פתח תקווה ועד בני סכנין בעונה שעברה)לא רק שהמשחק לא שודר בטלוויזיה, אף וידאו, אפילו לא תמונה אחת קטנה. מעניין מה היה קורה אם מכבי תל אביב או בית"ר ירושלים היו נוסעות לאזרביג'אן, עשרות כתבות,על ההכנות,ראיונות,שידור ישיר וכו' וכו'. אגב אני מקווה מאוד שאני טועה אבל אני זוכר שגם לפני 3 שנים שבני יהודה שיחקה בגביע אופ"א היא לא שודרה בשתי המשחקים.
שדני ענבר שאל את לוזון על עכו נגד רעננה וה-50 אוהדים שיגיעו למשחק לוזון אומר לו משהו בסגנון: "יאללה חאלאס, כל הזמן תביאו דוגמאות של שתי הקבוצות המסכנות האלה" :aaarofl: :aaarofl:
בסופו של דבר זה עניין של כסף ורייטינג כנראה שבערוצים לא חשבו שהרייטינג יצדיק את המחיר, ואין מה לעשות, אי אפשר להכריח ערוץ לשדר משחק. אוהדי בני יהודה שרצו לצפות במשחק יכלו לעשות זאת דרך אתר האוהדים שהקרין את הערוץ האזרי, והבנתי שהוא גם שודר על מסכים במאש לגדולות יש קהל משמעותי יותר מבני יהודה, ומשחק של חיפה בכל חור בעולם יניב רייטינג סביר כדי שצ'רלטון או ספורט5 ישקיעו בשידור. קשה להגיד את זה על בני יהודה. הערוצים האלה הם בסופו של דבר לא ערוצי צדקה ולא ישדרו משחק שלדעתם לא משתלם חבל, נכון, אבל זה המצב