דיון התקשורת הרשמי לעונת 07\08

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י John Barnes, ‏6/7/07.

1. רוני שטנאי Member

שידורי הספורט עצמם הם מונופול ועליו יש להטיל מגבלות, שאנחנו רואים מה קורה איתן..

אלא ששוב מה שכבר גורם לי לגיחוך ולא לזעם הוא התגובה של הגברת הנכבדה נעמה הניג לסוגייה והדרישה שהמועצה ברשותה תקיים ישיבה דחופה ובה אולי ימצא פיתרון לשידור המשחקים.

הנה התגובה מאתר גלובס -

"כינוס המועצה לצורך קבלת החלטה להורות על שידור המשחק בערוץ פתוח אינו אפשרי, בגלל העדר מניין חברים מספק לכינוס המועצה, ולכן המועצה תתכנס רק לאחר מועד שידור המשחק בין ביתר ירושלים לפ.צ. קופנהאגן . יתר על כן, ההחלטה על שידור המשחק במחיר מופחת, שמשמעה הטבה של מאות אלפי שקלים לצרכנים, כבר מצויה בשלבים מתקדמים של יישום בו מעורבים גורמים רבים.

"דווקא המקרה הנוכחי מוכיח שהמועצה מגנה על צופי הספורט, שכן מעורבותה היא שאפשרה לצופים לרכוש את הערוץ במחיר משחק בודד . כל זאת כאשר אין חובה כלל לשדר את המשחק המדובר בערוץ פתוח, להבדיל משלב הבתים של משחקי הצ'מפיונסליג, שחובה לשדר את חלקם בערוצים פתוחים. יודגש, כי האיסור על זליגת תכנים מערוצים פתוחים לערוצים בתשלום קיים ונאכף בקפדנות. חובות שידור המשחקים שקבעה המועצה בערוצים הפתוחים הן רבות ומקיפות, ואין לרגולציה הכבדה על ערוצים אלה מקבילה בחו"ל.

"בכל הנוגע לשידורם של משחקים חיים בערוצים בתשלום - כפי שכבר הודעתי, בכוונתי לקיים בחינה מחודשת במועצה
    - ברגע שניתן לכנסה - בתנאים שבהם ניתן יהיה לשדר משחקים חיים בערוצים בתשלום".

מה יש כבר לאמר שלא נאמר, ביום שישי ניתן היה לכנס את המועצה פעמיים שבבוקר תורה המועצה על שידור המשחק בערוצים פתוחים ובערב תחליט המועצה על שידור המשחק בתשלום של 12 ש"ח בלבד... כעת לא ניתן לכנס את חברי המועצה הנכבדים, זה נשמע לך רציני גברת הניג? שלא לדבר על השקר הגס שתיכף אעסוק בו..

המועצה מוכיחה שהיא מגנה על חובבי הספורט כשהיא מאפשרת צפיה במשחק במחיר של 12 ש"ח , משחק שבכלל לא אמור להיות משודר בערוץ פתוח. אם מי את חושבת שאת מדברת , עם האסטרנאוטים המסוממים של נאס"א ? המשחקים הללו שודרו שנה אחר שנה בערוצים פתוחים(מתי כבר תביני שערוץ 5 + הוא לא ערוץ פתוח , שלא לדבר על מאות אלפי האזרחים שאין להם כבלים או לווין ?), ואין בכלל צורך בשידור שלהם, נו באמת..

האיסור על זליגת תכנים וכו'.. אולי תפרטי מהי זליגת תכנים בעינייך, כי כנראה שאני קשה הבנה, מבחינתי תוכן ששודר בערוץ פתוח והופך לשידור בתשלום זוהי זליגת תכנים אבל כנראה שהיא מבינה אחרת(דומה לעוד מישהו שממשיך לטעון כל העת שניצחנו במלחמה).

כבר כתבתי על האומללות של התגובות שלך גברת הניג עוד לפני הסוגיה הנידונה , ואת ממשיכה להתעלות על עצמך בכל פעם מחדש, העיקר שאת מרצה את בעלי ההון ושומרת על האינטרסים החשובים של חובבי הספורט בו זמנית לדעתך.

ולנקודה המכעיסה באמת חשבתם שניתן לרכוש את המשחק ב 12 ש"ח בתור משחק בודד ? זה מה שהגברת הניג השיגה לנו חובבי הספורט הנאמנים נכון ?
    תחשבו שוב, בבירור עם שירות הלקוחות של יס לא ניתן להזמין שום משחק אחד במחיר של 12 ש"ח , צריך לרכוש את הערוץ למשך חודש שלם במחיר של 19.90 ש"ח בלבד. שאלתי הרי אמרו שהמחיר 12 ש"ח והתגובה הייתה כן זה המחיר למי שהצטרף לערוץ מתחילת יולי זה היה במבצע.

אז המחיר הוא לכל אלו שהזמינו את הערוץ שלא באמת על מנת לצפות במשחק, אלא שהם נהנים מההפקר וזוכים להחזר של 8 ש"ח שכיבכול הם ידעו עליו מראש(מבצע שנערך יומיים וחצי כמדומני אם המחיר הוחלט רק ביום שישי בערב ...). כעת לא ניתן להזמין את המשחק ב 12 ש"ח בלבד.

זה מה שיש לכם להציע יס, יס, יס לשקר בכזו קלות, אני כבר לא יודע מי משקר יותר, ערוץ הספורט, הרגולטורים, חברת לווין(מעניין איך זה בהוט)..

בקיצור קפיטליזם אמיתי - חפשו במקום אחר שבו באמת יש פיקוח ועמידה בתנאים מסויימים, צדק, מוסר הוגנות לצרכן, אולי בספרי מד"ב..

2. בית"רי מלידה Member

עזוב, תן לחבר'ה ה"חכמים" למחות ולא להזמין ב 12 שקל. במקום זה הם יילכו לפאבים, ישלמו 20 שקל לכוס בירה, 80 שקל לסטייק, ישאירו בסוף הערב 200 שקל, ויגידו "דפקנו את הוט"...עד הבוקר.

אחרי ההאנגאובר, הם כבר יחשבו אחרת.

3. Paolo Maldini שחקן ותיקים

יודע מה חיים?
    אני מעדיף ללכת לפאב, לשלם 20 שקל על כוס בירה ולהנות מהמשחק מאשר לשלם 12 שקל לגנבים ולראות בבית מול הטלויזיה.

4. בית"רי מלידה Member

זכותך לשלם יותר. לא פלא שיצא לישראלים שם של פראיירים. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

5. Paolo Maldini שחקן ותיקים

אז היום תשלם 8 שקל פחות, אבל מחר תשלם עוד 40 שקל בחודש על ערוץ ספורט נוסף שהם ימציאו, ומחרתיים תשלם עוד 350 שקל על שידורי יורו 2008 ועוד 200 שקל על האולימפיאדה...וזה לא נגמר.

אז כן, אני מעדיף "לגנוב" ולראות בשידורים באינטרנט או לחלופין ללכת לפאב ולהנות מאווירה טובה עם בירה וחברים, מאשר לשלם לעסקנים המלוכלכים כסף ולתת להם לגיטימציה לעשוק אותנו גם מחר.

6. Sergio Ramos Member

פאולו מאלדיני צודק. תאמין לי עדיף. הוא היה מרגיש עוד יותר פראיאר אם הוא היה משלם לגנבים האלה.

7. Number 8 Member

8. בית"רי מלידה Member

מאלדיני ידידי,

אני אגיד את זה בפעם המליון: שידור אירוע ספורט הוא מוצר, ולכן הוא עולה כסף. מצד שני אף אחד לא מכריח אותך לצרוך אותו.

ולכל מי שהולך לצפות בשידור פיראטי: תחזיקו ליד המחשב דלי, רצוי גדול, תדביקו עליו מדבקה עליה יהיה כתוב "רוחב פס" , כדי שבכל פעם שיהיה קיטוע לא תצטרכו לירוק על הרצפה או המסך...

בברכת " לה מארמור ", אלטמן הקטן ואורי הגדול. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

9. Paolo Maldini שחקן ותיקים

מאלדיני הוא הכינוי, אתה יכול לקרוא לי איתי.

שידור אירוע ספורט הוא מוצר והוא אכן אמור לעלות כסף.
    אבל סלח לי ידידי היקר, האם איננו משלמים כסף בעבור שידורי ספורט?
    האם עד היום קיבלנו את הכל בחינם אין כסף?

נערך לאחרונה ב: ‏31/7/07
  10. M_T_A Member

אהה ולשלם להוט\יס על חבילת הבסיס שכוללת את ערוץ הספורט זה לא נחשב? ולהוסיף עד על 5+?

הבעיה שכל הזמן מוצאים דרכים חדשות לסחוט עוד כסף על אותם דברים, וזה כבר גניבה לשמה.

וד"א, היורו והמונדיאל הקרובים ישודרו בערוץ 1

נערך לאחרונה ב: ‏31/7/07
  11. King Kenny Member

בערוץ 1?!
    זה לא טוב, תתכוננו לשידור ברמה הנמוכה ביותר, אפילו יותר נמוכה מרמת השידור במונדיאל האחרון.

12. M_T_A Member

אני מעדיף ש2 פודלים וחתול פרסי ישדרו את המשחקים מאשר לשלם לגנבים המטונפים האלה

13. בית"רי מלידה Member

שידור ספורט זה מותרות, לכל דבר ועניין, אף אחד לא מכריח אותך לקנות את זה. אף אחד גם לא יכול להכריח את צ'ארלטון או כל גורם אחר לקנות שידורי ספורט ולתת אותם בחינם.

ניסיתם פעם לקבל לחם במכולת חינם?

אני דווקא לא מזמין את השידור, אבל מצד שני מבין למה הוא עולה כסף.מצד שלישי אני גם לא אלך לפאב ואוציא 200 שקל כדי לראות אותו שם.

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

סוף סוף הוא החליט ללכת בכל הכוח של שידורים של משחקים שהם לא נבחרת ישראל בכדרוגל. לאחר שהתפנה סכום כסף לא מבוטל בשל ההחלטה לא לרכוש את זכויות השידור למשחקי של מכבי ביורוליג, ציפיתי שגם הנבחרת הצעירה תשודר בחינם. זה לא קרה, ונאלצנו להזמין את השידורים מצ'רלטון. כעת, סוף סוף אפשר להיות מרוצים.

אגב, גם משחקי הנבחרת בכדורסל ישודרו בערוץ 1.

15. M_T_A Member

ומה היית אומר אם כל חודש היו מעלים את מחיר הלחם בעוד כמה שקלים? גם אז היית מצדיק את זה?

ואף אחד גם לא יכול להכריח אותי לא לראות שידורים פיראטיים