דיון התקשורת האיטלקי::

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Mamadu, ‏22/7/07.

1. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זהו, התנתקתי מצ'רלטון.
    אין לי כוח לכל השטויות שלהם.

2. uri מנהלים

אגב, אני נאלץ לתקן את עצמי. כל המשחקים של הסריה A יהיו ביום שבת. מכאן שהשידור של אודינזה-ליבורנו בערוץ הספורט הינו שידור מוקלט. במילים אחרות, אף לא שידור ישיר אחד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

3. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אורי במדריך הערוצים ביס מראים שיש שידור ישיר של אודינזה- ליבורנו בשבת בארבע אחר הצהריים.

4. uri מנהלים

צודק. ספורט 5.

5. AVISEY Member

אני כבר התנתקתי ממצ'רלטון.תראו באינטרנט מה הבעיה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

6. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

במגזין האחרון של שם המשחק הייתה כתבה על מילאן. אם יש כאן מנויים שיכולים להעלות את הכתבה לאינטרנט זה יהיה ממש נחמד ומועילhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx תודה.

7. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

היה ראיון עם קאקא, אתה מתכוון לזה?

8. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אמרו שיש להם ביקור במילאנלו אנא ערף..זה מה שהיה כתוב במעריב מתישהוא.

9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן, הצוות שם ראיין את קאקא במילאנו.
    להביא את הריאיון?

10. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אם אפשר תודה.

ד"א התייחסות ראשונה אם אפשר לקרוא לה היום ב-YNET לגבי משבר השידורים, הרבה חדש לא היה שם.

נערך לאחרונה ב: ‏22/3/08
  11. Rudess Member

אני לא חובב כדורגל איטלקי אבל רציתי לראות את אינטר-יובנטוס היום, והפלא ופלא ששום ערוץ לא משדר את המשחק בארץ. פשוט בושה וחרפה!

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הריאיון עם קאקא:

תארו הרשמי של האיש הצעיר בעל החיוך הרחב שיושב מולי הוא "כדורגלן השנה בעולם". עם זאת, קאקא נראה יותר משורר מהמאה 19. הוא רזה, חינני וללא גרם שומן מיותר, בעל שיער חום מבריק שנראה כמו בפרסומת לשמפו. צבעו הלבן של עורו משדר מעמד בינוני, ואתה יכול להניח שהוא לא הרגיש רעב מימיו. מספיק לך מבט אחד בברזילאי הזה כדי להבין שהוא לא גדל בפאבלה, אלה שאביו היה מהנדס עם בריכת שחייה פרטית בחצר האחורית. אנחנו נמצאים במילאנלו, מתחם האימונים של מילאן בחבל לומבארדיה הנינוח, בקרבת אגם קומו, ישובים במה שעשוי להיות המשרד הנחמד ביותר בעולם. ההרגשה במילנאלו היא של מועדון ספא אקסקלוסיבי לגברים. ביום חורף בהיר, האוויר כה נקי שאתה מסוגל לראות את נקבוביות העור של אדם הנמצא במרחק עשרה מטרים ממך. ששת מגרשי האימונים שטוחים, וגם אם תשכב על הדשא לא תמצא גבשושית אחת. אתה יושב על הבר, שותה אספרסו מושלם בחינם, וכל איש שחולף על פניך, אלוף עולם או לא אומר "בונג'ורנו".

שחקניה של אלופת אירופה 2007 מתוחזקים כאן על ידי העילית שיש לרפואת הכדורגל להציע. אם המעבדה של מילאן הייתה זקוקה לעוד זריקת אנרגיה, בפברואר היא חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם "מיקרוסופט". לפני הפגישה עם קאקא ביקשתי עליו חוות דעת מאחד המדענים בקבוצה. ז'אן פייר מרסמן, ראש המחלקה, משך בכתפיו: "מה אני יכול להגיד עליו? הוא פשוט מספר 1. אף אחד לא מהיר ממנו, לאף אחד אין את יכולת התאוצה שלו". דניאלה טונאצ'יני, ראש מחלקת האתלטיקה של מילאן מכנה אותו "איש הקילומטרים". למרות שהברזילאי בן ה25 הוא שחקן יוצר, הוא מכסה יותר שטח בממוצע במשחק מכל שחקן אחר במילאן, להוציא את הפועל השחור רינו גאטוסו. מה שבטוח, קאקא לא זז על המגרש כמו בחור שבשנת 2000 ריסק את ראשו בקרקעית בריכת שחייה ונפגע באחת מחוליות השדרה שלו. כפי שגאטוסו אמר: "הוא מושלם כל כך, שלפעמים אני צריך לגעת בו כדי להיות בטוח שהוא קיים". קאקא מגיע לפגישה שלנו באיחור של 20 דקות. במונחים של כדורגלנים, הוא הקדים. הוא מתנצל ללא הרף, מדפדף בחטף בין עמודיו הוורודים של ה"גאזטה דלה ספורט" ומתיישב מולי על אחד מהכיסאות האדומים שבחדר העיתונות. על הקיר תלויה תמונה של פאולו מלדיני מניף את גביע האלופות האחרון של המועדון, פיו פעור, שואג. בתמונה קאקא נמצא במרחק של כמה שחקנים מהקפטן, אי שם בצד. הוא שחקנה הטוב ביותר של מילאן, אבל בקבוצה העתיקה הזו(הגיל הממוצע של ההרכב שעלה למשחק הליגה מול סיינה בפברואר עומד על 33!) קאקא הוא עדיין רק ילד שנמצא במקום נמוך בהיררכיה החברתית. בהחלט, 8.5 מיליון הדולר ששילמה עבורו מילאן לפני חמש שנים נראים היום כעסקה בכלל לא רעה. קאקא מדבר אנגלית טובה, עם מבטא טיפה אמריקאי. קצין העיתונות מסביר לי שקאקא, נוצרי אוונגליסטי ששקל פעם לימודים אקדמיים, מקפיד לעבוד על השפה. לפני השינה, מתברר, הוא מקפיד לקרוא באנגלית.

איך זה הרגיש כשרק הגעת למילאן?
    בעיקר היו לי הרבה אמוציות. את רוב השחקנים של מילאן הכרתי רק מצפייה בטלוויזיה ופתאום הייתי חלק מהם. זו הייתה תחושה חזקה מאוד.

כשראית את השחקנים האלה, חלקם מהטובים בעולם, מה היו הדברים הקטנים שהבחנת בהם?
    פאולו מלדיני הוא הדוגמא הטובה ביותר. כל שנה אני לומד ממנו משהו חדש. גם בגילו, יש לו מוטיבציה לבוא ולהתאמן חזק כל בוקר. כשאתה רואה אותו עושה את הדברים האלה, אתה מבין מי זה פאולו. הפתיע אותו מאוד שהוא נראה כמו השחקן הכי נלהב בקבוצה. הוא רוצה לנצח כל יום, כל משחק. זה ההבדל בינו לבין הרבה שחקנים.

האם קיבלת ממנו את המוטיבציה הזו?
    כן!

האם אתה נהנה להיות קאקא, אולי השחקן הטוב ביותר בעולם, או שיש בכך יותר מדי לחץ, יותר מדי מעוקות?
    יש בכך הרבה מאוד לחץ, כן, הרבה מאוד אחריות אני חושב שאלה דברים טובים. כשיש לך הרבה אחריות במילאן, זה אומר שאתה טוב. אותו דבר בנבחרת ברזיל. אני יכול להתמודד עם הלחץ הזה.

אבל כשהעונה נגמרת, אתה לא אומר לעצמך, סוף סוף אני יכול לנשום קצת, להירגע?
    אני נרגע רק כשאנחנו זוכים במשהו. אם אני מסיים עונה אחרי הפסד במשחק חשוב, קשה לי להירגע.

האם יש לך רגעים על המגרש שאתה חושב, הכול הולך לי מעולה, מה שאני מנסה לעשות יוצא מושלם?
    כן, לפעמים במשחקים מסוימים, אני מרגיש שאני יכול לעשות מה שאני רוצה לעשות. אלה כמובן משחקים טובים. המשחק המשולם.

אתה יכול לתאר לי רגע על המגרש שאמרת לעצמך, זה מושלם?
    אההה, נגד מנצ'סטר בחצי הגמר של ליגת האלופות בעונה שעברה. שני המשחקים. יכולתי לעשות כל מה שחשבתי עליו.

האם הייתה לך פעולה ספציפית שגרמה לך להרגיש כך באופן מיוחד?
    כן, השער שהבקעתי באולד טראופורד.
    המורה לאנגלית של מילאן, פיל, מתערב בשיחה. הוא אומר שקאקא מדבר על השער שבו הוא הצליח איכשהו לגרום לשני מגני מנצ'סטר, פטריס אברה וגבריאל היינצה, להתנגש זה בזה וליפול אל הדשא. מה שהיה מיוחד בשער הזה היה השיווי משקל והיציבות של קאקא: הוא רץ כשראשו מורם כלפי מעלה, ראה כל מה שקורה מסביבו, וברגע הנכון השחיל מעבר ואן דר סאר.

אתה חלק מחוליית קישור אדירה, עם גאטוסו, פירלו וסיידרוף. איך עובד שיתוף הפעולה ביניכם?
    אני חושב שהקשר בינינו בלתי שגרתי, לא נורמאלי. אנחנו משחקים יחד כבר חמש שנים ואני יודע בדיוק איך זז גאטוסו, לאן רץ סיידרוף, מה עושה פירלו. אנחנו משחקים בלי לראות זה את זה. יש לציין שהתקשורת בינים לא תמיד עדינה. הנה דיאלוג טיפוסי של מהלך משחק:
    גאטוסו:"נו, רוץ כבר".
    קאקא:"אני לא עושה הגנה".
    גאטוסו:"אז בסדר, תעלה למעלה ותבקיע שער".

מילאן היא כמעט אותה קבוצה כמו ביום שהגעת. איך זה משפיע על הגיבוש ביניכם?
    מילאן היא משפחה גדולה. אני חושב שבמשך השנה אני מבלה יותר זמן עם השחקנים מאשר עם אשתי. אני יודע שבאנגליה לקבוצות אין "רטירו", מחנה אימונים קבוע. כאן זה אחרת. ביום שלפני המשחק אנחנו חייבים לישון במחנה. אם יש לנו 60 משחקים בעונה, זה אומר 60 יום במחנה, הרבה מאוד אימונים והרבה מאוד פעולות משותפות.

עד כמה קשה לשמור על מוטיבציה במשך 60 משחקים, במיוחד במשחקים מול קבוצות איטלקיות קטנות, באיצטדיונים ריקים למחצה ועם חוליגנים שזורקים חפצים למגרש? לפעמים הרי אין לך חשק לשחקן כדורגל, לא?
    כן, לפעמים אתה מרגיש שזה יותר מדי. להתרכז לפני משחק בליגת האלופות זה שונה מאוד מהכנה שלפני משחק ליגה, במיוחד נגד קבוצות קטנות. בכל פעם שאנחנו משחקים בליגת האלופות, אנחנו מגיעים מלאי מוטיבציה. אני חושב שזו הסיבה שמילאן מצליחה כל כך באירופה. באלופות, אתה חייב לנצח כמעט בכל משחק גם בליגה אתה חייב לנצח כדי לזכות באליפות, אבל לפעמים אתה לא מגיע לרמת המוטיבציה שיש לך באירופה או במשחקים נגד אינטר, רומא ויובנטוס.

זו הסיבה שבגללה מילאן לא מצליחה בליגה כמו באירופה, מוטיבציה?
    אהה כן, אני חושב שכן.

לפני שהגעת לאירופה שיחקת בסאו פאולו, אולי המועדון הברזילאי שייצר הכי הרבה כוכבים, כולל קאפו, לאונרדו, פלקאו, סיסינו ואדמילסון. האם המועדון הכין אותך לשחק באירופה?
    לא, סאו פאולו הכינה אותי לשחק עבור סאו פאולו ועבור ברזיל.

אז כשהגעת למילאן, מה היית צריך ללמוד?
    הדבר החשוב ביותר זה איך לנוע על המגרש מבחינה טקטית. ההבדל הגדול ביותר בין הכדורגל הברזילאי לאיטלקי הוא בטקטיקה. למדתי איך להגן והשתפרתי מאוד בתנועה יחד עם השחקנים האחרים. אתה מבין איך לראות את המשחק כשאתה על המגרש. מחוץ למגרש, זה קל מאוד. אתה יכול לראות את המשחק בלי בעיה. על המגרש, זה הרבה יותר קשה, בגלל האמוציות שרצות אצלך והרבה דברים אחרים. אני אוהב את ססק פברגאס מכיוון שהוא מייצג דור חדש של שחקנים. הוא שחקן כמעט מושלם. הוא יכול להגן, יכול לתקוף, יש לו בעיטה טובה בשתי הרגליים. הוא יכול להגביה, הוא יכול לעשות הכול. אני יכול להשוות אותו לסטיבן ג'רארד, עוד שחקן שאני מאוד אוהב. גם לו יש את כל האיכויות האלה. שחקן מודרני מאוד.

האם אתה רואה את עצמך כחלק מאותו דור של שחקנים מודרניים מאוד?
    כן, אני מנסה לפחות. ככל שאתה יודע לעשות דברים, יש לך יותר מקום על המגרש.

במילאן שיחקת לפעמים חלוץ שני ולפעמים כקשר. היכן אתה מעדיף להיות על המגרש?
    בקישור, מאחורי שני חלוצים. בשנה שעברה נוצר מצב שהייתי צריך לשחק חלוץ שני, אבל לא נהניתי מזה במיוחד. מאוחר יותר, כשהבנתי איך אני אמור לשחק בתפקיד, הצלחתי להתרגל אליו, אך אני עדיין מעדיף לשחק בקישור.

בתור מספר 10?
    קאקא צוחק, נבוך מהביטחון העצמי שלו:"כן".

עד כמה תורמת לך המעבדה של מילאן?
    היא עוזרת המון לכל שחקן. יש להם מידע ונתונים רבים על כל הקבוצה. כשאני משחק טוב, הם רואים את זה במספרים. הם יכולים להשוות, לדעת מתי אני בכושר פחות טוב ועל אילו נקודות אני צריך לעבוד. חוץ מזה, הם עוזרים לך להימנע מפציעות ולהתאמן על דברים ספציפיים.

שחקנים קובעים לעצמם יעדים, אבל אתה כבר זכית בהכול. אילו עוד מטרות תוכל להשיג?
    קאקא מחייך:"אני רוצה לזכות בהכול מחדש. גביע עולם, ליגת האלופות, אליפות איטליה, נעל הזהב, שחקן השנה של פיפ"א. זה מה שלמדתי ממאלדיני - לנצח תמיד.

הוא אמר לך את הדברים האלה?
    לא. פשוט צפיתי בו מהצד. האמת שהוא מדבר מעט מאוד.

13. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

כותרות העיתונים מהבוקר:

"הגאזטה"-
    יובנטוס פתחה את הכל לרווחה. ניצחון מדהים בסן סירו ועכשיו אינטר מרגישה את הנשיפות על הצוואר.
    נראצורי מה קורה? רומא רק במרחק ארבע נקודות.
    כאוס בפלארמו, לגוידולין נמאס מזאמפריני ?
    שבעת השערים של פאטו הרוויחו למילאן 10 נקודות.

"הקוריירה דלה ספורט"-
    סטירה בפרצוף של אינטר, יובנטוס נוקמת באינטר וכעת רומא במרחק ארבע נקודות והמירוץ לסקודטו פתוח לחלוטין.
    הג'ילארוסי סבלו באמפולי אבל ניצחו עם עשרים אנשים ועכשיו יכולים לחלום שוב.
    פאטו מחייה שוב את מילאן, לאציו מרירים אחרי ההפסד לפיורנטינה.

"טוטוספורט"-
    יובנטוס אוהבת את זה, היא ניצחה 2-1 את אינטר בסן סירו והעונה פתוחה שוב, דל פיירו מנהיג מלידה.
    קאמורנסי וטרזגה מורידים את אינטר על הברכיים. רומא מנצחת את אמפולי ומצמצמת לארבע.
    מילאן ניצחה ועכשיו נווולינו מפחד.

14. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

בואו יחד נדמיין לרגע אם אינטר הייתה מנצחת את יובה משער שנכבש מעמדת נבדל ברורה:

הגאזטה - "אין חדש תחת השמש", שוב השופטים עוזרים לאינטר. שער מנבדל ברור של סטנקוביץ'.
    הקוריירה - "סקודטו מגוחך", אינטר מנצחת עם עזרה מהשופט.
    הטוטוספורט - השופט מנע מיובה לנקום באינטר, הסקודטו ה16 של אינטר בדרך, אך עם עוד כוכבית.
    אל רומניסטה - "יובה החדשה", רק בגלל השופטים, אינטר תזכה באליפות, ולא רומא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/3/08
  15. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

כלכך מפתטי שזה מדהים,יובה הבקיע 2 שערים להזכירך,לא נצחנו משער בנבדל ברור.
    יודע מה,תמשיך לבכות ולתרץ,זה רק יהפוך את הנצחון למתוק יותר.