זה היה חלום שלי מגיל 12 בערך, ואני שמח שלא נגררתי לדרום אמריקה או הודו מה שכולם עושים. צריך שיהיה לך ראש טיפה אחר כדי לגלות מקומות אחרים...תכלס כל מקום הוא מדהים ואני לא מבין למה הולכים דוקא דרום אמריקה והודו...כי זה זול? מחשבה דפוקה. לך לאן שאתה רוצה לא לאן שזול. אני רציתי ללכת לג'מייקה ידעתי שצריך לא מעט כסף אז קרעתי את עצמי בעבודה 12-12 כמעט כל הזמן, כי הייתה מטרה. התכנון הבא זה אפריקה שאני מאוד רוצה, למרכז אפריקה ואולי טיפה במערב. אני מאמין שיהיה קשה מאוד למצוא שותפים וכנראה שאני יצטרך ללכת שוב לבד, אבל נראה אלוהים גדול. כמו עדר ישראלים הולכים...מישהו אמר מילה על הודו זהו כל ישראל בהודו. מישהו חזר מדרום אמריקה זהו כולם בברזיל. שוכחים שהמקומות הבתוליים הכי יפים, ובמקום ללכת לאותו חוף מעפן בתאילנד שאתה חושב לרגע שאתה נמצא בחוף ירושלים בתל אביב, תלכו קצת טיילו תראו מקומות אחרים. יש לי תמונה של ג'מייקה מהמטוס פשוט נראה גן עדן אין מילים לתאר, לא יודע אם רואים עוד מקומות כאלה. חלאס לבועה הישראלית הזאת כבר
דימה, אני רואה שאני ואתה חושבים באותו ראש. אני כבר שנים מפנטז על אפריקה, ונסעתי לדרום מזרח אסיה פשוט כי לא היה לי פרטנר (לא שאני מתחרט, היה לי טיול מדהים). אפריקה היא תכנית מגירה כבר שנים. יבשת מרתקת שאנשים לא קולטים כמה היסטוריה, תרבות, נוף ותוכן יש בה. אני לא יודע איך ג'מייקה מבחינת בטיחות אבל עשיתי לא מעט בירורים וגם בטיול שלי דיברתי עם מישהי שעשתה שם טיול ארוך. שיהיה לך ברור דבר אחד יותר מכל - אפריקה לא מקום בטוח באופן כללי ולכן אם אתה רוצה לטייל שם אתה צריך להיות מאורגן. נסיעות בתחבורה ציבורית למשל הן דבר שלא בא בכלל בחשבון, הכל עם נהג פרטי כי בתחבורה ציבורית אין לך סיכוי לצאת בלי להישדד או חמור מזה. מה שמייקר מאוד את העסק. הכל זה בהדרכות פרטיות ולכן אם אסע זה רק עם פרטנר. הייתי אומר לך בוא ניסע יחד, אבל כרגע אין לי ממש אפשרות לטיול כזה.
אפריקה חוויה גדולה. אני חזרתי לפני חודש מטיול של חודשיים וחצי בחלק הדרומי של אפריקה. בראש ובראשונה המונדיאל כמובן, דרום אפריקה, נמיביה וזמביה. רוצים שאני אפרט קצת?
בטח, תפרט. גם אני חושב ברצינות לנסוע שם, אולי בכיוון עבודה ואולי להנות. אגב דימה, נשמע מטורף המסע בג'מייקה. מברוק על זה שהלכת לבד, ועל זה שלא רצחו אותך בסוף D:
דימה טוב שלא הגזמת. "מה שכולם עושים?" כאילו כל מי שנמצא בדרא"מ\הודו עושה אותו דבר, כאילו אין מקומות "בתוליים" מתיירים (ישראלים או לא) בדרא"מ\הודו. אני מכיר פחות ישראלים שהיו בונצואלה מאשר בג'מייקה (מתוודה שכל חבריי הקרובים מהתיכון היו בג'מייקה), גם בארגנטינה המתויירת על ידי המוני ישראלים יש איזורים שלהוציא "אדיוט" אחד שאני מכיר לא שמעתי על אף ישראלי שהיה שם (גם אני עם שהות של למעלה משנה שם במצטבר כאדם בוגר לא הייתי, מודה). "הבועה הישראלית הזאת" היא לא רק בבחירת איפה המטוס יוריד אותך לדעתי, אלא בעיקר במה אתה עושה אח"כ.
אם הייתם אומרים לי לפני 3-4 שנים שאני אבקר בנמיביה וזמביה, כנראה הייתי נקרע מצחוק ומציע לאשפז אתכם באברבנל. אבל, כדורגל מביא אותך למקומות שאתה לא ממש מצפה להם. אז המונדיאל הביא אותי לטייל אחרי הצבא באפריקה ובמבט לאחור אני בהחלט לא מצטער על זה. רואים מקומות חדשים, רואים נופים שלא ראית מאלפי אנשים בפייסבוק, מטיילים בצורה שונה ורואים תרבות אחרת. טיול באפריקה הוא שונה ו"קשה" לעומת טיול במזרח או בדרום אמריקה, כאחד שהיה גם במזרח אני בהחלט יכול לומר שטיול באפריקה הוא סוג של "קריעת תחת" כי בניגוד למזרח הרחוק או דרום אמריקה, אין לך גל של אנשים שעושים אותו הדבר, אין סוכנויות שמארגנות ודואגות לך להכל, אין לך הוסטלים בגוש אחד שאתה פשוט עובר ביניהם ובוחר איפה לישון. בדרא"פ עוד יש אופציות טובות ללינה, בנמיביה למשל תכינו שק"ש נעים כי זה בעיקר קמפינג. הטיול נעשה אך ורק בעזרת אוטו שכור, אין דרך אחרת. מאיזור לאיזור אפשר לעבור בתחבורה ציבורית, השאר נעשה בצורה עצמאית. אי אפשר להבין מה יש בדיוק לעשות בכל איזור ומה כדאי והאם בכלל אפשרי לטייל בו עד שמגיעים לאותו איזור ספציפי. אוכל - תרמילאים רק יכינו לעצמם אוכל, מסעדות כל יום כמו במזרח או בדרום אמריקה זה בהחלט לא אופציה אלא אם כן אתם רוצים להתקפל חזרה לארץ בתוך חודש. כמובן שגם כל הזמן צריך להיות בתשומת לב מלאה לגבי הביטחון האישי שלך כי את הסיפורים על היבשת והפשיעה בה כולם מכירים, בעיקר בערים הגדולות. אני בהחלט יכול לומר שאחרי חודשיים וחצי באפריקה הייתי סוג של עם הלשון בחוץ, אולי זה בגלל שגם הייתי בחו"ל כמה פעמים לפני בהפרשים לא גדולים אבל לדעתי לטייל ביבשת הזאת משהו כמו חצי שנה, זה טירוף אין לי מילה אחרת וצריך להיות עם עצבים מברזל. לא חסרו רגעים שאני וחבר שלי צעקנו משהו כמו "נשבר לי הזין מהכושים האלה כבר". האם זה שווה את המאמץ? חד משמעית כן. נופים עוצרי נשימה, חוויות בלתי נשכחות. דרא"פ היא מדינה מהממת, מדהימה, מדינה שאם לא המוניטין הרע שהיה לה היתה ללא ספק אחת המתוירות בעולם. המגוון הטיבעי שלה כל כך רחב, יש לה שפע של דברים להציע, אפשר בכיף להעביר שם חודשיים ויותר. נמיביה היא מדינת מדבר, נמיביה היא כבר הרבה יותר אפריקה כמו שאתה מדמיין אותה, אם דרא"פ עוד יחסית קרובה למערב בנמיביה אתה כבר מקבל את אפריקה כמו שאתה מדמיין אותה: חול, חול, חיות, חול ושחורים שתמיד יהיו בהלם מהשאלות שאתה שואל אותם. זמביה זה בעיקר מפלי ויקטוריה, המפלים הגדולים בעולם ואחד משבעת פלאי עולם ושמה אני וחברים שלי קיבלנו את אחת החוויות החזקות בחיים שלי שאני אספר עליה בהזדמנות. ההפתעה האישית שלי - ספארי. לא מהדברים שהכי ציפיתי אליהם באפריקה, גם לא מהדברים שאתה יכול לוותר עליהם באפריקה. הסתבר כאחת החוויות הכי חזקות ומדהימות שלי מהטיול, שווה הכל. תמונות בפייסבוק שלי Oran Shayer
שמע, הסתכלתי... ואני אכול קנאה. שאפו. בהמשך למה שאמר סיקסטובאסטיה, אני למשל בוייטנאם ראיתי דברים ומקומות שלדעתי כמעט אף מבקר במדינה לא ראה.
לפני שנתיים הייתי במרוקו אבל אני יצאתי קצת מבואס בגלל שהטיול היה מאורגן ולאזרחים ישראלים אין אפשרות אחרת. רק יום אחד מתוך השבועיים לא הייתי עם הקבוצה והלכתי לראות את המקום שממנו משפחת אבי הגיעה לישראל ועוד מקום אחד שלא היה כלול במסלול של האוטובוס... ולמה "נשבר לי הזין מהכושים האלה כבר"? http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs384.snc4/44754_431808413253_740223253_4843889_3876676_n.Xxx טיול ענק עשית....הלוואי עליי.
פלאצו פיפי תמונה חביבה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx זה מנתיב היין בדרא"פ. למה נשבר הזין מכושים? לא בא לי לצאת פה גזען... יש דברים מקסימים בשחורים של אפריקה ויש דברים שיוציאו אותי פה גזען מאד למרות שאני לא אבל אלו דברים שאתה לומד במהלך טיול ביבשת הזאת.
אורן, אני אודה לך אם תוכל לעלות מס' תמונות נבחרות לאלו שאין להם פייסבוק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ידידה שלי שהתה בזמביה כמעט שנה, החוויות שלה היו לפה ולשם...
כן הגזמתי כמובן זה בשביל להבהיר את הנקודה לא יותר, למרות שמן הסתם יש אמת גם זה לא הכל שקר. אבל עובדה שהטיול של אחרי צבא בתוך החברה הישראלית זה הודו/דרום אמריקה... לפי מה שאתה אומר שיש מקומות בתוליים בהודו ובכל מקום "ישראלי" אחר - ברור שיש. אבל עובדה שבוא נגיד הרבה מאוד ישראלים אחרי צבא טסים להודו וכולם נמצאים בכל המקומות שישראלים היו לפני. מישהי שאני מכיר הייתה בהודו ממש עכשיו חזרה לפני חודשיים, אומרת לי שהיא הייתה במקומות עם מקלדת בעברית במחשב. אז מה זה אומר? שכנראה יש שם הרבה ישראלים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ואם אפשר לקחת צעד אחד קדימה מה שאמרת, מה הבעיה ללכת למדינה שהיא לא הודו? למה דוקא בהודו אתה צריך לנחות ולטייל שם במקומות לא מתויירים? הרי יש מדינות שלמות לא מתויירות...פיליפינים לדוגמא פשוט אזור מטורף, ואני בטוח שיש שם ישראלים כמו בכל מקום, אבל משום מה אתה לא שומע אנשים מדברים על זה יותר מדי. כולם מדברים רק על הודו ודרום אמריקה, אני אמרתי ג'מייקה כל החברים שלי הסתכלו עלי כאילו אני מטומטם...ועוד יותר מטומטם כשאמרתי שאני רוצה ללכת לאפריקה. כל מי שאני מכיר שהיה בתאילנד, וזה הרבה מאוד אנשים, היו באותם מקומות ולכולם אותן תמונות מאותו חוף על אותה נדנדה עם אותו כושי עם אותו שם. חלאס צריך לצאת מהבועה. ואגב ג'מייקה, אני לא מכיר אף אחד שהיה בג'מייקה, וכשניסיתי לברר לפני שטסתי לא מצאתי שום עזרה לא בלמטייל ולא בשום מקום אחר. בגלל זה אולי הטיול שלי יצא כמו שיצא...לא שזה רע כן, אבל עדיין אני חושב עם טיפה יותר הכנה הייתי יותר נהנה. HOTSPUR (בהזדמנות תגיד לי מה השם) כרגע חזרתי מחודשיים וקצת בחול ואני די על 0 שקל כרגע, אבל תכף יש מילואים חודש נעשה איזה משכורת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx צריך לחזור לעבוד לחסוך עוד טיפה ובכיף נשתמע עוד כמה חודשים אם עדיין תרצה. מה שבטוח שאם אני טס לאפריקה זה לא יהיה כמו לג'מייקה ככה אללה בבלה בלי לתכנן בלי כלום, למרות שהכושים בג'מייקה גם קשים במיוחד באזורים של מוקמיים...
אני עדיין חושב שאתה מגזים, אתה רושם הודו\דרא"מ כאילו זה הכל מקשה אחת. דיברת על הרמות גבה, ובכן חבר שלי ששהה 3 חודשים באיזור צ'וס מאלאל ואל הואקו בנאוקן ארגנטינה זכה להרבה הרמות גבה כאלו לדוג'. דווקא אלו שטסו לג'מייקה לא, אתה מפשט את זה יותר מדי, המדינות (ובטח היבשת) שאתה כותב עליהן הן לא מקשה אחת וזה שנוחתים באותו שדה תעופה לא מעיד יותר מדי על ההמשך, זה כבר תלוי באדם. למה לטייל בהודו המתויירת אתה שואל? ובכן גם אם המתויירות מפריעה לך אני מניח שלא הכל שם מתוייר, אז זה שיש הרבה מקומות מתויירים עם מקלדות בעברית אומר שצריך לוותר על המקומות הנהדרים שלא מתויירים? לטעמי זו גישה שלא רחוקה בהרבה, גם אם הפוכה כביכול, מזו של הבועה שאתה מבקר.